Totalita sa vracia. Štátny útok voči nepohodlným médiám: Naďovo ministerstvo obrany plánuje rázne zakročiť voči Hlavným správam. Tentokrát nás chcú zlikvidovať odstrihnutím od príjmov z inzercie

Totalita sa vracia. Štátny útok voči nepohodlným médiám: Naďovo ministerstvo obrany plánuje rázne zakročiť voči Hlavným správam. Tentokrát nás chcú zlikvidovať odstrihnutím od príjmov z inzercie

Bratislava 31. mája 2021 (HSP/Foto:TASR – Martin Baumann, TASR/AP-Andrei Stasevich/Pool Photo via AP)

 

A je to tu opäť. Po vyše 30-tich rokoch od nežnej revolúcie sa vracia totalita. Ministerstvo obrany na čele s Jaroslavom Naďom zverejnilo stretégiu boja proti nepohodlným médiám. Chce ich pripraviť o príjmy z reklamy

Naď
Na snímke minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽaNO)

 

Reklama
Vláda zmeny – k horšiemu

Mala to byť vláda zmeny. To sa im skutočne podarilo. Len nie tak ako si to ich voliči predstavovali. Nastala totiž zmena k horšiemu. Matovičova vláda svoje totalitné sklony prejavovala už hneď od začiatku. Ošiaľ okolo koronavírusu využili na porušovanie ľudských práv – nezmyselné naťahovanie výnimočného stavu, štátna karanténa, zákaz zhromažďovania, vynútené celoplošné testovanie, atď.

Matovičova/Hegerova junta spustila aj kriminalizáciu opozície. NAKA rad za radom zatýkala nominantov bývalej vlády – dnešnej opozície. Dnes sa ukazuje, že mnohé zatknutia zrejme nemajú nič spoločné so spravodlivosťou. Správa Slovenskej informačnej služby(SIS) popisuje ako v polícii, na prokuratúre, či dokonca na súdoch údajne pôsobí organizovaná skupina, ktorá pomocou koordinácie výpovedí kajúcnikov manipuluje vyšetrovania práve týchto káuz smerom, ktorým potrebuje a voči ľuďom, ktorých “chce dať dole”.

Reklama

 

Naďovo ministerstvo obrany chce zatvoriť ústa nepohodlným médiám

Totalitná vládna junta sa však nezastaví pred ničím. Najnovšie si na mušku vzala alternatívne – režimu nepohodlné médiá. Ministerstvo obrany predstavilo škandalózny plán s cieľom zatvoriť ústa nepohodlným médiám.

Ministerstvo najprv informovalo o tom, že čo sa týka inzercie z webových stránok “s problematickým obsahom” majú najvyššie mesačné výnosy Hlavné správy. Naď tieto príjmy vyčíslil na 14 000 eur mesačne. Aj keby to bola pravda, každému človeku, čo má len minimálny prehľad o výdajoch na platy musí byť hneď jasné, že za 14 000 sa nedajú robiť noviny.

Napríklad konkurenčný denník N, ktorý je však vždy na tej správnej strane, mal v roku 2019 (za rok 2020 ešte výsledky nezverejnili) príjmy 4 179 000 eur, čo je 348 000 eur mesačne. Každý súdny človek chápe, že 14 tisíc a skoro 350 tisíc je teda riadne veľký rozdiel.

Hlavné správy, logicky, majú najväčšie príjmy z takzvaných slobodných médií, lebo sú najčítanejšie alternatívne médium na Slovensku. Zároveň však máme aj najvyššie náklady. Pretože na nás neútočí iba Naď a bruselská komisia, ale aj mimovládkari, korporátna konkurencia a politici, pre ktorých sme nepohodlní, nemôžeme sa na príjmy, na ktoré majú títo ľudia dosah, spoliehať.

Reklama

Preto sme zaviedli, ako ste si už iste všimli, dobrovoľné predplatné. Články môžete čítať naďalej zadarmo, ako doteraz. Stačí kliknúť na tlačítko Pokračovať v čítaní. Tí, čo si to môžete dovoliť, však máte teraz jednoduchú možnosť, ako nás podporiť, a zachrániť tak pred útokmi ľudí ako je Naď. Zachránite tak nie len noviny, ale aj slobodu slova a poťažmo slobodu na Slovensku.

Na chvíľu sa zdalo, na začiatku 90tých rokov, že sloboda je tu a bude tu navždy, dnes však vidíme, že z Bruselu stále viac priťahuje totalitou a bruselskí služobníci stále viac na slobodu útočia, a my bežní občania, sa zas musíme postaviť na jej ochranu.

Naď tiež neuviedol, čo konkrétne má byť ten spomínaný “problematický obsah”. Zrejme sa mu nepáči, že odhaľujeme pravdu, ktorú prorežimistické médiá zamlčiavajú, upozorňujeme na jeho prešľapy a prešľapy jeho vlády, a „nepapagájujeme“ americkú propagandu, ktorej je on hlavným služobníčkom na Slovensku.

 

Chcú nás odstrihnúť od príjmov z reklamy

Ministerstvo obrany ďalej menuje aj iné alternatívne médiá, ktoré majú príjmy z inzercie a pokladá to za veľký problém. Naďovci preto navrhujú voči nepohodlným médiám rázne zakročiť:

Reklama

“Rezort obrany odporúča motivovať inzerujúce spoločnosti k tvorbe zodpovedných reklamných stratégií a zamedzovaniu zverejňovania reklám na stránkach s problematickým obsahom. Limitovali by tak ich príjem z týchto foriem podnikania.” píše agentúra SITA.

Naď teda chce v podstate predbehnúť Európsku komisiu, ktorá má v pláne niečo podobné. Na Slovensku už pritom máme s týmto skúsenosť. Jedná sa o tzv. “Zoznam konšpiračných webov”. Už to zapríčinilo, že mnohé firmy na základe tohto zmanipulovaného a neobjektívneho zoznamu stiahli reklamy z našich stránok, čo zapríčinilo výrazný pokles príjmov z inzercie. Hlavne veľké korporácie a banky okamžite stiahli svoju reklamu.

Prevádzkovatelia webu konspiratori.sk museli nakoniec na základe predbežného rozhodnutia súdu vymazať Hlavné správy zo zoznamu “konšpiračných stránok.” Vyhraté ale stále nemáme.

Jedno je však to, že akýsi amatérski samozvaní “lovci konšpirátorov” organizovaní našou korporátnou novinárskou konkurenciou si vytvoria nejaký zoznam, druhá a o to horšia vec je už však to, ak sa k takýmto boľševickým metódam uchýli štátna moc.

Tu už treba otvorene hovoriť o štátnom šikanovaní nepohodlných médií s cieľom odstrihnúť ich od príjmu, čo u mnohých bude mať za následok ich definitívny koniec. V podstate to, čo kritizujú naši “demokratickí” politici na Lukašenkovi, chcú robiť aj naši (aj bruselskí) mocipáni. Len na to nejdú tak priamo, no konečný efekt bude rovnaký – likvidácia nepohodlných médií cez stopnutie príjmov z inzercie.

Alexandr Lukašenko
Na snímke bieloruský prezident Alexander Lukašenko

Týmto bezprecedentným zásahom by štátna moc výrazným spôsobom porušila slobodu podnikania. Médiá, ktoré by štátna moc označila za konšpiračné, by mali značnú nevýhodu, pred inými, ktorým by príjem z reklamy bez problémov prúdil do kasy naďalej.

 

Z konšpirácie sa časom takmer vždy stáva pravda

Nikto nemá patent na rozum, aby určoval, čo je konšpirácia a čo už nie. Konieckoncov presvedčili sme sa o tom už mnohokrát, keď sa z “konšpirácie” behom pár mesiacov, resp. týždňov stala realita.

Naposledy sme to mohli pozorovať ohľadom polemiky o pôvode koronavírusu. Kým oficiálna verzia, ktorú šírili režimistické médiá hovorila o netopieroch, alternatívne médiá upozorňovali, že koronavírus mohol byť umelo vytvorený v laboratóriu. Samozrejme, mainstream to ešte pred pár týždňami označoval za konšpirácie, hoaxy a dezinformácie, no dnes už musel priznať, že to môže byť pravda.

Ak bude takéto škandalózne šikanovanie nepohodlných médií zavedené, môžeme sa súdiť, no vzhľadom na to ako aktivisticky naše súdy v mnohých prípadoch rozhodujú, a ako dlho súdne procesy trvajú, nemožno mať od toho veľké očakávania.

Reklama

Stopku tejto zlomoci, ktorá ničí Slovensko, ožobračuje občanov, kriminalizuje opozíciu a plánuje zlikvidovať režimu nepohodlné médiá, môžu dať jedine ľudia vo voľbách – najlepšie v predčasných, aby Matovičova/Hegerova junta s americkými mopslíkmi typu Naď nemohli napáchať ešte viac škody než doteraz.

Je potrebné zvoliť politické strany, ktoré budú bojovať za Slovensko, za národ a nie za záujmy USA a Bruselu – čoho priamym dôsledkom je aj zavádzanie totality ako nám predvádza súčasná vláda.

Samuel Gdovin

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:12

Generálny tajomník OSN António Guterres vo štvrtok upozornil, že eskalujúce napätie ohľadne vojny v Pásme Gazy a útoku Iránu na Izrael môže vyústiť do “celoplošného regionálneho konfliktu” na Blízkom východe.

16:48

Parlamentný finančný výbor vo štvrtok prvýkrát zasadol na pôde Najvyššieho kontrolného úradu (NKÚ) SR. Predseda úradu Ľubomír Andrassy poslancom Národnej rady (NR) SR okrem iného prezentoval stratégiu rozvoja úradu na roky 2023 až 2025. Zákonodarcovia počas zasadnutia výboru prerokovali aj dve správy z nedávnych kontrol účelových zariadení a pripravenosti projektov nemocníc Rázsochy v Bratislave a sv. Martina v Martine. Informovala o tom hovorkyňa NKÚ Daniela Bolech Dobáková.

16:47

Poukážky z programu Zelená domácnostiam začne Slovenská inovačná a energetická agentúra (SIEA) vydávať počas najbližších týždňov. Vo štvrtok o tom informovalo Ministerstvo hospodárstva (MH) SR.

16:45

Dve dievčatá vo veku šesť a 11 rokov vo štvrtok ľahko zranil muž, ktorý na ne zaútočil nožom v blízkosti ich školy v obci Souffelweyersheim ležiacej na severovýchode Francúzska v departemente Bas-Rhin. Útočníka zadržala polícia.

16:44

Spojené štáty a Británia oznámili vo štvrtok uvalenie rozsiahlych sankcií voči firmám a jednotlivcom, ktoré sa podieľajú na výrobe iránskych dronov a riadených striel. Ide o reakciu na bezprecedentný útok Teheránu na Izrael.

16:08

Českí meteorológovia vydali vo štvrtok výstrahu pred očakávaným snežením a nízkymi teplotami. Pod nulu by mali klesnúť v noci na piatok takmer na celom území. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) tiež upozornil, že mrazy môžu poškodiť tohtoročnú úrodu na ovocných stromoch či zeleninu, preto ich odporučil chrániť.

16:06

Francúzsky súd v stredu odsúdil 67-ročnú zdravotnú sestru, ktorá okradla francúzsku štátnu zdravotnú poisťovňu o viac než 1,5 milióna eur prostredníctvom žiadostí o fiktívne vyšetrenia.

16:00

Nemecká letecká spoločnosť Lufthansa vo štvrtok predĺžila pozastavenie letov do iránskej metropoly Teherán a libanonského hlavného mesta Bejrút do konca apríla.

15:59

Plánovaná výstavba visutého mosta, ktorý má spojiť Sicíliu s talianskou pevninou, vyvoláva čoraz častejšie protesty miestnych obyvateľov. Po zverejnení plánov na vyvlastnenia v súvislosti s výstavbou sú podľa správy denníka Corriere della Sera “pripravení bojovať” a hrozia, že sa pripútajú k svojim domom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali