Svetové združenie Slovákov v zahraničí: Lajčák je dobrou ponukou pre medzinárodné spoločenstvo

Svetové združenie Slovákov v zahraničí: Lajčák je dobrou ponukou pre medzinárodné spoločenstvo

Bratislava 27. mája 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Svetové združenie Slovákov v zahraničí Lajkáčovu na post generálneho tajomníka OSN nomináciu podporujú

Kandidatúra ministra zahraničných vecí SR Miroslava Lajčáka na post generálneho tajomníka Organizácie Spojených národov je podľa zahraničných Slovákov veľká príležitosť zviditeľniť Slovensko a veľmi dobrá ponuka pre medzinárodné spoločenstvo. Jeho nomináciu preto podporujú.

Reklama
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych vecí SR Miroslav Lajčák
Na snímke minister zahraničných vecí a európskych vecí SR Miroslav Lajčák

“V krajinách, v ktorých žijeme, zaznamenávame rešpekt tamojších predstaviteľov voči slovenskému kandidátovi, daný jeho vynikajúcim a nekonfliktným renomé v diplomatických kruhoch,” povedal predseda Svetového združenia Slovákov v zahraničí (SZSZ) Vladimír Skalský.

Lajčákova nekonfliktnosť sa podľa neho napríklad prejavila i počas jeho pôsobenia na poste vysokého predstaviteľa pre Bosnu a Hercegovinu. “Krajania v niektorých krajinách majú i priamu skúsenosť, osobitne mimoriadne životaschopná slovenská enkláva v Srbsku,” uviedol Skalský.

Reklama

Lajčák dokázal podľa Skalského ako minister stabilizovať situáciu na Úrade pre Slovákov žijúcich v zahraničí a ozdraviť komunikáciu s krajanmi.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:50

Po pondelňajšom večernom útoku ozbrojenca v mešite v provincii Herát na západe Afganistanu zahynulo najmenej šesť ľudí a jeden je zranený. 

07:49

Napriek tomu, že existuje omnoho intenzívnejšia a aktívnejšia protibruselská rétorika v maďarskom politickom živote, dôvera obyvateľstva v Európsku úniu je nezlomná.

07:48

Najmenej 25 ľudí zahynulo a viac ako desať ďalších utrpelo zranenia po tom, čo sa autobus z horskej cesty zrútil do rokliny na severe Peru.

07:24

Moslimský duchovný z bavorskej metropoly Mníchov sa pravdepodobne postaví pred súd v súvislosti s príspevkom na sociálnej sieti Facebook, ktorý zverejnil 7. októbra 2023 – v deň, keď palestínske radikálne hnutie Hamas zaútočilo na územie Izraela.

06:57

Vojvodkyňa z Edinburghu Sophie sa stala prvou členkou britskej kráľovskej rodiny, ktorá od začiatku ruskej vojenskej invázie vo februári 2022 navštívila Ukrajinu, oznámil Londýn.

06:55

Spojené štáty nesúhlasia s vyšetrovaním zo strany Medzinárodného trestného súdu v súvislosti s konaním Izraela v Gaze.

06:54

Delegácia palestínskeho radikálneho hnutia Hamas na rokovaniach o možnom prímerí a dohode o prepustení rukojemníkov opustila Egypt a vráti sa tam s “odpoveďou” na najnovší návrh.

06:51

V snahe zabezpečiť kontinuitu po novembrových voľbách administratíva prezidenta USA Joea Bidena začína pripravovať odovzdanie úradu a agendy Bieleho domu, a to bez ohľadu na výsledok volieb.

Biden podpísal zákon o pomoci pre Ukrajinu, Izrael aj Taiwan
Na snímke americký prezident Joe Biden
06:49

Najmenej traja americkí policajti prišli o život a viacero ďalších utrpelo zranenia počas zásahu proti mužovi odsúdenému za nelegálnu držbu zbrane v meste Charlotte v štáte Severná Karolína.

06:48

Šéfa krajne pravicovej Slobodnej strany Rakúska Herberta Kickla a niekoľkých členov bývalej rakúskej vlády vyšetrujú pre podozrenie zo sprenevery verejných financií, pomocou ktorých si mali kúpiť inzerciu a získať priaznivé mediálne pokrytie.

06:46

Švédsky premiér Ulf Kristersson pripustil, že má obavy v súvislosti s “veľmi závažnými” tvrdeniami, že cez zamestnancov tamojšej polície unikajú informácie k členom zločineckých gangov.

06:44

Niekoľko tisíc ľudí demonštrovalo v Tel Avive za prepustenie izraelských rukojemníkov zadržiavaných v Pásme Gazy palestínskym militantným hnutím Hamas.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Anton Krištín z Ústavu ekológie lesa SAV ukazuje deťom vrchárku červenkastú na Borovej hore pri Zvolene

Autor: TASR - Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marian Kotleba

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Dušan Hirjak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali