Soňa Peková: Došlo k intergalaktickému „prúšvihu“

❚❚

Praha 17. júna 2020 (HSP/Foto:Screenshot)

 

Občas niečo unikne z laboratória, ale tentoraz došlo k „intergalaktickému prúšvihu“, zaznelo v relácií Prima Cooltalks, kde bola hosťom molekulárna genetička Soňa Peková. Prvá otázka znela, že či nie je koronavírus iba mediálna masáž

Na snímke Soňa Peková a Jindra Ekl

Podľa Pekovej to je reálna vec, ale dúfa že už o ňom nebudeme počuť. Peková hlavne poukazuje na prvých 265 písmen genómu tohto vírusu, ktoré kódujú  jeho regulačné sekvencie,- jeho replikáciu, ako rýchlo sa množí, jeho transkripciu, ako bude prepisovať svoje gény, atď.

.

„To je jeho bioregulačné centrum, ja to nazývam velín. Tento vírus tým, aké množstvo variant má a ako sa rýchlo replikuje, tak ukazuje na to, že ten velín dáva príkazy, aby ten vírus rýchlejšie kopíroval svoj genóm. Má až 270 krát rýchlejšiu replikáciu ako iné vírusy. Pritom robí množstvo chýb pri transkripcii, preto vzniká toľko jeho variant. To je nepríjemná pravda, ktorá ukazuje na to, že táto regulačná oblasť víru bola upravená zásahom ľudskej ruky a tieto spôsoby editácie vírusu nie sú povolené. Pridávať vírusom nejaké biologické funkcie je prísne zakázané.“

„Svet sa tomu bráni, ale nemôžu predstierať, že za to môže evolúcia a že neexistuje obor génového inžinierstva. Nemôžme tu zanechať planétu, kde bude hromada kadejakých únikov z laboratórií, pretože nevieme zabrániť, aby to neunikalo. Ideálne by bolo, keby nikoho ani nenapadlo niečo také robiť. Musí byť preto vyvodená osobná zodpovednosť pre toho konkrétneho človeka, ktorý to urobil, lebo svedomie je zrejme slabá brzda.“

.

Podľa Pekovej je pravdepodobnosť, že vírus bol upravený 99,9%. Nevideli sme totiž žiadne medzistupne tohto vírusu, tak isto by na to zomierali aj netopiere a nič také sa nedialo.

„Už na začiatku sa nám zdalo divné prečo sa všetci pozerajú tomu vírusu na pätu a nie na hlavu. Tam sme zistili, že tú hlavu tam niekto umelo našruboval. Pretože práve ona v dĺžke 265 písmen sa nevyskytuje nikde v prírode.“

Pekovú by potešilo, keby to niekto vyvrátil. V magazíne Nature vyšla práca, na základe ktorej vznikol celosvetový obraz epidémie, že je prírodného charakteru. V tej práci však vynechali tú najdôležitejšiu časť toho vírusu, teda hlavu a venovali sa len inej časti.

Na otázku čo hovorí na to, že WHO a CDC odporučili odborníkom, aby sa dívali len na pätu vírusu a nie na hlavu odpovedala:

„Zarazilo ma to a dnes sa ukazuje, že tí, ktorí používajú testy ktoré cielia iba na túto časť genómu, tak sa trápia s tým, že nevedia zistiť, či ten pacient je naozaj pozitívny. Veď keď detekujeme HIV, alebo podobne závažné vírusy, no tak nikdy ich nedetekujeme takto komplikovane. Vždy nájdeme na nich niečo, čo ich jasne určuje a tam sa zameriame a detekujeme ich podľa jednej oblasti a nie podľa tisíc rôznych kúskov. To že to WHO navrhla hneď od začiatku ma minimálne udivuje.“

.

Peková chcela svoje zistenia publikovať. Poslala ich do dvoch prestížnych vedeckých časopisov. Odtiaľ prišla odpoveď, že je to zaujímavé, ale že to má poslať do nejakého iného žurnálu.

Podľa Pekovej sa nemá miešať politika do vedy, pretože na základe len čiastočného štúdia tohto vírusu sa urobil záver v časopise Nature, ktorý je vlastne bibliou pre molekulárnych vedcov. „To ako sa vírus správa nás núti si myslieť, že sa nejedna o prírodný izolát a akonáhle sa pripustí tento názor, tak sa začne vyšetrovať odkiaľ to uniklo, a kto ho vyrobil.“

Pekovej zistenia potvrdila aj správa nórskych a britských vedcov, ktorú časopis Nature taktiež odmietol publikovať. Už pred samotným zverejnením správy, museli byť z nej odstránené všetky zmienky o Číne.

Nórsku správu publikoval portál Wion, ktorý uvádza, že vývoju účinnej vakcíny bráni odmietnutie Číny úplne zverejniť informácie, ktoré má. Politicky motivovaná vedecká dezinformačná kampaň Pekingu mala za cieľ vyhnúť sa zodpovednosti. K tomu im pomáhali niektorí západní vedci a médiá.

Patria sem aj redakčné rozhodnutia vedeckých a lekárskych časopisov, ktoré, ako sa zdá, prevažne uprednostňujú príbeh, že pandémia COVID-19 je iba ďalším prirodzene sa vyskytujúcim ohniskom, a dokonca cenzurujú opačné názory.

.

Doteraz bolo zakrývanie skutočného pôvodu pandémie COVID-19 úspešné. Dokonca Úrad riaditeľa národnej spravodajskej služby v Spojených štátoch slepo prijal vedeckú „konvenčnú múdrosť“ propagovanú Čínskou komunistickou stranou a vydal nasledujúce vyhlásenie z 30. apríla 2020:

„Spravodajské spoločenstvo súhlasí aj so širokým vedeckým konsenzom, že vírus COVID-19 nebol vyrobený ani geneticky modifikovaný.“

Je pozoruhodné, že hoci nikdy neexistovali presvedčivé vedecké dôkazy na podporu tohto tvrdenia, mnohí tento príbeh potvrdzujú, väčšinou z nevedomosti alebo neochoty prijať nepríjemnú pravdu.

Tá nepríjemná pravda je, že Čína vyrobila SARS-CoV-2 a vďaka kombinácii nedotknuteľnosti, nekompetentnosti a bezohľadnosti ho uvoľnila do sveta, uvádza Wion.

Celý rozhovor tu:

Ivan Blaho

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:00

Sudca vedúci predbežné vyšetrovanie obvinení z korupcie voči manželke španielskeho premiéra Pedra Sáncheza v piatok zamietol jeho žiadosť, aby mohol svedčiť písomne. Vypočutie Sáncheza sa tak uskutoční v plánovanom termíne, teda 30. júla v jeho oficiálnom sídle.

18:29

Rozsah prehriatia ruskej ekonomiky bol v prvom polroku 2024 najväčší za posledných 16 rokov, vyhlásila v piatok guvernérka ruskej centrálnej banky Elvira Nabiullina.

18:29

Zisk francúzskeho energetického koncernu Électricité de France (EDF) v 1. polroku 2024 stúpol o pätinu. Dôvodom bolo zvýšenie výroby elektriny. Štátna firma však varovala, že pokles trhových cien bude mať negatívny vplyv na zisk v druhom polroku.

18:29

Popredný svetový výrobca batérií pre elektromobily, čínska spoločnosť CATL, dosiahla v druhom štvrťroku výrazný nárast zisku, a to aj napriek intenzívnej cenovej vojne.

18:27

Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov v piatok vyhlásil, že Rusko intenzívne pracuje na zvrátení klesajúcej pôrodnosti v krajine, a varoval, že katastrofálne demografické trendy ohrozujú budúcnosť Ruska.

18:27

Juhoafrická polícia odhalila v provincii Mpumalanga tajný vojenský výcvikový tábor, v ktorom sa nachádzalo 95 líbyjských občanov. Úrady sa domnievajú, že tábor je súčasťou väčšej siete a vyšetrujú možné prepojenie s trestnou činnosťou.

17:55

Ruská fregata triedy Admirál Gorškov vyzbrojená hypersonickými raketami zakotvila v piatok v alžírskom prístave Oran v rámci plnenia služobných úkonov.

17:54

V Rusku v piatok uložili dlhé väzenské tresty až do výšky 22 rokov odňatia slobody viacerým ľuďom odsúdeným za vlastizradu a terorizmus, ktorých sa vraj dopustili v súvislosti s ruskou inváziou na Ukrajinu.

17:54

Európska únia v piatok označila pôvodne americkú neonacistickú skupinu The Base (“Základňa”) pôsobiacu aj v zahraničí za teroristickú organizáciu a s okamžitou platnosťou na ňu uvalila sankcie. Rozhodnutie prijala Rada EÚ na základe dôkazov o zapojení skupiny do teroristických aktivít.

17:53

Slovenská národná strana (SNS) sa v stredu (24. 7.) verejne obrátila na ministra pôdohospodárstva Richarda Takáča (Smer-SD) s výzvou, aby predložil zákon na zdanenie obchodných reťazcov. Slovenská aliancia moderného obchodu (SAMO) predložené argumenty odmieta a považuje ich za nepravdivé a zavádzajúce. Uviedol to predseda SAMO Martin Krajčovič.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke návštevníci pláže si užívajú letné popoludnie pri oceľovej soche Moon Dream od umelca Benika Motevosiana na brehu amerického jazera Michigan

Autor: TASR/AP-Don Campbell/The Herald-Palladium via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali