Radšej budem pre kolaborantov cudzích protištátok neslušný, ako zbabelo chňapnutý

Radšej budem pre kolaborantov cudzích protištátok neslušný, ako zbabelo chňapnutý

Bratislava 18. novembra 2020 (HSP/Foto:SITA-Jana Birošová)

 

Priznávam, nemám rád protesty, pretože sa dajú poľahky zneužiť každým zločineckým režimom. Do Bratislavy som musel cestovať z miesta dovolenky viac ako 110 kilometrov a predsa som prišiel. Vyjadrením jasného odporu voči protiústavnému konaniu vládcov som sa pre tú najhoršiu politickú kolaborantskú protištátnu europejskú (a teda nacistickú) diktátorskú totalitnú spodinu našej spoločnosti stal neslušným fašistom

Protest proti vláde Igora Matoviča v Bratislave
Účastníci protestujúci proti vláde Igora Matoviča pred Prezidentským palácom počas núdzového stavu na Slovensku pre pandémiu COVID-19 pri príležitosti Dňa boja za slobodu a demokraciu. Bratislava, 17. november 2020

Som na to rovnako hrdý, ako som bol pred 3 desaťročiami na seba hrdý za rovnaké označenia vtedajšími pražskými čechoslovakistickými šovinistickými nacistami. Víťazstvo vo forme samostatnosti a suverenity na seba vtedy nenechalo dlho čakať.

Reklama

Protestov bolo masívne množstvo. Na prechádzke Bratislavou som stretával množstvo ľudí, na ktorých vôbec nezapôsobili chrapúnske vyhrážky držiteľov moci. Išiel som na prechádzku s vedomím, že možno skončím v cele zadržania. Nešiel som sa a nepotreboval som sa biť, ako to metódou psychologického vydierania oznamoval minister, ktorý robí hanbu nášmu cechu lietavcov. Nevidel som ani jediného opitého účastníka zhromaždenia, pre ktoré som sa rozhodol, ako to podsúval cestou autom „objektívny“ redaktor v nahrávke verejnoprávnej RTVS. Možno musel nájsť herca, lebo reálneho opilca musel hľadať lupou. Nestretol som ani jediného vojenského policajta ako to protizákonne oznamoval mimovládkový proti-štátkový modro-knižkový najneschopnejší ministrík-agentík obrany v histórii Slovenska. To som si už po niekoľko razy predtým myslel, že toho dobového v neschopnosti nikto netromfne. Neraz prišiel nový rekord.

Ale stretal som vysoké desiatky vojakov a policajtov v zálohe, ktorí ma spoznávali a hlásili sa k odhodlaniu brániť slobodu a slová prísahy. Videl som stovky aktívnych policajtov, ktorí sa nespreneverili svojmu poslaniu pomáhať a chrániť slušných ľudí, lapať kriminálnikov nemuseli. Jednoducho žiadnych nevideli. Videli len desiatky tisícok slušných a statočných ľudí, ktorí majú plné zuby diktátu, vydierania, vyhrážania, likvidovania štátu, jeho ekonomiky, ktorí prišli vyjadriť odpor voči totalite. Videl som masy ľudí, ktorí chápu, že núdzový stav nie je možné vyhlásiť na celom území Slovenska a že v mieste konania neboli pri 0,3%-tnej infikovanosti (zmeranej vo vynútenom testovaní nevládcami) splnené podmienky na vyhlásenie núdzového stavu z dôvodu pandémie (na nevyhnutný čas, v nevyhnutnom rozsahu…). Videl som odvážnych a slušných Slovákov, označených za odpad spoločnosti, v tom lepšom prípade za nezodpovedných. Nepripravenými a nezrelými pseudo-politikmi, ktorí majú národ chrániť, chápať a viesť. Pritom nedokážu ochrániť ani svoje ústa pred vypúšťaním jedovatých slín vo forme hlúpych, nepremyslených, neraz protiústavných viet.

Reklama

Za bariérou černokňažníkov v kuklách som na vlastné oči videl najohavnejší čin, akého sa môže režim dopustiť. Bol to čin označujúci nesporný nástup totality, presne ako po nástupe Hitlera. Bol to fyzický útok policajta proti zvolenému zástupcovi ľudu: poslancovi. Zo vzdialenosti možno 30 metrov som videl zakrvavenú tvár poslanca, ktorého náhodou osobne poznám. Hneď potom ho stiahli za plot prezidentského paláca. Nebudem špekulovať o situácii, ktorú podvodnícke médiá bagatelizovali. Akurát mi v tom momente bolo jasné, že je nutné obnoviť plnohodnotnú poslaneckú imunitu. A že takýto čin prekročil všetky červené čiary. Bez zaujatosti. Týmto činom nemajú naše médiá, ani pomätení politici žiadne právo niečo vyčítať bieloruským vládcom. Týmto činom sa režim sám onálepkoval tým, čím sa potom niesli mnohé vystúpenia rečníkov.

Pôvodne som mal dohodnuté, že vystúpim. Nebolo mi to umožnené, aj keď dav, cez ktorý som sa predieral, ma v prítmí spoznával po mene, mnohí mi ďakovali a uvoľňovali mi cestu s povzbudzovaním, že sa tešia. Videl som, že organizátori nemali záujem o moje vystúpenie, ale davom som bol posunutý do ringu tak, že som sa dostal do záberu kamery. Mohol som zostať v anonymite, ale vedome som sa posunul do jedného obrazu s tými, ktorí sú politickými kolaborantskými protinárodnými a protištátnymi hyenami označovaní za extrémistov. Tak ako som bol osobne označovaný rovnakými predchodcami hyen pred 28 až 30 rokmi. Tak, ako ma jeden z pohrobkov extrémistického protištátneho kolaborantstva označil pred pár dňami na facebooku. A som na seba hrdý.

Ak je toto extrémizmus, buďme všetci extrémistami. A buďme na seba hrdí. Ak je to, čo vládcovia považujú za slušnosť pozitívne, potom buďme všetci tak našsky neslušní. Akurát treba začať prepisovať výkladové slovníky obsahu pojmov. A nedovoľme jazykovedcom, aby sa pomýlili, národ si rád osvojí nové výrazy. Je mi jedno, že mi nebolo dovolené vystúpiť, je mi jedno, že som sa podľa manipulátorov údajne vystavil ohrozeniu zdravia. Je mi jedno, že som na obraze s ľuďmi, ktorých politická rétorika nazýva veci pravými menami štýlom, ktorý je menej sofistikovaný v porovnaní s mne blízkym štýlom brutálnej diplomacie.

Dnešní koaliční vládcovia v extrémizme rétoricky aj činmi prekonali Kotlebovcov o tisícky parsekov. Dôležité je, že som bol s národom, že som znovu odhadol nadčasové potreby vtedy, keď to bolo potrebné a nutné. Aby sa raz naši potomkovia nemuseli hanbiť za opatrníctvo ich predkov. Za to, že nechali vládnuť neschopných psychopatov čo len o deň dlhšie. Nebudem zbabelo chňapnutý. Národ ukázal, že sa nezľakne extrémistických vládcov, že nepodľahne metódam bezohľadnej psychologickej vojny. Buďme na seba hrdí.

Peter Švec

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:30

Izraelské bezpečnostné sily zabili počas útoku v okolí utečeneckého tábora Núr Šams na palestínskom západnom brehu Jordánu desať militantov, informovala izraelská armáda.

14:59

Avizovaná novela legislatívy týkajúcej sa regulácie obchodných reťazcov či zavádzajúca pre ne osobitný odvod nemá ešte konečnú podobu.

14:58

Približne štvrtina britských detí vo veku od päť do sedem rokov vlastní inteligentný telefón. V rovnakej vekovej skupine zároveň 38 % detí navštevuje komunikačné platformy, ako sú TikTok, Instagram a Whatsapp, napriek pravidlám, podľa ktorých musia mať používatelia minimálne 13 rokov, oznámil britský regulačný úrad pre telekomunikácie Ofcom.

14:57

Švajčiarski výrobcovia hodiniek sa čoraz viac spoliehajú na trh v Indii vďaka novej dohode o voľnom obchode, ktorá má postupne otvárať dvere aj pre export luxusných hodiniek.

14:55

Internetové nákupy na Slovensku (e-commerce) po dvoch rokoch poklesu začínajú rásť. Medziročný vývoj obratu online nákupov v prvom štvrťroku 2024 narástol o 4 %. Najväčší záujem v prvom štvrťroku tohto roka bol o záhradný ratanový nábytok, najmenší o zjazdové lyže. Spokojnosť zákazníkov s e-shopmi za prvé tri mesiace roka 2024 dosiahla vyše 95 %.

14:52

Počet osobných bankrotov v uplynulých rokoch stúpa. Len minulý rok požiadalo o oddlženie vyše 9700 ľudí. V súčasnosti sa pritom môže oddlžiť aj občan s nadštandardným príjmom, na čo môžu doplácať veritelia aj štát. Upozornila na to Asociácia inkasných spoločností Slovenska (ASINS), podľa ktorej by bolo vhodné zmeniť legislatívne pravidlá v tejto oblasti.

14:48

Holandské gangy útočiace na bankomaty výbušninami presunuli pozornosť na Nemecko, uviedla polícia v Haagu.

14:47

Najmenej dvaja Palestínčania zahynuli a ďalších sedem utrpelo strelné poranenia pri izraelskej vojenskej operácii v utečeneckom tábore Núr Šams v guvernoráte Túlkarm na palestínskom Západnom brehu Jordánu. V sobotu o tom informoval palestínsky zdravotnícky úrad.

14:47

Čínsky minister zahraničných vecí Wang I obvinil krajiny z bezpečnostného paktu AUKUS, že vyvolávajú rozpory a zvyšujú riziko šírenia jadrových zbraní v oblasti južného Tichomoria. 

14:46

Pri ukrajinskom útoku v Belgorodskej oblasti zahynula tehotná žena, tvrdí gubernátor tamojšej oblasti Viačeslav Gladkov.

14:44

Britská vláda vylúčila akúkoľvek dohodu s EÚ, ktorá by mladým Britom uľahčila život, štúdium a prácu v Únii. 

13:10

“Podporovať Izrael je to, čo nám hovorí Biblia,” povedal predseda Snemovne reprezentantov USA Mike Johnson.

12:56

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa v Istanbule stretne s vodcom palestínskeho hnutia Hamas Ismáílom Haníjom. Rokovať budú o prebiehajúcej vojne v Pásme Gazy.

 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali