Prečo po voľbách odišli? Čo tým chceli ukázať a čo tým o sebe nechtiac prezradili?

Prečo po voľbách odišli? Čo tým chceli ukázať a čo tým o sebe nechtiac prezradili?

Bratislava 15. októbra 2023 (HSP/Foto:TASR-Dano Veselský, Jaroslav Novák, Martin Baumann)

 

Hystéria, ktorú rozpútali u svojich pacientov globalistické médiá v zúfalstve z výsledku volieb, zanechala na niektorých labilnejších jedincoch vážne psychické následky. Až také vážne, že utiekli zo Slovenska. Zatiaľ za túto obrovskú intelektuálnu škodu a šírenie poplašných správ nebol nikto braný na zodpovednosť

Na snímke Arpád Soltész, Dorota Nvotová a Martin Klus

Odišiel slávny spisovateľ a demokrat Arpád Soltész. Odišiel nadobro, momentálne je v Česku, odkiaľ nám posiela svoje odkazy plné múdrosti a lásky k Slovensku. Pre nás je to nenahraditeľná strata – autor diel ako Sviňa či Mäso sa jednoducho nahradiť nedá. Vo svojom liste na rozlúčku napísal: „Chorobou je tých zhruba 75 percent slovenského elektorátu, ktorý opäť volil rôzne odtiene hnedej, plus ten ťažko odhadnuteľný podiel voličov liberálnej demokracie, ktorí sú ochotní jej hodnoty do nejakej miery tolerovať výmenou za západný blahobyt, ale inak im skôr prekážajú.“ A ďalej napísal, že hádať sa s národom nemá zmysel. A tak zrejme na jeho ďalšie humanistické diela budeme musieť poškuľovať už spoza hranice. (Ktovie ako sa budú volať – Cholera, Hovädo či Hajzel?) Len sa obávame: ak v Česku najbližšie vyhrá Babiš, kam Arpi pôjde potom a čo bude hovoriť o 75 percentách českej populácie?

Reklama

Odišla Dorota Nvotová. Intelektuálna, emocionálna aj morálna autorita celosvetového významu, keďže bola aj v Nepále a všelikde inde. Je to ďalšia morová rana pre ťažko skúšané Slovensko. Výsledok volieb ju natoľko vydesil, že v najvyššom zúfalstve nastúpila do karavanu a v depresiách opustila tútokrajinu a zamierila niekam, kde si sadla k vode a meravo do nej hľadela: „Zobudila som sa do rána, v ktorom som chvíľu nevedela, kto som. Vedela som len, že sa naplnila moja predtucha z čias, keď som napísala pieseň Requiem za krajinu. A to bolo jediné, čo som vám dokázala k tomu pocitu povedať. Celá uplakaná, vystrašená a zlomená som sadla do auta, zapriahla karavan a odišla na tri dni za hranice. Niekam blízko, kde budem sama, bez ľudí, bez Slovákov, bez výčitiek, posmeškov, pľuvancov a vyhrážok,“ uviedla. Nemáme o nej bližšie správy, niekto sa domnieva, že utiekla na Ukrajinu, aby sa nadýchala demokracie, iní sa sporia, či do toho jazera hľadí dodnes alebo či doňho nebodaj od zúfalstva skočila, keď aj tam zbadala nejakého Slováka ísť náhodou okolo.

Odišiel Martin Klus. Bol politikom, úspešným plagiátorom, kandidátom (neúspešným) na župana, kandidátom (neúspešným) na bruselského audítora a najmä veľmi úspešným politológom, ktorý poskytoval rozumy všetkým televíziám od Markízy až po TRT. Skrátka človek, ktorý rozumel politike viac ako čomukoľvek inému. Potom, ako neuspel v strane SaS sa dal vo voľbách 2023 napísať na kandidátku strany Sme rodina, čím definitívne potvrdil, že jeho politický nos je jednoducho neomylný. Od občanov Slovenska zato dostal 1667 krúžkov, čo je krásny výsledok, veď to je takmer toľko, koľko dostal intelektuálny guru OĽaNO Jozef Pročko v celom Košickom kraji a dokonca je to len šesťkrát menej krúžkov, než dostal Robert Fico v Petržalke. Klus povedal, bolo to deň pred voľbami, že Slovensko je úžasná krajina. Víťazstvo Smeru a spol. ho však natoľko rozosmutnelo, že už o pár dní sa hlásil z USA. Zostane tam a bude tam skúmať vplyv dezinformácií, hoaxov a propagandy na život živých organizmov, konkrétne na človeka. Predstavte si, ako rýchlo si toto teplé miestečko vybavil, aký je on šikovný – vedeli by ste to tak rýchlo aj vy?

Reklama

Odchádza vraj aj Miroslav Trnka, spolumajiteľ firmy Eset. Ten už vopred avizoval, že ak budú lživé útoky na firmu, ale aj na neho osobne a jeho rodinu pokračovať a k moci sa dostane Fico, tak bude zvažovať odchod zo Slovenska. Voliči si nedali povedať, a tak Trnka po voľbách vyhlásil: „Ja ako fyzická osoba sa z tohto dôvodu naozaj plánujem zo Slovenska odsťahovať.” Eset ako firma tu však našťastie ostane, čo je logické, veď o pol roka sú prezidentské voľby, potom europarlamentné, komunálne, ďalšie parlamentné, a tak ďalej, až do skončenia sveta.

Tieto štyri výnimočné osobnosti, to však je len vrchol ľadovca. Ľudí, ktorí by radi odišli, je omnoho viac, najmä mladých, ktorí vďaka svojmu kvalitnému vzdelaniu a ešte kvalitnejším informáciám z našich objektívnych hlavno- a silnoprúdových masmédií sa politike omnoho lepšie rozumejú než tí starší, a najmä tí úplne starí, ktorým ten socializmus tak poplietol mozgy, že niektorí si dokonca myslia, že sa ľuďom vtedy žilo lepšie ako dnes, že vtedy mali lepšiu zdravotnú starostlivosť, sociálne zabezpečenie, istotu práce, potraviny, bezpečnosť a podobné hlúposti.

Čo si Slovensko počne bez týchto ľudí? Tá obrovská kvalita, ktorá nám odišla za hranice, sa jednoducho nahradiť nedá. Na druhej strane, je tu šanca, že jedného dňa nám tam sformujú exilovú vládu. Alebo že by skôr jedno oddelenie v nejakej liečebni?

Ale dosť bolo sarkazmu. Keby to nebolo také smiešne, tak by sme museli konštatovať, že tu ide v podstate o dosť vážnu vec: rozpútanie mediálnej psychózy z toho, že sa vraj po voľbách majú začať diať nejaké strašné veci, spôsobilo, že mentálne labilnejší ľudia s diagnózou „porušená národná identita“ dostali akútny hysterický záchvat, ktorý u niektorých vyústil naozaj až do opustenia republiky.

Inými slovami, toto všetko je dôsledok šírenia čohosi, čo môžeme spokojne označiť za poplašnú správu. Tá je, mimochodom, zo samotnej svojej podstaty nezmyselná, veď ten istý Smer, ktorý je teraz tak hystericky démonizovaný, tu vládol niekoľko volebných období a nič také hrozné sa so Slovenskom nedialo. To však je zbytočné vysvetľovať ľuďom, ktorí sú už so schopnosťou vnímať realitu ďaleko „za hranicami všedných dní“, ako by to povedal básnik.

Reklama

Cynickí politickí manipulátori ich v uplynulých rokoch postupne priviedli až na hranu a teraz svojím besnením natoľko otriasli ich chatrným duševným zdravím, že sa títo nešťastníci odhodlali k radikálnemu kroku opustiť vlasť, rodinu, priateľov a rozbehnúť sa do neznáma, do cudziny.

A ktovie koľkí iní urobili v dôsledku tejto cielenej hysterizujúcej kampane iné bláznivé, divoké kroky. Niekto by si napríklad mohol položiť otázku, prečo bol akurát práve týždeň pred voľbami na slovenských železničných tratiach rekordný počet samovrážd. Či trebárs, úplnou náhodou, aj podobné veci nemôžu súvisieť s hrôzou, ktorú tu na občanov niekto cieľavedomo púšťal, aby ich mobilizoval „správne“ voliť, lebo inak ani slnko nevyjde.

Ale predstavte si, ono vyšlo.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:33

Dva mesiace pred plánovanou konferenciou krajne pravicovej Alternatívy pre Nemecko (AfD) v Essene organizujú predstavitelia tohto mesta i ďalší aktéri demonštrácie proti tejto strane, na ktorých sa očakáva účasť desiatok tisíc ľudí.

12:24

Naprieč austrálskymi metropolami sa v sobotu konali protesty za účasti stoviek ľudí, ktorí požadujú prísnejšie zákony s cieľom skoncovať s násilím páchanom na ženách. Informovala agentúra AFP.

12:00

Ukrajinské drony zasiahli dve ruské ropné rafinérie a vojenské letisko v rámci rozsiahleho útoku, ktorý Kyjev podnikol v noci na sobotu, uviedol zdroj z prostredia tamojšieho rezortu obrany.

10:18

Masívna pátracia akcia na severozápade Nemecka po nezvestnom šesťročnom chlapcovi trpiacom autizmom neúspešne pokračovala aj v noci na sobotu.

Arian sa stratil ešte v pondelok večer v obci Elm pri meste Bremervörde. Na záznamoch z kamery vidno, že sám odišiel z rodinného domu a rozbehol sa smerom k neďalekému lesu. Odvtedy po ňom prebieha rozsiahle pátranie.

10:05

Vysoké ceny energií zvýšili záujem domácností o inštaláciu fotovoltických elektrární, ten však v prvom štvrťroku 2024 mierne klesol. Záujemcovia o fotovoltiku sa často stretávali s bariérami pri povoľovaní a v administratívnych procesoch.

09:57

Filipíny v sobotu popreli tvrdenia Číny, že medzi nimi bola dosiahnutá bilaterálna dohoda o spornej plytčine v Juhočínskom mori. Manila to považuje za súčasť čínskej propagandy.

09:11

Ruská protivzdušná obrana v noci na sobotu zostrelila 68 ukrajinských bezpilotných lietadiel nad juhoruským Krasnodarským krajom a Krymským polostrovom.

Rezort obrany v Moskve spresnil, že spomedzi 68 dronov 66 zachytili nad Krasnodarským krajom a dva nad Krymom.

08:47

Taiwanské ministerstvo obrany v sobotu skoro ráno zaznamenalo 22 čínskych lietadiel v okolí ostrova Taiwan.

Aktivity uvedeného počtu lietadiel boli zaznamenané od 09.30 h miestneho času (03.30 h SELČ) a trvali približne tri hodiny. Spomedzi 22 čínskych lietadiel, medzi ktorými boli aj stíhačky Su-30, 12 prekročilo tzv. stredovú líniu Taiwanského prielivu a vstúpilo do identifikačnej zóny protivzdušnej obrany.

08:26

Loď britského Kráľovského vojenského námorníctva zostrelila raketu, ktorú húsíovia odpálili na obchodné plavidlo v Adenskom zálive. Informovala o tom agentúra AFP.

08:15

Palestínske militantné hnutie Hamas v sobotu nadránom vyhlásilo, že zvažuje izraelský protinávrh ohľadne možného prímeria v Pásme Gaza a prepustenia rukojemníkov. Informovali agentúry AFP a DPA.

08:04

Severná Kórea sa v sobotu ohradila voči výročnej správe Spojených štátov o ľudských právach, ktorá negatívne hodnotí ľudskoprávnu situáciu v KĽDR, a nazvala ju “zasahovaním do vnútorných záležitostí” Pchjongjangu.

07:56

Grécko v piatok slávnostne odovzdalo olympijskú pochodeň organizátorom tohtoročných hier, ktoré sa budú konať v Paríži.

Stalo sa tak na štadióne Panathinaiko, teda na mieste, ktoré hostilo v roku 1896 prvé moderné OH.

07:36

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak neďaleko mestečka Plochingen v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť. Informovala agentúra DPA.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali