Podľa poslancov Smeru-SD je Truban ako popredný politik zlým príkladom pre mládež. Blaha: Problém nie je, čo robil ako študentík. To nikoho nezaujíma, nech o tom proste drží ústa a neoblbuje mládež”

Podľa poslancov Smeru-SD je Truban ako popredný politik zlým príkladom pre mládež. Blaha: Problém nie je, čo robil ako študentík. To nikoho nezaujíma, nech o tom proste drží ústa a neoblbuje mládež”

Bratislava 2. augusta 2019 (HSP/Foto:SITA-Branislav Bibel)

 

Podľa koaličných poslancov je problematické, ak politik, ktorý chce obsadiť najvyššiu exekutívnu funkciu verejne propaguje omamné látky.

Na snímke líder koalície Progresívne Slovensko (PS) a Spolu Michal Truban

Ľuboš Blaha zo Smeru-SD na sociálnej sieti v súvislosti s tým, že šéf Progresívneho Slovenska Michal Truban tvrdí, že mal len “joint z výšky”, ktorý mu priniesol “bad trip”, že ” to nebol jeden jointík”. “Ja len, že o niečo pravdepodobnejšie je, že to nebol len jeden joint na výške. Ak niekto má potrebu zasvätene rozprávať o “bad tripoch”, tak proste fetoval a nie, nebola to len marihuana, ale isto niečo tvrdšie.”

Reklama

Blaha špekuluje nad tým, “čo za človeka bol Truban na výške”. “Drogoval a občas pri tom zažil aj “bad trip”. Vypisoval po internete, vraj sú robotníci leniví a vraj len ľudia s majetkom si zaslúžia volebné právo. A tak. Poviete si – čo už, však mladosť – pochabosť. Mávnuť rukou. Problém je inde. Truban je už vo veku, kedy by mohol mať rodinu a vlastné deti. Myslíte, že je normálne, aby im rozprával o tom, že decká, bacha na “bad trip” pri fetovaní? Asi nie.”

Upozornil na to, že Michal Truban už nebol násťročný študentík, keď dával deckám prednášku, ktorá po tieto dni hýbe Slovenskom. “Už bol dospelý človek, ktorý, doparoma, musí mať nejakú zodpovednosť voči mladším ľuďom. A ak ju nemá, tak, prepánajána, nikdy nemôže byť premiér – ani v tom najhoršom sne.”

Reklama

“Ešte raz – problém nie je, čo robil ako študentík. Veď to nikoho nezaujíma, nech o tom proste drží ústa a neoblbuje mládež. Problém je, že sa tým ľahkovážne chváli pred mladými deckami, akoby drogy boli niečím v pohode, niečím cool, niečím, čo treba skúsiť, však haha-hihi.”

Podľa Blahu to, že dnes Truban popiera samého seba, je len politický marketing. “Niekto poradil, aby zaradil spiatočku. Možno Shaviv alebo nejakí iní drahí mediálni poradcovia Progresívneho Slovenska. Ale kto má tomu veriť? Truban reprezentuje liberálnu stranu, v ktorej sa producíruje aj Poliačik, čo otvorené obhajoval čistý heroín a chválil sa tým, že bral drogy. On nepopiera drogy, on ich ďalej programovo propaguje.” Dodal, že Trubanovi výrok o robotníkoch takisto má svoju kontinuitu – PS je z hľadiska ekonomiky neoliberálna strana, ktorá bojuje za voľný trh, biznis a klasické liberálne ekonomické dogmy. Proti chudobným ľuďom, proti robotníkom.

“Truban naďalej nevidí nič zlé na drogách ani na degradácii robotníkov. Len dnes volí marketingovejší slovník. Už odrazu len jeden jointík. Už odrazu nemá nič proti robotníkom… Keď bol mladý, bol aspoň úprimnejší. Bol liberálny extrémista,ktorý sa tým netajil. Dnes je liberálny extrémista, ktorý to zakrýva marketingovým pozlátkom.”

Jediným programom PS je podľa neho nenávisť voči Smeru-SD: “Tento človek nemôže byť premiér. Ak dali v PS dolu Štefunka len kvôli ľavicovej minulosti, ale nevedia dať dole Trubana za fetovanie a jeho propagáciu, potom je jasné, o čo ide. Nenávisť voči Ficovi a ľavici je tou jedinou nevyhnutnou podmienkou, aby si mohol byť správny liberálny líder na Slovensku.”

“Môžeš fetovať. Môžeš nenávidieť robotníkov. Môžeš aj kradnúť a robiť nechutný biznis. Len jedno nesmieš – nesmieš ani na sekundu v živote zapochybovať o tom, že ľavica je zlo. Toto definuje Progresívne Slovensko. A všimnite si, ako drží ústa iná predstaviteľka Progresívneho Slovenska – Čaputová. Už len čakám, čím sa o sebe pochváli ona, keď bude diskutovať s deckami. Celá tá partia z PS je jeden veľký omyl.”

Reklama

Blaha ďalej napísal: “Prepáčte, ale toto je už za všetkými čiarami. K moci sa derú nezodpovední spratkovia, čo chcú sfetovať Slovensko a odovzdať od neho kľúčiky veľkým západným firmám. A popritom veselo páliť jointíkov a tárať o liberalizme. Miško, keď si založíš rodinu, možno zistíš, ako veľmi si mimo… Toto neprekryjete ničím, milá redakcia Esetu. Ničím,” odkazuje Denníku N.

 

Ďalší z poslancov Smeru-SD reaguje s tým, že Michal Truban sa priznal k užívaniu drog pod tlakom videa, na ktorom študentom prednáša “čo ho naučili drogy.”

“Truban sa obhajuje, že hovoril len o marihuane, aj keď sám vo videu priznáva, že sa “namotáva na všelijaké látky” a niektorí odborníci spochybnili, že stav, ktorý opisoval (Bad trip) nastáva po užití tejto drogy.”

Tomáš vysvetľuje, že aj marihuana je návyková droga, ktorá spôsobuje psychózy, halucinácie a pod. “A Truban o nej študentom hovoril štýlom, že na ňu museli ihneď dostať chuť. Napríklad, že “zdravá strava nie je taká dobrá ako húlenie”, ale aj to, že “body, ktoré dodržiava na ceste k úspechu sa naučil pri užívaní drog”.”

Reklama

“Z kontextu jeho vyjadrení sa dá vycítiť, že mu drogy pomáhali pri práci. Normálne sa mi okamžite vyjavil obraz Jordana (Leonardo Di Caprio), hlavného hrdinu zo známeho filmu Vlk z Wall Street. Aj ten sa rôznymi drogami povzbudzoval v práci i na nekonečných žúroch.”

Základná otázka podľa Erika Tomáša znie – “či chce niekto na Slovensku aby sa jeho premiér rozhodoval pod vplyvom drog… Predpokladám, že nie. No a to ešte ambíciu byť ministrom školstva má ďalší fanúšik drog Martin Poliačik. Mimochodom stranícky kolega Trubana. Toto teda majú byť tí “noví” politici? Toto majú byť tie vzory pre naše deti a mládež?”

 

 

 

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:30

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí. 

Podľa policajného hovorcu autobus prevážal študentov strednej odbornej školy vo Warburgu. Vracali sa z výletu v Anglicku.

07:20

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke sa stal v pondelok 25. marca fatálny incident. Personál vykonal potrat zdravej žene v štvrtom mesiaci tehotenstva, pretože si splietol pacientky. Vo štvrtok to potvrdila tlačová hovorkyňa nemocnice Eva Stolejda Libigerová. Prípadom sa zaoberá polícia, informoval portál iDNES.cz.

Tehotná žena išla na bežnú kontrolu, kým druhej žene mali lekári urobiť zákrok, ktorý sa vykonáva napríklad pri liečbe chorej maternice, ale je možné ním tiež ukončiť tehotenstvo.

07:00

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vo štvrtok vyhlásil, že členovia skupiny G20 sa budú musieť zhodnúť, či pozvú ruského lídra Vladimira Putina na novembrový summit v Brazílii. Informovala agentúra AFP.

Brazília sa postavila proti snahe izolovať a potrestať Rusko za jeho inváziu na Ukrajinu a tvrdí, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a západné krajiny nesú časť viny za vojnu.

06:40

Francúzske úrady počas uplynulých dní v rámci rozsiahlych policajných razií vo viacerých mestách zadržali 1357 osôb podozrivých z drogovej trestnej činnosti. Vo štvrtok to v meste Dijon vyhlásil francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. Informovala agentúra DPA.

06:30

V Juhoafrickej republike (JAR) sa vo štvrtok zrútil z mosta do rokliny autobus a následne začal horieť. Pri nehode zahynulo 45 ľudí, informovala agentúra AFP.

Nehodu na juhu Afriky prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Včera 19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

Včera 19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

Včera 18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Gaucho alebo juhoamerický kovboj kúpe koňa počas festivalu ródea Criolla Week v Montevideu v Uruguaji

Autor: AP/Matilde Campodonico

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali