Podľa aroganta Naďa členov vlády šokovala “miera arogancie” generálneho prokurátora Žilinku. “Verím tomu, že sa trošku ukľudní,” dúfa minister

Podľa aroganta Naďa členov vlády šokovala “miera arogancie” generálneho prokurátora Žilinku. “Verím tomu, že sa trošku ukľudní,” dúfa minister

Bratislava 12. januára 2022 (HSP/Foto:TASR-MO SR)

 

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) patriaci medzi kľúčových aktérov presadzovania kontroverznej vojenskej zmluvy medzi SR a USA uviedol, že členovia vlády ostali šokovaní po vyjadreniach a oficiálnych pripomienkach generálneho prokurátora SR Maroša Žilinku k danej zmluve s Američanmi

Na snímke minister obrany SR Jaroslav Naď (vpravo, OĽaNO) a jeho americký náprotivok Lloyd Austin (vľavo) pošas stretnutia v Pentagóne 28. októbra 2021

Naď, ktorý vo verejných vyjadreniach priam oplýva aroganciou (napríklad článok), v rozhovore pre propagandistický denník SME prezradil, že on a aj viacerí ministri súčasnej vlády Eduarda Hegera naopak vidia aroganciu v konaní generálneho prokurátora Maroša Žilinku.

Reklama

Generálny prokurátor Žilinka nedávno uplatnil v oficiálnom medzirezortnom pripomienkovom konaní 35 zásadných pripomienok k návrhu dohody o obrannej spolupráci SR s USA a návrh dohody odmietol ako celok. Ministerstvo obrany SR pod vedením Jaroslava Naďa však arogantne zhodilo zo stola všetky z desiatok fundovaných pripomienok Generálnej prokuratúry SR.

Naď na začiatku rozhovoru s novinárkou SME Zuzanou Kovačič Hanzelovou označil vzniknutú situáciu medzi ním a generálnym prokurátorom Žilinkom za “absurdnú a celkom vtipnú”. Prekvapením podľa jeho slov bolo, že GP zaslala 35 pripomienok v posledný možný deň medzirezortného pripomienkového konania.

Reklama

“Zistili sme, že 27 z tých 35 zásadných pripomienok sa ani čiastkovo, absolútne, nedotýkajú pôsobenia Generálnej prokuratúry,” uviedol minister Naď. “Jednoducho absolútne absurdné veci… Hluk na letisku alebo nejaké také absurdnosti,” dodal arogantne a so smiechom.

To, že generálny prokurátor “hodil pripomienky na Facebook”, podľa názoru Naďa bolo len “pripravovaním si pôdy” generálneho prokurátora na jeho cestu do Ruska. “Samozrejme, že áno. Absolútne o tom nepochybujem. Poslal signál do Ruska, že on je proti tým Američanom, aby ho prijali teraz v tom Rusku. Mi to prišlo absurdné,” zdôraznil Naď.

“Ale dobre, nech ide kde chce, nech si robí čo chce, on si za to v konečnom dôsledku zodpovedá. Ale nech sa nestará do vecí, do ktorých ho nič nie je,” odkázal arogantne generálnemu prokurátorovi minister obrany Naď.

V rozhovore tiež uviedol, že za rok od zvolenia generálneho prokurátora Maroša Žilinku do funkcie “začína mať vážnu pochybnosť” či išlo o dobrý krok. Naď vyčíta Žilinkovi “ututlanie kauzy únosu Vietnamca”, zlú komunikáciu s poslancami NR, “neskutočne nadmerné zneužívanie inštitútu paragrafu 363 Trestného poriadku”. “No a teraz toto! To sú vecí, ktoré absolútne nie sú v kompetencii GP.”

Jaroslav Naď potom uviedol, že osobne zažil Žilinku na viacerých rokovaniach vlády, kde údajne nie len on bol šokovaný “mierou arogancie” zo strany šéfa GP. “Ja verím tomu, že sa trošku ukľudní, že si uvedomí, že tá pozícia jednoducho má nejaké ústavné rámce,” dodal Naď na margo Maroša Žilinku.

Reklama

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:45

Západné tajné služby zabránili vlani najmenej desiatim džihádistickým útokom po celej Európe a súčasná vojna medzi Izraelom a militantným palestínskym hnutím Hamas zvýšila hrozbu ďalších útokov. Oznámila to v utorok holandská Všeobecná spravodajská a bezpečnostná služba (AIVD).

15:44

Časť americkej vojenskej pomoci pre Ukrajinu sa už nachádza v skladoch v Nemecku a Poľsku, čo zjavne zníži čas potrebný na jej dodanie. TASR informuje podľa utorkovej správy stanice CNN. Predstavitelia americkej vlády to oficiálne nepotvrdili.

15:38

Prísna menová politika Európskej centrálnej banky (ECB) “prináša ovocie” a zatiaľ sa jej úspešne darí obmedzovať infláciu. No rozhodnutie o znížení jej úrokových sadzieb bude závisieť aj od toho, či nové prognózy a čerstvé údaje potvrdia, že rast spotrebiteľských cien smeruje k cieľu banky na úrovni 2 %. Uviedol to v utorok člen Rady guvernérov ECB a prezident nemeckej Bundesbanky Joachim Nagel v prejave v Berlíne.

15:29

Proiránske šiitské militantné hnutie Hizballáh tvrdí, že v odvete za smrť dvoch svojich príslušníkov zaútočilo v utorok na dve základne izraelskej armády na severe Izraela.

15:29

Poslanci Európskeho parlamentu (EP) v utorok v Štrasburgu schválili predĺženie dočasných opatrení na liberalizáciu obchodu pre Ukrajinu a zároveň aj opatrenia na ochranu poľnohospodárov EÚ.

15:28

V Rusku sa ani tento rok, už druhýkrát po sebe, počas 9. mája z bezpečnostných dôvodov neuskutočnia žiadne pochody organizované hnutím Nesmrteľný pluk na pripomenutie si pamiatky na účastníkov druhej svetovej vojny.

15:28

Desiatky študentiek Cambridgskej univerzity sa počas druhej svetovej vojny zapojili dešifrovania tajných nacistických kódov. Uznanie ich práce prišlo až teraz.

15:25

Poslanci Európskeho parlamentu (EP) v utorok definitívne schválili nové nariadenie, ktoré štátom EÚ umožňuje zakázať predaj, dovoz a vývoz tovaru vyrobeného pomocou nútenej práce.

14:57

Prevrátenie lode s migrantmi si pri pobreží Džibutska ležiaceho v oblasti tzv. Afrického rohu vyžiadalo životy najmenej 16 ľudí, pričom 28 ďalších osôb je stále nezvestných, uviedla v utorok Medzinárodná organizácia pre migráciu (IOM).

14:56

V noci zo stredy (24. 4.) na štvrtok (25. 4.) bude obmedzený predaj lístkov na vlak cez e-shop a aplikáciu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK). Dôvodom je plánovaná údržba predajných systémov. Lístok si bude možné kúpiť len u vlakového personálu alebo prostredníctvom SMS správy. V utorok o tom informoval hovorca ZSSK Dominik Drevický.

14:56

Poklepaním základného kameňa sa v utorok symbolicky začala výstavba prvej etapy rýchlostnej cesty R1 medzi Banskou Bystricou a Slovenskou Ľupčou. Projekt počíta s vyše trojkilometrovou rýchlostnou cestou i preložkou cesty I/66. Práce by mali trvať 960 dní a prinesú i dopravné obmedzenia.

14:49

Návrhy zmien vo verejnom obstarávaní sú postavené na dôvere voči starostom, primátorom aj ďalším obstarávateľom. Samosprávy zjednodušenie a zrýchlenie obstarávania potrebujú a čerpanie eurofondov to neohrozí. Zdôraznil to v rámci svojho vystúpenia v Národnej rade (NR) SR minister investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Richard Raši (Hlas-SD), ktorý návrh novely zákona o verejnom obstarávaní predkladá.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali