Pellegrini reaguje na Ficovu výzvu: Teraz hovoriť o predvolebnej spolupráci je úplne zbytočné. Vylúčil ju aj Raši

Pellegrini reaguje na Ficovu výzvu: Teraz hovoriť o predvolebnej spolupráci je úplne zbytočné. Vylúčil ju aj Raši

Bratislava 19. septembra 2021 AKTUALIZOVANÉ (SITA/TASR/HSP/Foto:TASR-Jaroslav Novák, Jakub Kotian)

 

Teraz hovoriť o predvolebnej spolupráci je úplne zbytočné. Predseda strany Hlas – sociálna demokracia (Hlas-SD) Peter Pellegrini to povedal v relácií O 5 minút 12 v Slovenskej televízii RTVS

Peter Pellegrini
Na snímke poslanec NRSR Peter Pellegrini (nezaradený)

Reagoval tak na to, že predseda strany Smer – sociálna demokracia Robert Fico vyzval v sobotu 18. septembra predstaviteľov strany Hlas-SD na okamžité rokovania o forme predvolebnej a povolebnej spolupráce.

Reklama

„Keď budem vedieť dátum volieb, potom sa budem vyjadrovať k predvolebnej a povolebnej spolupráci,“ uviedol Pellegrini.

 

Reklama
Raši: Hlas-SD vylučuje predvolebnú spoluprácu so Smerom-SD

Mimoparlamentný Hlas-SD vylučuje predvolebnú spoluprácu s opozičným Smerom-SD, rovnako tak predvolebné rokovania o povolebnej situácii. V nedeľnej diskusnej relácii TV Markíza Na telo to uviedol podpredseda Hlasu-SD Richard Raši. Reagoval tak na sobotnú (18. 9.) výzvu šéfa Smeru-SD Roberta Fica na spoluprácu.

“Téma spolupráce, keď sú voľby v nedohľadne, je úplne zbytočnou témou, ani to nikoho netrápi. Ale aby nevznikli nejaké pochybnosti, Hlas do volieb neplánuje žiadnu koalíciu s nikým a chceme ísť do volieb ako samostatná strana,” povedal Raši.

Richard Raši
Na snímke Richard Raši

Lídrovi Smeru odkázal, aby sa sústredil na opozičnú sociálno-demokratickú politiku, Hlas ju chce robiť so svojou predstavou, ktorá je podľa neho iná a moderná, nie archaická alebo rustikálna. Podotkol, že opozičné strany majú prirodzene spolupracovať, keď robí koalícia zlé kroky a rozhodnutia, nie vyzývať na vytváranie blokov. Na otázku, či by si vedeli predstaviť byť vo vláde na čele s Ficom, odpovedal, že sedieť vo vláde si nevedia predstaviť len s fašistami a “všetko ostatné sa uvidí po voľbách.”

Podpredsedníčka vlády a ministerka investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí) dôrazne odmietla výroky predsedu parlamentu a šéfa Sme rodina Borisa Kollára o “čurillovskej mafii”. Vyšetrovateľov, ktorí podľa nej dlhé roky riešia kriminálne a korupčné prípady, sa zastala. “Nesúhlasíme, aby boli označovaní za mafiu,” zdôraznila.

Myslí si však, že minister vnútra Roman Mikulec (OĽANO) mal vedenie inšpekcie vymeniť už skôr. “Chcel dať ľuďom v Policajnom zbore aj na inšpekcii druhú šancu, ale nemôžete robiť očistu Slovenska s ľuďmi, ktorí sa na korupčnom systéme podieľali,” povedala Remišová. Raši na margo situácie nielen v polícii a bezpečnostných zložkách poznamenal, že ide o bezprecedentnú situáciu, ktorú treba riešiť len referendom a predčasnými voľbami. Hovorí o účelovej politike, dvojakom metri, politickej manipulácii vyšetrovania a politickom vyšetrovaní káuz politických nominantov. “Mafia je súčasťou praktík tejto vlády, nehovorte o boji s mafiou,” odkázal.

Reklama

Remišová zároveň vylúčila, že by v nasledujúcich voľbách kandidovala na kandidátke OĽANO. Predpokladá, že minister vnútra bude na svojom poste aj o mesiac. Na otázku, či je Mária Kolíková dobrou ministerkou spravodlivosti, odpovedať nechcela, hodnotiť ju chce až na konci jej práce. Raši si nevie predstaviť sedieť v jednej vláde s členmi Republiky. Strana Hlas-SD bude podľa neho hlasovať proti návrhom poslankyne Anny Záborskej (OĽANO). Vylúčil tiež predvolebnú dohodu so Smerom o spolupráci po voľbách.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

Včera 20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

Včera 19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

Včera 19:43

Včera 19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

Včera 19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

Včera 19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

Včera 18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

Včera 18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

Včera 18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

Včera 18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali