NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

ODKAZ BOJOVNÍKOVI ZA ĽUDSKÉ PRÁVA: Spravodlivosť bude! Na Poslednom súde

ODKAZ BOJOVNÍKOVI ZA ĽUDSKÉ PRÁVA: Spravodlivosť bude! Na Poslednom súde

 

 

 

Karikatúra
Karikatúra Andreja Mišaneka

 

Reklama

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

ĎALŠIE KARIKATÚRY

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:27

Saldo zahraničného obchodu bolo v marci 2024 aktívne v objeme 577,4 milióna eur, čo bol v porovnaní s rovnakým obdobím minulého roka slabší výsledok o 119,4 milióna eur. Informoval o tom vo štvrtok Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

09:15

Moskovský súd v stredu zamietol žiadosť právnikov námestníka ruského ministra obrany Timura Ivanova o premiestnenie z väznice do domáceho väzenia. Ivanov čelí obvineniam z úplatkárstva.

Timur Ivanov
Na videosnímke moskovského súdu námestník ruského ministra obrany Timur Ivanov sedí za mrežami na mestskom súde v Moskve
09:08

Obchodný prebytok Číny v apríli klesol, aj keď menej, ako ekonómovia očakávali. K jeho poklesu prispel slabší nárast vývozu ako dovozu. Ukázali to vo štvrtok údaje čínskeho colného úradu.

08:58

Sýrska protivzdušná obrana zostrelila vo štvrtok izraelské rakety vypálené z Golanských výšin na predmestie Damasku, ktorých terčom mala byť údajne jedna z budov. Oznámilo to sýrske ministerstvo obrany.

08:45

Ceny ropy vo štvrtok ráno vzrástli po zverejnení údajov z Číny, ktorá vykázala za apríl obchodný prebytok. Situáciu na trhu s ropou ovplyvnilo tiež potenciálne prímerie medzi Izraelom a Hamasom, najmä keď USA zvýšili svoje úsilie o sprostredkovanie dohody. No zároveň zisky z ropy obmedzil silný dolár, pričom predstavitelia americkej centrálnej banky Fed varovali, že úrokové sadzby zostanú vysoké dlhší čas.

08:35

Za “veľké sklamanie” označil vo štvrtok izraelský veľvyslanec pri OSN Gilad Erdan vyjadrenie amerického prezidenta Joea Bidena, ktorý pohrozil zastavením niektorých dodávok zbraní Izraelu v prípade, že zaútočí na civilistami zaplnené mesto Rafah na juhu Pásma Gazy.

08:27

Ukrajinský letecký útok na ruskú Belgorodskú oblasť zranil osem ľudí a poškodil desiatky obytných budov a áut.

07:54

Dovedna sedem ľudí vrátane štyroch maloletých osôb utrpelo v stredu zranenia v dôsledku ruských leteckých útokov na východoukrajinské mesto Charkov.

07:46

Izraelský minister obrany Joav Gallant v stredu vyhlásil, že misia na severe Izraela v konflikte s libanonským militantným hnutím Hizballáh nebola ukončená a dodal, že je naďalej odhodlaný umožniť bezpečný návrat evakuovaných obyvateľov do ich domovov. Informovala  agentúra Reuters.

07:32

Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová v stredu večer uviedla, že Británia sa rozhodla použiť “vyložené lži” na ospravedlnenie dávnejšie oznámených reštriktívnych opatrení vrátane vyhostenia vojenského pridelenca na ruskom veľvyslanectve v Londýne. Informovali  agentúry Reuters a AFP.

07:16

Ukrajinské systémy protivzdušnej obrany zničili 17 z 20 útočných dronov, ktoré Rusko nasadilo na ukrajinské územie.

07:06

Pravicová opozícia v Severnom Macedónsku v stredu jasne zvíťazila v parlamentných aj prezidentských voľbách. Volebná komisia už sčítala takmer tri štvrtiny hlasov.

Gordana Siljanovská-Davkovová
Na snímke prezidentská kandidátka Gordana Siljanovská-Davkovová z nacionalistickej strany Vnútorná macedónska revolučná organizácia – Demokratická strana macedónskej národnej jednoty (VMRO-DPMNE) odovzdáva hlasovací lístok vo volebnej miestnosti počas parlamentných volieb a druhého kola prezidentských volieb v Severnom Macedónsku
07:00

Americký prezident Joe Biden v stredu verejne varoval Izrael, že ak zaútočí na mesto Rafah v Pásme Gazy, prestane mu dodávať delostrelecké granáty a ďalšie zbrane. Biden tiež vyjadril poľutovanie nad tým, že pri zhadzovaní amerických bômb zahynuli civilisti.

06:45

Americký prezident Joe Biden v stredu vyhlásil, že bomby, ktoré Spojené štáty dodávali Izraelu a teraz ich posielanie pozastavili, boli použité na zabíjanie palestínskych civilistov. Informovala agentúra Reuters.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke motýľ zebra dlhokrídlová (Heliconius charithonia) sa kŕmi na kvete v parku Lithia Springs Conservation v Lithii na predmestí Tampy na Floride

Autor: TASR/AP-Chris O\'Meara

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Ivan Štubňa

Miroslav Urban

Marek Brna

Erik Majercak

Milan Náhlik

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali