“Od prvého kola nechutného experimentu s názvom plošné testovanie uplynul rok. Zostali po ňom tisíce obetí. Usilovne hľadám právnikov, s ktorými na príslušných podáme dostatočne kvalifikované žaloby,” avizuje Draxler

“Od prvého kola nechutného experimentu s názvom plošné testovanie uplynul rok. Zostali po ňom tisíce obetí. Usilovne hľadám právnikov, s ktorými na príslušných podáme dostatočne kvalifikované žaloby,” avizuje Draxler

Bratislava 25. októbra 2021 (HSP/Foto:TASR – Erika Ďurčová)

 

Tento víkend uplynul presne rok od prvej Matovičovej atómovky. Podľa exministra školstva ide o smutné výročie „poníženia, babráctva a amatérizumu“ zo strany vládnej koalície voči bežným ľuďom. Podľa jeho vyjadrenia bolo testovanie len „nechutným experimentom“ na ľuďoch, za ktoré niekto bude musieť prevziať zodpovednosť

testovanie
Ilustračná snímka

Ako pripomína Draxler, prvé kolo plošného testovania sa konalo len vybraných okresoch a tento krok sa dal nie len pochopiť, ale ho aj schvaľoval. Problém nastal vtedy, keď si Matovič zmyslel, že treba otestovať celé Slovensko.

Reklama

Odborníci detailne ukazovali, prečo to nedáva zmysel, prečo testovať treba iba v ohniskách. Ja som s hrôzou upozorňoval, že nemáme na testy len tak dovezené lietadlom žiadnu garanciu kvality. Takisto, koľko nás to bude stáť. A že sme jediný štát, ktorý to takto robí. Nič neplatilo. Doslova z popudu jedného človeka, Igora Matoviča, celá krajina začala chodiť každý víkend, celú zimu, postáť si často vo veľmi nepríjemných podmienkach, niekde polhodinu, niekde aj dve hodiny, nechať si pošpárať v nosohltane,“ hnevá sa aj po roku Draxler.

To, koľko ľudí sa v dôsledku tejto „atómovky“ priamo nakazilo sa pravdepodobne nikdy nedozvieme. Málo ich nebude. No s absolútnou istotou vieme povedať, že po tomto experimente sme skončili ako jedna z najpostihnutejších krajín na svete, s tisíckami zbytočných obetí. Keď sa k tomu pridali ešte arogantné vyjadrenia vtedajšieho premiéra Matoviča a ministra zdravotníctva Krajčího, nemôžeme sa podľa Draxlera vôbec čudovať tomu, že problémy s dodržiavaním opatrení, ktoré síce boli charakterisktické pre všetky krajiny sveta, sa u nás ešte znásobili.

Reklama

Preto avizuje, že je načase, aby niekto za tieto skutky prebral osobnú zodpovednosť.

Usilovne hľadám právnikov, s ktorými na príslušných podáme dostatočne kvalifikované žaloby. Často sa krútia, chcú aj nechcú, tí najlepší si proste nie sú istí, či im stojí za to ísť do naťahovania s vládou a jej pomstychtivými predstaviteľmi, ale urobíme to. Toto nesmie ostať len tak. V podstate znásilnili krajinu. Ale beztrestne sa z toho nevyvlečú,“ dodal na záver Juraj Draxler.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:26

Akcie v USA si v piatok (3. 5.) výrazne polepšili a kľúčový index Dow Jones Industrial Average si pripísal viac než 400 bodov. Aprílová správa o zamestnanosti totiž ukázala, že trh práce sa ochladil. To podporilo nádeje, že americká centrálna banka (Fed) čoskoro zníži úrokové sadzby.

11:50

Desiatky demokratov z americkej Snemovne reprezentantov vyzvali v piatok prezidenta Joea Bidena, aby zvážil zastavenie predaja zbraní Izraelu, ak nezmení vedenie svojej vojny proti Hamasu. Informovali o tom agentúry AFP a Reuters.

10:14

Rusko počas uplynulej noci útočilo dronmi v ukrajinskej Charkovskej a Dnepropetrovskej oblasti. Tamojší predstavitelia v sobotu dopoludnia informovali o najmenej šiestich zranených a škodách na kritickej infraštruktúre, komerčných i obytných budovách.

09:22

Súhlasiť s dohodou o prímerí s Izraelom by pre palestínske hnutie Hamas nemalo byť problémom, motivácia jeho vedenia však stále nie je jasná. Uviedol to v piatok americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.

09:15

Ruská protivzdušná obrana zničila štyri rakety dlhého doletu, ktoré ukrajinské sily odpálili na polostrov Krym. Oznámilo to v sobotu ráno ruské ministerstvo obrany.

08:43

Vojenský súd na  východe Konžskej demokratickej republiky (KDR) v piatok udelil trest smrti ôsmim vojakom vrátane piatich dôstojníkov za dezerciu a zbabelosť v boji proti povstaleckej skupine M23 podporovanej Rwandou.

08:33

Rakúske úrady vyšetrujú sériu výbuchov, ktorých terčom zrejme boli Svedkovia Jehovovi. Dosiaľ posledný z takýchto incidentov sa odohral v piatok, keď jednému z členov tejto náboženskej organizácie niekto podpálil auto.

08:23

Generálny riaditeľ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) Tedros Adhanom Ghebreyesus v piatok apeloval na uzavretie celosvetovej dohody o zvládaní budúcich pandémií. Členské krajiny sa teraz pripravujú na posledný týždeň rokovaní.

08:15

Americký prezident Joe Biden privíta budúci týždeň v Bielom dome jordánskeho kráľa Abdalláha II., témou ich rozhovoru bude situácia na Blízkom východe v súvislosti s pokračovaním rokovaní o prímerí v Gaze.

08:00

Tri telá sa našli v piatok na odľahlom mieste v mexickom štáte Baja California, v rovnakej oblasti, kde sa minulý týždeň stratili dvaja Austrálčania a jeden Američan. Na mieste sú forenzní odborníci.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Žena pózuje medzi tulipánmi počas návštevy Harrisonovho tulipánového festivalu v Agassiz v Britskej Kolumbii

Autor: AP/Darryl Dyck/The Canadian Press via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Erik Majercak

Marek Brna

Matúš Pestrý

Marian Kotleba

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali