V Nórsku sa úrady správajú ako gestapo

V Nórsku sa úrady správajú ako gestapo

Praha 21. júna 2018 (HSP/Sputnik/Foto: Screenshot YouTube)

 

Barnevernet (Barnevern) je názov pre úrad na ochranu detí v Nórsku zriadený roku 1992. Ide o nórsku sociálnu službu, známu  kontroverzným odoberaním detí rodičom. Často proti zdravému rozumu, čo v telefónnom rozhovore s Vladimírom Frantom pre Sputnik pripúšťa aj bývalý sudca Ústavného súdu ČR JUDr. Stanislav Balík

Na snímke Češka Eva Michaláková, ktorej v Nórsku odobrali dvoch synov

Dodáva, že si nikdy nemôžeme byť istí, či vieme celú pravdu o biologických rodičoch odňatých detí a tiež nevylúčil, že sa podobné javy môžu diať aj v Česku.

Reklama

Berieme to teda na vedomie, ale podotýkame, že Európsky súd pre ľudské práva už pred 11 rokmi upozornil na možné systémové pochybenia, ktorých sa Barnevernet v priebehu rokov opakovane dopúšťal. Existuje aj obava, že juvenilná justícia by mohla byť súčasťou premysleného sociálneho experimentu. Odoberanie detí môže byť v tomto svetle vnímané ako úloha.

Za určitú indíciu možno brať varovné hlasy prichádzajúce už aj od prezidentov takých krajín, ako je India, Brazília a či Česká republika. Z týchto krajín pochádzajú Barnevernetom poškodení rodičia a deti. V roku 2011 nórsky súd odobral deti Eve Michalákovej, za ktorú sa krajina postavila. Európsky súd pre ľudské práva v Štrasburgu sa teraz zaoberá aj týmto prípadom. Pripomíname, že v rokoch 2010-2018 nórske úrady odobrali rodičom 338 českých detí. S touto štatistikou prišlo Centrum pre medzinárodnoprávnu ochranu detí, ktorý sídli v Brne.

Reklama

 

Inšpektori Barnevernetu postupujú na základe udania! Zrušíme biologické matky? Nech žije Aldous Huxley a jeho “Koniec civilizácie”

Všetky konania Barnevernetu vychádzajú z obavy, aby sa deťom neubližovalo. Barnevernet preto zbiera informácie o rodičoch a deťoch, vyhodnocuje mieru rizika pre deti, preventívne zasahuje! Selektívne podozrieva cudzincov, turistov, ľudí vyrastajúcich v detských domovoch či v pestúnskej starostlivosti, že nedokážu deťom poskytnú náležite to, na čo majú deti zákonný nárok. A tak profylakticky odoberajú deti hneď pri najmenšom podozrení, bez počkania na vyjadrenie riadneho súdu. Toto je prístup značne šovinistický. Tieto praktiky možno označiť za totalitné.

Opäť náhľad doplníme o názor JUDr. Balíka. Miera násilia páchaného na deťoch sa objektívne vo svete stupňuje. Je tiež pravda, že práva maloletých všeobecne prevažujú nad právami rodičov. Opäť ale dodávame: Bolo by však nezmyselné viesť veci k úplnej absurdite, čo sa teraz v Nórsku deje. Aj toto JUDr. Balík pripúšťa.

 

Reklama

Zahalením do najlepších úmyslov nórski úradníci likvidujú inštitút rodiny. Sociálne inžinierstvo, ktorému by sa musel čudovať vedľa Huxleyho možno aj inžinier ľudských duší B. F. Skinner

Výsledkom činnosti Barnevernetu je hromadenie ľudských tragédií. Hlavnými obeťami sú deti sami. Barnevernet ich s nepochopiteľne absurdnými odôvodneniami odoberá šokovaným rodičom.

Podľa nórskeho právnika Mariusa Reikeråsa sú v Nórsku ročne odoberané rodičom až tisícky detí (sociálka teda vyčíňa denne), viď informácie na Reikeråsovom Facebooku; vzhľadom k celej nórskej populácii ide už o alarmujúci počet prípadov. Právnička Arnhilda Skrettingová vyjadrila zdesenie nad tým, ako Barnevernet jedná s ľuďmi, viď informácie na barnefjern.org ( “Som advokat har jeg Aldrich vært Bort lignende før og jeg er sjokkert over Matěna barnevernet har behandlet dette partií på, “sier advokat Arnhild Skretting.).

 

Utečenci do Európy by sa mali zamyslieť, či EÚ je oázou zasľúbenou …

Reklama

Čechom zrejme vymizla z pamäti doba, kedy boli české deti odvlečené nacistami na prevýchovu do Reichu. Vtedy išlo zmenu jazyka komunikácie detí a vychovať z nich Nemca. Ako je možné, že v tejto dobe, v tomto storočí, sa Barnevernet vlastne snaží o to isté?

 

EÚ bezzubá, Nórsko nie je členským štátom. Inšpektori Barnevernetu konajú ako sociálne gestapo

Verejnosť sa tak časom dozvedela o kauze odňatých indických, ruských, poľských, tureckých či brazílskych detí. Naši čitatelia si predstavia hlavne stále vlečúcu sa kauzu detí českej rodiny Michalákovcov alebo kauzu českých imigrantov Ladických; v tomto prípade rodičia usilujú o vrátenie dcéry Maxine, ktorú Barnevernet uniesol prakticky za bieleho dňa tak, že ju inšpektori vlastne vytrhli matke z náručia.

Avšak Nóri mašinériu menom Barnevernet posielajú aj proti rodičom pochádzajúcim zo Švédska (prípad Hernehultových), Litvy (prípad Júliu Daiva) či USA (prípad Amy Bjørnevågové)! Doslova sa vtiera otázka – “cui bono”? Kto má z toho úžitok? Objavili sa špekulácie, že si Nórsko touto cestou snaží vylepšiť svoj demografický prepad.

 

Obchod s deťmi? Možno, pripúšťa JUDr. Balík

Je síce jasné, že v prípade porušovania práv dieťaťa je potrebné konať urýchlene. Nemalo by sa tak robiť bez dôkazov a podvodnou cestou. Ak sa tak napriek tomu deje, potom už sme na hranici obchodovania s ľuďmi. Ak je nejaký úradník poškodený a ak potrebuje nejaká bezdetná rodina dieťa, priamo sa ponúka obviniť vytipovanú biologickú rodinu (napríklad z domáceho násilia alebo z toho, že matka krája chlieb na príliš hrubé krajce atď.) A “predať” dieťa do starostlivosti inej rodine, ktorá sa maskuje ako rodina zákonne pestúnska. Ak by to však bola svojvôľa systému, potom je porovnanie s nacizmom veľmi adekvátne. JUDr. Balík dúfa, že sa ide skôr o pochybenie jednotlivcov, nie systému.

Medzitým roky plynú a deti, ktoré vyrástli za takýchto podmienok v náhradných rodinách, sú podľa štatistiky náchylné k rôznym psychologickým a sociálnymi patológiám. Barnevernet je v strehu! Tieto vyrastené deti by mohli byť hrozbou pre svojich ďalších potomkov. Barnevernet budúcim matkám posiela výstražný odkaz, že im bude dieťa odobraté, ak otehotnie.

Arnhild Skrettingová podala správu o utečeneckom páre z Afriky, ktorý sa pritom snažil integrovať do nórskej spoločnosti, okrem iného tým, že bol zapojený do kresťanskej kongregácie. Dieťa bolo matke odobraté hodinu po pôrode! Toto všetko je možné porovnať s niekdajšou nariadenou sterilizáciou rómskych žien v Československu (pozri správu Európskeho centra pre práva Rómov v Budapešti [ERRC] na romea.cz).

Reklama

 

Nejazdite s deťmi do tmárského Kráľovstva Norvežského. Inak padnete za obeť inkvizícii!

Teraz sa pozrime na dôvody, prečo inšpektori sociálky odnímali deti rodičom: Nepáčilo sa im napríklad, že rodič zvýšil hlas na dieťa. To by sa ešte dalo ako-tak pochopiť. Ale čo argument, že dojčené dieťa stráca očný kontakt s matkou (pozri informácie od Janky, babičky Maxine), pretože počas procesu pitia zatvára oči ?!

Inokedy sa Barnevernetu nepáčilo, že mamička kŕmila dieťa zahraničnou stravou vyrobenou mimo Nórska alebo že detská bielizeň nebola správne zrovnaná do komínov! Vo výpočte by sa dalo pokračovať, absurdita systému je snáď aj bez toho zrejmá.

 

Reklama

Zmena uvažovania Európanov. Rúcajú sa zavedené tradície. Stáročné skúsenosti neplatia. Prečo?

Nečudujme sa. Bude horšie, čo keď odobraté deti budú zverené do pestúnskej starostlivosti homosexuálnym párom? Môže sa k tejto vízii vyjadriť dojča, ktoré bolo hodinu po pôrode odobrané matke? Nečudujme sa, keď v Európe na speváckych súťažiach vyhrávajú fúzaté speváčky, kde sa normuje zakrivenie uhoriek, kde Facebook nabáda, aby sa používateľ prihlásil k aspoň jednej z viac ako päťdesiatich možností pohlavia …

Nečudujme sa, že v takomto svete gumového práva a zákonov je skoro nutnosť pretrhnúť biologické väzby medzi ľuďmi, aby si potom s nimi systém mohol robiť všetko, čo chce.

A súčasný Európan napríklad v Beneluxe či Švajčiarsku? Ten sa snaží udržať zubami nechtami na lukratívnej pozícii, snaží sa neochorieť, neprísť do rečí, vydržať to v práci do dôchodku – len aby ho nikto za nič neudal. Snaží sa hlavne o to, aby v tieni úradných budov vychoval svoje deti, aby ich vychoval na ceste životom k dospelosti, k dospelosti slnkom zaliatej.

Vladimír Franta

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali