Medzinárodní experti a lekári: Povinné očkovanie nemá nijaké opodstatnenie

Medzinárodní experti a lekári: Povinné očkovanie nemá nijaké opodstatnenie

Bratislava 11. decembra 2021 (HSP/Roman Bednar/Foto:TASR-Roman Hanc)

 

Povinnosť očkovania proti korone nie je ani právne a ani eticky nijako zdôvodniteľná. Veľká skupina – ktorá sa ďalej rozrastá –  renomovaných nielen európskych lekárov a expertov dvíha svoj hlas proti povinnému očkovaniu. Robí tak aj prostredníctvom médií

očkovanie
Ilustračné foto

Dole podpísaní odborníci a lekári explicitne prízvukujú, že so svojim verejným vyhlásením chcú oznámiť politikom a širokej verejnosti nepochybný fakt, že za súčasného stavu vedy by bolo od štátu nezodpovedné nariadiť povinné očkovanie.

Reklama

Podpísaní prehlasujú, že tvrdenie tých, ktorí chcú zaviesť také očkovanie, lebo vraj niet inej alternatívy, je neopodstatnené.

Nie sú žiadne vedecké údaje – realizované podľa obvyklých štandardných modelov – ktoré dokazujú, že očkovanie prinesie každému občanovi,  nezávisle od veku, pohlavia, od prípadných predošlých ochorení a od ďalších faktorov, viac úžitku, ako škody na zdraví.  Pre veľké skupiny obyvateľov dokonca neexistuje nijaká evidencia prospechu z očkovania – napr. pre zdravé deti, pre mladých dospelých alebo pre tehotné ženy v prvej tretine ich gravidity.

Reklama

Naproti tomu škody na zdraví nielenže nemožno vylúčiť, ale s istou pravdepodobnosťou k nim aj príde. Preto nútiť takéto skupiny do očkovania znamená požadovať od nich, aby akceptovali poškodenie svojho zdravia.

Preto očkovanie musí byť ponechané len na individuálne rozhodnutie občana a rodiča v prípade detí, aj po eventuálnej porade s dôveryhodným lekárom.

Politikmi stále opakovaný pojem núdzového stavu je len hypotéza a musí byť po takmer dvoch rokoch v jednom z najlepších zdravotných systémov na svete – v nemeckom – pokladaný za nerealistický.

 

Zdôvodňovanie núdzového stavu nejakými matematickými modelmi je nezmyselné

Štát nemá žiadnu vedeckú, právnu a etickú legitimáciu na to, aby sa smel v tomto prípade rozhodovať proti vôli občanov.

Reklama

Ešte pred vyhlásením povinného očkovania pre všetkých chce štát zaviesť povinné očkovanie pre niektoré povolania, ako napr. pre zdravotný personál a pre pracovníkov v Domovoch seniorov.

Aj tu je zdôvodnenie štátu neakceptovateľné.

 

Mená všetkých doterajších signatárov prehlásenia (pri ktorých nie je uvedený štát, tak sú z Nemecka):

Prof. Dr. Karl-Heinz Jöckel, Essen
Prof. Dr. Ulrich Keil, Münster
Dr. Angela Spelsberg, Aachen
Prof. Dr. Andreas Schnepf, Tübingen
Prof. Dr. Michael Esfeld, Lausanne – Švajčiarsko
Prof. Dr. Paul Cullen, Münster
Prof. Dr. Bernhard Müller, Melbourne – Austrália
Prof. Dr. Boris Kotchoubey, Tübingen
Prof. Dr. Tobias Unruh, Erlangen
Dr. Sandra Kostner, Schwäbisch Gmünd
Dr. René Kegelmann, Stuttgart
Privat Dozent Dr. Stefan Luft, Bremen
Prof. Dr. Harald Schwaetzer, Biberach
Prof. Dr. Andreas Brenner, Basel – Švajčiarsko
Prof. Dr. Wolfram Schüffel, Marburg
Prof. Dr. Anke Steppuhn, Stuttgart
Prof. Dr. Saskia Hekker, Heidelberg
Jun.-Prof. Dr. Alexandra Eberhardt, Paderborn
Dr. Henning Nörenberg, Malmö – Švédsko
PD Dr. Axel Bernd Kunze, Bonn
Prof. Dr. Henrieke Stahl, Trier
Dr. Jens Schwachtje, Nürtingen
Prof. Dr. Christin Werner, Dresden
Prof. Dr. Ole Döring, Berlin
Dr. Christian Lehmann, München
Prof. Dr. Thomas Sören Hoffmann, Hagen
Prof. Dr. Stefan Homburg, Hannover
Prof. Dr. Salvatore Lavecchia, Udine – Taliansko
Prof. Dr. Steffen Roth, La Rochelle und Vilnius – Francúzsko
Dr. Jan Dochhorn, Durham – Anglicko
Prof. Dr. Günter Roth, München
Dr. Hans-Jörg Ulmer, Leinfelden-Echterdingen
Prof. em. Dr. Stephan Rist, Bern – Švajčiarsko
Prof. Dr. Wolfgang Stölzle, Bazenheid – Švajčiarsko
PD Dr. Rainer Klement, Schweinfurt
Dr. Matthias Burchardt, Köln
Prof. Dr. Eberhard Göpel, Bielefeld
Prof. Dr. Sven Hildebrandt, Dresden
Dr. Justine Büchler, Dresden
Prof. Dr. Martin Winkler, Winterthur – Švajčiarsko
Dr. Agnes Imhof, Erlangen
Prof. Dr. Viktoria Däschlein-Gessner, Bochum
Prof. Dr. Jörg Matysik, Leipzig
Dr. Christian Mézes, Schwäbisch Gmünd
Dr. Mohamed Mahde Saleh, Bonn
Prof. Dr. Alexander Blankenagel, Berlin
Dr. Dana Sindermann, St. Gallen – Švajčiarsko
Prof. Dr. Gerald Dyker, Bochum
Prof. Dr. Pietro Corvaja, Udine – Taliansko
Prof. Dr. Klaus Morawetz, Münster
Prof. Kerstin Behnke, Weimar
Prof. Dr. Christina Zenk, Trossingen
Prof. Dr. Friedrich Röpke, Heidelberg
Prof. Dr. Hardy Bouillon, Trier

Roman Bednár

Reklama

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

17:20

Štátna spoločnosť MH Invest v pôsobnosti Ministerstva hospodárstva SR podpísala kúpnu zmluvu so spoločnosťou Winkelmann Building + Industry Slovakia. MH Invest predáva časť pozemku priemyselného parku v Rimavskej Sobote za 3.542.537 eur bez DPH, ktorú určil znalecký posudok a na ktorom Winkelmann Group postaví závod na výrobu zásobníkov teplej vody. Informovala o tom Mária Pavlusík, hovorkyňa MH SR. Spoločnosti MH Invest sa podľa nej podarilo odovzdať pozemky 28. marca.

17:19

Taliansko odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera za podporovanie celoštátnych protestov, vyvolaných smrťou mladej Kurdky Mahsy Amíníovej.

16:57

Namiesto rozvoja a prosperity Slovensku pre rozvrat právneho štátu hrozí úplné zastavenie eurofondov. Opozičná poslankyňa parlamentu Veronika Remišová (hnutie Slovensko, Za ľudí, KÚ) tak reagovala na vyhlásenia premiéra Roberta Fica (Smer-SD) a ministra investícií Richarda Rašiho (Hlas-SD) po kontrolnom dni na Ministerstve investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR.

16:56

Potraviny na Slovensku sú drahšie ako v Poľsku o takmer 40 %. S vysokými cenami energií a pohonných látok vládny kabinet nechce nič robiť napriek predvolebným sľubom. Uviedli to predstavitelia opozičného hnutia Slovensko pri hodnotení polročného pôsobenia vlády Roberta Fica (Smer-SD).

16:55

 Lídri Spojených štátov, Británie, Francúzska a vyše desiatich ďalších krajín vyzvali v spoločnom vyhlásení palestínske militantné hnutie Hamas, aby prepustilo množstvo rukojemníkov, ktorých zadržiava. 

16:54

Nemecká veľvyslankyňa v Číne Patricia Florová uviedla, že si ju čínske úrady predvolali v spojitosti so zatknutím štyroch Nemcov podozrivých zo špionáže v prospech Číny. 

16:52

Belgicko predvolá izraelského veľvyslanca, aby vysvetlil úmrtie humanitárneho pracovníka belgickej rozvojovej agentúry Enabel a členov jeho rodiny pri vzdušnom útoku v Pásme Gazy.

16:51

Najvyšší súd amerického štátu New York zrušil rozsudok nad hollywoodskym producentom Harveym Weinsteinom z roku 2020, v ktorom ho uznali za vinného zo sexuálnych trestných činov. Nariadil zároveň nový proces v prípade.

16:50

Švédsko na budúci rok prispeje zredukovaným práporom do síl NATO v Lotyšsku. Cieľom je podporiť tento pobaltský štát po ruskej invázii na Ukrajinu, oznámil švédsky premiér Ulf Kristersson.

16:49

Spolkový snem, dolná komora nemeckého parlamentu, výraznou väčšinou schválila 15. jún ako národný Deň veteránov. V tento deň si každoročne uctia vojakov, ktorí slúžia či slúžili krajine.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali