Matúš Šutaj Eštok: “Korčok bol toho súčasťou”

Matúš Šutaj Eštok: “Korčok bol toho súčasťou”

Bratislava 25. marca 2024 (HSP/ Facebook/Foto:TASR–František Iván)

 

Minister vnútra Matúš Šutaj Eštok v nedávnom videu na Facebooku hovorí o tom, že liberálny kandidát Ivan Korčok je úplne rovnaký ako prezidentka Zuzana Čaputová a ich progresívni kumpáni

Matúš Šutaj Eštok
Na snímke minister vnútra SR Matúš Šutaj Eštok

„Mentalita SaS, Šimečku a Korčoka je škodiť Slovensku,“ napísal minister v úvode svojho príspevku.

Reklama

„Liberálny kandidát Korčok je úplne rovnaký ako prezidentka Čaputová a jeho progresívni kumpáni. Škodiť Slovensku za každú cenu, ohovárať ho v zahraničí, tešiť sa z jeho problémov. To je pokračovanie politiky Kisku a Čaputovej, ale určite nie proslovenské konanie,“ dodal.

K príspevku priložil videozostrih z nedeľnej politickej relácie, v ktorej bol hosťom spolu s Branislavom Gröhlingom.

Reklama

 

Trestný zákon 

„Občania toho majú plné zuby, pretože päť mesiacov sa vami neriešilo nič, len trestný zákon,“ začal svoje rozprávanie Šutaj Eštok. Uviedol, že novela Trestného zákona bola prijatá preto, lebo za ich vlády sme tu mali obdobie, kedy Igor Matovič chodil a ukazoval, že máme čakať kedy príde NAKA a zoberieme poslancov vtedajšej parlamentnej opozície do basy.

„Ja som v tom parlamente sedel,“ uviedol minister.

„ Za vašej vlády zomreli dvaja ľudia – pán Lučanský a pán Krivočenko. Keď pani Kolíková bola ministerkou spravodlivosti,“ pripomenul a dodal : „ A teraz nerobíte v rámci opozície nič iné iba to, že chodíte vyplakávať do Bruselu a škodiť Slovensku.“

„Toto je vaša mentalita vaša (Gröhlinga), mentalita pána Šimečku a pána Korčoka,“ povedal.

Reklama

„Európsky komisár pre spravodlivosť je súčasťou politického spektra pána Šimečku z Progresívneho Slovenska. Títo ľudia nerobia nič iné, nepozerajú na fakty,“ pokračoval.

„My dennodenne komunikujeme s Európskou komisiu kde im vysvetľujeme fakty, že Úrad špeciálnej prokuratúry nemá akýkoľvek dosah na právny systém v rámci Slovenskej republiky, že iba vy, opoziční poslanci, chodíte, kydáte na Slovensko a škodíte Slovensku,“ uviedol.

 

“Čím horšie pre Slovensko, lepšie pre Korčoka”

„ Čím horšie pre Slovensko tým lepšie pre vás a pre Ivana Korčoka, ktorý sa za toto všetko zasadzuje. Ja sa čudujem pani prezidentke, že sa nedokáže postaviť aj teraz na stranu Slovenska,“ povedal.

„My chceme Slovensko ktoré bude hrdé, ktoré bude suverénne a ktorému tu nebude niekto zasahovať v rámci vlastnej kompetencie,“ uviedol.

Reklama

„Prestaňte tu klamať, pretože to, čo ste povedali vy v rámci trestného zákona sú iba lži a klamstvá. Nedôjde ani k žiadnemu znižovaniu trestu v rámci trestných činov ktoré majú zásah na EK,“ vysvetlil. Dodal : „Garantom spravodlivosti je tu dneska Generálna prokuratúra nie Daniel Lipšic. Váš Daniel Lipšic, ktorý nesie zodpovednosť za to, že tu zatvárali ľudí na politickú objednávku.“

My sme zladili legislatívu tak, že je moderná, európska. Porovnanie trestných sadzieb je v korporácii s Českom, Rakúskom a Nemeckom. Ak oni majú problém s Európskou úniou -tak to choďte hovoriť im,“ uviedol.

„Povedzte mi ktorý právny štát, ktorý európsky štát má Úrad špeciálnej prokuratúry? My sme ho zrušili preto, pretože ho ovládol Igor Matovič a tí ľudia tam spolu s vami, spolu s vašou asistenciou, pošliapavali právny štát!,“ povedal.

„Máte 20 rozsudkov Ústavného súdu o tom, že boli porušované základné ľudské práva. Máte štyri rozhodnutia Európskeho súdu pre ľudské práva. Máte dvoch mŕtvych. Máte vyvalené dvere, svedkami čoho boli deti, ženy a starci…,“ pokračoval minister.

 

“Kde ste boli vtedy ?”

„Prečo ste vtedy nevyplakávali EK, keď sa tu krivil právny štát za Igora Matoviča? Prečo vtedy nešiel Šimečka do Európskeho parlamentu? Prečo vtedy než žiadal zastavenia eurofondov?,” opýtal sa.

Pokračoval : „Toto malo čo spoločné s právnym štátom, ktorého súčasťou bola strana SAS? Prečo ste sa vy nepostavili keď zomrel Lučanský? Prečo ste sa nepostavili keď tú vykopávali dvere ľuďom? Prečo ste vtedy boli ticho? Prečo ste boli ticho keď sa tu porušovali základné ľudské práva?,“ opýtal sa minister Eštok Gröhlinga.

„Nie, ja nebudem kľudný – vo väzbe zomreli dvaja ľudia za vašej vlády. Zomrelo tu nevinných 20 000 ľudí – pretože ste tak manažovali pandémiu,“ povedal.

„Som udivený z toho, že ľudia išli voliť pána Korčoka, ktorý bol celého tohto súčasťou – ako nominant strany SaS,“ povedal minister Matúš Šutaj Eštok v závere videa.

Videozostrih z politickej relácie si môžete pozrieť v priloženom videu

Reklama

Prečítajte si tiež:

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:18

Masívna pátracia akcia na severozápade Nemecka po nezvestnom šesťročnom chlapcovi trpiacom autizmom neúspešne pokračovala aj v noci na sobotu.

Arian sa stratil ešte v pondelok večer v obci Elm pri meste Bremervörde. Na záznamoch z kamery vidno, že sám odišiel z rodinného domu a rozbehol sa smerom k neďalekému lesu. Odvtedy po ňom prebieha rozsiahle pátranie.

10:05

Vysoké ceny energií zvýšili záujem domácností o inštaláciu fotovoltických elektrární, ten však v prvom štvrťroku 2024 mierne klesol. Záujemcovia o fotovoltiku sa často stretávali s bariérami pri povoľovaní a v administratívnych procesoch.

09:57

Filipíny v sobotu popreli tvrdenia Číny, že medzi nimi bola dosiahnutá bilaterálna dohoda o spornej plytčine v Juhočínskom mori. Manila to považuje za súčasť čínskej propagandy.

09:11

Ruská protivzdušná obrana v noci na sobotu zostrelila 68 ukrajinských bezpilotných lietadiel nad juhoruským Krasnodarským krajom a Krymským polostrovom.

Rezort obrany v Moskve spresnil, že spomedzi 68 dronov 66 zachytili nad Krasnodarským krajom a dva nad Krymom.

08:47

Taiwanské ministerstvo obrany v sobotu skoro ráno zaznamenalo 22 čínskych lietadiel v okolí ostrova Taiwan.

Aktivity uvedeného počtu lietadiel boli zaznamenané od 09.30 h miestneho času (03.30 h SELČ) a trvali približne tri hodiny. Spomedzi 22 čínskych lietadiel, medzi ktorými boli aj stíhačky Su-30, 12 prekročilo tzv. stredovú líniu Taiwanského prielivu a vstúpilo do identifikačnej zóny protivzdušnej obrany.

08:26

Loď britského Kráľovského vojenského námorníctva zostrelila raketu, ktorú húsíovia odpálili na obchodné plavidlo v Adenskom zálive. Informovala o tom agentúra AFP.

08:15

Palestínske militantné hnutie Hamas v sobotu nadránom vyhlásilo, že zvažuje izraelský protinávrh ohľadne možného prímeria v Pásme Gaza a prepustenia rukojemníkov. Informovali agentúry AFP a DPA.

08:04

Severná Kórea sa v sobotu ohradila voči výročnej správe Spojených štátov o ľudských právach, ktorá negatívne hodnotí ľudskoprávnu situáciu v KĽDR, a nazvala ju “zasahovaním do vnútorných záležitostí” Pchjongjangu.

07:56

Grécko v piatok slávnostne odovzdalo olympijskú pochodeň organizátorom tohtoročných hier, ktoré sa budú konať v Paríži.

Stalo sa tak na štadióne Panathinaiko, teda na mieste, ktoré hostilo v roku 1896 prvé moderné OH.

07:36

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak neďaleko mestečka Plochingen v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť. Informovala agentúra DPA.

07:27

Bývalý americký zdravotník, ktorý v roku 2019 predávkoval 23-ročného Afroameričana ketamínom, dostal v piatok podmienečný trest.

Smrť Elijaha McClaina prispela k protestom proti policajnej brutalite, ktoré v USA neskôr vypukli po smrti ďalšieho Afroameričana, Georgea Floyda v roku 2020.

07:15

Neznámy útočník na motorke zastrelil v piatok irackú influencerku známu pod menom Om Fahad pred jej domom v Bagdade. Informovala o tom agentúra AFP.

06:56

V okrese Chua-lien na Taiwane zaznamenali v noci z piatka na sobotu ďalšie dve zemetrasenia, najsilnejšie s magnitúdou 6,1. Informoval tamojší meteorologický úrad.

06:45

Čína usporiada rokovania medzi militantným hnutím Hamas a sekulárnym Fatahom zamerané na palestínsku jednotu. V piatok to oznámil nemenovaný diplomat v Pekingu aj predstavitelia hnutia.

06:36

Pri útoku dronom, ktorý v piatok zasiahol plynové pole v severoirackom autonómnom regióne Kurdistan, zahynuli štyria pracovníci z Jemenu.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali