„Kristofóbia“ vrhá temný tieň na Európu

„Kristofóbia“ vrhá temný tieň na Európu

Európa 25. februára 2018 (HSP/Foto:TASR/AP-Andrew Medichini)

 

Christian Post uverejnil zaujímavý článok od nórskej historičky náboženstiev Hanne Herlandovej, známej pre svoju ostrú kritiku politickej korektnosti, v ktorom opisuje, ako veľmi “kristofóbia” zasiahla Európu.

Ilustračné foto

Ako poznamenal bývalý spevák death-punkovej skupiny Turbonegro, Hans Husby, tie isté politicky korektné elity, ktoré sa pravidelne sťažujú na islamofóbiu a homofóbiu, nerobia vôbec nič proti tomu, čo on označuje ako ´kristofóbiu´- rozšírenú tendenciu v populárnej kultúre a v mainstreamových médiách znevažovať a zosmiešňovať kresťanov.

Reklama

Len málo sa hovorí o veľkom prenasledovaní kresťanov na Strednom Východe, kde podľa talianskeho CESNUR Centra pre štúdie nových náboženstiev, žije 600 miliónov kresťanov pod hrozbou prenasledovania. Okolo 90 000 kresťanov bolo v roku 2016 zabitých pre ich kresťanskú vieru, tretina z nich ISIS džihádistami.

Napriek tomu, z mainstreamových médií nezaznieva na túto tému takmer nič, zo strachu, aby neboli vnímané ako “islamofóbne” alebo “rasistické,” hovorí Husby vo svojom nedávnom článku. Kristofóbni redaktori a prispievatelia vychádzajú v ústrety svojim liberálnym priateľom a nepíšu o ukrižovaniach a odťatých hlavách a kresťanoch upálených zaživa na Strednom Východe. Dôvodom je strach, že budú onálepkovaní zvyčajnou stigmou uvalenou na tých, ktorí si dovolia obhajovať kresťanstvo. V tom prípade by boli “neliberálni, intolerantní, rasistickí, represívni, staromódni, a šovinistickí” a tak ďalej.

Reklama

A tak, keď speváci ako nórska black-metalová rocková skupina Troll spievajú “Zabite kresťanov,” odborníci tvrdia, že podobné vyhlásenia sú v rámci limitov slobody prejavu. Kresťanom je opakované, aby neočakávali nič, keď sa sťažujú. Dokážeme si predstaviť, ak by Troll spievali: “Zabite moslimov” alebo “Zabite židov,” píše Hans Husby, avšak kristofóbia je v Európe tak agresívna, že skladba “Zabite kresťanov” je akceptovateľná. Dosiahli sme bod, keď je v Európe znakom vyspelej civilizácie akceptovanie osočovania nášho vlastného náboženstva a kultúrneho dedictva v mene pokroku. Je to dôkaz toho, akou civilizovanou sa stala naša racionálna a vedecká spoločnosť: Kristofóbii sú dané všetky možné príležitosti na rozvoj.

Alex Jones, moderátor v politickom rádiu Infowars a v televízii poznamenáva: “Toto je vojna na kresťanov na celom svete a vychádza tiež z Washingtonu DC. Toto by vás malo zaujímať, aj keď nie ste kresťanom, malo by vás to trápiť, kvôli spôsobu, akým sa to všetko deje. Pretože toto je ďalší príklad toho, ako sa zákon ohýba v prospech diktatúry. Diktatúra prezidenta, diktatúra byrokracie, diktatúra politickej korektnosti.”

Dobrým príkladom sú pravidelné diskusie o krížoch na verejnosti v Európe. Školy v Taliansku tiež čelili tomuto problému. Katolícka viera sa stále vo väčšej miere stretáva s nepriateľským postojom v rámci regulácii EU, ktorá vyhlasuje, že bojuje proti diskriminácii, avšak nakoniec ju vidíme ako bojuje proti európskym hodnotám a kultúrnym ideálom, ktoré sú jadrom historickej európskej identity.

Európsky súd pre ľudské práva napríklad zakázal kríže na školách, a odôvodnil to, že “narušujú náboženské práva detí, ktoré majú inú vieru.” Politici po celom Taliansku reagovali prudkou kritikou a v tom čase taliansky minister Franco Frattini uviedol, že regresívne kroky ako tento sú smrteľným závanom pre európske hodnoty a historické práva. Európske korene stavajú na svojej kresťanskej identite, uviedol. V čase, keď sa Taliansko pokúša navrátiť náboženstvo späť ako dôležitý stabilizujúci faktor spoločnosti, sa jej nepriatelia obracajú na extrémnych liberálov v rámci EU elít, ktorí európsku identitu rozvracajú.

V hľadaní po lepšej Európe, si ideologické a politické elity vybrali potláčať jasné hodnoty, ktoré urobili z Európy vyspelú civilizáciu. Nevraživosť voči kresťanom je zjavná.

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

12:07

Egypt vyzval Irán a Izrael, aby zachovali zdržanlivosť a vyhli sa tomu, že Blízky východ vtiahnu do konfliktu.

11:57

Medziročný rast hrubého domáceho produktu (HDP) za rok 2023 dosiahol po revízii úroveň 1,6 % v stálych cenách. Pôvodne bol začiatkom marca zverejnený nižší rast HDP na úrovni 1,1 %. Podobne bol rast ekonomiky po aktuálnej revízii mierne vyšší aj v roku 2022, a to na úrovni 1,9 %, keď posledný zverejnený údaj bol 1,8 %. Vývoj ekonomiky za roky 2020 a 2021 zostal nezmenený. V piatok o tom informoval Štatistický úrad (ŠÚ) SR.

11:51

Výrobné ceny v Nemecku v marci 2024 opäť klesli, už deviaty mesiac v rade, ale najmenej od júla minulého roka. Prispeli k tomu najmä nižšie ceny energií.

11:35

Na deväť sa zvýšil počet obetí nočného útoku ruskej armády na Dnepropetrovskú oblasť na juhu Ukrajiny. Medzi mŕtvymi sú tri deti a zranenia utrpelo viac než 10 osôb. Oznámilo to ukrajinské ministerstvo vnútra.

11:27

Spoločnosť Apple na žiadosť Pekingu odstránila z čínskeho App Store aplikácie Threads, WhatsApp, Telegram a Signal, informuje agentúra Bloomberg.

Čínske úrady to požadovali “z dôvodov národnej bezpečnosti”.

Predtým boli tieto služby v Číne dostupné len cez VPN, ale stále sa tešili popularite.

Minulý rok Peking zaviazal vývojárov aplikácií, aby sa do konca marca 2024 podrobili vládnej registrácii, inak prestanú fungovať.

11:14

Poľské úrady zadržali dvoch podozrivých z útoku na ruského opozičného politika Leonida Volkova, ku ktorému prišlo v marci v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok litovský prezident Gitanas Nauséda.

11:05

Taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani vyzval na “úplnú deeskaláciu” situácie po správach amerických médií, že Izrael zaútočil na Irán. Dodal, že partneri zo skupiny G7 budú o situácii diskutovať počas rokovaní na Capri.

Druhý deň rokovania ministrov zahraničných vecí skupiny G7 na talianskom ostrove Capri
Na snímke taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani
10:53

Jeden člen posádky ruského bombardéra Tu-22M3, ktorý sa zrútil v piatok na juhozápade Ruska, zahynul. Oznámil to gubernátor Stavropoľského kraja Vladimir Vladimirov.

10:47

Čína po hlásených piatkových útokoch na Irán nesúhlasí s konaním, ktoré vedie k stupňovaniu napätia. Omán útoky na Irán odsudzuje.

10:35

Iránske médiá v piatok popreli tvrdenia o napadnutí krajiny zo zahraničia. Reagujú tak na správy amerických médií o izraelskom nočnom útoku na Irán.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali