Kremeľ: Putin aj napriek vyjadreniam Hollanda plánuje návštevu Francúzska

Kremeľ: Putin aj napriek vyjadreniam Hollanda plánuje návštevu Francúzska

Moskva 10. októbra 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Remy de la Mauviniere)

 

Ruský prezident Vladimir Putin naďalej plánuje navštíviť tento mesiac Francúzsko – aj napriek vyjadreniu francúzskeho prezidenta Francoisa Hollanda, že si nie je istý, či sa s ním stretne. Podľa agentúry Reuters to dnes povedal hovorca Kremľa Dmitrij Peskov

Francúzsky minister zahraničných vecí Jean-Marc Ayrault dnes potvrdil, že prezident Hollande zoberie v úvahu situáciu v sýrskom meste Aleppo, keď sa bude rozhodovať, či má ruského prezidenta Vladimira Putina pri jeho návšteve Paríža 19. októbra prijať.

Reklama
Francúzsky minister zahraničných vecí Jean-Marc Ayrault
Francúzsky minister zahraničných vecí Jean-Marc Ayrault

 

V rozhovore pre rozhlasovú stanicu France Inter minister tiež uviedol, že požiada Medzinárodný trestný súd (ICC), aby vyšetril možné vojnové zločiny v Sýrii.

Reklama

“Nesúhlasíme s tým, čo Rusko robí, s bombardovaním Aleppa. Francúzsko… chce obyvateľov Aleppa zachrániť,” citovala ho agentúra Reuters. “Ak sa prezident rozhodne Putina prijať, nebude to na výmenu zdvorilostí,” dodal.

“Prípravy na Putinovu nadchádzajúcu návštevu Paríža pokračujú,” informoval dnes novinárov hovorca Kremľa.

Vo výňatkoch z televízneho interview, zverejnených v nedeľu, Hollande odsúdil Rusko za “neprijateľnú” podporu sýrskych leteckých útokov. A povedal, že sa pýta sám seba, či sa s Putinom pri jeho návšteve Paríža má vôbec stretnúť.

Rozhovor poskytol televízii TF1, ktorá ho odvysiela dnes.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:08

Ruský rubeľ posilňuje voči americkému doláru a v utorok okolo 13.30 h SELČ sa priblížil tesne k hranici 91 RUB/USD, čo je najvyššia hodnota za posledné dva mesiace. Mena profituje z vysokých cien ropy a vládnych opatrení, ktorých cieľom je zabezpečiť prílev devízových prostriedkov do ruskej ekonomiky.

15:08

Dopravný podnik mesta Košice (DPMK) uspel so žiadosťou o nenávratný finančný príspevok (NFP) vo výške takmer 14 miliónov eur. Do jeho vozového parku by tak od budúcich letných prázdnin malo pribudnúť 11 nových elektrobusov spolu s príslušnou nabíjacou infraštruktúrou. Informuje o tom mesto Košice na svojej webovej stránke.

15:06

Súd v iránskom meste Isfahán odsúdil Mahmouda Mehrabiho na trest smrti za internetové príspevky počas protivládnych protestov v roku 2022. Protesty spustila smrť mladej Kurdky Mahsy Amíníovej vo väzbe, ktorú v septembri 2022 zatkla mravnostná polícia za údajné porušenie pravidiel obliekania žien.

15:06

Na Viedenskej univerzite si propalestínski demonštrujúci vytvorili protestný tábor, ktorý zorganizovali skupiny ako Iskra (Der Funke) či Bojkot, stiahnutie investícií a sankcie pre Izrael (BDS).

14:59

Moldavská prezidentka Maia Sanduová v utorok vyhlásila, že jej cieľom je pripraviť krajinu pre vstup do Európskej únie do roku 2030. Dovtedy chce k Moldavsku pričleniť aj odštiepenecký región Podnestersko.

14:52

Členské štáty Európskej únie v utorok definitívne odsúhlasili Nástroj na podporu reforiem a rastu pre západný Balkán. Ide o nový prostriedok Únie, ktorý ma napomôcť regiónu v hospodárskom raste.

14:52

Obvineniu z ohrozovania pod vplyvom návykovej látky čelí 76-ročný vodič. V sobotu (4. 5.) ráno mu namerali v dychu 2,38 promile alkoholu. Informovala o tom trenčianska polícia na sociálnej sieti. Vodičovi, ktorého zastavili policajti z obvodného oddelenia v Ilave, obmedzili osobnú slobodu a umiestnili ho do policajnej cely. O výške trestu bude rozhodovať súd.

14:51

V utorok sa v Bruseli konalo fórum zamerané na posilnenie obrannej priemyselnej spolupráce medzi EÚ a Ukrajinou. Cieľom je poskytnúť Ukrajine trvalú vojenskú podporu aj z dlhodobého hľadiska a lepšie riešiť obranné a priemyselné potreby Ukrajiny.

14:43

Francúzske ministerstvo zahraničných vecí v utorok oznámilo, že Rusko si v pondelok predvolalo francúzskeho veľvyslanca v Moskve. Obvinilo v tejto súvislosti ruský rezort diplomacie z manipulácie a zastrašovania.

14:22

Holandská poriadková polícia v utorok skoro ráno ukončila propalestínsku demonštráciu na Amsterdamskej univerzite, kde zadržala približne 125 ľudí a zničila barikády.

14:14

Rusko a Ukrajina sa vzájomne obviňujú z použitia chemických zbraní na Ukrajine. Organizácia pre zákaz chemických zbraní (OPCW) však v utorok informovala, že tvrdenia, ktoré v tomto smere od oboch strán dosiaľ dostala, neboli dostatočne podložené na to, aby mohla dospieť k takémuto záveru.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke žena s dieťaťom sa fotografuje na schodisku vyzdobenom nafukovacími kvetmi a králikmi pred zrekonštruovanou komerčnou administratívnou budovou v Pekingu

Autor: TASR/AP-Andy Wong

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Gustáv Murín

Dušan Hirjak

Juraj Tušš

Andrej Sablič

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali