Kočner nám dal školenie z demokracie

Kočner nám dal školenie z demokracie

Bratislava 10. októbra 2019 (HSP/Foto:TASR – Pavel Neubauer)

 

Celá verejnosť je šokovaná tým, aké mal Kočner známosti, s kým každým sa poznal a čo všetko si vedel, často aj v rozpore so zákonom, vybaviť

Na snímke podnikateľ Marián Kočner

Momentálne sa veľmi rozoberá jeho údajné prepojenie na Moniku Jankovskú a tiež jeho kontakty na ďalších sudcov a jeho schopnosť pre seba ale aj pre iných ovplyvňovať ich rozhodovanie.

Reklama

Propagandisticko-dezinformačné médiá hlavného prúdu sa snažia všetkými silami vytvoriť aj prepojenie na stranu Smer a podávať Smer a Kočnera ako jednu mafiánsku skupinu.

Samozrejme, opomínajú, že Kočner bol pečený varený u prezidenta Michala Kováča, ktorý mu udelil tri milosti za obyčajné prasprosté trestné činy. Dokonca jeden spáchal Kočner v organizovanej skupine so synom prezidenta Michalom Kováčom mladším.

Reklama

Hovorilo sa vtedy, že ide o kšefty Michala Kováča staršieho, ktorý ich ako prezident realizuje cez svojho syna. Mainstream však tieto informácie vtedy prekryl, tak ako ich prekrýva aj dnes. Jednoducho sa nehodia.

Dezinformačné médiá hlavného prúdu sa koncentrujú na to, aby ukázali Kočnerove prepojenia na Smer. Hlavným ich cieľom je povaliť vládu. Tak je logické, že opomínajú jeho prepojenia na opozíciu ako Sulík, či Matovič.

V skutočnosti to, čo sa dnes dozvedáme o fungovaní Kočnera a čo verejnosť šokuje, je len jedno veľké školenie, ktoré nám Kočner dáva z demokracie.

Všetci sa tvária zdesene a niektorí možno aj skutočne sú, ale realita je taká, že presne takto funguje demokracia.

Demokracia má korupciu zakomponovanú vo svojej DNA. Utopická predstava o fungovaní demokracie, keď spravodliví a morálne veľmi silní ľudia riadia krajinu v prospech jej občanov nehľadiac pritom na seba, tak takéto fungovanie demokracie je možné iba v učebniciach o politických systémoch a idealistických románoch.

Reklama

V skutočnosti demokracia funguje presne tak, ako to ukazuje Kočner. Je postavená na vzťahoch, známostiach, protislužbách a peniazoch. Inak povedané, na korupcii.

Funguje tak vo všetkých krajinách a rozdiel je iba v miere korupcie. Slovensko sa v miere korupcie v roku 2018 umiestnilo celosvetovo na 54. mieste, pričom si oproti roku 2012 polepšilo o 4 priečky. Nie je to práve lichotivý ani dobrý výsledok, ale je to taký európsky priemer. Za nami sa pohybujú napríklad Taliansko, Chorvátsko, Maďarsko a podobne.

Korupcia však neobchádza ani krajiny na špičke rebríčka, majú tam svoje škandály.

Kočnerove sms-ky vyvolali pohoršenie a pobúrenie. To je v poriadku. Tak to má byť. Zlá správa je, že tak, ako Kočner, fungujú skoro všetci bohatí ľudia a nie len oni.

Koľkí z vás využili, že mali na nejakom úrade známeho alebo rodinu a ten vám vydal rozhodnutie skôr a nemuseli ste čakať 30 dní? Koľkí z vás na škole odniesli skúšajúcemu fľašu?

Reklama

Kočner robil to isté, len v omnoho väčších rozmeroch. Službička za službičku. Často aj v rozpore so zákonom. Fungoval tak 30 rokov. Za všetkých vlád. A fungoval by aj teraz, keby mu nepreplo a nedal zabiť novinára. A fungoval by aj za ďalšej vlády, bez ohľadu na to, kto by v nej bol.

Samozrejme, to je úplne šialené, keď si to človek uvedomí. Ľudia vkladajú nádej do zmeny pomerov a vlády. V skutočnosti iba pár ľudí skončí vo väzení a pár s useknutou kariérou. Systém sa zotaví, zacelí rany a bude fungovať ďalej.

Kto by ho mohol zmeniť? Kiska, ktorý sa priznal k podvodom s daňami a prehral súd o pozemok? Truban, ktorý vo svojej naivite propaguje fet? Beblavý, ktorý je v politike už od Dzurindu a Kaníka? Sulík, ktorí priamo s Kočnerom spriadal plány, keď bola jeho strana vo vláde? Matovič, ktorý sa s ním stretával? Kollár, ktorý s ním trávil čas na Donovaloch?

Situácia vyzerá bezútešne. Demokracia = korupcia. A niet toho, komu by záležalo na národe a štáte viac ako na sebe a kto by vymietol tento chliev.

Karol Kalapik

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:45

Nemecká polícia zatkla v Drážďanoch muža podozrivého zo špionáže pre Čínu. Ide o asistenta Maximiliana Kraha, lídra kandidátky krajne pravicovej Alternatívy pre Nemecko (AfD) vo voľbách do Európskeho parlamentu.

09:44

Ukrajinské ministerstvo zahraničných vecí nariadilo všetkým konzulárnym úradom pozastaviť poskytovanie konzulárnych služieb pre mužov vo veku od 18 do 60 rokov, ktorí sa zdržiavajú v zahraničí.

09:03

Ázia bola v roku 2023 regiónom s najväčším počtom katastrof spôsobených klimatickými a poveternostnými javmi na svete, uviedla Svetová meteorologická organizácia (WMO) s tým, že hlavnou príčinou úmrtí a majetkových škôd boli záplavy a búrky.

08:49

Slovenská tenistka Rebecca Šramková postúpila do finále kvalifikácie dvojhry na turnaji WTA v Madride. V pondelkovom zápase prešla cez desiatu nasadenú Claru Tausonovú z Dánska, ktorá po prehre v prvom sete 6:7 (6) duel skrečovala.

08:45

Európsky parlament sa za posledných päť rokov má čím pochváliť, uviedla na úvod posledného zasadnutia zákonodarného zboru EÚ pred nadchádzajúcimi eurovoľbami predsedníčka EP Roberta Metsolová.

Mimoriadny summit EÚ
Predsedníčka Európskeho parlamentu (EP) Roberta Metsolová
08:33

Čína vydala pre niektoré časti južnej provincie Kuang-tung výstrahu najvyššieho stupňa pred silným dažďom, uvádza miestna meteorologická agentúra.

08:15

V Izraeli a v židovských diaspórach i komunitách po celom svete sa začal sláviť sviatok nekvasených chlebov – pesach.

07:44

Dva malajzijské vojenské vrtuľníky sa pri výcviku zrazili. Zahynulo všetkých desať členov posádok, oznámili tamojší záchranári.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke vyvierajúci minerálny prameň na Sivej Brade neďaleko Spišského Podhradia

Autor: TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali