Jewish Press: Kritizovať Sorosa nie je antisemitské. Soros je zlá, antisemitská kreatúra

Jewish Press: Kritizovať Sorosa nie je antisemitské. Soros je zlá, antisemitská kreatúra

Bratislava 25. septembra 2020 (HSP/Foto:TASR/AP-Ronald Zak)

 

Liberálny mainstream, a na neho napojené organizácie, sa dlhodobo snažia potlačiť oprávnenú kritiku konania miliardára Georga Sorosa tvrdením, že každý, kto ho kritizuje, je antisemita. Teraz sa voči tomuto tvrdeniu ohradzuje aj sama židovská tlač. Na webových stránkach Jewish Press sa nachádza článok autora Jeffa Dunetza pod názvom: “Kritizovať Sorosa NIE JE antisemitské. Soros je zlá, antisemitská kreatúra”

George Soros
Na snímke George Soros

V článku z 23. septembra 2020 sa píše doslovne:

Reklama

“A sme tu znova! Približne raz do roka, keď niekto povie pravdu o miliardárovi Georgovi Sorosovi, bude obvinený z presadzovania antisemitizmu. Títo liberáli chrániaci Sorosa zabúdajú na to, že nikto nefinancuje viac antisemitských organizácií ako Soros, ktorého ja nazývam „zlá kreatúra“.

16. septembra bol Newt Gingrich (bývalý predseda americkej snemovne) prerušený v relácii Fox News „Outnumbered“, pretože iba spomenul úlohu, ktorú hrá George Soros pri podnecovaní protidrogovej agendy ľavice prostredníctvom svojej kampane za voľbu krajne ľavicových prokurátorov, čo je aj pravda.

Reklama

„Problémom číslo jedna takmer vo všetkých týchto mestách [kde sa odohrali nepokoje] sú ľavicoví anti policajní prokriminálni právnici zvolení Georgom Sorosom, ktorí odmietajú držať ľudí pod zámkom. Progresívni okresní právnici sú proti policajní, prokriminálni a sú volení z peňazí Georga Sorosa. “

Melissa Francisová ho prerušila: „Nie som si istá, či do toho musíme vtiahnuť Georga Sorosa.“ Bývalý predseda snemovne odpovedal: „Zaplatil za to. Prečo nemôžeme diskutovať o tom, že milióny dolárov … “ Gingrich bol potom opäť prerušený, tentoraz Marie Harfovou, ktorá sa postavila na stranu (Melissy) Francisovej.

Odvtedy začali liberálne tvrdenia, že útoky na Sorosa sa nezakladajú na pravde, ale na antisemitizme. ”

Článok pokračuje vymenovaním  niektorých Sorosom štedro dotovaných projektov, ktoré sú názorným príkladom toho, ako Soros namiesto upokojovania systematicky podporuje nepokoje a tým ruší mier a demokraciu po celom svete:

“Ľudia, George Soros je skutočný doktor Zloduch. Rozdiel je iba v tom, že je nebezpečnejší a nie taký zábavný. Narušil demokraciu a kapitalizmus na celom svete. A podporuje antisemitské kauzy po celom svete.”

Reklama

Od roku 2001 Sorosova sieť poskytla organizácii Adalah 2 688 561 dolárov. Podľa  organizácie NGO Monitor, sa Adalah označuje za „nezávislú organizáciu pre ľudské práva“. Adalah pomohla pri nepravdivom obviňovaní Izraela z vojnových zločinov pri mnohých príležitostiach, vrátane prispenia obvinenia k dnes vyvrátenej Goldstoneovej správe a falošnej správe izraelského masakru v Jenine z roku 2002. Adalah tiež vyzývala vlády po celom svete, aby prerušili, alebo utlmili, svoje diplomatické vzťahy s Izraelom.

Ďalším obľúbeným prijímateľom  Sorosových peňazí je I’lam,  palestínske mediálne centrum so sídlom v Nazarete . I’lam tvrdí, že jeho poslaním je „posilniť palestínsky mediálny priestor a spoločnosť podporou rovnakého prístupu k izraelským médiám, podporou spravodlivého toku informácií a podporou profesionálnych štandardov.“ Počas svojej misie fakty  [ I’lam] nezverejňuje, ale podľa správy mimovládnej organizácie Monitor, I’lam v rámci svojej politickej agendy vytvára a podporuje obvinenia zo zaujatosti médií v izraelských médiách. I’lam dostal od Sorosovej organizácie asi 1,1 milióna dolárov.

Fond New Izrael Fund  (NIF) je tiež uvedený ako príjemca Sorosových peňazí, získal od roku 2009 najmenej 837 500 dolárov. NIF venuje peniaze antiizraelským skupinám zameraným na falošné obvinenia a / alebo na podporu antisemitského hnutia BDS proti židovskému štátu, vrátane organizácií ako sú Adalah, B’Tselem, Breaking the Silence, Lekári pre ľudské práva, sociálna televízia a časopis 972.

Ženy proti násiliu ( WAV) dostali od Sorosa 1 330 000 dolárov . Sú ďalšou skupinou, ktorá podporuje antisemitské hnutie BDS.

Spolu s obhajovaním antisemitského hnutia Bojkot, odpredaj a sankcie (BDS) získalo v roku 2007 Mada al-Carmel – Arabské centrum pre aplikovaný sociálny výskum od Sorosa 707 000 dolárov. Centrum bolo  v roku 2007 aj jedným z tvorcov dokumentu Haifa. Dokument Haifa požaduje „zmenu definície štátu Izrael od židovského štátu“ a obviňuje Izrael z „využívania“ holokaustu „na úkor palestínskeho ľudu“.

Reklama

Soros pomohol financovať organizáciu The Woman’s March  prevádzkovanú antisemitami.

A nezabúdajme, že Soros  prispel k financovaniu vytvorenia J-Street,  na oko proizraelskej organizácie, ktorá je v skutočnosti antiizraelská a podporuje hnutie BDS. Ak mi nechcete veriť o  J-Street, môžete veriť  demokratovi Alanovi Dershowitzovi .” (Vysvetlenie: Alan Dershowitz, demokrat a prominentný americký právnik židovského pôvodu napísal už v roku 2010 článok o falošnosti organizácie J-Street, podporovanej Georgom Sorosom pod názvom: J street pokračuje v ničení svojej dôveryhodnosti klamstvami.)

Tým aj dosť dlhú listinu Georgom Sorosom podporovaných mimovládiek autor končí. Autor sa ešte na záver článku pokúša zistiť príčinu Sorosovho konania :

“Prečo by Soros, maďarský Žid, ktorý prežil holokaust, utrácal toľko peňazí za antisemitské úsilie BDS o de-legitimizáciu židovského štátu? Najlepšie vysvetlenie prináša môj zosnulý priateľ a učiteľ Barry Rubin:

7. novembra 2003, takmer päť rokov po televíznom rozhovore, sa Soros vzácne zúčastnil na protižidovskej židovskej udalosti, konferencii siete židovských sponzorov. Na otázku o antisemitizme v Európe Soros odpovedal, že je výsledkom politík Izraela a USA, najmä prezidenta Georga W. Busha a predsedu vlády Ariela Šarona. “Ak zmeníme tento smer, zníži sa aj antisemitizmus,” uviedol.

Jeho slová opäť viedli trochu nesprávnym smerom, pretože niektorých účastníkov to pobúrilo. Nakoniec, obviňovanie Židov z antisemitizmu je starý argument antisemitov. Únik dokumentu  DCLEAKS z roku 2016 tiež odhalil Sorosovu asociáciu s anti izraelskými a pro-BDS organizáciami.

Nie všetky konšpiračné teórie o Sorosovi sú pravdivé. Ale jeho financovanie liberálnych prokurátorov a jeho podpora antisemitských káuz sa preukázali. Takže mi neskúšajte tvrdiť, že kritika Sorosa je činom nenávisti voči Židom. Kritizujte Sorosa za podporu nenávisti voči Židom.”

A tým aj článok končí nadobro. Ako vidieť, autor sa síce dopracoval k záveru, že George Soros sám koná ako antisemita, a preto môže byť pokojne kritizovaný, prečo tak koná, však nezistil.

V článku však sú pomenované zaujímavé fakty, hlavne čo sa týka financovania, a tým aj presadzovania vlastnej agendy mimovládok, či už v USA, tak aj v štáte Izrael.

Ale teraz sa môžeme na základe tohto článku oprávnene opýtať: A čo Európa? Dozvieme sa konečne raz otvorene, bez obviňovania z konšpirácií a anti semitizmu, čo všetko financuje George Soros v Európskej Únii a na Slovensku? A to nielen priamo, ale aj nepriamo? Veď, ako vidíme, hrať na anti-semitickú kartu je v prípade Georga Sorosa nezmysel, keď ho už aj sama židovská tlač ako antisemitu tituluje. Treba dodať, že sa v USA síce na kritikov Georga Sorosa neoprávnene pokrikuje ako na antisemitov, ale aspoň vedia, že kto koho podporuje, a kto za kým stojí, kým my tu v Európe často tápame v tme a prepracovať sa k pravde o financovaní je pre obyčajného občana často nemožné.

Reklama

Európska únia vždy vyhlasuje heslá o transparentnosti, ale občania v prípade Georga Sorosa žiadnu transparentnosť necítia. Prečo by obdoba amerického FARA zákona nemohla byť povinne uzákonená, a to nielen v Európskej Únii a v každom členskom štáte a otvorene prístupná všetkým jej občanom?

Ako občania máme predsa právo vedieť, kto, kde a koho financuje. A to nielen priamo, ale aj nepriamo. Keď napríklad jedna mimovládka daruje peniaze druhej, mali by sme mať právo vedieť finančný zdroj aj tejto mimovládky.

A iniciovať by to mali práve progresívni politici, lebo sú to práve oni, ktorí vždy o transparentnosti najviac vykrikujú.

Alebo sa transparentnosť v tomto prípade už do agendy EÚ nehodí?

Andrea Lopatková

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:58

Podpredsedníčka Európskej komisie (EK) pre hodnoty a transparentnosť a dočasná eurokomisárka pre spravodlivosť Věra Jourová v utorok pre bruselského spravodajcu TASR potvrdila, že 25. a 26. apríla pracovne navštívi Slovensko.

19:57

Novú iniciatívu, ktorá bude zaznamenávať prípady antisemitizmu naprieč Európou, spustili v utorok v nemeckej metropole Berlín. Cieľom európskej siete na monitorovanie antisemitizmu (ENMA) je poskytovanie informácií o nenávisti voči židom na nadnárodnej úrovni.

19:57

Súd v Taliansku v utorok prijal žalobu premiérky Giorgie Meloniovej na historika a filológa Luciana Canforu, ktorý o nej povedal, že “je v srdci neonacistka”. Súdny proces sa začne 7. októbra v meste Bari a Meloniová chce od Canforu vysúdiť odškodné 20.000 eur.

19:46

Požiar historickej budovy burzy v dánskej metropole Kodaň, ktorý vypukol v utorok ráno, sa krátko po 16.00 h SELČ podarilo dostať pod kontrolu. Hasiace práce však stále pokračujú, uviedol na popoludňajšej na tlačovej konferencii šéf kodanských záchranárov Jakob Vedsted Andersen.

19:00

Nemecká a francúzska ekonomika, najväčšie v rámci Európskej únie, budú rásť tento aj budúci rok pomalším tempom, než sa pôvodne očakávalo. To sa odrazí aj na vývoji hospodárstva celej eurozóny. Uviedol to v utorok Medzinárodný menový fond (MMF), ktorý zverejnil najnovšie vyhliadky vývoja svetovej ekonomiky (World Economic Outlook).

18:44

Izraelská armáda v utorok potvrdila zabitie veliteľa proiránskeho šiitského hnutia Hizballáh, ku ktorému došlo pri útoku na južný Libanon.

18:22

Európska únia v utorok na konferencii “Náš oceán” v Grécku potvrdila svoju angažovanosť v oblasti medzinárodnej správy oceánov tým, že oznámila 40 záväzkov týkajúcich sa opatrení na rok 2024. Komisia uviedla, že tieto opatrenia budú financované sumou 3,5 miliardy eur z rôznych fondov EÚ.

18:20

Americký minister obrany Lloyd Austin v utorok prostredníctvom videokonferencie rokoval so svojím čínskym náprotivkom Tung Ťünom. Informovala o tom agentúra AFP s tým, že išlo o prvý osobný kontakt šéfov rezortov obrany USA a Číny za takmer 18 mesiacov.

18:11

Ukrajina v utorok oznámila, že identifikovala takmer 37.000 ľudí vrátane vojenského personálu, ktorí sú od začiatku vojny na Ukrajine vo februári 2022 vedení ako nezvestní. Kyjev zároveň varoval, že skutočné číslo môže byť “oveľa vyššie”.

18:02

Dopravné spoločnosti so sídlom v SR by mohli disponovať určitým počtom prenajatých nákladných vozidiel evidovaných v inom členskom štáte Európskej únie (EÚ) bez potreby ich evidencie v SR. Vyplýva to z vládneho návrhu novely zákona o cestnej doprave, ktorý poslanci Národnej rady (NR) SR v utorok posunuli do druhého čítania.

18:00

Európska centrálna banka (ECB) čoskoro zníži sadzby, ak nedôjde k žiadnym veľkým prekvapeniam, uviedla jej šéfka Christine Lagardová. Dodala, že ECB teraz pozorne sleduje vývoj cien ropy.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke motýľ na kvitnúcej rastline Lantana v texaskom San Antoniu

Autor: TASR/AP- Eric Gay

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali