HK Nitra – HC’05 Banská Bystrica 2:3 v 3. finále, Bystrica vedie 2:1

HK Nitra – HC’05 Banská Bystrica 2:3 v 3. finále, Bystrica vedie 2:1

Nitra 20. apríla 2017 (TASR/HSP/Foto:TASR-Branislav Račko)

 

Hrdinom duelu bol Brock Higgs

Hokejisti HC’05 iClinic B. Bystrica zvíťazili v stredajšom treťom finále play off hokejovej Tipsport ligy na ľade HK Nitra 3:2 a v sérii vedú 2:1 na zápasy. Hrdinom duelu bol Brock Higgs, ktorý rozhodol 21 sekúnd pred koncom.

Reklama
Na snímke Brock Higgs (Banská Bystrica)

Séria pokračuje vo štvrtok opäť v Nitre, štvrtý zápas je na programe o 18.00 h.

 

Reklama

Tipsport Liga – 3. finále:

HK Nitra – HC’05 iClinic B. Bystrica 2:3 (1:1, 1:0, 0:2)

Góly: 15. Ručkay (Šille, Tvrdoň), 39. Ručkay (Rais, Krištof) – 11. Wishart (Higgs, Skalický), 55. Skalický, 60. Higgs (Ďatelinka, Bortňak). Rozhodovali: Babic, Kincses – Soós, Németh (všetci Maď.), vylúčení 3:5, presilovky 1:0, oslabenia: 0:0, 3600 divákov (vypredané).

/stav série 1:2/

Zostavy

Reklama

HK Nitra: Hartzell – Milam, Ordzovenský, Rais, Mezei, Meland, Versteeg, Pupák, Korím – Macík, Slovák, Blackwater – Ručkay, Krištof, Kutálek – Šiška, Šille, Tvrdoň – Štefanka, Paukovček, Bajtek

HC’05 iClinic B. Bystrica: Bacashihua – Wishart, Maione, Kubka, Sersen, Carlsson, Mihálik, Rosandič, Ďatelinka – Buc, Surový, Hickmott – Kafka, Zigo, Truchno – Handzuš, Higgs, Skalický – Lamper, Bortňák, Matoušek

Marek Slovák z Nitry (vpravo) v treťom zápase finále play off hokejovej Tipsport extraligy medzi HK Nitra – HC´05 Banská Bystrica

Po úvodnom oťukávaní, keď sa hra prelievala zo strany na stranu a ani jeden tím si nevypracoval výraznejšie šance, prebrali aktivitu domáci hokejisti. Prvú možnosť si vypracoval Paukovček, ktorý sa po pravej strane dostal do dobrej pozície, ale Bacashihua si poradil. V 10. minúte sa Nitrania natlačili pred bránku hostí a obrana mala plné ruky práce. Puk sa dostal ku Slovákovi, ale ten mieril tesne vedľa. Úvodný gól padol na druhej strane. Higgs potiahol puk do pásma, nešiel do osobného súboja, ale šikovne sa otočil, prihral voľnému Wishartovi a ten príklepom prekonal Hartzella – 0:1. O minútu neskôr si domáci brankár poradil s Higgsovou strelou. V 15. minúte už burácali nitrianske tribúny. Šilleho strelu dorazil do siete Ručkay – 1:1. V závere tretiny sa ocitol vo výbornej šanci Krištof, ktorý však napálil len do brvna. Rozhodcovia si ešte overili situáciu na videu, ktoré potvrdilo ich verdikt.

Ako sa prvá tretina skončila, tak sa druhá začala. V 22. minúte smeroval puk z Kutálekovej hokejky opäť len do bránkovej konštrukcie. Tlak domácich pokračoval a vyústil do prvého vylúčenia. Nitrania však pri treste Higgsa veľa vody nenamútili. V ďalších minútach sa dianie prenieslo najmä do stredného pásma a hru kúskovali nepresné prihrávky a zakázané uvoľnenia. V 28. minúte predviedli hostia peknú kombináciu, na ktorej konci bol Carlsson. Vzápätí prišlo ďalšie vylúčenie na strane Bystrice. Počas presilovky mal veľké šance prvý útok domácich, dve tutovky zahodil Macík. Najprv sa vyznamenal Bacashihua, v druhom prípade netrafil nitriansky útočník odkrytú bránku. Na druhej strane sa snažil Kafka prekvapiť Hartzella strelou spoza hráčov. Mierny tlak hostí pokračoval a v 34. minúte prišla šanca Buca so Surovým, ktorá síce nevyústila do gólu, ale Bystričania získali prvú presilovku. V nej predviedli peknú akciu, no Hickmott nezasunul Higgsovu prudkú zadovku do siete. Nitra svoju tretiu početnú výhodu už využila a v závere tretiny išla do vedenia. Po Raisovej delovke dorazil puk do siete Ručkay – 2:1.

Bystričania sa hneď v úvode tretej tretiny snažili vytvoriť si tlak na domácu bránku, no narážali na pozornú defenzívu. Ich aktivita priniesla šancu v 45. minúte, keď sa po Higgsovej strele dostal k dorážke Buc, no neuspel. Po niekoľkých tichých minútach prišlo vylúčenie Pupáka a Bystrica mala veľkú šancu na vyrovnanie, tú však zahrala veľmi zle. Navyše, v jej závere mal tutovku unikajúci Slovák, no Bacashihua si jeho bekhendovú kľučku postrážil. V 54. minúte ukázal svoju rýchlosť Skalický, keď v súboji o odrazený puk predbehol dvojicu domácich bekov, jeho prudká prihrávka do bránkoviska skončila na prekvapenie Hartzella v sieti – 2:2. Dvadsaťjeden sekúnd pred koncom tretiny rozhodol o triumfe Bystrice Higgs.

Reklama

 

Reakcie po zápase:

Andrej Kmeč, tréner Nitry: “Bol to opäť veľmi vyrovnaný zápas, ktorý rozhodli detaily. V závere nás stál jeden detail predĺženie. Vieme, že Bystrica je veľmi silná v predbránkovom priestore, vytvára tam neustály tlak. Jednoducho sa tam nesmieme nechať pretlačiť. Za stavu 2:1 sme boli zbytočne pasívni, nehrali sme náš aktívny hokej. Bystrica sa dostala do šancí, ale paradoxne sme ich mali potom aj my. Myslím si, že dnes rozhodlo to, že sme nemali taký pohyb, dôraz v osobných súbojoch, v tom bola Bystrica dnes trochu lepšia. Naše presilové hry boli veľmi zlé, túto činnosť musíme určiť zlepšiť. Séria je však stále otvorená. Zajtra je nový deň a očakávame zase veľmi vyrovnaný zápas, ktorý rozhodnú maličkosti.”

Marek Slovák, útočník Nitry: “Taký je hokej. Inkasovali sme 20 sekúnd do konca a už sa nám to nepodarilo vyrovnať, ale nič sa nedeje. Séria je stále otvorená, tak ako sme otočili zápas v Bystrici, tak to spravili teraz oni. Hrá sa parádny hokej a rozhodujú maličkosti. Dnes sa to len potvrdilo.”

Vladimír Országh, tréner Bystrice: “Domáci i naši fanúšikovia vytvorili skvelú atmosféru. Hre dominovali osobné súboje, pozorné obrany, šance boli na jednej i na druhej strane. Pre nás zápas nešiel ideálne, hlavne v druhej tretine. Podržal nás výborný brankár. Zlomový moment bol za stavu 1:2, keď v našej presilovke nepremenili samostatný nájazd. My sme sa v tretej tretine výrazne zlepšili, tlačili sme sa viac do bránky. Možno takými šťastnými gólmi sme to zvrátili.”

Michal Sersen, obranca Bystrice: “Je to o detailoch, ako to bolo vyrovnané u nás, tak je to vyrovnané tu. Dnes sme boli nakoniec šťastnejší my a som veľmi rád, že sme vyhrali. Urobili sme ďalší krok, ale ešte nie je koniec. Nitra mala v presilovkách šance, my sme ich dostali pod tlak v tretej tretine a vytvorili sme ši šance. Najprv sa Skalický natlačil spoza bránky, hodil to tam a bol z toho gól a potom Higgs nakoniec rozhodol tých 20 sekúnd pred koncom. Parádna výhra.”

Pavol Skalický, útočník a strelec vyrovnávajúceho gólu Bystrice: “Bol to náročný zápas o jednom góle a dnes sme boli úspešnejší. Som rád, že mi to padlo, ale dôležité je víťazstvo. Sme radi, že sme to zvládli a že sme si zobrali späť požičané a zajtra sa pokúsime zobrať o čosi viac.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:25

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia (HDZ) premiéra Andreja Plenkoviča sa podľa exit pollu zrejme stala víťazom stredajších parlamentných volieb. V 151-člennom parlamente by mala podľa prieskumu 58 mandátov. Na druhom mieste skončila so 44 mandátmi stredo-ľavicová koalícia Rieky spravodlivosti, ktorú vedie Sociálnodemokratická strana prezidenta Zorana Milanoviča. Správu priniesla agentúra HINA.

Parlamentné voľby v Chorvátsku
Na snímke voliči volia vo volebnej miestnosti v Záhrebe počas parlamentných volieb v Chorvátsku v stredu 17. apríla 2024
Včera 20:24

Snemovňa reprezentantov Kongresu USA bude v sobotu hlasovať o vojenskej pomoci pre Ukrajinu, Izrael a Taiwan. V stredu to oznámil predseda snemovne Mike Johnson. Informovala o tom agentúra AFP.

Včera 20:23

Ceny ropy klesli v stredu o takmer 3 %, pričom cena ropy Brent skĺzla pod 87,50 USD za barel (159 litrov). Výrazne sa pod to podpísali najnovšie informácie o prudkom zvýšení ropných zásob v USA, ako aj slabšie ekonomické údaje z Číny, než sa čakalo. Informovali o tom agentúry Reuters a Bloomberg.

Včera 20:22

Zásoby ropy v Spojených štátoch pokračovali v minulom týždni vo výraznom raste, pričom rozsah rastu prekonal odhady zhruba dvojnásobne. Výsledkom je objem zásob, ktorý je pre súčasné obdobie roka takmer už na úrovni 5-ročného priemeru. Informoval o tom portál RTTNews.

Včera 20:19

Írska nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair očakáva, že do polovice júla dostane od americkej spoločnosti Boeing 40 lietadiel. Povedal to v stredu šéf aerolínií Michael O’Leary, ktorého citovala agentúra Reuters.

Včera 20:10

Vo finále Slovnaft Cupu sa stretnú futbalisti dvojnásobného obhajcu trofeje FC Spartak Trnava a MFK Ružomberok.

Trnavčania zvládli stredajšiu semifinálovú odvetu, keď po domácom víťazstve 1:0 remizovali na ihrisku FK Železiarne Podbrezová 0:0 a v stredu 1. mája o 15.00 h v Košiciach sa pokúsia získať domáci pohár tretíkrát za sebou.

Včera 19:57

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 20 rokov otvorili domáci Turnaj piatich krajín v Poprade prehrou. V stredajšom prvom zo štyroch zápasov na podujatí podľahli českým rovesníkom vysoko 2:7. Oba góly Slovenska zaznamenal útočník Lukáš Klečka.

Včera 19:08

Švédsky parlament schválil v stredu návrh zákona, ktorým sa zníži vek potrebný na tzv. právnu zmenu pohlavia, a to z 18 na 16 rokov. Informovala agentúra AP.

Osoby mladšie ako 18 rokov budú na zmenu pohlavia naďalej potrebovať súhlas svojho zákonného zástupcu, ošetrujúceho lekára, aj príslušného zdravotného úradu.

Nebude sa však už vyžadovať, aby mali stanovenú diagnózu tzv. rodovej dysfórie, čím sa lekársky označuje nesúlad medzi skutočným pohlavím a pociťovanou rodovou identitou človeka.

Včera 19:06

Talianska premiérka Giorgia Meloniová v stredu navštívila Tunisko a stretla sa s tamojšími predstaviteľmi, s ktorými diskutovala o “novom prístupe” k nelegálnej migrácii aj o ekonomickej spolupráci s Tunisom. Informovala agentúra AFP.

Meloniová sa v Tunise stretla s tamojším prezidentom Kaísom Saídom, ktorý v utorok po schôdzke s národno-bezpečnostným tímom prisľúbil, že Tunisko nebude centrom ani miestom pre odchod migrantov zo subsaharskej Afriky.

Talianska premiérka Giorgia Meloniová na návšteve Tuniska
Na snímke talianska premiérka Giorgia Meloniová a tuniský prezident Kajs Saíd počas stretnutia v Tunise
Včera 18:57

Najväčší odborový zväz v Grécku, Všeobecná konfederácia gréckych pracujúcich (GSEE), zorganizoval na stredu rozsiahle štrajky. Trajekty nepremávali, verejná doprava bola narušená a niektoré štátne nemocnice v Aténach i v iných mestách fungovali iba s núdzovým počtom personálu. Informovala o tom agentúra AP.

Na čele štrajkov stojí GSEE a jej cieľom je návrat k právam na kolektívne vyjednávanie, ktoré boli zrušené pred viac ako desiatimi rokmi počas vážnej finančnej krízy.

Včera 18:29

Zasadnutie Rady NATO – Ukrajina, o ktoré požiadal ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj, sa uskutoční v piatok. Zelenskyj by mal rokovať s ministrami obrany členských krajín Aliancie, oznámil v stredu jej generálny tajomník Jens Stoltenberg.

Včera 18:28

Zemetrasenie s magnitúdou 6,4 zasiahlo v stredu večer miestneho času západ Japonska. Varovanie pred prívalovými vlnami cunami však vydané nebolo, informovala televízia NHK World.

Včera 18:25

Predsedníčkou ruského najvyššieho súdu sa v stredu stala spolužiačka ruského prezidenta Vladimira Putina z vysokej školy, 70-ročná Irina Podnosovová. Informovala o tom agentúra DPA.

Kritici ruského prezidenta sa dlhodobo sťažujú na rodinkárstvo či časté zvýhodňovanie známych v rôznych funkciách, ktoré podľa nich šéf Kremľa využíva na udržanie svojej moci.

Vladimir Putin
Na snímke ruský prezident Vladimir Putin
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke goticko-renesančný kaštieľ v Šimonovanoch, niekdajšej samostatnej obci a dnes časti Partizánskeho, patrí k najstarším svojho druhu na Slovensku

Autor: FOTO TASR-Radovan Stoklasa

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali