HK Dukla Ingema Michalovce – HK Poprad 2:3 po predĺžení v 5. semifinále

HK Dukla Ingema Michalovce – HK Poprad 2:3 po predĺžení v 5. semifinále

Michalovce 23. apríla 2021 (TASR/HSP/Foto:TASR-Milan Kapusta)

 

Hokejisti HK Poprad zvíťazili v piatom semifinálovom zápase Kaufland play off Tipos extraligy na ľade HK Dukla Ingema Michalovce 3:2 po predĺžení. O víťazstve “kamzíkov” rozhodol v 62. minúte James Livingston. V sérii hranej na štyri víťazstvá sa ujali vedenia 3:2

HK Poprad
Na snímke hráči HK Poprad

Šiesty duel je na programe v sobotu 24. apríla od 17.00 h v Poprade. Víťaz série sa vo finále stretne s HKM Zvolen, ktorý vyhral nad HC Slovan Bratislava 4:1 na zápasy.

Reklama

 

HK Dukla Ingema Michalovce – HK Poprad 2:3 pp (1:0, 0:2, 1:0 – 0:1)

Reklama

Góly: 11. Lalancette (Kolusz, Mudrák), 52. Erkinuntti (Mudrák, Lalancette) – 30. Skokan (Svitana, Drgoň), 36. Skokan (Svitana, Haščák), 62. Livingston (Tavi, Hudec). Rozhodovali: D. Konc st., Novák – D. Konc ml., Kacej, vylúčení: 3:2 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, bez divákov.

/stav série: 2:3/

HK Dukla Ingema Michalovce: Tomek – Southorn, Mihálik, Mudrák, Kolusz, McCormack, Ťavoda, Šedivý – Korhonen, Galamboš, Erkinjuntti – Takáč, Lalancette, Lehtonen – Regenda, Suja, Bartánus – Török, Karaffa, Šoltés – Lačný

HK Poprad: Vošvrda – Brejčák, Drgoň, Dalhuisen, Seigo, Hudec, Ulrych, Kramár – Haščák, Skokan, Svitana – Vandas, Preisinger, Handlovský – Tavi, Zagrapan, Livingston – Mashinter, Matej Paločko, Mešár – Jevoš

 

Reklama

V prvej tretine boli ofenzívne aktívnejší hráči Popradu, ale lepšiu streleckú efektivitu ukázali domáci. Tí neinkasovali pri sľubných šanciach Zagrapana a Svitanu a do vedenia išli v 11. minúte. Kolusz vysunul v strednom pásme Lalancettea, ktorý po krátkom úniku prekonal Vošvrdu – 1:0.

V 24. minúte nezvýšil náskok domácich Korhonen, brankár Popradu Vošvrda si krátko na to poradil aj so šancami Takáča. Hostia sa v 29. minúte dostali k presilovke, v ktorej zovreli súpera, ale šance Haščáka či Drgoňa ešte neznamenali vyrovnanie skóre. Keď však hostia dostali po faule Mihálika početnú výhodu o dvoch hráčov, Skokan zužitkoval prihrávku Svitanu – 1:1. Hostí gól nabudil, získali väčšiu sebaistotu a v 36. minúte už viedli, keď opäť Skokan prestrelil Tomeka – 1:2.

Úvod tretej časti priniesol presilovky pre oba tímy, no bez zmeny skóre. Hráči Michaloviec sa v nej snažili o vyrovnanie, výrazne pridali na aktivite a dočkali sa aj gólovej odmeny. V 50. minúte ešte v sľubnej šanci nevyrovnal Regenda, ale o dve minúty Erkinjuntti prestrelil Vošvrdu – 2:2. V závere tretej tretiny mali viac z hry domáci, niekoľko šancí však mal aj Poprad, no skóre sa už v riadnom hracom čase nezmenilo.

Predĺženie trvalo iba necelé dve minúty. Po strele Taviho sa k odrazenému puku dostal Livingston a zblízka prekonal Tomeka – 2:3.

 

Reklama
Reakcie trénerov po zápase

Tomek Valtonen, tréner HK Dukla Ingema Michalovce: “Tretia tretina bola naša najlepšia. Dovtedy sme nehrali príliš dobre, no vrátili sme sa do zápasu. Nanešťastie, o výsledku rozhodla naša individuálna chyba, ktorú súper využil. Potrebujeme viac snahy, musíme hrať celých 60 minút.”

Peter Mikula, tréner HK Poprad: “Okrem tretej tretiny sme mali výrazne navrch. Počas prvých deviatich minút sme domácich dostali pod tlak. Vtedy sme mohli rozhodnúť o zápase, no ten sa neskôr vyrovnal, najmä v 3. tretine. Myslím, že sme mali viac gólových príležitostí. Mali sme aj málo vylúčených, zároveň sme ubránili presilovky súpera. Naďalej sú šance na postup 50:50.”

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

Včera 20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

Včera 20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

Včera 19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

Včera 19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

Včera 19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

Včera 19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
Včera 19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

Včera 19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

Včera 18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

Včera 18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali