Hasiči bojujú s požiarom v bani Belchatów

Hasiči bojujú s požiarom v bani Belchatów

Varšava 22. mája 2021 (SITA/HSP/Foto:Screenshot Youtube/Radomsko24)

 

Trinásť hasičských jednotiek bojuje s požiarom dopravníka v poľskej najväčšej lignitovej bani Belchatów. Požiar vypukol v sobotu na poludnie a do oblasti vyslal veľké mračná čierneho dymu. Hovorca hasičov v Lodžskom vojvodstve Jedrzej Pawlak uviedol, že nemajú správy o prípadných obetiach. Hasiči podľa jeho slov dostali oheň pod kontrolu, ale ešte ho neuhasili

Požiar Belchatow
Na snímke z videa požiar v poľskej bani Belchatów

Susednú uhoľnú elektráreň, ktorá sa v pondelok potýkala s výpadkom, požiar nezasiahol.

Reklama

Požiar vypukol deň po tom, čo Súdny dvor Európskej únie nariadil Poľsku okamžité zastavenie ťažby v lignitovej bani Turów, ktorá sa nachádza na hraniciach s Českom a Nemeckom. Obe spomenuté bane vlastní štátna energetická skupina PGE.

Uhlie predstavuje 65 percent z poľských energetických zdrojov. To zahŕňa aj 17 percent energie z lignitu.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:14

Poľská tenistka Iga Swiateková sa prebojovala do osemfinále dvojhry na antukovom turnaji WTA 1000 v Ríme. V sobotnom zápase 3. kola si turnajová a svetová jednotka poradila s Kazaškou Juliou Putincevovou 6:3, 6:4.

13:02

Polícia odvolala pátranie po nezvestnom 13-ročnom Filipovi Blažekovi z považskobystrickej mestskej časti Praznov. Chlapca našli a je v poriadku. Informovala o tom na sociálnej sieti. Po nezvestnom chlapcovi polícia pátrala po tom, čo ešte 9. mája odišiel z bydliska na neznáme miesto.

12:35

Poľský premiér Donald Tusk v sobotu uviedol, že jeho krajina vzdoruje stupňujúcej sa hybridnej vojne. Poľsko takisto pracuje na posilnení svojich východných hraníc.

12:23

Do Českej republiky sa po deviatich rokoch vrátil hokejový šampionát, ktorý v roku 2015 priniesol tamojšej ekonomike 1,5 miliardy Kč (60,16 milióna eur). Český zväz ľadového hokeja v štúdii odhaduje, že tento rok sa príjmy vrátane ubytovania a stravovania vyšplhajú na 2 miliardy Kč.

12:21

Takmer 80 % žien po príchode domov čakajú ďalšie neodkladné povinnosti súvisiace s domácnosťou a starostlivosťou o deti. Z mužov sa k neplatenej práci v domácnosti hlási necelých 17 % a ďalších 43 % čiastočne. Vyplýva to z aktuálneho prieskumu 365.bank, ktorý sa uskutočnil na pracujúcich ľuďoch s deťmi vo veku od 3 do 25 rokov a na dospelej bezdetnej populácii. Zúčastnilo sa ho 1050 respondentov.

12:18

Kuvajtský emir Mišal Ahmad Džábir Sabáh v piatok rozpustil parlament a prebral jeho úlohy len necelých šesť týždňov po parlamentných voľbách.

10:15

Viac ako tri štvrtiny cestujúcich volia na cestovanie v mestskej a regionálnej doprave autobus. Za najlepšiu voľbu považuje autobusovú dopravu 78 % cestujúcich. Pri rozhodovaní o tom, či využijú služby verejnej dopravy, je pre cestujúcich dôležitá predovšetkým spoľahlivosť (63 %), krátka čakacia doba (46 %), čistota a pohodlie (43 %) či cena (41 %). Vyplýva to z prieskumu spokojnosti cestujúcich spoločnosti Arriva.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke samozber jahôd v Návojovciach

Autor: TASR-Radovan Stoklasa

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali