Globálna migračná dohoda: Záchrana budúcnosti Európy alebo posledný krok k jej zániku?

Globálna migračná dohoda: Záchrana budúcnosti Európy alebo posledný krok k jej zániku?

Bratislava 5. novembra 2018 (HSP/Foto:TASR/AP-Salvatore Di Nolfi)

 

O globálnej migračnej dohode, ktorá ma byť podpísaná 11. decembra v Marakéši, sme sa toho ešte do nedávna veľa nedozvedeli. Nie len naši zástupcovia národa nám tento plán zatajovali alebo pri najlepšom zahmlievali. Aj politici v ostatných štátoch Európy to nerobili inak. No teraz, krátko pred podpísaním tohto paktu, sa vďaka alternatívnym médiám dostávajú na verejnosť fakty, ktoré mali zostať v tajnosti. A keď sa pozrieme na obsah tohoto paktu, tak sa niet čo čudovať, prečo to tak malo byť.

Na snímke predseda Miroslav Lajčák

Tento pakt vznikol takým spôsobom a v tom duchu, akým vznikajú aj rozhodnutia a dohody Európskej únie. Tento spôsob, ktorý je maximálne nedemokratický a absolútne ignorujúci právo a slobodu, ba dokonca zosmiešňujúci vôľu občanov EÚ, je založený na postupe, ktorý nám ozrejmil šéf Európskej komisie Jean-Claude Juncker.

Reklama

Na otázku ako funguje Únia zrejme pod záchvatom ischiasových bolestí nechtiac pravdivo odpovedal:

„My si niečo rozhodneme, potom to postavíme do priestoru a nejaký čas počkáme. Keď nenastane veľa kriku a nedôjde k žiadnym povstaniam, nakoľko väčšina ani nerozumie čo bolo rozhodnuté, tak pokračujeme ďalej – krok za krokom, až pokiaľ nie je cesty späť„.

Reklama

Toto je metodika, ktorá nachádza uplatnenie aj v presadzovaní tzv. migračnej dohody. Malý rozdiel tu ale predsa len je. V súvislosti s blížiacou sa realizáciou tohto paktu začína k tým Junckerom spomínaným povstaniam voči podpísaniu Marakéšskej dohody prichádzať. K tomu neskôr.

Úlohou migračného paktu je regulácia resp. diktát, ako majú krajiny sveta zaobchádzať s prisťahovalcami. Základný imperatív z týchto predpisov je: „Migrácia bola vždy súčasťou ľudskej histórie, je vždy dobrá a prispieva k blahobytu, rozvoju a k inováciám v krajinách, ktoré sú cieľom migrácie“. Kto by teraz na tomto mieste očakával zdôvodnenie takéhoto, zo vzduchu chyteného tvrdenia, ten sa veru nedočká, nakoľko jednoducho neexistuje. Práve opačne. No a je postačujúce sa len pozrieť do našej európskej histórie, aby sme videli, aké „pozitíva“ a „inovácie“ nám tie viac násobné „imigrácie“ priniesli. Milióny tých Európanov, ktorí vo vojnových konfliktoch s „imigrantmi“ stratili ich život, boli zrejme iného názoru.

Ďalším základným kameňom svetového imigračného paktu Spojených národov je definícia migrácie ako ľudské právo a jej bezhraničné spustenie a riadenie ako cieľ.

Tak tiež je potrebné si uvedomiť fakt, že tento pakt rieši len otázku imigrácie. Nerieši otázku utečencov, ktorí sú už chránení azylovým právom. Fakticky je to popri naďalej trvajúcej vlne azylantov a tých, čo sa za nich vydávajú, spustenie ďalšej imigračnej vlny a to pod právnou ochranou OSN.

Zástancovia tohto paktu nám neustále tvrdia, že údajne celý pakt nie je právne záväzný, neobmedzuje suverenitu štátov a jeho podpísanie neudeľuje štátom žiadne povinnosti.  No zo skúseností už vieme, že keď nám určití politici a ich vazalské médiá niečo tvrdia, tak sú pravda a skutočnosti niekde inde. A skutočne. V pakte sa zdôrazňuje jeho základ na tých povinnostiach, na ktorých sa o utečencoch a migrantoch dohodli členské štáty v ich vyhlásení v New Yorku.

Reklama

Slovné spojenie „povinnosť voči migrantom“, ktorých počet sa odhaduje na 250 miliónov, sa nachádza v celom texte až úžasných 87 krát. V týchto ako že nezáväzných povinnostiach dostávajú štáty mimo iného „odporúčania“ ako napr. sprístupniť imigrantom bezplatne ich zdravotné systémy, otvoriť im ich sociálne siete a zariadenia pre vstup do systému, do ktorého nikdy neprispievali a absolútna väčšina ani nikdy prispievať nebude, udeliť imigrantom právo prisťahovania sa ich rodinným príslušníkom, vystaviť im papiere v prípade, že žiadne nemajú a v neposlednom rade kvázi zákaz vracať a internovať imigrantov a to aj pred ich kriminálnym pozadím. Internovanie je len Ultima racio a v tom prípade musia štáty zabezpečiť dotyčným bezplatné právne poradenstvo a právnu ochranu.

Od domáceho obyvateľstva sa požaduje rešpekt pred kultúrou, návykmi a tradíciami prisťahovalcov. No opačne to už platiť nemusí.  A prečo majú mať štáty povinnosť pravidelne písomne raportovať o ich imigrantskej politike, keď je celý pakt nezáväzný? Dá sa očakávať, že keď štáty určitú skupinu imigrantov nebudú chcieť prijať, tak im to tzv. nezávislé NGO vyhodia na oči ako rasizmus a porušenie paktu. A na kontrolu plnenia bude zriadená kontrolná inštitúcia, ktorá bude riešiť priestupky proti „nezáväznému“ paktu.

Samozrejme, že sa v tom predpise OSN hovorí nie len o povinnostiach, ale aj o právach. Problém sa ale nachádza v rozdelení práv a povinností medzi tých dvoch zúčastnených. Zakiaľ sa všetky práva nachádzajú výlučne na strane prisťahovalcov, tak ta druhá strana povinností je výlučne na pleciach štátov, teda nás pôvodných občanov Európy.

Oponentov tohto globálneho projektu našej likvidácie stavajú do pozície klamárov, zavádzačov a demagógov. A ako uviedol v jeho komentári šéf televízie RTL West Jörg Zajonc:

„Spochybňujúcim je povedané, že sa jedná len o vyjadrený zámer, právne nezáväzný. Formálne to síce zodpovedá, fakticky je to ale záväzné. Politicky a morálne. A to môže ovplyvniť právnu účinnosť. Každý sa môže odvolať na tento pakt a ísť pred súd. Ktorý sudca si dovolí rozhodnúť proti tomuto paktu? Veď ten pochádza od OSN. Okrem toho sa v pakte síce prízvukuje zosúladenie národného práva, no zároveň sa požaduje prispôsobenie tohto práva požiadavkám OSN “.

Reklama

Na naplnenie cieľov paktu potrebujú jeho protagonisti podporu médií ako usmerňujúceho a výchovného prostriedku. V realite to znamená, že už aj tak existujúca tvrdá cenzúra médií a manipulácia mienkotvorby ešte pritvrdí.

A opätovne citujem už citovaného Jörga Zajonca:

„A potom je tu ešte tá vec s informáciami. Mal byť vedený zjavne na fakty orientovaný diskurz.

Ja sa ale pýtam: Ako? Keď je výsledok známy už vopred.

Vnímanie by malo byť realistickejšie, humánnejšie a konštruktívnejšie. Média by mali byť zapojené do riadenia migrácie. To tam stojí doslovne. A kto nespolupracuje tomu by mala byť odobraná finančná podpora. Aj to tam stojí (v pakte, poznámka autora). Jedno tam ale nestojí. Keď je tá migrácia tak dobrá, prečo potom potrebujeme riadené informácie a prečo nejaký pakt vôbec.“

No záverom sa ešte pozrime na tie Junckersové povstania. V tomto prípade a v tomto  bode sa Junckers a OSN očividne prerátal. Čoraz viac štátov vo svete a aj u nás v Európe si uvedomujú nespočetné riziká a nebezpečenstvá tohto gigantického deštruktívneho paktu globálnej migrácie a rozhodli sa ich postoj k tomuto projektu prehodnotiť a začať konať v prospech vlastného obyvateľstva a ich ochrany.

Od globálneho paktu už odstúpili USA, Austrália, Maďarsko, Rakúsko a Chorvátsko. Takýto krok už avizujú aj Poliaci, Česi a Dáni. Nespokojnosť hlásia aj Holanďania a Taliani. Diskusia začala dokonca už aj v politicky mŕtvom Berlíne.

No a čo u nás okrem hrobového ticha médií a kaviarenských slniečkárov?

Naše ministerstvo zahraničia pod vedením nášho fanúšika OSN ide proti zdravému rozumu, proti národu a jeho záujmu a už má dávno pripravené pero na podpis tohto diktátorského paktu.

Návšteva hrobára štátov Macrona (ako ho nazval jeden francúzsky denník) na Slovensku bola očividne úspešná. Bruselu sa podarilo prostredníctvom Slovenska vraziť klin do V 4-ky a rozbiť jej súdržnosť.  Určite sa nám to jedného dňa vráti ako bumerang. A to už vôbec nechcem rozmýšľať o dopadoch takejto imigrantskej politiky na našu vlasť a národ.

Reklama

Vilibald Kičin

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:01

Zásoby ropy v USA minulý týždeň nečakane prudko klesli. A znížili sa aj zásoby benzínu. Ukázali to v stredu údaje amerického Úradu pre energetické informácie (EIA). Inforovala agentúra Reuters.

Zásoby ropy v USA tak v týždni do 19. apríla dosiahli 453,6 milióna barelov, čo je približne 3 % pod päťročným priemerom pre toto ročné obdobie, dodal EIA.

19:58

Na hokejových majstrovstvách Ázie a Oceánie hráčov do 18 rokov sa hneď v úvodnom zápase zrodil bizarný výsledok. Thajsko zdolalo Kuvajt 57:0 a na strely dokonca prekonali súpera pomerom 122:1.

19:34

Spojené arabské emiráty (SAE) v stredu oznámili, že na opravu domov, ktoré minulý týždeň poškodili prudké záplavy spôsobené rekordnými zrážkami, poskytnú 544 miliónov dolárov. Informovala o tom agentúra AFP.

Touto púštnou krajinou sa minulý týždeň prehnali silné búrky. Prudký lejak v priebehu niekoľkých hodín zaplavil úseky diaľnic, ulice a najrušnejšie letisko sveta v Dubaji.

19:31

Súd v Iráne odsúdil na smrť populárneho rappera uväzneného na vyše rok a pol za podporu celoštátnych protestov, vyvolaných smrťou Mahsy Amíníovej. Uviedli to v stredu miestne médiá. Informovala agentúra AFP.

V súvislosti s protestmi popravili deväť mužov, napríklad pre obvinenia zo zabitia a ďalšieho násilia proti bezpečnostným silám.

17:56

Štátna pomoc so zvýšenými splátkami hypoték sa od júna rozšíri aj na refinancované úvery, čo doteraz nebolo možné. Poslanci Národnej rady (NR) SR schválili túto zmenu v stredu v rámci zákona o správcoch úverov a nákupcoch úverov.

17:53

Nový zákon o ochrane spotrebiteľa, ktorý v stredu schválila Národná rada SR, prináša vyššiu ochranu spotrebiteľov aj v online prostredí. Spotrebiteľom tiež predlžuje lehotu na odstúpenie od zmluvy bez uvedenia dôvodu z doterajších 14 na 30 dní.

Legislatíva zároveň zvyšuje ochranu pred umelým navyšovaním cien pred rôznymi zľavami a výpredajmi a prináša taktiež lepšiu informovanosť pri uzatváraní zmlúv prostredníctvom online trhov.

17:52

Americký prezident Joe Biden v stredu podpísal zákon o pomoci vo výške 95 miliárd dolárov pre Ukrajinu, Izrael aj Taiwan. Zároveň oznámil, že Spojené štáty začnú Kyjevu posielať vojenskú pomoc v priebehu niekoľkých hodín. Správu priniesla agentúra AFP.

17:50

Izraelské sily uskutočňujú “ofenzívnu akciu” v celom južnom Libanone. V stredu to oznámil izraelský minister obrany Joav Galant bez toho, aby špecifikoval, či pozemné sily prekročili hranice. Informovala agentúra AFP.

17:49

Britské úrady zadržali troch ľudí podozrivých z porušeniach imigračných zákonov po tom, čo pri snahe preplaviť sa cez Lamanšský prieliv zahynulo v utorok päť ľudí vrátane dieťaťa. Informovali agentúry DPA a AFP.

17:46

Britský premiér Rishi Sunak a nemecký spolkový kancelár Olaf Scholz sa v stredu zaviazali podporovať Ukrajinu tak dlho, ako to bude potrebné. Scholz však takisto potvrdil svoj odmietavý postoj k dodaniu nemeckých plochodrážnych striel Taurus dlhého doletu pre Kyjev. Informovali o tom agentúry AP, AFP a DPA.

Scholz povedal, že Európa musí naďalej zvyšovať svoju pomoc pre Ukrajinu aj po tom, ako USA v utorok schválili rozsiahly balík vojenskej pomoci. “Rozhodnutie USA nás tu v Európe neoslobodzuje od úlohy naďalej rozširovať našu pomoc pre Ukrajinu, aby sa táto krajina mohla brániť voči agresorovi,” povedal kancelár na spoločnej tlačovej konferencii so Sunakom.

Britský premiér Rishi Sunak na návšteve v Nemecku
Na snímke nemecký kancelár Olaf Scholz (vpravo) a britský premiér Rishi Sunak počas tlačovej konferencie v Berlíne
17:43

Traja ľudia utrpeli zranenia pri “vážnom incidente” v škole na juhu Walesu. Podozrivá osoba bola zadržaná, oznámila miestna polícia. Informovala agentúra AP.

Podľa britského denníka The Telegraph došlo v škole k útoku nožom. Medzi zranenými je údajne učiteľka.

17:39

Londýnsky súd rozhodol o vydaní stíhaného Daniela Bombica na Slovensko.

“Nie, ešte nikam nejdem, ešte si budete musieť počkať na kolaudačku na letisku, ale áno – ako som vravel minule – návrat na Slovensko sa začína,” vyjadril sa Bombic alias Danny Kollár.

16:56

Francúzsky najvyšší súd v stredu definitívne potvrdil odsúdenie bývalého premiéra Francoisa Fillona v kauze sprenevery, ktorej sa dopustil vytvorením fiktívneho pracovného miesta pre svoju manželku Penelope. Zároveň nariadil nový súdny proces o uložení trestu. Informovala agentúra AFP.

15:26

Taliansky parlament schválil opatrenie krajne pravicovej vlády premiérky Giorgie Meloniovej, umožňujúce protiinterrupčným aktivistom vstúpiť na konzultačné kliniky, čo vyvolalo hnev opozičných strán. Informovala agentúra AFP.

Opatrenie prijaté senátom v utorok večer umožňuje regiónom, aby povolili skupinám “s kvalifikovanými skúsenosťami na podporu materstva” ísť za ženami pomýšľajúcimi na interrupciu na klinikách riadených štátnym zdravotníckym systémom.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Múzeum STM Solivar v Prešove

Autor: FOTO TASR-Maroš Černý

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali