Giulietto Chiesa: pohreb mainstreamu, alebo Ako sa na Západe objavila cenzúra

Giulietto Chiesa: pohreb mainstreamu, alebo Ako sa na Západe objavila cenzúra

Washington 27. októbra 2016 (HSP/sputnik/Foto:TASR/AP-Petros Karadjias)

 

Zúčastňujeme sa pohrebu západného mainstreamu. Rusofobné útoky sú teraz natoľko hlúpe, že vyvolávajú opačný efekt. Namiesto nenávisti vyvolávajú zvedavosť. Miesto opovrhnutia – nadšenie

Keďže je to všetko založené väčšinou na pokusoch diskreditácie osobnosti Vladimira Putina, výsledok je taký, že rast popularity ruského prezidenta sa stáva strašnou porážkou a vlastnej deštrukcie západnej žurnalistiky. Západné centrá sledovania zmien verejnej mienky registrujú príznaky veľkej nespokojnosti a znepokojenie. Neviditeľné vojská tisícou západných propagandistov zrejme nie sú schopné ďalej vyrábať dostatočné množstvo jedov, aby otrávili európsku verejnú mienku.

Reklama

 

Ilustračné foto
Ilustračné foto

 

Reklama

Vyzerá to, že informácie, ktoré prichádzajú z “nepriateľskej strany”, vyvolávajú čoraz viac dôvery. Nehľadiac na to, že Putina otvorene nazývajú vrahom (tu je zoznam jeho obetí: Politkovská, Litvinenko, Nemcov, obete katastrofy malajzijského Boeingu, bombardovanie Aleppa atď. ), skorumpovaným úradníkom (za jeho údajné účty v offshorových bankách); agresívnym expanzívnym človekom (za “okupáciu” Ukrajiny a “anexiu” Krymu), potenciálnym agresorom (za jeho plány podriadiť si pobaltské republiky), ukazuje sa, že západní čitatelia a televízni diváci, európski ľudia z ulice, sú ním skôr nadšení než aby cítili nepriazeň.

Napríklad stále väčšiemu počtu ľudí je stále jasnejšie, že Rusko sa stalo rozhodujúcim faktorom v porážke takzvaného Islamského štátu v Iraku a v Sýrii. To znamená, že Rusko pomohlo Európe v boji proti medzinárodnému terorizmu. To znamená, že Putin je priateľ, a nie nepriateľ. Putinovi vrahovia “na objednávku” zostali aj naďalej v myšlienkach čitateľov / divákov, ale pre mnohých z nich (a ich počet rastie) sa stali výmyslom médií, nepotvrdeným žiadnymi dôkazmi, ktorý môže ťažko zodpovedať realite.

Rozprávka o stálej agresii Ruska v Pobaltí a v Poľsku ovplyvňuje čiastočne iba obyvateľov tých krajín, ale je smiešna pre milióny Európanov. Protiruské sankcie v Európe nechce nikto a mnohí si nedokážu vysvetliť, prečo európski vládni predstavitelia prijali toto rozhodnutie v rozpore s vlastnými ekonomickými záujmami. Skrátka, fakty vyvracajú predsudky. A tak nezostáva nič iné, než zvýšiť dávku propagandy, až do stihomanu Joe Bidena, amerického viceprezidenta, ktorý v televízii obvinil Rusko dokonca aj z toho, že chce a môže “podstatne zasahovať” do výsledkov prezidentských volieb. To už je gól do vlastnej bránky, ukazujúce, že Amerika sa stala obeťou technologickej agresie zo strany Ruska. Dôveryhodnosť tohto obvinenia sa blíži nule (tým skôr, že všetci vedia, že obvinenia pochádzajú z krajiny, ktorá vymyslela “farebné revolúcie” v desiatkach krajín).

Všetky sociálne siete sú americké, všetky pracujú v prospech Západu, ale teraz aj ony rozširujú rôznorodé informácie. Existuje RT. Existujú ešte v Európe nezávislé mozgy. Takže v skutočnosti skončila situácia informačno-komunikačného monopolu. A mainstream spúšťa nový druh útoku: “blokovať propagandu” Kremľa, s tým, že naša propaganda nepracuje náležitým spôsobom. Preto je potrebné v prvom rade zosilniť tézu, podľa ktorej všetko, čo pochádza “z tej strany”, je propagandou.

Bod číslo 2: zakázať činnosť nepriateľských kanálom tým, že im budeme vytvárať technické, politické, administratívne, právne a policajné problémy: zadržiavať nepriateľských novinárov (alebo ich dokonca zabíjať, ako sa to stalo na Ukrajine); rušiť bankové účty RT vo Veľkej Británii; prerušovať rozhlasové a televízne vysielanie tam, kde sa vo vysielaní objavuje kremeľské kacírstva.

Reklama

Zúčastňujeme sa zavádzania cenzúry na Západe, ktorý bol hrdý na svoju slobodu slova a pluralizmu. Strany si vymenili miesto. Konkurencia myšlienok, aj keď veľmi tvrdá, ale potrebná na to, aby sme chápali rozdiely, bola nahradená zákazom. Na Západe začína platiť orwellovské “Ministerstvo pravdy” a ak niekto nie je jeho súčasťou, musí byť zastavený, zničený, odstránený. A to je ten pohreb, ktorý vidíme a ktorého sa zúčastňujeme. Pohreb zásad, ktoré robili Západ silným a ktoré on teraz považuje za zastarané.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:07

Rusko v utorok vyhlásilo, že Spojené štáty sa správajú pokrytecky, keď sa stavajú proti vyšetrovaniu Izraela Medzinárodným trestným súdom (ICC), ale podporujú jeho zatykač na ruského prezidenta Vladimira Putina.

15:46

Ekvádorské orgány “prekročili čiaru”, keď začiatkom apríla pri zásahu na mexickom veľvyslanectve v Quite zadržali bývalého ekvádorského viceprezidenta Jorgeho Glasa. Vyhlásil to v utorok zástupca Mexika na pôde Medzinárodného súdneho dvora (MSD) v Haagu a označil to za nebezpečný precedens v medzinárodných diplomatických vzťahoch.

15:29

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) od soboty 4. mája obnoví vlakovú dopravu v úseku Kúty a Šaštín-Stráže. Náhradné autobusy, ktoré jazdili počas výluky, budú zrušené. V utorok o tom informoval hovorca ZSSK Dominik Drevický.

15:18

Izraelská polícia v utorok vo východnom Jeruzaleme smrteľne postrelila muža z Turecka, ktorý predtým nožom zaútočil na príslušníka izraelskej pohraničnej polície a spôsobil mu stredne ťažké zranenia.

15:13

Slovenská pošta (SP) rozšírila sieť výdajných miest PoštaPOINT, aktuálne ich je vyše 100. Ide o výdajné miesta v partnerských prevádzkach pošty. Možno ich nájsť v mestách i na vidieku, otvorené bývajú aj cez víkendy či do neskorých popoludňajších hodín. V utorok o tom informoval hovorca SP Martin Guzi.

15:10

Od spustenia Národnej linky na pomoc deťom v ohrození VIAC AKO NI(C)K kontaktovalo konzultantov cez čet vyše 6500 ľudí, spolu viac ako 20.000-krát. Prostredníctvom e-mailu to bolo viac ako 170 ľudí. Okrem iného boli častými témami samota, šikana, vzťahy s rodičmi či depresívne stavy. Informovalo o tom v utorok Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVaR).

15:08

Česko od utorka do konca septembra preventívne sprísni bezpečnostné opatrenia. Ide o reakciu na odporúčania odborníkov, pripravované športové či spoločenské akcie, aj na bezpečnostnú situáciu vo svete. V utorok to po rokovaní vlády oznámil český minister vnútra Vít Rakušan.

14:42

Česká vláda v utorok schválila návrh dôchodkovej reformy. Počíta s postupným zvyšovaním veku odchodu do dôchodku podľa veku dožitia, so znižovaním výpočtu nových dôchodkov či minimálnou penziou vo výške 20 percent priemernej mzdy. Zvýhodní pracujúcich dôchodcov a ocení starostlivosť o závislé osoby. V utorok to oznámil český minister práce a sociálnych vecí Marian Jurečka.

14:40

Britský kráľ Karol III. sa v utorok vrátil verejným povinnostiam po tom, ako mu vo februári diagnostikovali rakovinu. So svojou manželkou kráľovnou Kamilou navštívil onkologické centrum v Londýne.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Anton Krištín z Ústavu ekológie lesa SAV ukazuje deťom vrchárku červenkastú na Borovej hore pri Zvolene

Autor: TASR - Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marian Kotleba

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Dušan Hirjak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali