Exminister odhalil meno Korčokovho poradcu: “Niekedy hádže úplné perličky”

❚❚

Bratislava 27. februára 2024 (HSP / Facebook/ Foto:FOTO TASR – Dano Veselský )

 

Vo svojom nedávnom príspevku na sociálnej sieti Facebook bývalý minister Juraj Draxler odhalil meno poradcu prezidentského kandidáta Ivana Korčoka. A vlastne ani nebudete prekvapení

Ivan Korčok
Na snímke diplomat a bývalý minister zahraničných vecí Ivan Korčok

 

.

„Korčokovým poradcom by mal byť Ivan Mikloš,“ napísal bývalý minister školstva Juraj Draxler v úvode svojho príspevku.

„Ľudia, ktorí sa pohybujú v pozadí prezidentskej kampane Ivana Korčoka už začínajú byť takí optimisti ohľadom prípadného víťazstva, že dokonca začali zhľadúvať ľudí, ktorí by mu mali v prezidentskom paláci radiť,“ napísal Draxler v úvode.

.

Objasnil, že bývalý minister financií a vicepremiér Ivan Mikloš dlhé roky radil ukrajinskej vláde, po priamej intervencii americkej vlády. „Teraz sa udržiava v pozornosti napríklad rôznymi ekonomickými komentármi,“ uviedol.

„V nich zvyčajne chváli americkú ekonomiku – nehľadiac na to, že bežní Američania sú hospodárskym vývojom mimoriadne sklamaní,“ napísal Draxler. „Dobre sa žije miliardárom, ku ktorým plynú všetky zisky, bežní ľudia zápasia so stagnáciou príjmov a šialenými cenami bývania,“ dodal.

„A napríklad učitelia, aj vysokoškolskí, majú bežne dva džoby, aby nejako prežili, ulice miest (napríklad predtým pekného San Francisca), sú preplnené bezdomovcami,“ vysvetlil. Podľa jeho slov práve to je dôvod, prečo sa obyvatelia búria proti doterajším politikom a hromadne podporujú napríklad bývalého amerického prezidenta Donalda Trumpa.

„Ale Ivan ide tú “správnu a jedine správnu” líniu o zázračnom americkom hospodárstve, ktoré by sme všetci v Európe mali kopírovať,“ uviedol a dodal poznámku o tom, že tento “expert” bežne nechápe základné reálie.

„Niekedy hádže úplné perličky,“ napísal Draxler a pokračoval :„Nedávno Ivan Mikloš propagoval jednu mizernú štúdiu. Podľa štúdie vraj medzi najinovatívnejšie východoeurópske ekonomiky patrí Bulharsko.“ Bulharsko je podľa Draxlera krajina, ktorú dobre pozná, vrátane prostredia firiem aj štátu. „A celkom určite by ste v tej krajine mali veľký problém nájsť niečo moderné v prostredí štátu alebo podnikania,“ vysvetlil.

.

„Majú najnižšiu daň v EÚ, plus ako jedny z mála si, popri Slovensku, ešte udržiavajú bájny 2. pilier,“ uviedol. Vysvetlil, že práve druhým pilierom sa z východnej Európy vyváža kapitál do Západnej Európy a USA. „A tak je z Washingtonu pokyn, že ich treba chváliť. Tak to Mikloš poslušne robí. Podobne – ako kedysi poslušne dohliadal na rozobratie slovenského strojárstva a strategických podnikov,“ ozrejmil situáciu Draxler.

„Korčoka isté kliky potrebujú presne na to, aby cez neho do politických hier vrátili svojich pomáhačov. Vrátane Ivana Mikloša,“ uzavrel Draxler.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:42

Banky v eurozóne musia zlepšiť svoju pripravenosť na zvládanie kybernetických útokov. Oznámila to v piatok Európska centrálna banka (ECB) na základe výsledkov najnovšieho kola záťažových testov.

16:42

Nedávne ukrajinské rozhodnutie pozastaviť tranzit ruskej ropy do Maďarska a na Slovensko nemá nič spoločné s vydieraním, vyhlásil v piatok poradca ukrajinského prezidenta Mychajlo Podoljak. Maďarsko a Slovensko nekonali na podporu mieru na Ukrajine a trvali len na ústupkoch voči Rusku, dodal Podoljak v rozhovore pre agentúru Reuters.

16:42

Rada EÚ dala zelenú na začatie konania pre nadmerný deficit proti siedmim krajinám Európskej únie (EÚ) vrátane Slovenska. Nasledovala tak odporúčania Európskej komisie (EK).

15:49

Futbalisti Spartaka Trnava si z pôdy FK Sarajevo priviezli bezgólovú remízu, o postupujúcom do 3. predkola Európskej konferenčnej ligy tak rozhodne jeden duel na Štadióne Antona Malatinského. Domáci tím mal pred zaplneným hľadiskom viac z hry, a tak slovenský zástupca bol s výsledkom spokojný.

FK Sarajevo - FC Spartak Trnava
Na snímke hráč Trnavy Adrian Zeljkovič (druhý sprava) a hráč Sarajeva Filip Jovič (vpravo) bojujú o loptu v prvom zápase 2. predkola Európskej konferenčnej ligy (EKL) vo futbale FK Sarajevo – FC Spartak Trnava
15:45

Francúzsky premiér Gabriel Attal v piatok vyhlásil, že podpaľačské útoky, ktoré zasiahli železničnú dopravu v krajine niekoľko hodín pred otváracím ceremoniálom olympijských hier v Paríži, mali jasný cieľ – zablokovať vysokorýchlostnú železničnú sieť.

OH2024 železničná sieť
Cestujúci sedia v hale železničnej stanice v Paríži v piatok 26. júla 2024
15:45

V Rusku zadržali pre podozrenia z korupcie bývalého námestníka ministra obrany Dmitrija Bulgakova, oznámila v piatok Federálna bezpečnostná služba (FSB).

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke návštevníci pláže si užívajú letné popoludnie pri oceľovej soche Moon Dream od umelca Benika Motevosiana na brehu amerického jazera Michigan

Autor: TASR/AP-Don Campbell/The Herald-Palladium via AP

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

Milan Šupa

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali