Colorado s Tatarom zdolalo Calgary s Ružičkom a Pospíšilom 3:1

Colorado s Tatarom zdolalo Calgary s Ružičkom a Pospíšilom 3:1

New York 26. novembra 2023 (TASR/HSP/Foto:Twitter,TASR/AP-Bill Kostroun)

Aktualizované 26. novembra 2023 12:39

Hokejisti Colorada Avalanche zdolali v nočnom zápase NHL na domácom ľade Calgary 3:1 a pripísali si tretí triumf po sebe. V drese “lavín” nastúpil v Tomáš Tatar, za hostí odohrali zápas Martin Pospíšil a Adam Ružička. Ani jeden zo slovenských útočníkov však nebodoval. V akcii bol aj Juraj Slafkovský, ale jeho Montreal nestrelil ani gól v Los Angeles (0:4) a víťazný duel za Arizonu zažil na ľade obhajcu vo Vegas útočník Miloš Kelemen

nhl
Colorado zdolalo Calgary 3:1

Najviac času na ľade strávil Pospíšil, počas 14:11 minút vyslal na bránku dve strely. Ružička odohral 10:45 minút tiež s dvoma strelami. Pospíšil nastúpil v treťom útoku, Ružička vo štvrtom, ale v záverečnej tretine, keď tréner Ryan Huska stiahol hru na tri formácie, hrali Slováci v jednom útoku spolu s Nazemom Kadrim. Flames mali v poslednej dvadsaťminútovke viac z hry, ale v bránke “lavín” žiaril Ivan Prosvetov (29 zákrokov). V polovici záverečnej tretiny mohol Ružička streliť gól na 2:3, ale zblízka neprekonal brankára Colorada. Flames znížili v 33. minúte na 1:2 zásluhou Mikaela Backlunda, ale o 34 sekúnd neskôr vrátil domácim dvojgólové vedenie Nathan MacKinnon a jeho gól bol napokon posledný v zápase. Tatar za “lavíny” odohral 10 minút, neohrozil bránku ani raz a zaznamenal plusový bod. Tridsaťdvaročný krídelník stále čaká na prvý gól v sezóne, v 18 zápasoch má bilanciu 0+7. Útočník Colorada Valerij Ničuškin, ktorý strelil gól v predchádzajúcich šiestich zápasoch, zaznamenal tentokrát len jednu asistenciu. Colorado vyhralo tretí duel v rade.

Reklama

Do hry zasiahol aj Miloš Kelemen, v drese Arizony odohral 5:36 minút. Coyotes triumfovali na ľade obhajcu titulu vo Vegas 2:0, brankár Connor Ingram predviedol 34 úspešných zákrokov a zaznamenal svoj druhý shutout v kariére. Víťazstvo hostí zariadili gólmi Clayton Keller a Lawson Crouse. Coyotes zastavili sériu troch prehier, Golden Knights neskórovali v dvoch z posledných troch vystúpení.

Čisté konto si pripísal aj Pheonix Copley z Los Angeles. Svojim spoluhráčom pomohol k triumfu nad Montrealom 4:0, v drese hostí odohral Juraj Slafkovský 17:47 minút a pripísal si jeden mínusový bod. Na bránku vyslal dve strely. Copley chytil 18 striel, zaznamenal tretí shutout v kariére a Kings vyhrali piaty zápas za sebou. “Momentálne hráme veľmi dobre, verím, že to bude pokračovať,” povedal 31-ročný americký brankár pre nhl.com. Dva góly strelil Trevor Moore, ďalšie pridali Carl Grundström a Trevor Lewis. Canadiens vyšli naprázdno v Los Angeles prvýkrát v histórii, v predchádzajúcich 76 duelov vždy strelili aspoň jeden gól. “Cítil som, že sme pracovali a dali sme do toho všetko, ale v útočnom pásme nám chýbalo viac kvality a v obrannom viac dôrazu,” dodal tréner Montrealu Martin St. Louis. Jeho tím prehral päť z posledných siedmich zápasov a na záver päťzápasového tripu sa predstaví v noci na štvrtok v Columbuse.

Reklama

San Jose zastavilo sériu troch prehier, “žraloci” zdolali doma Vancouver 4:3. Po dvoch tretinách bol stav 2:2, v tretej dostali Sharks do dvojgólového vedenia Mikael Granlund a Mike Hoffman, ktorí skórovali v priebehu minúty a 26 sekúnd. Canucks už len skorigovali stav zásluhou dvojgólového Brocka Boesera. Skóre duelu otvoril svojim prvým gólom v NHL 23-ročný obranca “žralokov” Ty Emberson, brankár Kaapo Kahkonen zlikvidoval 31 striel.

Hokejisti New Yorku Rangers triumfovali nad Bostonom 7:4 a dostali sa na čelo súťaže. Práve Bruins boli pred stretnutím najlepším tímom ligy. Chris Kreider v drese domácich zaznamenal tri body (2+1), Artemij Panarin a Jimmy Vesey dosiahli zhodne gól a asistenciu. “To bolo niečo. Videli sme množstvo obratov a emócií na oboch stranách. Bol to zápas, ktorý musel baviť. Stretli sa dva silné tímy,” povedal tréner “jazdcov” Peter Laviolette. Bruins prehrali prvýkrát v sezóne dva zápasy za sebou, nepomohli im ani dva góly Charlieho Coylea. Linus Ullmark inkasoval sedem gólov zo 40 striel. Tridsaťsedemročný brankár Rangers Jonathan Quick nazbieral 27 zákrokov a natiahol bodovú sériu na sedem duelov. Ak neprehrá v riadnom čase ani pri ďalšom vystúpení, tak zopakuje na druhom mieste klubovej histórie zápis Jaroslava Haláka zo sezóny 2022-23 v počte zápasov s bodom za sebou vo veku 37 a viac rokov.

Nico Hischier oslávil návrat do zostavy New Jersey gólom a asistenciu, Devils zdolali Buffalo vysoko 7:2. Kapitán “diablov” vynechal 11 zápasov pre zranenie hornej časti tela. “Veľmi som sa tešil na návrat a som rád, že som späť. Dnes sme ukázali, že keď hrajú všetky štyri útoky a každý prispeje svojim dielom, tak budeme úspešní. Toto je hokej v podaní Devils. Musíme si len udržať konzistentnosť,” povedal švajčiarsky útočník. “Diabli” prestrieľali súpera 38:12, v prvej tretine 18:3. Formácia s Hichierom, Ondřejom Palátom (1+1) a Jesperom Brattom (0+2) nazbierala šesť bodov. Dva góly strelil Tyler Toffoli, gól a asistenciu zaznamenali aj Alexander Holtz, Luke Hughes a Dawson Mercer, víťazstvo vychytal Vítek Vaněček. V drese Buffala debutovali dvaja útočníci Isak Rosen a Jiří Kulich, ani jeden z nich nebodoval.

Pittsburgh zdolal Toronto 3:2, keď o triumfe Penguins rozhodol 28 sekúnd pred koncom druhej tretiny Erik Karlsson. Švédsky obranca bombou od modrej čiary prekonal Josepha Wolla a strelil svoj šiesty gól v sezóne. Ďalšie zásahy “tučniakov” pridali Jake Guentzel a Noel Acciari. “Zomkli sme sa a dali sme góly v dôležitých momentoch. V tretej tretine sme hrali svoju hru a neobávali sme sa o výsledok,” povedal Karlsson. V drese Maple Leafs sa presadili Tyler Bertuzzi a Matthew Knies. Auston Matthews nastúpil na 500. zápas v NHL, mal päť streleckých pokusov, ale nebodoval. V posledných šiestich dueloch nazbieral len dva body (1+1). Duel bol zaujímavý pre Kylea Dubasa, ktorý bol v rokoch 2018-2023 generálnym manažérom Maple Leafs, ale od 1. júna je riaditeľom pre hokejové operácie Penguins.

V zápase medzi NY Islanders a Philadelphiou nepadol gól v riadnom čase ani v predĺžení a o všetkom rozhodli nájazdy. V nich sa presadil len v štvrtej sérii Tyson Foerster a Flyers napokon vyhrali 1:0. Samuel Ersson chytil 25 striel a zaznamenal druhé čisté konto v kariére, Iľja Sorokin mal v bránke “ostrovanov” viac práce, keď zastavil 40 pokusov. Aj on si napriek prehre po nájazdoch pripísal shutout, ktorý bol jeho druhý v sezóne a osemnásty v kariére.

Reklama

NHL-výsledky:
New Jersey – Buffalo 7:2, Pittsburgh – Toronto 3:2, NY Islanders – Philadelphia 0:1 pp a sn, Colorado – Calgary 3:1, San Jose – Vancouver 4:3, Vegas – Arizona 0:2, LA Kings – Montreal 4:0, NY Rangers – Boston 7:4.

 

Montreal prvýkrát v LA neskóroval, Makar vytvoril ďalšie rekordy

Slovenský hokejový útočník Juraj Slafkovský bol pri historickej prehre Montrealu v nočnom zápase NHL. Canadiens prehrali v Los Angeles 0:4 a prvýkrát na ľade tohto kalifornského klubu vyšli naprázdno. V predchádzajúcich 76 zápasov vždy v LA strelili aspoň jeden gól. Obranca Cale Makar vylepšil ďalšie rekordy profiligy.

Čisté konto v drese LA zaznamenal Phoenix Copley, ktorý ako tretí brankár Kings bodoval vo všetkých prvých piatich zápasoch sezóny. Pred ním to dokázali Darcy Kuemper a Jonathan Quick.

New Jersey Devils - Buffalo Sabres
Center Nico Hirschier (13) z New Jersey Devils sa teší s brankárom Vitekom Vaněčkom po víťazstve nad Buffalom Sabres v zápase zámorskej NHL 25. novembra 2023 v Newarku

V zaujímavom súboji tímov z Originálnej šestky vyhrali hráči New Yorku Rangers nad Bostonom 7:4. Dva góly, z toho jeden v oslabení strelil za “jazdcov” Chris Kreider, pre ktorého to boli 161. a 162. presný zásah v Madison Square Garden. Americký útočník prekonal zápis Briana Leetcha a dostal sa na druhé miesto v klubovej histórii za Roda Gilberta (165).

Reklama

Tridsaťsedemročný brankár Rangers Jonathan Quick zaznamenal 27 zákrokov a natiahol bodovú sériu na sedem duelov. Ak neprehrá v riadnom čase ani pri ďalšom vystúpení, tak zopakuje na druhom mieste klubovej histórie zápis Jaroslava Haláka zo sezóny 2022-23 v počte zápasov s bodom za sebou vo veku 37 a viac rokov.

O víťazstve Pittsburghu nad Torontom (3:2) rozhodol Erik Karlsson, ktorý strelil 34. víťazný gól. Na druhom mieste spomedzi aktívnych obrancov vyrovnal zápis Olivera Ekmana-Larssona (Florida), na čele je Brent Burns z Caroliny (42).

Piatykrát nastúpili proti sebe v NHL bratia Nylanderovci, nebodoval Alex (Pittsburgh), ani William (Toronto). Premiérovo sa proti Maple Leafs predstavil bývalý generálny manažér klubu (2018-2023) Kyle Dubas, ktorý je od 1. júna riaditeľom hokejových operácií Penguins.

Auston Matthews nebodoval vo svojom 500. zápase v NHL, útočník Toronta má doteraz bilanciu 313+250. Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby zaznamenal 963. asistenciu a už len jedna mu chýba aby na 14. mieste histórie vyrovnal zápis Douga Gilmoura.

Cale Makar sa dostal na druhé miesto produktivity obrancov Avalanche v histórii, keď zaznamenal 276. bod a predbehol Johna-Michaela Lilesa. Na čele je Tyson Barrie (307). Makar (asistencia pri víťazstve nad Calgary 3:1) na 276 bodov potreboval len 258 zápasov, Liles nazbieral 275 bodov za 523 duelov. Makar strelil v prvých 20 zápasoch päť gólov, pridal 25 asistencií a stal sa najrýchlejším obrancom v klubovej histórii s 30 bodmi. Doterajší rekord držal Jeff Brown, ktorý v sezóne 1988-89 nazbieral 30 bodov za prvých 24 zápasov sezóny.

Makar sa stal druhým obrancom s 30 bodmi v tejto sezóne po Quinnovi Hughesovi (Vancouver). Obaja sa na túto métu dostali za prvých 20 zápasov sezóny, niečo podobné zažila NHL len raz v ročníku 1987-1988 (Doug Wilson a Paul Coffey). Okrem toho zadák “lavín” prekonal aj rekord NHL v počte asistencií obrancu v mesiaci november. Dvadsaťpäťročný Kanaďan ich nazbieral už 19, o jednu viac ako Ray Bourque v novembri 1984.

Quinn Hughes zaznamenal asistenciu pri prehre Vancouveru v San Jose (3:4) a natiahol bodovú sériu na 11 zápasov. Podobnú sériu mal predtým aj Filip Hronek, Canucks sú prvým tímom v histórii NHL, ktorý má dvoch obrancov v jednej sezóne s takýmito bodovými šnúrami.

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:12

Iránske ministerstvo zahraničných vecí vo štvrtok oznámilo sankcie voči americkým a britským firmám a jednotlivcom za podporu Izraela vo vojne proti palestínskemu hnutiu Hamas.

10:45

Pri zosuve pôdy na severe Francúzska zahynula 57-ročná žena, informovali vo štvrtok tamojšie úrady.

10:31

Rast slovenskej ekonomiky by mal v tomto roku zrýchliť na 2,1 % a v roku 2025 na 2,7 % z 1,6 % v minulom roku. Vyplýva to z aktualizovaných prognóz Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD).

10:18

Maďarskí colníci odhalili na budapeštianskom Medzinárodnom letisku Ferenca Liszta 20 kilogramov marihuany vo dvoch balíkoch zo Španielska.

10:08

Najmenej desať obetí si vyžiadali silné búrky a následné povodne v brazílskom štáte Rio Grande do Sul na juhu krajiny. Nezvestných je 21 ľudí.

09:56

Vo štvrtok sa začali v Anglicku a Walese voľby do miestnych samospráv. Ich výsledok bude poslednou veľkou skúškou pred parlamentnými voľbami v Spojenom kráľovstve.

09:42

Medzinárodní investori v Nemecku v minulom roku opäť obmedzili svoje aktivity. Zahraničné spoločnosti oznámili v krajine 733 nových investičných projektov, čo je o 12 % menej ako v predchádzajúcom roku.

09:18

Počet obetí po zrútení časti diaľnice v juhočínskej provincii Kuang-tung stúpol na 36, oznámili vo štvrtok tamojšie médiá. Záchranné práce naďalej pokračujú.

09:03

Washington vo štvrtok vyzval Peking a Moskvu na pripojenie sa k záväzku Spojených štátov a ďalších krajín, že o nasadení jadrových zbraní budú rozhodovať len ľudia a nikdy nie umelá inteligencia. Informovala agentúra Reuters.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Žena kráča pod kaprovými stuhami alebo \"koinobori\", ktoré sa vznášajú na veži Tokyo Skytree v Tokiu

Autor: AP/Hiro Komae

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Matúš Pestrý

Marian Kotleba

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali