Bývalá francúzska ministerka vyzýva na obmedzenie prístupu na internet

Bývalá francúzska ministerka vyzýva na obmedzenie prístupu na internet

Paríž 20. marca 2024 (HSP/Foto:X/AlertesInfos)

 

Najat Vallaud-Belkacemová, bývalá francúzska ministerka školstva a súčasná riaditeľka rôznych neziskových organizácií, vyzýva na obmedzenie prístupu na internet

Najat Vallaud-Belkacemová
Na snímke Najat Vallaud-Belkacemová

V rozhovore pre denník Le Figaro hovorí o tom, že internet má škodlivý vplyv na psychiku ľudí, spôsobuje závislosť a prehlbuje ďalšie problémy, ako sú životné prostredie, diskriminácia, nerovnosť, obťažovanie, falzifikáty, vzdelávanie a kultúra.

Reklama

“Ak vieme, že máme k dispozícii len tri gigabajty týždenne, pravdepodobne ich nebudeme míňať na zverejňovanie nenávistných komentárov alebo vytváranie falzifikátov. Je úžasné, že si nikto nikdy nepoložil správnu otázku: ani ako obmedziť spoločnosti, ani ako regulovať používanie – dobre vieme, že náš vzťah k obrazovkám má návykový aspekt. A túto závislosť nikdy nemožno vyriešiť prostredníctvom dobrej vôle tých, ktorí ju podporujú alebo ňou trpia. A jednoducho: potrebujeme toľko internetu?”, argumentuje.

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

14:45

Ruské ministerstvo obrany v nedeľu oznámilo, že jeho sily prevzali kontrolu nad ukrajinskou dedinou Novobachmutivka, ktorá sa nachádza približne desať kilometrov severne od dobytej Avdijivky v Doneckej oblasti.

14:44

Viac než 2000 ľudí sa nemecké úrady rozhodli evakuovať na severe krajiny po objavení zrejme nevybuchnutej munície z čias druhej svetovej vojny.

14:39

Ruské drony v noci na nedeľu udreli na juhoukrajinské mesto Mykolajiv, čo spôsobilo vážne poškodenie na miestnom hoteli a na energetickej infraštruktúre. Informoval o tom gubernátor Mykolajivskej oblasti Vitalij Kim.

14:15

Pápež František viedol v nedeľu bohoslužbu na Námestí sv. Marka v Benátkach a varoval pritom pred poškodzovaním životného prostredia a nadmerným cestovným ruchom.

12:43

Bangladéšske úrady v nedeľu vydali ďalšiu trojdňovú výstrahu pred horúčavami. Reagujú tak na najdlhšiu vlnu horúčav v tejto juhoázijskej krajine za posledných 75 rokov, ktorá pretrváva už 29 dní.

12:33

Palestínsky prezident Mahmúd Abbás v nedeľu uviedol, že Spojené štáty sú jedinou krajinou, ktorá je schopná zastaviť možnú izraelskú inváziu do mesta Rafah na juhu Pásma Gazy.

12:22

Čínska rada pre podporu medzinárodného obchodu (CCPIT) v nedeľu vyzvala Európsku úniu (EÚ), aby pokračovala v zlepšovaní a optimalizácii obchodného prostredia, poskytla spravodlivé podmienky pre zahraničné investície a zastavila “diskriminačné” obchodné politiky.

12:07

Ruského novinára Sergeja Karelina zadržali pre obvinenia z “extrémizmu” v spojitosti s tvorbou videí pre tím zosnulého ruského disidenta Alexeja Navaľného.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali