Blaha: Škandalóznu Čaputovej žalobu spískala progresivistická mafia

❚❚

Bratislava 19. septembra 2023 (HSP/Foto: TASR-Dano Veselský)

 

Predvolebná morálna podpora pre Roberta Fica od Václava Klausa bola príjemným prekvapením pre slovenskú opozíciu. Ostaňte sami sebou! odkazuje Klaus Slovákom. A táto podpora teší aj Ľuboša Blahu. Ten s Klausom zdieľa aj iné dojmy zo slovenskej politiky

Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová

“Václav Klaus je zdesený z toho, že prezidentka Čaputová podala žalobu na Roberta Fica počas predvolebnej kampane,” píše Blaha. “Prezident Klaus sa chytá za hlavu: takýto zásah do kampane by si nedovolil nikto normálny. A viete, prečo to Čaputová robí? Lebo to chce Progresívne Slovensko. Stačí sa pozrieť na to, kto Čaputovú zastupuje. Taylor Wessing. Firma jej poradcu Radovana Palu. Jej poradca Pala je zakladajúcim členom PS-ka a už v minulosti mu iný progresívec, bratislavský primátor Vallo prihral tučný kšeft – lebo však PS-kári si pomáhajú ako taká mafia.

.

A Blaha odkrýva aj ďalšie personálne prepojenia: “Žalobu na Roberta Fica dostal v Palovej právnickej firme na starosť istý Ján Lazur, ktorý okrem iného spolupracuje aj na projekte Zastavme nenávisť. Ten zastrešuje Nadácia otvorenej spoločnosti. Aká náhodička. Okrem Sorosovej nadácie Lazurovu iniciatívu podporuje militaristický Globsec, dúhová Inakosť, Čaputovej bývalá Via Iuris, eseťácka Zastavme korupciu a Gerulata, čiže synáčik majiteľa Esetu, ktorý tu vydával zoznamy ruských trolov. Koncentrácia liberálneho zla. A Lazur v projekte spolupracuje aj s právničkou Kováčechovou, u ktorej kedysi Čaputová robila fiktívnu koncipientku a neskôr sa kvôli tomuto podvodu Čaputová musela dať s hanbou vyškrtnúť zo zoznamu advokátov. Spomeňte si.”

Nasledujúce slová od Blahu vôbec nie sú prekvapivé. Ani fakty, ktoré prinášajú: “Čiže chlapík, ktorý zastupuje Čaputovú, je súčasťou chobotnice tých najspolitizovanejších liberálnych mimovládok. A všetky nitky smerujú k Čaputovej a k PS. Ja len, že tí istí ľudia žalovali kedysi aj mňa. Na pokyn Čaputovej. Prakticky celú žalobu teraz opajcovali a použili na Roberta Fica. Sami sa k tomu priznávajú. To ale usvedčuje Čaputovú z klamstva. Už mesiace totiž hovorí, že jej právnici žalobu pripravujú, ale že je to komplikované a tak. Čerta starého – ona len čakala na kampaň, aby si mohla kopnúť do Smeru. To, že žalobu má na starosti významný člen Progresívneho Slovenska, je škandál. Ale ešte väčší škandál je, že Čaputová zneužíva svoju funkciu prezidenta na predvolebné útoky na lídra opozície.”

.

Blaha dokonca naznačuje, že Čaputová svoju funkciu zneužíva aj ekonomicky: “Treba si tiež uvedomiť, že Čaputová svojho právnika Palu zamestnáva a ten od štátu poberá plat ako jej poradca. Za tento plat potom vybavuje súdne žaloby, ktoré si Čaputová vedie ako civilná osoba? Nie je to konflikt záujmov? A nie je to choré, že Pala dostáva od iných politikov PS parádne zarobiť, zo štátnych či komunálnych peňazí, aby potom pre nich robil špinavú politickú robotu v oblasti práva? Je trápne, že Čaputová opakovane útočí na slobodu slova. A že nevie zniesť politickú kritiku. Robert Fico ju vysmial – zase len potvrdila, že je Sorosova agentka a môže sa aj hodiť o zem. Ale je tragédiou slovenskej politiky, ako sa tu rozlieza progresivistická mafia a ako začína zneužívať súdy na svoje politické vendety.  V mojom prípade využili pofidérneho sudcu Chalupku, ktorý nevedel vysvetliť státisíce na svojom účte. Aby sa vyhol mediálnemu lynču, rád rozhodol proti mne. Dokonca bez toho, aby som mal možnosť sa brániť a obhajovať. Bez súdu, bez pojednávania. Takto to robia progresívci. Ako kedysi inkvizícia. Predtým to bol Chalupka – koho využijú teraz? Musíme zastaviť liberálnu mafiu. Kým je čas. Dovoľujú si také veci, z ktorých sa chytá za hlavu aj Václav Klaus. A väčšina Slovákov spolu s ním,” uzatvára Blaha.

Prečítajte si tiež:

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
.

Odporúčame

.

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:29

Turecká polícia sa v hlavnom meste Ankara v piatok dostala do potýčok s demonštrantmi počas protestu proti plánom na odchyt a prípadné utratenie miliónov túlavých psov.

Včera 20:29

Taliansko chce po 13 rokoch aj napriek pokračujúcej občianskej vojne v Sýrii opäť vyslať svojho veľvyslanca do Damasku. Uviedol to v piatok taliansky minister zahraničných vecí Antonio Tajani.

Včera 20:18

V Belgicku obvinili z plánovania teroristického útoku troch čečenských občanov, ktorých podozrievajú z členstva v afganskej odnoži Islamského štátu – Chórasán.

Včera 20:05

Podľa nedávno zverejneného prieskumu verejnej mienky, ktorý si objednala Európska komisia, sa takmer dve tretiny občanov členských krajín Európskej únie obávajú o bezpečnosť eurobloku.

Včera 20:05

Mladík podozrivý z minulotýždňovej vraždy bývalej ukrajinskej nacionalisticky orientovanej poslankyne a jazykovedkyne Iryny Farionovej zostane vo väzbe prinajmenšom 60 dní. Rozhodol o tom v piatok súd v Ľvove.

Včera 19:33

Talianska vláda v piatok schválila vytvorenie osobitnej hospodárskej zóny na juhu krajiny. Strategický plán v nasledujúcich troch rokoch podporí rozvoj hospodársky znevýhodnených regiónov južného Talianska, vyhlásila talianska premiérka Giorgia Meloniová.

Včera 19:24

Troch Bulharov zadržali pre podozrenie z toho, že v máji poškodili pamätník holokaustu v Paríži. Oznámila to v piatok bulharská Štátna agentúra pre národnú bezpečnosť (SANS).

Včera 19:24

Európska agentúra pre lieky (EMA) v piatok zamietla žiadosť o uvedenie nového lieku na Alzheimerovu chorobu na trh. Riziká vedľajších účinkov lieku vrátane možného krvácania do mozgu vraj prevažujú nad jeho prínosmi.

Biogen
Na archívnej snímke z 11. marca 2020 sídlo spoločnosti Biogen v americkom Cambridge
Včera 19:22

Opozičná mimoparlamentná strana Demokrati žiada o zvolanie ekonomickej krízovej rady za účasti odborníkov. Informovala o tom Martina Kakaščíková, hovorkyňa strany, v reakcii na informácie, že Rada EÚ dala zelenú na začatie konania pre nadmerný deficit proti siedmim krajinám EÚ vrátane Slovenska. Nasledovala tak odporúčania Európskej komisie (EK).

Včera 19:00

Sudca vedúci predbežné vyšetrovanie obvinení z korupcie voči manželke španielskeho premiéra Pedra Sáncheza v piatok zamietol jeho žiadosť, aby mohol svedčiť písomne. Vypočutie Sáncheza sa tak uskutoční v plánovanom termíne, teda 30. júla v jeho oficiálnom sídle.

Včera 18:29

Rozsah prehriatia ruskej ekonomiky bol v prvom polroku 2024 najväčší za posledných 16 rokov, vyhlásila v piatok guvernérka ruskej centrálnej banky Elvira Nabiullina.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










.

NAJNOVŠIE










.
.

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke dym vo farbách francúzskej vlajky počas otváracieho ceremoniálu XXXIII. letných olympijských hier v Paríži 26. júla 2024

Autor: TARS/AP-Matthias Schrader

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

.
.

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Miroslav Iliaš

Viktor Pondělík

Artem Klymenko

Erik Majercak

Gustáv Murín

.
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali