Američanov rozzúrilo 50 olympijských medailí pre ruských športovcov, Rusi im odpovedali: #wewillROCyou

Američanov rozzúrilo 50 olympijských medailí pre ruských športovcov, Rusi im odpovedali: #wewillROCyou

Bratislava 3. augusta 2021 (HSP/Foto:TASR/AP-Gregory Bull)

 

Americkí športoví funkcionári a ich olympijské hviezdy sa netaja svojou frustráciou z toho, že športovci vo farbách Ruského olympijského výboru (ROC – Russian Olympic Committee) zbierajú desiatky medailí na Olympijských hrách v japonskom Tokiu. Všetky snahy amerických a britských lobistov vyradiť ruských športovcov z ringu zákulisnými intrigami na báze údajného dopingu tak vyšli nazmar

Rus Jevgenij Rylov triumfoval na 200 m znak v olympijskom rekorde
Na snímke ruský plavec Jevgenij Rylov získal zlatú medailu na 200 m znak v plávaní na OH 2020 v Tokiu

Najväčšiu zlosť z olympijských úspechov ruských športovcov má šéf americkej antidopingovej agentúry USADA Travis Tygart, ktorý zhrozený z toho, že všetky administratívne represie voči Rusom, ktoré Američania a Briti horko-ťažko pretlačili cez Svetovú antidopingovú agentúru (WADA) a Medzinárodný olympijský výbor (IOC) nepriniesli absolútne žiadny efekt.

Reklama

Cieľom amerických intervencií na pôde WADA a IOC bolo totálne vylúčenie Ruska z olympijského súperenia, čím by sa zvýšili šance amerických a britských športovcov na väčší medailový zisk aj v tých disciplínach, kde tradične dominujú Rusi.

 

Reklama
Ruský plavec Jevgenij Rylov šokoval americkú plaveckú hviezdu Ryana Murphyho

Stalo sa však niečo s čím Anglosasi nerátali. Rusi im vypálili rybník dokonca aj v plaveckom bazéne, kde ruský plavec Jevgenij Rylov šokoval americkú plaveckú hviezdu Ryana Murphyho, keď ho obral o dve zlaté medaily v disciplíne 100m a 200m znak, v ktorej Američania 26 rokov brali vždy olympijské zlato.

Fiaskom skončil aj debakel amerických športových gymnastiek vo finálovom súboji s Ruskami. Po prvýkrát za posledných 9 rokov sa tak Američanky museli uspokojiť iba s druhým miestom.

Najhoršie na tom všetkom bolo totálne zlyhanie najväčšej americkej gymnastickej hviezdy Simone Bilesovej, ktorá vôbec nezvládla rolu novodobej Čáslavskej či Latyninovej. Do scenára plánovaného amerického triumfu sa vkradla chybička. Simone Bilesova zo súťaže radšej odstúpila kvôli údajným psychickým problémom, aj keď ruské vrabce čvirikajú o tom, že psychické problémy sú v skutočnosti spojené s množstvom terapeutických výnimiek a všelijakých tabletiek a preparátov, ktorými svoju zverenkyňu dopujú americkí lekári. Má však šťastie, že nie je Ruska, ale Američanka a dokonca černoška, takže o dopingu samozrejme nemôže byť ani reči.

Pozoruhodné je, že aj keď na jednu antidopingovú kontrolu amerických športovcov pripadá v priemere až jedenásť antidopingových testov ruských športovcov, z americkej olympijskej výpravy sa stále ozýva množstvo nárekov a krivých obvinení na adresu ruských súperov. Zvlášť v tom excelujú plavkyňa Lilly King a veslárka Megan Kalmoe. Kým prvá veľmi ťažko niesla prehru svojho kolegu Ryana Murphyho, druhá sa nedokázala vyrovnať s tým, že skončila až na piatom mieste, kým Rusky Vasilisa Stepanova a Jelena Oriabinskaja získali striebro.

Svetlou výnimkou bol iba tréner amerických volejbalistiek Karch Kiraly, keď športovo uznal excelentný výkon ruských volejbalistiek, ktoré deklasovali americký tím 3:0 na sety. Dokonca zložil aj poklonu iba 17-ročnej ruskej volejbalovej hviezde Arine Fedorcevovej, ktorá svojimi smečmi privádzala do zúfalstva americké volejbalistky.

Reklama

„Ešte šťastie, že táto juniorka nehrá proti iným hráčkam na strednej škole, pretože by mohla niekoho zabiť, alebo spôsobiť minimálne päť otrasov mozgu za zápas,“ konštatoval americký kouč na margo výkonu atraktívnej Ariny Fedorcevovej z Dynama Kazaň.

Nechytateľné smeče Ariny Fedorcevovej vtipne ilustruje aj názov ruského hashtagu na sociálnej sieti Twitteri – #wewillROCyou, ktorým Rusi odpovedali Američanom na ich falošné a nešportové politikárčenie, za čím nie je nič iné, ako ich neschopnosť prijať vlastnú prehru.

Gabriel Gačko

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:12

V Španielsku v pondelok očakávajú vyhlásenie premiéra Pedra Sáncheza o odstúpení.

Sánchez minulú stredu uviedol, že zvažuje odstúpenie pre vyšetrovanie jeho manželky Begone Gómezovej na základe podozrení z korupcie. Vyhlásil, že svoje rozhodnutie oznámi v pondelok a dovtedy pozastavuje svoj oficiálny program.

09:51

Burkina Faso pozastavila činnosť niekoľkým zahraničným médiám, niektorým z nich na dobu neurčitú. Uvádza sa to vo vyhlásení tamojšieho regulačného orgánu pre komunikáciu CSC.

09:30

Ukrajinská armáda v pondelok oznámila, že odrazila 55 ruských útokov na niekoľko obcí v Doneckej oblasti na východe Ukrajiny.

09:15

Severná Kórea umiestňuje nášľapné míny na ceste v demilitarizovanej zóne (DMZ), ktorá oddeľuje KĽDR od Južnej Kórey.

Juhokórejská armáda minulý rok zaznamenala, ako vojaci KĽDR ukladajú míny na neupravenej ceste. Ide o jeden z krokov na uzavretie ciest medzi oboma Kóreami, komentuje agentúra Jonhap.

08:44

Väčšina Nemcov súhlasí s tým, aby Nemecko a jeho európski spojenci v Severoatlantickej aliancii v zmenenej bezpečnostnej situácii výrazne zvýšili výdavky na obranu. Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý vykonal inštitút Forsa pre magazín Internationale Politik.

08:35

Správny okamih na prijatie eura, ktorý využilo aj Slovensko, ČR premárnila. Spravodajkyni TASR to povedala predsedníčka Poslaneckej snemovne českého parlamentu Markéta Pekarová Adamová, ktorá však podľa vlastných slov verí, že Česko sa raz stane členom eurozóny.

08:28

Nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková žiadala urýchlené prijatie kandidátskych krajín zo západného Balkánu do EÚ. Urobila tak pri príležitosti 20. výročia rozšírenia EÚ o desiatku krajín v roku 2004.

Tretí deň rokovania ministrov zahraničných vecí skupiny G7 na talianskom ostrove Capri
Na snímke nemecká ministerka zahraničných vecí Annalena Baerbocková
08:15

Ceny ropy v pondelok ráno klesli. Správa o mierových rokovaniach medzi Izraelom a palestínskym hnutím Hamas zmiernila obavy z rozšírenia konfliktu na Blízkom východe a údaje o inflácii v USA ešte viac zhoršili vyhliadky na skoré zníženie úrokových sadzieb.

07:54

Dvojdňová medzinárodná konferencia o autonómnych zbraňových systémoch sa v pondelok začne vo Viedni. Rakúske ministerstvo zahraničných vecí ju zorganizovalo po tom, ako rokovania odborníkov pod záštitou OSN v Ženeve neviedli za posledných desať rokov k rozhovorom na diplomatickej úrovni.

07:45

Tadžikistan odporúča svojim občanom, aby sa zdržali cestovania do Ruska. Uvádza sa to vo vyhlásení tadžického ministerstva zahraničných vecí.

07:35

Biely dom v nedeľu zdôraznil, že propalestínske protesty, ktoré sa v posledných týždňoch konajú na amerických univerzitách, musia zostať pokojné. Polícia počas víkendu zadržala v štyroch z nich okolo 275 ľudí.

07:17

Ukrajina a Spojené štáty chcú spolupracovať ešte užšie na základe bilaterálnej bezpečnostnej dohody. Obe krajiny už pracujú na konkrétnom texte, uviedol ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.

07:05

Palestínske militantné hnutie Hamas v nedeľu uviedlo, že nevidí žiadny vážny problém v najnovšom návrhu Izraela na dohodu o prímerí a prepustení rukojemníkov v Pásme Gazy. Informovala o tom agentúra AFP.

06:55

Írsky premiér Simon Harris v nedeľu varoval, že jeho krajina podnikne kroky na zastavenie prílevu žiadateľov o azyl z britského Severného Írska. Dublin podľa neho nedovolí, aby iné krajiny využívali Írsko na riešenie vlastných imigračných problémov.

Simon Harris
Na archívnej snímke írsky premiér Simon Harris
Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke návštevníci pri prehliadke hradu so sprievodkyňou v úlohe Žofie Bosniakovej počas podujatia So Žofiou na hrade v priestoroch hradu Strečno

Autor: FOTO TASR-Daniel Stehlík

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali