Poslanec Gibóda zverejnil prepojenie vedenia Košíc so spolumajiteľom EEI

Poslanec Gibóda zverejnil prepojenie vedenia Košíc so spolumajiteľom EEI

Košice 13. septembra 2016 (HSP/Foto: Screenshot YouTube, OAN)

 

Košický mestský poslanec Marcel Gibóda počas pondelkového (12. 9.) zasadnutia Mestského zastupiteľstva na krátkom brífingu vyhlásil, že predstavitelia mesta Košice sú korumpovaní ľuďmi, ktorí stoja za súkromnými spoločnosťami.

Na snímke Marcel Gibóda
Na snímke Marcel Gibóda

V roku 2010 kandidovali na primátora Košíc František Knapík (KDH), Richard Raši (SMER-SD) a Marek Kažimír  ako nezávislý kandidát. Podľa slov Gibódu, Ján Fellegi, spolumajiteľ a konateľ spoločnosti EEI, v najväčšej miere spolufinacoval kampaň kandidáta Mareka Kažimíra. „V roku 2010 pán Fellegi túto kampaň nefinacoval za účelom, aby pán Kažimír vyhral, ale aby naopak, odčerpal dostatok hlasov pánovi Knapíkovi, ktorí bol pravicový kandidát,“ vysvetlil. Voľby následne vyhral Raši, Kažimír sa stal poslancom.

Reklama

Portál Občianski a nezávislí pripomína, že v roku 2012 primátor Raši „vyhlasuje súťaž na súkromnú parkovaciu firmu. Prihlásia sa iba dve spoločnosti. Fellegiho EEI a dodávateľ Fellegiho EEI. Vyhráva EEI a zo zdanlivo porazeného Kažimírovho sponzora Fellegiho je razom víťaz.“

Následne Smer-SD v NR SR zmenou zákona dodatočne legalizuje jej podnikanie aj v Košiciach, po jeden a pol roku protiprávneho výberu parkovného. Kažimír následne ako poslanec mesta vždy hlasuje za parkovanie pre EEI. Gibóda vzhľadom na uvedené vysvetlil, že Kažimír „nikdy nepriznal, že sa nachádza v konflikte záujmov. Že tento pán Fellegi mu financoval kampaň, že je jeho priateľ a že za ním stojí.“

Reklama

Poslanec tiež ozrejmil, že primátora Rašiho už trikrát vyzval, aby zverejnil koľko stála jeho kampaň a kto ju finacoval. Podľa jeho slov mu primátor uviedol, že kampaň financovala strana Smer-SD, informácie si je možné o tom nájsť aj v záverečnej správe strany. „Bohužiaľ, v záverečnej správe strany Smer za daný rok nie je žiadna informácia o tom, že by platila nejakú kampaň primátorovi mesta Košice Richardovi Rašimu. Ani v roku 2010, ani v roku 2014,“ vysvetlil Gibóda.

Dodal tiež, že v roku 2014 Rašimu organizoval kampaň Martin Lengyel, ktorý zároveň v roku 2010 ako „Fellegiho človek“ riadil kampaň Kažimírovi. Následne Raši obhajuje firmu EEI, vyhlásil totiž, že táto firma je to, čo Košice potrebujú.

eei

Vzhľadom na uvedené spoločnosť EEI pre portál Korzár uviedla, že došlo ku krivému obvineniu a svoje tvrdenie aj trestnoprávnu zodpovednosť si bude musieť poslanec Gibóda obhájiť pred súdom.

Poslanec Kažimír a primátor Raši spojenie so spoločnosťou EEI popreli.

Reklama

Avšak pred voľbami v roku 2010 zhotovil Marcel Gibóda audio nahrávku zo stretnutia kandidáta na primátora Mareka Kažimíra s kandidátmi jeho platformy na poslancov mesta Košice – Marián Gaj, Richard Hojer, Ivo Čabra a manažérom kampane Stanislav Bejda. „Kažimír priznáva, že mu Fellegi financuje jeho kampaň, že pán Fellegi je jeho priateľ, že ľuďom, ktorí nám pomohli, sa musíme odvďačiť. A že musíme pomáhať tým, ktorí nám pomohli. A že samozrejme, oni očakávajú niečo za to, čo dali do kampane,“ vysvetlil na záver.

Včera sme vám priniesli informácie o drzosti spoločnosti EEI, ktorá zatiaľ čo poslanci rokovali a ľudia protestovali na Magistráte mesta Košice, búrala kvetináče a odstraňovala zeleň na sídlisku Juh na Južnej triede 11, aby takto získaný pozemok premenila na parkovacie miesta priamo pod oknami obyvateľov. Via sa dočítate TU.

 

 

Reklama
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Včera 19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

Včera 19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

Včera 18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

Včera 18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

Včera 18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

Včera 18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

Včera 18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Gaucho alebo juhoamerický kovboj kúpe koňa počas festivalu ródea Criolla Week v Montevideu v Uruguaji

Autor: AP/Matilde Campodonico

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali