Poslanec Gibóda zverejnil prepojenie vedenia Košíc so spolumajiteľom EEI

Poslanec Gibóda zverejnil prepojenie vedenia Košíc so spolumajiteľom EEI

Košice 13. septembra 2016 (HSP/Foto: Screenshot YouTube, OAN)

 

Košický mestský poslanec Marcel Gibóda počas pondelkového (12. 9.) zasadnutia Mestského zastupiteľstva na krátkom brífingu vyhlásil, že predstavitelia mesta Košice sú korumpovaní ľuďmi, ktorí stoja za súkromnými spoločnosťami.

Na snímke Marcel Gibóda
Na snímke Marcel Gibóda

V roku 2010 kandidovali na primátora Košíc František Knapík (KDH), Richard Raši (SMER-SD) a Marek Kažimír  ako nezávislý kandidát. Podľa slov Gibódu, Ján Fellegi, spolumajiteľ a konateľ spoločnosti EEI, v najväčšej miere spolufinacoval kampaň kandidáta Mareka Kažimíra. „V roku 2010 pán Fellegi túto kampaň nefinacoval za účelom, aby pán Kažimír vyhral, ale aby naopak, odčerpal dostatok hlasov pánovi Knapíkovi, ktorí bol pravicový kandidát,“ vysvetlil. Voľby následne vyhral Raši, Kažimír sa stal poslancom.

Reklama

Portál Občianski a nezávislí pripomína, že v roku 2012 primátor Raši „vyhlasuje súťaž na súkromnú parkovaciu firmu. Prihlásia sa iba dve spoločnosti. Fellegiho EEI a dodávateľ Fellegiho EEI. Vyhráva EEI a zo zdanlivo porazeného Kažimírovho sponzora Fellegiho je razom víťaz.“

Následne Smer-SD v NR SR zmenou zákona dodatočne legalizuje jej podnikanie aj v Košiciach, po jeden a pol roku protiprávneho výberu parkovného. Kažimír následne ako poslanec mesta vždy hlasuje za parkovanie pre EEI. Gibóda vzhľadom na uvedené vysvetlil, že Kažimír „nikdy nepriznal, že sa nachádza v konflikte záujmov. Že tento pán Fellegi mu financoval kampaň, že je jeho priateľ a že za ním stojí.“

Reklama

Poslanec tiež ozrejmil, že primátora Rašiho už trikrát vyzval, aby zverejnil koľko stála jeho kampaň a kto ju finacoval. Podľa jeho slov mu primátor uviedol, že kampaň financovala strana Smer-SD, informácie si je možné o tom nájsť aj v záverečnej správe strany. „Bohužiaľ, v záverečnej správe strany Smer za daný rok nie je žiadna informácia o tom, že by platila nejakú kampaň primátorovi mesta Košice Richardovi Rašimu. Ani v roku 2010, ani v roku 2014,“ vysvetlil Gibóda.

Dodal tiež, že v roku 2014 Rašimu organizoval kampaň Martin Lengyel, ktorý zároveň v roku 2010 ako „Fellegiho človek“ riadil kampaň Kažimírovi. Následne Raši obhajuje firmu EEI, vyhlásil totiž, že táto firma je to, čo Košice potrebujú.

eei

Vzhľadom na uvedené spoločnosť EEI pre portál Korzár uviedla, že došlo ku krivému obvineniu a svoje tvrdenie aj trestnoprávnu zodpovednosť si bude musieť poslanec Gibóda obhájiť pred súdom.

Poslanec Kažimír a primátor Raši spojenie so spoločnosťou EEI popreli.

Reklama

Avšak pred voľbami v roku 2010 zhotovil Marcel Gibóda audio nahrávku zo stretnutia kandidáta na primátora Mareka Kažimíra s kandidátmi jeho platformy na poslancov mesta Košice – Marián Gaj, Richard Hojer, Ivo Čabra a manažérom kampane Stanislav Bejda. „Kažimír priznáva, že mu Fellegi financuje jeho kampaň, že pán Fellegi je jeho priateľ, že ľuďom, ktorí nám pomohli, sa musíme odvďačiť. A že musíme pomáhať tým, ktorí nám pomohli. A že samozrejme, oni očakávajú niečo za to, čo dali do kampane,“ vysvetlil na záver.

Včera sme vám priniesli informácie o drzosti spoločnosti EEI, ktorá zatiaľ čo poslanci rokovali a ľudia protestovali na Magistráte mesta Košice, búrala kvetináče a odstraňovala zeleň na sídlisku Juh na Južnej triede 11, aby takto získaný pozemok premenila na parkovacie miesta priamo pod oknami obyvateľov. Via sa dočítate TU.

 

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:37

Veľké manévre sa odohrali v sobotu večer v centre českého mesta Plzeň, kde potápači z rieky Radbuza vylovili muža pod vplyvom drog. Po druhom človeku, ktorý bol údajne tiež vo vode, však márne pátrali niekoľko hodín.

11:30

Ceny ropy v piatok (26.4.), posledný deň tohto obchodného týždňa, vzrástli v reakcii na napätie na Blízkom východe. Ale tempo ich rastu brzdil silný americký dolár a údaje o inflácii, ktoré zmarili nádeje, že americká centrálna banka Fed čoskoro zníži úrokové sadzby.

11:29

V roku 2023 pracovalo v slovenskom potravinárskom priemysle 31.935 zamestnancov. Oproti roku 2022 sa stav zamestnancov znížil o 0,4 %. Uviedol to pre TASR Matej Korpáš z tlačového odboru Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory (SPPK).

11:23

Pápež František navštívil v nedeľu ženskú väznicu v talianskych Benátkach v rámci svojej prvej cesty mimo Ríma za uplynulých sedem mesiacov.

11:21

Dvaja muži z Ukrajiny boli v sobotu večer zabití v areáli nákupného strediska v nemeckom meste Murnau v spolkovej krajine Bavorsko. Tamojšia polícia krátko po čine zadržala ďalšieho muža, ktorý je v prípade dôvodne podozrivý. Ide o 57-ročného Rusa, okolnosti ani motív činu však neboli bezprostredne známe.

10:10

Slovenský futbalista Róbert Mak strelil dva góly v nedeľňajšom zápase 26. kola austrálskej A-League, v ktorom jeho FC Sydney deklasovalo Perth Glory 7:1. Mak si pripísal v piatej minúte stretnutia aj asistenciu pri presnom zásahu Jordana Courtneyho-Perkinsa. Gólové momenty 33-ročného ofenzívneho univerzála prišli v 68., respektíve 74. minúte. Sydney potvrdilo proti poslednému tímu úlohu favorita a v tabuľke sa dostalo na štvrtú priečku.

10:02

Inšpektori regionálnych veterinárnych a potravinových správ v marci 2024 vykonali 3800 úradných kontrol potravín rastlinného a živočíšneho pôvodu. Úradnú kontrolu vykonali u 1122 právnych subjektov a 1835 prevádzok. Nedostatky sa zistili pri 220 kontrolách, z uvedeného počtu bolo zistených 764 nedostatkov. Uviedla to v aktuálnej správe Štátna veterinárna a potravinová správa (ŠVPS) SR.

09:53

Top destináciami tohto roka sú pre európskych cestovateľov Taliansko, Grécko a Španielsko. Obyvatelia Slovenska plánujú dovolenku najmä pri mori, pričom si ako svoju cieľovú destináciu plánujú zvoliť Chorvátsko. Vyplýva to z aktuálneho prieskumu európskej banky Revolut, ktorý sa uskutočnil na vzorke 15.000 respondentov vrátane 1000 ľudí na Slovensku.

09:48

K erupcii sopky Ibu došlo v nedeľu v ranných hodinách miestneho času na východe Indonézie. Sopka chrlila oblak popola vysoký viac než tri kilometre. Tamojšie úrady vyzvali miestnych obyvateľov, aby sa okoliu sopky vyhýbali.

08:36

Rusko uviedlo, že v noci na nedeľu nad viacerými západnými oblasťami krajiny zostrelilo dovedna 17 ukrajinských dronov. S odvolaním sa na vyhlásenie ruského ministerstva obrany o tom informovala agentúra AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali