Najprv to mali byť inžinieri a lekári zo Sýrie, neskôr pribudli Afričania a teraz už dorazili prví migranti z Bangladéša

Najprv to mali byť inžinieri a lekári zo Sýrie, neskôr pribudli Afričania a teraz už dorazili prví migranti z Bangladéša

Bratislava 23. januára 2017 (HSP/Foto:ScreenShost)

 

Pred rokom a pol nás denník SME informoval o migrantoch nasledovne: “V skutočnosti ľudia, ktorí sa na túto cestu vydajú, patria väčšinou medzi strednú vrstvu. Mali vedomosti a peniaze na to, aby unikli zo svojej vlasti, kde sú prenasledovaní, a nakoniec aj niekoľko tisíc dolárov pre prevádzačov

Bežný negramotný roľník v subsaharskej Afrike tieto peniaze nemá a nikdy nebude mať. Takisto nemá ani kontakty, aby sa dostal cez púšť a prešiel si týmto všetkým.

Reklama
Loď plná migrantov
Loď plná migrantov

Často utekajú vzdelaní ľudia, ktorí doma pracovali ako lekári či učitelia, alebo vlastnili obchody. Títo ľudia nemieria do Európy, aby zneužívali sociálny systém, chcú tu pracovať v oblasti, ktorú poznajú a v ktorej sa doma nemôžu realizovať. Väčšina z nich ovláda aspoň jeden svetový jazyk na lepšej úrovni ako priemerný Slovák.”

V podobnom duchu sa niesli informácie vo všetkých maistreamových médiách. Malo sa jednať o ľudí utekajúcich pred vojnou v ich krajine. Sýrčanov a Afgáncov však vystriedali černosi z Afriky a najnovšie dorazila k brehom talianskej Calábrie loď plná Bangladéšanov.

Reklama

Podľa agentúry ANSA, si utečenci priniesli aj vši a svrab. O žiadnej vojne v Bangladéši však z dostupných zdrojov nie je nič známe. Otázkou teda ostáva, kto zorganizoval bangladéšku výpravu na cestu do Európy.

Analytici z paneurópskeho think-tanku GEFIRA viac ako dva mesiace analyzovali pohyb lodí mimovládnych organizácií špecializujúcich sa na pomoc utečencom. Mapovali denné príchody afrických migrantov do Talianska a lode, ktoré ich prevážali cez Stredozemné more. Stali sa svedkami monštruózneho podvodu a porušenia zákona. Vyzerá to tak, že mimovládne organizácie spolu s pašerákmi, mafiou, talianskou pobrežnou strážou a zástupcami Európskej únie úzko spolupracujú na prevoze desiatok tisíc Afričanov do Talianska a ďalej do Európskej únie.

Celkovo bolo sledovaných 15 lodí, ktoré patria buď mimovládnym organizáciám, alebo ktoré majú prenajaté. Jazdia pravidelne medzi talianskymi prístavmi a líbyjským pobrežím, kde naložia „ľudský náklad“ a idú späť do Talianska, kde v prístave migrantov vyložia. Odtiaľ ich talianské orgány pošlú na sever, do Francúzska, Holandska, Nemecka, Rakúska, Švajčiarska a Škandinávie. Jedná sa o organizácie ako je Moas, Mladí záchrancovia, Stichting Bootvluchting, Lekári bez hraníc, Save the Children, Proactiv Open Arms, Sea-Watch.org, Sea-Eye a Life Boa.

Mainstreamové médiá však naďalej predstierajú, že sa nejedná o organizovanú akciu, ale o spontánny presun ľudí utekajúcich z oblasti vojnového konfliktu. Okrem hundrania miestnych politikov sa doteraz nenašiel jediný vplyvný politik Európskej únie, ktorý by už konečne vyzval na zatvorenie hraníc. Naopak, všetci naťahujú čas, kým infiltrácia Európy cudzími etnikami dosiahne bod, odkiaľ už niet návratu.

Prečítajte tiež: Slovenská mimovládka pomáhajúca migrantom dostane kolosálnu sumu. Viac-ako milión eur pôjde konzultantom

Reklama

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:30

Izraelské bezpečnostné sily zabili počas útoku v okolí utečeneckého tábora Núr Šams na palestínskom západnom brehu Jordánu desať militantov, informovala izraelská armáda.

14:59

Avizovaná novela legislatívy týkajúcej sa regulácie obchodných reťazcov či zavádzajúca pre ne osobitný odvod nemá ešte konečnú podobu.

14:58

Približne štvrtina britských detí vo veku od päť do sedem rokov vlastní inteligentný telefón. V rovnakej vekovej skupine zároveň 38 % detí navštevuje komunikačné platformy, ako sú TikTok, Instagram a Whatsapp, napriek pravidlám, podľa ktorých musia mať používatelia minimálne 13 rokov, oznámil britský regulačný úrad pre telekomunikácie Ofcom.

14:57

Švajčiarski výrobcovia hodiniek sa čoraz viac spoliehajú na trh v Indii vďaka novej dohode o voľnom obchode, ktorá má postupne otvárať dvere aj pre export luxusných hodiniek.

14:55

Internetové nákupy na Slovensku (e-commerce) po dvoch rokoch poklesu začínajú rásť. Medziročný vývoj obratu online nákupov v prvom štvrťroku 2024 narástol o 4 %. Najväčší záujem v prvom štvrťroku tohto roka bol o záhradný ratanový nábytok, najmenší o zjazdové lyže. Spokojnosť zákazníkov s e-shopmi za prvé tri mesiace roka 2024 dosiahla vyše 95 %.

14:52

Počet osobných bankrotov v uplynulých rokoch stúpa. Len minulý rok požiadalo o oddlženie vyše 9700 ľudí. V súčasnosti sa pritom môže oddlžiť aj občan s nadštandardným príjmom, na čo môžu doplácať veritelia aj štát. Upozornila na to Asociácia inkasných spoločností Slovenska (ASINS), podľa ktorej by bolo vhodné zmeniť legislatívne pravidlá v tejto oblasti.

14:48

Holandské gangy útočiace na bankomaty výbušninami presunuli pozornosť na Nemecko, uviedla polícia v Haagu.

14:47

Najmenej dvaja Palestínčania zahynuli a ďalších sedem utrpelo strelné poranenia pri izraelskej vojenskej operácii v utečeneckom tábore Núr Šams v guvernoráte Túlkarm na palestínskom Západnom brehu Jordánu. V sobotu o tom informoval palestínsky zdravotnícky úrad.

14:47

Čínsky minister zahraničných vecí Wang I obvinil krajiny z bezpečnostného paktu AUKUS, že vyvolávajú rozpory a zvyšujú riziko šírenia jadrových zbraní v oblasti južného Tichomoria. 

14:46

Pri ukrajinskom útoku v Belgorodskej oblasti zahynula tehotná žena, tvrdí gubernátor tamojšej oblasti Viačeslav Gladkov.

14:44

Britská vláda vylúčila akúkoľvek dohodu s EÚ, ktorá by mladým Britom uľahčila život, štúdium a prácu v Únii. 

13:10

“Podporovať Izrael je to, čo nám hovorí Biblia,” povedal predseda Snemovne reprezentantov USA Mike Johnson.

12:56

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa v Istanbule stretne s vodcom palestínskeho hnutia Hamas Ismáílom Haníjom. Rokovať budú o prebiehajúcej vojne v Pásme Gazy.

 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke matka Xena v ZOO v Košiciach

Autor: FOTO TASR-František Iván

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali