Liga majstrov: Real a PSG favoritmi, Wolfsburg a City chcú prekvapiť

Liga majstrov: Real a PSG favoritmi, Wolfsburg a City chcú prekvapiť

Bratislava 5. apríla 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Andrew Medichini)

 

Madridčania od prehry v mestskom derby s Atleticom valcujú jedného súpera za druhým

Futbalisti Realu Madrid nastúpia vo štvrťfinále Ligy majstrov 2015/2016 proti VfL Wolfsburg v pozícii jasných favoritov. Desaťnásobný európsky šampión chce položiť základ postupu medzi elitné kvarteto už v stredajšom prvom zápase, ktorý sa bude hrať na ihrisku súpera. V rovnakom čase bude mať výkop aj ďalší štvrťfinálový súboj Paríž Saint-Germain – Manchester City.

Reklama
Na snímke hráči Realu Madrid a vpravo tréner Zinedine Zidane
Na snímke hráči Realu Madrid a vpravo tréner Zinedine Zidane

Vo Wolfsburgu sa predstavia mužstvá s odlišnou formou. Madridčania od prehry v mestskom derby s Atleticom 27. februára valcujú jedného súpera za druhým. Vo všetkých súťažiach ťahajú šesťzápasovú sériu úspechov. Ten zatiaľ posledný dosiahli v sobotu v ostrosledovanom El Clasicu, keď prvýkrát po štyroch rokoch dokázali triumfovať na pôde rivala FC Barcelona. Tréner Realu Zinedine Zidane vyhlásil, že triumf nad Kataláncami bol pre jeho zverencov dôležitý vo viacerých aspektoch. “Bolo to viac ako dôležité víťazstvo. Zostali sme v hre o titul v domácej súťaži a úspešne sa naladili na Ligu majstrov. Verím, že aktuálnu formu, sebavedomie i športové momentum si zoberieme so sebou aj do Nemecka,” uviedol Zidane. Francúzsky kouč, ktorý s Realom ako hráč vyhral Ligu majstrov v roku 2002, chce, aby “biely balet” zopakoval výkon zo soboty. “Naša hra sa mi páčila v každom smere. Hrali sme dobre vzadu i smerom dopredu. Ak budeme hrať podobne aj vo Wolfsburgu, tak sa o výsledok nebojím. Každopádne, nebude to ľahký súper. Každé mužstvo, ktoré sa prebojuje do štvrťfinále Ligy majstrov, má svoju kvalitu,” dodal Zidane, ktorému bude pre zranenie chýbať iba francúzsky stopér Raphaël Varane.

Wolfsburg v sobotu prehral s Bayerom Leverkusen 0:3, v bundesligovej tabuľke mu patrí až ôsme miesto a jeho účasť v budúcej sezóne európskych pohárov je ohrozená. Hráčom VfL sa nedarí najmä strelecky, keď v predchádzajúcich troch zápasoch v domácej súťaži zaznamenali jediný gól. Trápiacej sa ofenzíve by mohol pomôcť návrat útočníka Basa Dosta. Najlepší klubový strelec od začiatku januára laboroval so zlomenou nohou, ale od minulého týždňa už naplno trénuje. “Na zápas sa tešíme a chceme odčiniť výkon zo zápasu proti Leverkusenu. Nastúpi proti nám jeden z najlepších tímov na svete, čo je pre našich hráčov dostatočná motivácia. Sme outsideri, ale o postup sa chceme popasovať,” povedal športový riaditeľ VfL Klaus Allofs.

Reklama

 

V druhom stredajšom štvrťfinále si zmerajú sily bohaté veľkokluby Paríž Saint-Germain a Manchester City

Parížania si minulý mesiac s veľkým predstihom zabezpečili zisk majstrovského titulu v domácej Ligue 1 a naplno sa tak môžu sústrediť na úspech v európskej pohárovej súťaži číslo jeden. Generálku zvládli bez problémov, v sobotu zdolali Nice 4:1. Hetrikom sa blysol ofenzívny klenot PSG Zlatan Ibrahimovič, ktorý má na svojom konte v Ligue 1 už 30 gólov. V stredu im bude pre zranenia chýbať dvojica Marco Verratti, Javier Pastore, naopak, do zostavy sa po zranení kolena vracia Angel di Maria. Podľa stredopoliara Thiaga Mottu sa jeho tím nebude spoliehať len na streleckú formu Ibrahimoviča. “Dvojzápas nebude v znamení Ibra proti City. Bude to PSG – City. Bude dôležité, aby sme zahrali ako tím. Samozrejme, Zlatan je pre nás veľmi dôležitý, ale kľúčový bude kolektívny výkon,” vravel Motta.

Manchester sa medzi najlepšiu osmičku LM prebojoval po prvý raz v histórii. Stredopoliar MCFC Samir Nasri si myslí, že favorit dvojzápasu je jasný. “My to určite nie sme, favoritom je Paríž. V pohárovej Európe majú jeho hráči viac skúseností,” tvrdil Nasri. Aj City zvládlo prípravu na stredajší duel, keď v lige si poradilo s nováčikom z Bournemouthu bez problémov 4:0. Mužstvo trénera Manuela Pellegriniho však trápia absencie kľúčových hráčov. Chýbať budú kapitán Vincent Kompany, brankárska jednotka Joe Hart a pravdepodobne aj dispečer stredovej formácie Yaya Toure. Všetci traja majú problémy s lýtkovým svalom. Dobrou správou je návrat uzdraveného krídelníka Kevina De Bruyneho. “Nenastúpime v plnej sile, ale aj tak chceme na ihrisku odviesť maximum. Dôležité bude uhrať priaznivý výsledok tak, aby sme v odvete živili šancu na postup. Mám dôveru vo svojich hráčov a verím, že svoju kožu nepredáme lacno. Medzi najlepšou osmičkou sme prvýkrát, môžeme len prekvapiť,” uviedol Pellegrini.

Odvety štvrťfinále sú na programe 12., resp. 13. apríla. Žreb semifinálových dvojíc LM sa uskutoční 15. apríla v Nyone, pričom zápasy tejto fázy sú na programe 26./27. apríla a odvety 3./4. mája.
Finále LM sa bude konať v sobotu 28. mája na milánskom San Sire.

Reklama

 

1. zápasy štvrťfinále LM 2015/2016, streda 6. apríla, 20.45 h

VfL Wolfsburg – Real Madrid /rozhoduje: Rocchi, Tal./

Paríž Saint-Germain – Manchester City /rozhoduje: Mažič, Srb./

 

Reklama

+Další program

odvety – štvrťfinále:

utorok 12. apríla: Real Madrid – VfL Wolfsburg, Manchester City – Paríž Saint-Germain

streda 13. apríla: Atletico Madrid – FC Barcelona, Benfica Lisabon – Bayern Mníchov

 

Kalendár LM 2015/2016:

žreb semifinále a finále: 15. apríla (Nyon)

semifinále: 26./27. apríla (1. zápasy), 3./4. mája (odvety)

finále: 28. mája (Miláno)

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

Včera 20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

Včera 19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

Včera 19:43

Včera 19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

Včera 19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

Včera 19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

Včera 18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

Včera 18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

Včera 18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

Včera 18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali