GASTRO: Kuchárska kniha ponúka sladké recepty z archívu zemianskych rodín
Nové Zámky 1. decembra (TASR) – Čertove pilulky, viedenské kokardy i pivná špongia nemohli v minulosti chýbať na stoloch zemianskych rodín žijúcich na juhozápade Slovenska. Sladké dezerty zo starých archívov rodín Komáromy a Bogyó zozbierali Renata Geseová a Alena Gajdošová. Ich dvojjazyčná slovensko-maďarská kniha Sladké recepty z uhorských kaštieľov a kúrií sa dostala na pulty predajní v polovici novembra tohto roka.
Farebná kniha ponúka bohatý výber sladkých receptov nielen na vynikajúce koláče, zákusky, múčniky a múčne jedlá, torty a dezerty, ale aj na slané pečivo, chuťovky a sladké krémy. Zostavovateľkám sa podarilo zozbierať recepty pochádzajúce z archívov zemianskych rodín južného Slovenska. Okrem samotných osvedčených receptov na domácu prípravu ponúka kniha aj podrobne opísaný návod, ktorý pri príprave vedie krok za krokom aj menej skúsených cukrárov. Kuchárska kniha je doplnená dobovými fotografiami.
Varovanie
Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.