Dnes sa otvára plavecký kemp Martiny Moravcovej. Slovenská legenda opäť bude trénovať detské talenty

Dnes sa otvára plavecký kemp Martiny Moravcovej. Slovenská legenda opäť bude trénovať detské talenty

Piešťany 28. júla 2015 (HSP/Foto:TASR-Radovan Stoklasa)

 

Dnes už po šiestykrát otvára svoje brány plavecký kemp Martiny Moravcovej pre slovenské mladé športové talenty. Tento raz do kempu príde 185 detí, ktorým naša najúspešnejšia plavkyňa odovzdá svoje skúsenosti a najnovšie odborné plavecké vedomosti

Motiváciou pre nich môžu byť aj ich predchodcovia z uplynulých ročníkov, ktorí nás už reprezentovali aj na 1. Európskych hrách v Baku. Do úzkeho výberu mladých talentov sa vďaka Nadácií Poštovej banky prostredníctvom Divokej karty dostane aj 6 detí zo sociálne znevýhodneného prostredia.

Reklama
Na snímke slovenská plavkyňa Martina Moravcová
Na snímke slovenská plavkyňa Martina Moravcová

Naša plavecká hviezda prízvukuje, že kemp je pre mladých plavcov akousi motiváciou a inšpiráciou stále sa zlepšovať. „Tiež je príležitosťou ako optimalizovať a vylepšiť ich plaveckú techniku. Chcela by som, aby sa Slovensko zapísalo veľkými písmenami na plaveckej mape sveta. A keďže deti sú naša nádej, snažím sa pomáhať a motivovať ich do ďalšej tvrdej práce, bez ktorej to nejde. Úspechy, ktoré prídu, sú už iba na nich a stojí za nimi systematická práca, ktorú robia po celé roky vo svojich kluboch,“ podčiarkla.

Martina Moravcová sa práci, vzdelávaniu mladých talentov a odovzdávaniu cenných skúseností venuje nielen na Slovensku, ale aj v zahraničí. Aktuálne získala trénerskú licenciu v USA, kde začína trénovať menšie deti, medzi ktorými nechýba ani jej 5-ročná dcérka Karolína, ktorá sa vybrala po stopách svojej mamy.

Reklama

Tohtoročného plaveckého kempu Martiny Moravcovej sa vďaka Nadácií Poštovej banky zúčastní aj 6 detí zo sociálne znevýhodneného prostredia. „Divoké karty udeľujeme každoročne pre šesť detí z celého Slovenska. Rozhodnutiu, kto kartu získa, a teda sa zúčastní kempu zadarmo, predchádza dlhodobé a intenzívne vyhodnocovanie všetkých žiadostí, ktorých sme tento rok dostali rekordné množstvo. Veríme, že opäť prinesieme týmto deťom nezabudnuteľný zážitok, a najmä cenné informácie a skúsenosti, ktoré ich posunú vpred v ich obľúbenom športe,“ hovorí Hana Gendiarová, správkyňa Nadácie Poštovej banky.

Letný plavecký kemp sa už tradične uskutoční v piešťanskom hoteli SOREA Sĺňava, v termíne od 28. júla do 21. augusta 2015. Počas troch letných turnusov získajú slovenské športové talenty množstvo teoretických i praktických vedomostí, ktoré ich môžu posunúť ďalej v ich športovej kariére. Mladí plavci pod dohľadom dovedna ôsmich skúsených trénerov absolvujú vysokokvalitné a profesionálne tréningy.

Zároveň ich čaká aj bohatá teoretická príprava, počas ktorej získajú hlbšie poznatky o plaveckej technike a trendoch v tréningovej príprave. Nemenej dôležité budú prednášky o športovej výžive a správnych stravovacích návykoch, ktoré im priblíži aj Igor Bukovský, špecialista na zdravú výživu. Správna strava a pohyb sú pre deti najlepším základom, ba až nevyhnutnosťou pri budovaní imunity.

Práve tejto sféry sa počas 6. ročníka plaveckého kempu dotkne imunologička Katarína Bergendiová, ktorá bude slovenským talentovaným plavcom v kempe robiť aj testy spirometrie. Od tých najlepších odborníkov deti sa taktiež dozvedia dôležité informácie o športovej psychológii, ktoré obohatí Martina svojimi praktickými skúsenosťami. Tréningový program budú mať nádejní plavci doplnený aj o pilates, či zaujímavý voľnočasový program.

Mladé talenty, ktoré sa kempu zúčastnili v minulých ročníkoch, pretavili svoje snaženie a získané vedomosti aj na medzinárodnej úrovni. Títo plavci nás napríklad reprezentovali aj na 1. Európskych hrách v Baku alebo na Európskom olympijskom festivale mládeže.

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

Včera 20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

Včera 19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

Včera 19:43

Včera 19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

Včera 19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

Včera 19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

Včera 18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

Včera 18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

Včera 18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

Včera 18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali