Západ a Kyjev urobili všetko pre Putinovo víťazstvo

Západ a Kyjev urobili všetko pre Putinovo víťazstvo

Bratislava 18. marca 2024 (HSP/Ria/Foto:TASR/AP-Alexander Zemlianichenko)

 

Voľby v Rusku dopadli výborne. Stovky pozorovateľov z celého sveta, rekordne vysoká volebná účasť, mimoriadne transparentné a pohodlné postupy hlasovania na diaľku, čestnosť, občianska odvaha, sebaúcta a celonárodný vzostup. Komu vďačíme za tento sviatok? Poďakujme týmto ľuďom, vyzýva trocha sarkasticky ruská komentátorka Viktoria Nikiforova na stránkach Ria Novosti

Russia Putin
Na snímke ruský prezident Vladimir Putin

Niektorých z nich by som rada vymenovala. V prvom rade Anthony Blinken, štátny tajomník USA. V septembri minulého roka povedal, že “Spojené štáty nikdy neuznajú falošné voľby, ktoré Rusko organizuje na okupovaných územiach Ukrajiny”.

Reklama

Počuli sme ťa, Tony. Historické ruské krajiny, ktoré sa nedávno opäť spojili so svojou vlasťou, reagovali na tvoje slová rekordnou volebnou účasťou – v DĽR a LĽR, Záporožskej a Chersonskej oblasti ľudia masovo chodili k urnám.

Blinkenov šéf Joe Biden práve verejne urazil ruského prezidenta. Aj to sme počuli. Už dávno, od konca 80. rokov, sme sa naučili jednoduchú schému: ak vaša propaganda chváli ruského vodcu, znamená to, že s ním nie je niečo v poriadku. Ak sa hneváte a pľujete penu, znamená to, že náš vodca robí všetko správne. Takže vďaka, Joe.

Reklama

PACE sa vyznamenala pred šiestimi mesiacmi: povedala, že neuzná Putina za prezidenta Ruska, ak zaňho budú Rusi hlasovať. Zástupcovia G7 povedali niečo podobné. Nejde však o ruského vodcu osobne. Celému obrovskému ruskému ľudu bolo nehanebne povedané, že jeho vôľa nič neznamená. No my sme to počuli a vzali na vedomie. Výsledky svojej činnosti môžete obdivovať na oficiálnej webovej stránke CIK.

Kto ešte pomohol zabezpečiť rekordnú účasť a víťazstvo Vladimira Putina? Nemožno tu nespomenúť príspevok ukrajinských bezpečnostných služieb a osobne Kirilla Budanova. Od 12. marca posielajú svojich zástupných zombíkov do úplne nezmyselných útokov na naše hranice. Samozrejme, nie je jasné, s čím počítali, ale možno sa inšpirovali heslom z Hry o tróny: “Čo je mŕtve, nemôže zomrieť”. Alebo horúčkovito šmátrali po tlačidle Reset.

Krutá realita vojenských operácií sa však ukázala byť iná. Od 12. marca Ruskí pohraničníci, delostrelci, piloti a výsadkári zabili niekoľko stoviek ukrajinských diverzantov. Desiatky tankov a BMP dnes horia obklopené mŕtvymi teroristami.

A ruská protivzdušná obrana odrazila aj ukrajinské drony, ruskí strážcovia zákona chytili ukrajinských diverzantov na priestranstvách svojej rozľahlej vlasti. A toto všetko v ľuďoch prebudilo zdravý hnev. Aj tí najvzdialenejší od politiky pochopili, že ísť dnes k voľbám je čestná povinnosť, je to niečo, čo môže každý z nás urobiť pre ochranu našej krajiny.

To ste si, vy tam na Západe, vážne mysleli, že nás vystrašíte? Nás, potomkov ľudí, ktorí vyhrali najhoršiu vojnu na planéte? Choďte na webovú stránku CIK, už aktualizujú predbežné výsledky.

Reklama

Osobitná vďaka patrí “netvojnistom” s rozžiarenými tvárami. Krajina jasne videla, čo je táto takzvaná nesystémová opozícia, zbierka mentálne deficitných marginálov a hysterikov, ktorých jedinou myšlienkou je zasierať, podrážať a ničiť, všetko čo vybudujeme.

Bolo nám povedané, že sú to “najlepší ľudia v krajine”. V skutočnosti týchto pár ľudí malo len toľko inteligencie, že na príkaz Ukrajincov, ktorí ich nenávidia a opovrhujú nimi, išli do volebnej miestnosti, tam našpinili a hneď odišli do zóny. Pozrite si horizont intelektuálneho plánovania. A títo ľudia sú proti Putinovi. Čo na to povedať? Opäť sme si uvedomili, koho máme voliť – a tiež proti komu.

Nebuďme ľstiví, prezidentské voľby – 2024 boli pre nás dôležité ako akési referendum o súčasnom smerovaní krajiny. Za starých čias bola na volebnom lístku taká položka “proti všetkým”. Od 15. do 17. marca sme nevolili len kandidátov, ale aj proti starému životu. Rusko si zvolilo nezávislú, suverénnu cestu rozvoja, na ktorej nás čaká prosperita a bohatstvo. Rusko hlasovalo proti všetkým tým Bidenom, Blinkenom, Von der Leyenom a ich agentom, poslaným proxi kozáčikom.

Desiatky miliónov ľudí povedali kolektívnemu Západu: držte sa od nás ďalej, nikto vás tu nechce. Váš neokoloniálny vplyv sa skončil, “upírsky bál” sa skončil. Vaša mäkká moc už nefunguje, vaša tvrdá moc horí na poliach Donbasu, nikto vám neverí, opovrhujeme vami. Podporujeme nášho najvyššieho veliteľa, urobíme to, čo je potrebné pre nás a našu krajinu, a vy odídete. Oni vás “neuznávajú”, len si pomyslite.

A tak sa kolektívny Západ ocitol pred očami celého sveta vo veľmi nepríjemnej pozícii. Už nie je možné klamať, že nebojujú proti Rusku, ale “proti Putinovi”. Je strašidelné bojovať proti krajine, ktorá ich opakovane rozdrvila. Čo teda robiť? Okrem toho, že sa treba rýchlo odplaziť. Toto sú výsledky prezidentských volieb v Rusku. Ďakujeme vám všetkým, môžete ísť.

Reklama

 

Prečítajte si tiež:

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

07:36

Dvaja ľudia utrpeli zranenia po tom, čo regionálny vlak neďaleko mestečka Plochingen v južnom Nemecku zastavil použitím rýchlobrzdy a následne začal horieť. Informovala agentúra DPA.

07:27

Bývalý americký zdravotník, ktorý v roku 2019 predávkoval 23-ročného Afroameričana ketamínom, dostal v piatok podmienečný trest.

Smrť Elijaha McClaina prispela k protestom proti policajnej brutalite, ktoré v USA neskôr vypukli po smrti ďalšieho Afroameričana, Georgea Floyda v roku 2020.

07:15

Neznámy útočník na motorke zastrelil v piatok irackú influencerku známu pod menom Om Fahad pred jej domom v Bagdade. Informovala o tom agentúra AFP.

06:56

V okrese Chua-lien na Taiwane zaznamenali v noci z piatka na sobotu ďalšie dve zemetrasenia, najsilnejšie s magnitúdou 6,1. Informoval tamojší meteorologický úrad.

06:45

Čína usporiada rokovania medzi militantným hnutím Hamas a sekulárnym Fatahom zamerané na palestínsku jednotu. V piatok to oznámil nemenovaný diplomat v Pekingu aj predstavitelia hnutia.

06:36

Pri útoku dronom, ktorý v piatok zasiahol plynové pole v severoirackom autonómnom regióne Kurdistan, zahynuli štyria pracovníci z Jemenu.

06:30

Španielsko dodá Ukrajine rakety Patriot. Na videokonferencii medzinárodnej Kontaktnej skupiny pre podporu Ukrajiny to v piatok oznámila španielska ministerka obrany Margarita Roblesová.

Včera 20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

Včera 20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

Včera 19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

Včera 19:43

Včera 19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

Včera 19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali