Úradníčku vyhodili z práce kvôli žltej hviezde s nápisom „neočkovaná”

Úradníčku vyhodili z práce kvôli žltej hviezde s nápisom „neočkovaná”

Bratislava 19. januára 2021 (HSP/Foto:Pixabay)

 

Covidová totalita už zrejme prenikla aj do našich zemepisných šírok. Ženu, ktorá pracovala v libereckej meststkej organizácii vyhodili kvôli tomu, že na demonštrácii za slobodu v očkovaní si pripla žltú hviezdu s nápisom nezaočkovaná. Na Slovensku vyhodili z práce známeho politického analytika Eduarda Chmelára, ktorému dali stopku na Akadémii Policajného zboru

očkovanie
Ilustračné foto

V Nemecku vyhodili zo speváckej súťaže porotcu, lebo spochybnil opatrenia proti Covidu

V súčasnosti prežívame skutočne zvláštne obdobie. Krajiny, ktoré o sebe doteraz vyhlasovali, že sú demokratické sa pod zámienkou opatrení proti koronavírusu menia na totalitné zriadenia.

Reklama

Niekde to zašlo až tak ďaleko, že okrem spochybňovania holokaustu už nie je možné spochybňovať ani vládne opatrenia proti koronavírusu. Človek spochybňujúci niekedy aj stupídne opatrenia, ktoré ničia ekonomiku krajiny totiž môže veľmi ľahko prísť o prácu.

Presvedčil sa o tom aj nemecký spevák Michael Wendler, ktorý bol zároveň aj porotcom speváckej súťaže „Nemecko hľadá Superstar.“ Ten na svojom účte na sociálnej sieti skritizoval vládne opatrenia proti koronavírusu a prirovnal ich ku koncentračnému táboru.

Reklama

Televízia RTL, ktorá vysiela túto spevácku súťaž, Wendlera z poroty vyhodila a dokonca vymazala všetky jeho výroky, ktoré ako porotca povedal. Niektoré rádiá odmietajú hrať Wendlerove piesne. Viac o tomto prípade sa dočítate TU.

 

Českú úradníčku vyhodili kvôli žltej hviezde

Podobná Covidová totalita zrejme dorazila aj do našich zemepisných šírok. O tom vie svoje žena z Českej republiky, ktorá pracovala  na dohodu o pracovnej činnosti pre mestskú príspevkovú organizáciu v Liberci.

Tá sa previnila tým, že na demonštrácii za slobodu v očkovaní proti Covidu, si na seba pripla žltú šesťcípu hviezdu s nápisom “neočkovaná.” Informuje o tom časopis Reflex.

Námestník libereckého primátora úradníčku okamžite prepustil. Ako zámienka mu zrejme poslúžilo vyjadrenie Židovskej obce v Prahe, ktorá vyhlásila, že nosenie žltých hviezd v tejto súvislosti považuje za urážku obetí nacizmu.

Reklama

Žena pritom len chcela dať najavo, že podobne ako Židia v období druhej svetovej vojny, aj dnes sa pravdepodobne môže stať to, že z neočkovaných ľudí sa stanú občania druhej kategórie. Nešlo teda evidentne o žiadnu urážku voči Židom.

Svetoví lídri, najmä z krajín Európskej únie už totiž otvorene hovoria o tzv. Covid pase, ktorí bude vstupenkou pri cestovaní medzi jednotlivými krajinami. To znamená, že ľudia, ktorí sa nedajú zaočkovať, de facto nebudú môcť cestovať do zahraničia. Niektoré vlády uvažujú, že ľudia bez očkovania sa nebudú môcť zúčastňovať rôznych hromadných podujatí.

 

Chmelára vyhodili z Akadémie Policajného zboru

Výpoveď, povedzme mierne “za záhadných okolností” dostal aj slovenský politický analytik Eduard Chmelár, ktorý prednášal na Akadémii Policajného zboru.

Strana socialisti.sk, ktorú Chmelár založil na sociálnej sieti píše, že výpoveď mal dostať údajne priamo na pokyn z ministerstva vnútra: “NORMALIZÁCIA 2.0? Zakladateľ hnutia Socialisti.sk Eduard Chmelár, ktorý pôsobil ako docent na Akadémii Policajného zboru SR, bol na priamy pokyn z ministerstva vnútra prepustený zo zamestnania.”

Reklama

Oficiálnym dôvodom Chmelárovho prepustenia bolo znižovanie počtu pracovných miest kvôli pandémii. Socialisti sa však udivujú, že nebol prepustený žiadny nekvalifikovaný pracovník, ale najväčší odborník na medzinárodnú bezpečnosť a dejiny štátu a práva, akého na tejto vysokej škole mali a ktorý sa tešil veľkému záujmu študentov.

Socialisti si myslia, že Chmelárovi sa zrejme stala osudnou kritika Matovičovej vlády a taktiež jeho verejná výzva k občianskej neposlušnosti.

Chmelár vo svojom statuse prirovnal Matoviča k diktátorovi, ktorý si chce za každú cenu presadiť svoje. Reagoval tak na Matovičovo celoplošné testovanie, ktoré presadil napriek odmietavému postoju verejnosti, koaličných partnerov, vedcov, lekárov a iných odborníkov.

Kompetentných ľudí preto vyzval, aby sa postavili Matovičovi na odpor podľa článku 32 Ústavy SR:

“Vyzývam politické strany, štátnu správu, armádu, políciu, zdravotníkov, samosprávy, zamestnávateľov, odbory i bežných občanov, aby sa v prípade, že Igor Matovič bude v rozpore so všetkými odbornými poznatkami trvať na celoplošnom testovaní, postavili na odpor a odmietli sa zúčastniť na tejto akcii. Zobuďte sa! Nestačí vyjadriť nesúhlas, treba mať odvahu neposlúchnuť rozkazy a nariadenia predsedu vlády, ktorý stratil kontrolu nielen nad pandemickou situáciou, ale predovšetkým nad samým sebou.”

Samuel Gdovin

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:07

Už vyše 300 obetí na životoch si vyžiadali záplavy vo viacerých afganských provinciách. Oznámil to v sobotu Svetový potravinový program (WFP) spádujúci pod OSN. Úrady v krajine vyhlásili núdzový stav a do oblastí vyslali tímy záchranárov.

17:27

Približne 150.000 ľudí už od pondelka utieklo z mesta Rafah na juhu Pásma Gazy, ktorému hrozí rozsiahla izraelská vojenská ofenzíva, uvádza v sobotu Agentúra OSN pre pomoc palestínskym utečencom (UNRWA). O výrazne vyššom počte, a síce 300.000 evakuovaných, informuje izraelská armáda, píše agentúra DPA s tým, že tieto tvrdenia nie je možné nezávisle overiť.

17:04

Traja civilisti prišli v sobotu o život pri raketovom útoku na reštauráciu v ruskom okupovanom Donecku a prinajmenšom ôsmi ďalší utrpeli zranenia. Oznámil to Moskvou dosadený gubernátor Doneckej oblasti Denis Pušilin, pričom útok prepísal Kyjevu.

15:34

Polícia odvolala pátranie po dvoch 17-ročných chovankyniach Centra pre deti a rodiny Semeteš vo Vysokej nad Kysucou (okres Čadca). Selinu a Luisu Halmové našli a sú v poriadku. Po nezvestných tínedžerkách polícia pátrala po tom, čo 4. mája opustili centrum pre deti a rodiny a nepodali o sebe žiadne informácie.

15:33

Slovenský dvojkajak v zložení Katarína Pecsuková, Dagmar Čulenová obsadil v A-finále K2 na 500 m na úvodnom podujatí Svetového pohára v Szegede deviate miesto. Mužská kádvojka v zostave Csaba Zalka, Adam Botek skončila v B-finále štvrtá rovnako ako Denis Myšák v K1 na 500 m. Obe lode celkovo klasifikovali na 13. priečke. Dvojkajak Milan Dörner, Ákos Gacsal finišoval v C-finále ôsmy, celkovo bol 26.

15:31

Rodičov, ktorí odkladajú peniaze svojim deťom na budúcnosť, na Slovensku aj v Českej republike pribúda. Počet investujúcich rodičov na Slovensku stúpol za jeden rok až o 84 %, pričom v susednom Česku išlo o 51-percentný nárast, vyplýva to zo štatistík investičnej platformy Portu.

15:16

Organizátori Eurovízie vyradili v sobotu holandského speváka Joosta Kleina z tejto pesničkovej súťaže. Len niekoľko hodín pred jej finále tak reagovali na sťažnosť členky produkčného štábu, ktorá speváka obvinila zo zastrašovania.

15:14

Ruský prezident Vladimir Putin v sobotu podpísal výnos, ktorým potvrdil zloženie novej vlády. Na jej čele zostane Michail Mišustin a vláda bude mať desať vicepremiérov.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke samozber jahôd v Návojovciach

Autor: TASR-Radovan Stoklasa

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali