To najdôležitejšie z Ukrajiny

To najdôležitejšie z Ukrajiny

Kyjev 7. mája 2023 (HSP/Foto:TASR/AP-Bernat Armangue, telegram, screenshot)

Aktualizované 7. mája 2023 

V tomto článku vás budeme v priebehu dňa informovať o najdôležitejších udalostiach na frontoch Ukrajiny z pohľadu ruskej a ukrajinskej strany, ako aj ďalších zahraničných médií

vojna, Ukrajina
Vojak ukrajinskej pohraničnej stráže chytá dron

20:05- AFU ostreľuje obec Ustinka v Belgorodskej oblasti, zatiaľ bez hlásených obetí, informuje tamojší guvernér.

Reklama

20:00- V noci došlo k útoku dronmi na Krym. Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že ich bolo 22 a všetky boli zostrelené.

Súdiac podľa snímky, ktorá bola dostupná online, ide podľa expertov o čínsky dron Mugin-5. Môže sa používať na prieskumné aj úderné účely, pretože dokáže zdvihnúť až 25 kilogramov akéhokoľvek nákladu (a tiež výbušniny).

Reklama

Ruské kanály Telegramu uvádzajú, že všetkých 22 dronov bolo práve tohto modelu. To znamená, že Ukrajina masívne využíva civilné čínske drony (západné médiá predtým špekulovali, že na Kremeľ zaútočil práve Mugin-5).

 

17:45 –  Najdôležitejšie informácie z večerného brífingu ukrajinského generálneho štábu:

Nepriateľ počas dňa podnikol osem raketových útokov.

Z toho päť rakiet X-22 bolo vypálených na civilné objekty v Mykolajivskej oblasti a jedna raketa X-22 v Chersonskej oblasti.

Reklama

Celkovo Rusi počas dňa uskutočnili 39 útokov. Ofenzívy sa uskutočnili v oblasti týchto osád:

v Bachmutskom smere – Bachmut, Chromovo, Ivanovskoje, Vremenyj Jar a Stupočki.

V smere Avdejevka – Avdejevka a Pervomajskoje

v smere na Marinku – Marinka.

 

Reklama

17:44 – Západ sa domnieva, že prípadná ukrajinská protiofenzíva by mohla pripraviť pôdu pre rokovania s Ruskom do konca roka, pričom Čína je považovaná za možného mierového sprostredkovateľa, uviedol denník Wall Street Journal s odvolaním sa na európskych a amerických predstaviteľov.

Podľa neho tento názor vychádza zo skutočnosti, že ani jedna strana nemôže viesť nepriateľské akcie donekonečna, avšak niektoré západné krajiny chcú otestovať mierovú úlohu Číny, čo, ako poznamenáva denník, naznačuje zmenu postoja Západu k Pekingu v tejto otázke.

Podľa novín sú kľúčoví predstavitelia Rady pre národnú bezpečnosť USA za uskutočnenie rokovaní medzi Kyjevom a Moskvou. Americké ministerstvo zahraničných vecí a CIA sú však k takejto myšlienke skeptické a pred podniknutím akýchkoľvek diplomatických krokov chcú vidieť výsledok prípadnej ukrajinskej protiofenzívy.

Noviny tiež poznamenali, že k takejto zmene nálad dochádza v súvislosti s vážnymi obavami západných krajín, že v budúcnosti nebudú schopné udržať požadovanú úroveň vojenskej pomoci orgánom v Kyjeve.

 

16:26 – Rusi v Bachmute v posledných dňoch zvýšili intenzitu ostreľovania z ťažkých zbraní, začali používať modernejšiu techniku a preskupujú jednotky.

Vyhlásil to veliteľ pozemných síl Oleksandr Syrskyj počas svojej návštevy východného frontu.

Syrskyj opisuje situáciu v tejto oblasti ako napätú, ale kontrolovanú – vďaka aktívnym akciám ukrajinských ozbrojených síl sa nepriateľovi nedarí dosiahnuť svoje ciele, tvrdí.

 

15:27  –  Situácia na frontoch 7. mája 2023

Reklama
Situácia na frontoch 7. mája 2023
Situácia na frontoch 7. mája 2023

 

15:25 – Český prezident Petr Pavel vyzval Ukrajinu, aby sa neponáhľala s protiofenzívou, aby sa vyhla hrozným stratám, a aby si uvedomila, že ak prehrá, nebude mať tento rok druhú šancu. Tieto myšlienky vyslovil v rozhovore pre denník The Guardian.

Pavel uviedol, že minulý týždeň na stretnutí s ukrajinským premiérom Denisom Šmygalom varoval ukrajinské orgány pred unáhlenými krokmi. Podľa českého lídra môžu niektorí chcieť tlačiť na Kyjev, aby preukázal akékoľvek výsledky.

Dodal, že bez ohľadu na silu svojich ozbrojených síl by Ukrajina nevyhnutne utrpela “strašné straty”, takže Kyjev si nemôže dovoliť neúspešnú protiofenzívu. “Pretože protiofenzíva si vyžaduje veľa zdrojov, pokiaľ ide o posádku, logistiku munície, financovanie pohonných hmôt. Tento rok bude len jeden pokus, takže musí byť úspešný,” povedal Pavel.

Vyslovil tiež názor, že EÚ by mala rokovať o nákupe munície s krajinami, s ktorými má zložité vzťahy. Pavel zároveň vyzval Západ, aby sa pripravil na to, že Ukrajina nebude schopná dosiahnuť všetky svoje deklarované ciele v konflikte s Ruskom.

Reklama

“Myslím si, že musíme urobiť všetko, čo je v našich silách, aby sme Ukrajincov povzbudili a pomohli im uspieť. Vnútorne však musíme byť pripravení aj na iné nepredvídané udalosti,” povedal český prezident.

 

15:02 – Prvé radary vyrobené izraelskou spoločnosťou RADA Electronic Industries pre systém prevencie raketových útokov sú už na Ukrajine. Informovali o tom noviny Israel Defense.

radar
Na snímke radar

 

14:26 – Najdôležitejšie informácie z brífingu ruského ministerstva obrany:

Reklama

– Útočné oddiely pokračujú v ofenzíve a dobyli dva bloky v severozápadnej a západnej časti Artemovska

– V noci bolo nad Čiernym morom zabránené útočiť 22 úderných ukrajinských dronov

– Straty AFU v smere na Kupjansk predstavujú 85 ľudí, sklad Pravého sektora zničený

– Ruské ozbrojené sily v noci zlikvidovali viac ako 340 vojenských a žoldnierskych jednotiek AFU v doneckom smere

– Ruské sily protivzdušnej obrany zničili od začiatku špeciálnej vojenskej operácie viac ako 4 000 ukrajinských dronov

– Ruské ozbrojené sily zasiahli jednotky dvoch brigád AFU v blízkosti osád Bohdanivka a Stupočka v Doneckej ľudovej republike

– Ruské ozbrojené sily zničili dva protiraketové radary americkej výroby pri osadách Novgorodskoje a Artemovo v DĽR

Reklama

– Ruské ozbrojené sily zasiahli veliteľské stanovište 124. brigády územnej obrany DĽR a komunikačné centrum 81. leteckej brigády

– Ruské jednotky počas dňa zničili až 75 vojakov AFU v smere Krasnoliman

 

12:49 – Rusi začali evakuovať obyvateľov mesta Energodar, v ktorom sa nachádza Záporožská jadrová elektráreň, uviedol generálny štáb ukrajinských ozbrojených síl.

Podľa jeho informácií sú ľudia s ruskými pasmi evakuovaní do prázdninových táborov v Berďansku a Primorsku.

 

12:06 – FSB tvrdí, že prekazila “útok ukrajinského dronu” na letisko Severnyj v Ivanovskej oblasti.

Reklama

“Útok na vojenské letisko v Ivanovskej oblasti bol naplánovaný proti lietadlu diaľkového radarového prieskumu a riadenia A-50,” uviedla FSB.

 

11:14 – Jevgenij Prigožin povedal, že Wagnerova PMC zostáva bojovať v Bachmute.

“Dnes v noci sme prvýkrát za celý tento čas dostali bojový rozkaz, ktorý, ak si odmyslíte tajné údaje, je suchý zvyšok nasledovný: “sľúbili nám, že dostaneme toľko munície a zbraní, koľko budeme potrebovať na pokračovanie ďalších akcií, prisľúbili nám, že na krídle bude vystavené všetko, čo je potrebné, aby nás nepriateľ nepodrezal, povedali nám, že v Bachmute môžeme operovať podľa vlastného uváženia, a ako človeka, ktorý bude prijímať všetky rozhodnutia v rámci bojových operácií Wagnerovho PMC, nám dali Surovikina, ktorý bude spolupracovať s ministerstvom obrany,” povedal Prigožin.

Pripomenieme, že predtým povedal, že PMC opustia Bachmut 10. mája.

 

11:13 – Vedúci ukrajinskej prezidentskej kancelárie Andrij Jermak uviedol, že mal telefonický rozhovor s poradcom prezidenta USA pre národnú bezpečnosť Jakeom Sullivanom.

Reklama

“Svojho partnera som informoval o aktuálnej situácii na fronte, o príprave jednotiek obranných síl na oslobodenie ukrajinského územia od okupantov, ako aj o naliehavých potrebách ukrajinskej armády,” uviedol vedúci OP.

 

10:53 – Ruský dron Lancet zničil americký systém SAM Avenger, ktorý Pentagón nedávno poslal do Kyjeva na obranu proti dronom, uviedlo ruské ministerstvo obrany.

 

10:14 – Úrady Ruskom obsadených území uviedli, že začali vypúšťať vodu z priehrady Kachovskej vodnej elektrárne.

 

9:43 – Ruská armáda zmarila pokus ukrajinských ozbrojených síl o prieskum v južnom Donecku, uviedol vedúci tlačového strediska skupiny Vostok Alexandr Gordejev.

Reklama

Zároveň v Kupjanskom smere ruskí vojaci odhalili a zničili tri ukrajinské DRG a zmarili dva pokusy o rotáciu jednotiek AFU, uviedol vedúci tlačového strediska skupiny Západ.

 

9:35 – Rusko podniklo raketový útok na Balakleju v Charkovskej oblasti, uviedol gubernátor Oleh Sinegubov.

Podľa neho raketa S-300 zasiahla územie jedného z parkovísk. Podľa predbežných informácií bolo zranených päť civilistov.

 

8:48 – V priebehu noci sily protivzdušnej obrany a elektronického boja odrazili ďalší útok na Sevastopol.

Informoval o tom guvernér Sevastopola Michail Razvozžajev.

Reklama

 

8:11 – Šéf MAAE Grossi označil situáciu v Záporožskej jadrovej elektrárni za čoraz nepredvídateľnejšiu a nebezpečnejšiu.

“Som mimoriadne znepokojený veľmi reálnymi hrozbami pre jadrovú bezpečnosť a ochranu, ktorým čelí jadrová elektráreň. Musíme okamžite konať, aby sme zabránili hrozbe vážnej jadrovej havárie,” citovala Grossiho webová stránka MAAE.

Podľa agentúry sa v poslednom čase zvýšila vojenská prítomnosť a aktivita na frontovej línii.

“Experti MAAE naďalej pravidelne počujú ostreľovanie, vrátane piatkovej neskorej noci,” uviedol Grossi.

Reklama

 

7:45 – Rusi popierajú informácie o úplnom odstavení všetkých blokov Záporožskej jadrovej elektrárne.

Vladimír Rogov, predstaviteľ Ruskom menovaných orgánov, tvrdí, že vyhlásenie ruského vedenia ZJE bolo nesprávne interpretované.

Hovorí, že šiesty blok jadrovej elektrárne bol pred niekoľkými týždňami v súvislosti s koncom vykurovacej sezóny prevedený z “horúcej odstávky” do “studenej odstávky”.

 

7:25 – Ukrajinské vojenské vedenie sa snaží presvedčiť Západ, aby znížil svoje očakávania týkajúce sa plánovaného protiútoku, pretože si nie je isté, či dokáže zvrátiť priebeh konfliktu. Informoval o tom denník The Washington Post, ktorý hovoril s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským a ukrajinským ministrom obrany Oleksijom Reznikovom.

Podľa novín sa predstavitelia Kyjeva obávajú, že v prípade neúspechu môže byť ich krajina zbavená dodávok vojenskej pomoci, pričom Západ sa môže pokúsiť prinútiť Kyjev, aby si sadol za rokovací stôl s Moskvou.

Washington Post pripomína, že podľa niektorých expertov by bolo ťažké alebo dokonca nemožné zatlačiť Rusko späť na pozície, ktoré malo pred začiatkom konfliktu vo februári 2022.

 

7:02 – Prigožin reagoval na kritiku odsudzujúcu stiahnutie Wagnerovho PMC z Artemovska.

“Je lepšie udržať armádu ako vyhrať bitku. V Artemovsku je dnes obsadených takmer 95 % území, zvyšných 5 % pre rozvoj kampane ďalej na západ nemá význam,” povedal Prigožin.

Zakladateľ spoločnosti povedal, že “hudobníci” už nemajú muníciu a že urobí všetko pre to, aby Wagnerovci zostali takí, akí sú.

“Nemám ambície zapísať sa do histórie ako človek, ktorý zabral mesto, mám ambície pomôcť ľuďom,” povedal.

 

7:01 – Úlohy operácie PMC Wagner v Artemovsku Doneckej ľudovej republiky boli úplne splnené. Uviedol to zakladateľ spoločnosti Wagner Jevhen Prigožin.

Reklama

Podľa neho bola operácia “mlynček na mäso Bachmut” zameraná “hlavne nie na dobytie osady Bachmut, ale na rozdrvenie jednotiek AFU a zorganizovanie oddychu pre ruskú armádu, aby obnovila svoju bojaschopnosť”.

 

6:55 – 6. mája 2023 – Hlavná vec z ruského pohľadu:

– Ruské ministerstvo obrany uviedlo, že traja piloti ruského letectva sa vrátili z ukrajinského zajatia

–  Kadyrov uviedol, že armáda Achmat je pripravená presunúť sa do Artemovska a že niekoľko jednotiek sa už presunulo na vykonávanie operácií protivzdušnej obrany

– Na diaľnici v Nižnonovgorodskej oblasti vybuchlo auto Zachara Prilepina, vodič zahynul a sám Prilepin bol zranený. Alexander Permjakov, ktorý bol zatknutý pre podozrenie z účasti na útoku, priznal, že konal na základe pokynov ukrajinských špeciálnych služieb

– Kyjev prišiel v priebehu jedného dňa o viac ako 400 vojakov a žoldnierov v Kupjanskom, Krasnolimanskom, Doneckom, Chersonskom, Južnodoneckom a Záporožskom smere, uviedlo ruské ministerstvo obrany

– Nad Krymom zostrelili dve ukrajinské rakety Grom-2, žiadne obete ani škody, uviedol poradca hlavy republiky Kryučkov

Stav frontov

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:23

Pápež František plánuje na budúci rok navštíviť Turecko. Urobí tak pri príležitosti 1700. výročia Prvého nicejského koncilu, ktorý bol vôbec prvým cirkevným snemom s účasťou biskupov z celého kresťanského sveta. Oznámil to vo štvrtok v Lisabone carihradský pravoslávny patriarcha Bartolomej, informuje agentúra Reuters.

Pápež podľa neho plánuje najprv navštíviť sídlo carihradského ekumenického patriarchu v Istanbule a neskôr sa vyberie do tureckého mesta Iznik, niekdajšej Nicey, ktorá bola od mája do júla 325 dejiskom spomínaného koncilu za účasti cisára Konštantína.

19:41

Na západnom Slovensku má v piatok (17. 5.) silnejšie fúkať. Počítať treba aj s búrkami. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na svojom webe.

19:27

Juhoafrická republika (JAR) vo štvrtok na pôde Medzinárodného súdneho dvora (MSD) uviedla, že situácia v Pásme Gazy dosiahla “nové a hrozné štádium”. Hlavný súdny orgán OSN pritom požiadala o prijatie mimoriadnych opatrení na zastavenie izraelskej vojenskej operácie v meste Rafah na juhu tejto palestínskej enklávy, informuje agentúra AP.

Ide už o tretie pojednávanie MSD týkajúce sa konfliktu v Gaze na podnet JAR.

19:25

Súd v Turecku vo štvrtok odsúdil bývalého vodcu opozičnej prokurdskej Ľudovodemokratickej strany (HDP) Selahattina Demirtaša na súhrnný trest 42 rokov väzenia za jeho údajný podiel na prokurdských demonštáciách z jesene 2014, ktoré vypukli, keď džihádisti obsadili sýrske mesto Kobané.

Súdny proces trval štyri roky, pričom bolo súdených 108 členov strany HDP, vrátane jej bývalých vodcov a poslancov, ktorým v prípade uznania viny hrozili doživotné tresty.

19:19

Záujmy poľnohospodárov by sa mali opäť dostať do centra pozornosti politiky Európskej únie (EÚ), vyhlásil vo štvrtok maďarský minister poľnohospodárstva István Nagy a dodal, že táto otázka bude jednou z hlavných tém maďarského predsedníctva EÚ v druhej polovici roka. Informuje agentúra MTI.

19:15

Pre USA by bol lepšie zachovať otvorený obchodný systém, než zavádzať nové clá na čínsky tovar. Oznámil to vo štvrtok Medzinárodný menový fond (MMF), podľa ktorého by Washington a Peking mali spolupracovať na riešení napätia vo vzájomných obchodných vzťahoch. Informovala agentúra Reuters.

Dlhoočakávané oznámenie sa dotýka celého radu produktov, od ocele a hliníka, cez polovodiče, elektrické vozidlá, solárne články či žeriavy na vykladanie lodí až po medicínske produkty.

18:49

Po desaťročiach, v ktorých Holandsko ťažilo z toho, že bolo jednou z najotvorenejších ekonomík na svete, sa štyri pravicové strany novej koalície zhodli na tom, že je čas na “novú kapitolu”. Podľa štvrtkovej analýzy informačného portálu DutchNews.nl to zmení doterajší obraz krajiny a dostane ju do sporu s EÚ.

Najradikálnejšie plány sa týkajú imigrácie. Líder Strany slobody (PVV) Geert Wilders kvôli možnosti presadiť “najprísnejší prístup k azylu vôbec” obetoval aj svoje šance stať sa premiérom.

17:56

Poľský premiér Donald Tusk vo štvrtok informoval, že po stredajšom atentáte na predsedu slovenskej vlády Roberta Fica dostal vyhrážky smrťou aj on, informuje TASR.

Politická atmosféra v Poľsku je v posledných rokoch výbušná – okrem iného aj v súvislosti s vraždou dlhoročného primátora prístavného mesta Gdansk Pawla Adamowicza, ktorý bol kritikom vtedajšej vládnej strany Právo a spravodlivosť (PiS).

Donald Tusk na kongrese Európskej ľudovej strany v Bukurešti
Na snímke poľský premiér Donald Tusk
17:55

Bahrajnský kráľ Hamad bin Ísá al-Chalífa vo štvrtok na stretnutí Ligy arabských štátov (LAŠ) v bahrajnskom hlavnom meste Manáma navrhol zvolanie mierovej konferencie zameranej na Blízky východ. Schôdzka v Manáme sa zaoberá predovšetkým vojnou medzi Izraelom a vojenským hnutím Hamas v Pásme Gazy. Informovala agentúra AFP.

Na stretnutí LAŠ, na ktorom sa zúčastnilo 22 krajín, vystúpil aj bahrajnský kráľ Hamad bin Ísá al-Chalífa, ktorý navrhol medzinárodnú mierovú konferenciu zaoberajúcu sa Blízkym východom. “Žiadame medzinárodné uznanie celého územia Palestínskeho štátu a jeho vstup do OSN,” uviedol.

17:41

Krajský súd v Ústí nad Labem začal vo štvrtok hlavné pojednávanie v prípade založenia požiaru v národnom parku České Švajčiarsko v roku 2022. Bol to najrozsiahlejší lesný požiar v histórii ČR. Jiří L., ktorého obžaloba zo zapálenia lesa vinní, sa priznal len k založeniu menších požiarov v okolí. Informoval server iDNES.cz.

Podľa advokáta Víta Pavka založil jeho klient menšie požiare v takzvanej mánii. “Pod vplyvom rôznych zdravotných okolností páchal zlo, kam sa len pozrel,” vysvetlil advokát.

Hlavné pojednávanie by podľa servera malo pokračovať v piatok dopoludnia. Obžalovanému hrozí až 15 rokov za mrežami.

17:27

Talianska pravicová strana Liga severu (LN) vo štvrtok vyhlásila, že chce zmeniť zákon a odstrániť vlajku Európskej únie z verejných úradov v krajine, čím hodlá posilniť svoj euroskeptický mandát pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu. Informovala agentúra Reuters.

Líder strany Matteo Salvini, ktorého volebné úspechy v uplynulých rokoch upadli, obnovil radikálnu platformu, aby prilákal euroskeptických voličov a zvýšil podporu svojej strany.

17:25

Tínedžer sa vyhrážal, že vystrieľa školu vo Vysokom nad Jizerou v českom Libereckom kraji. Pri výsluchu uviedol, že išlo o hlúpy žart. Polícia zdôraznila, že ho to zodpovednosti nezbavuje, a začala proti nemu trestné stíhanie. Na základe serverov iDNES.cz a Novinky.cz o tom informuje spravodajkyňa TASR.

Hovorkyňa školy v Libereckom kraji dodala, že na škole platia bezpečnostné opatrenia, ktoré majú zaistiť bezpečnosť študentov.

16:48

Klimatická kríza negatívne ovplyvňuje financie jednotlivcov aj firiem. Zhoršenie situácie, a to aj na Slovensku vníma Európska environmentálna agentúra (EEA), ktorá odporučila, aby sa ľudia na takéto zmeny lepšie pripravili.

Povodne či poveternostné extrémy zvýšili klimatické riziká najmä v oblasti energetiky, vody a dopravy. Takéto prírodné živly môžu mať zničujúce následky na infraštruktúru aj hospodársku činnosť.

16:25

Slovensko v ekonomickej výkonnosti v najbližších rokoch prekoná svojich najväčších západných obchodných partnerov, s výnimkou Maďarska a Poľska. V komentári k aktuálnej jarnej prognóze Európskej komisie (EK) na to upozornil analytik Inštitútu finančnej politiky (IFP) Ministerstva financií (MF) SR Richard Kubas.

Tempo rastu hrubého domáceho produktu (HDP) na Slovensku sa v tomto roku podľa EK zrýchli na 2,2 % z vlaňajších 1,6 %.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zľava novozvolený prezident SR Peter Pellegrini a prezidentka SR Zuzana Čaputová si podávajú ruky počas vyhlásenia k atentátu na premiéra SR Roberta Fica (Smer-SD) v Bratislave

Autor: TASR - Jaroslav Novák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Andrej Sablič

Gustáv Murín

Marián Tkáč

Ivan Štubňa

Miroslav Iliaš

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali