Švajčiarky majú šesť glóbusov zo super G, polovicu z nich získala Gutová-Behramiová

Švajčiarky majú šesť glóbusov zo super G, polovicu z nich získala Gutová-Behramiová

Bratislava 1. marca 2021 (SITA/HSP/Foto:TASR/AP-Elvis Piazza)

 

Na úvod piata vo Val d’Isere, na záver druhá vo Val di Fassa a medzitým štyri víťazstvá v St. Antone, Crans Montane a dvakrát v Garmisch-Partenkirchene. Sezóna SP 2020/2021 v super G v podaní Švajčiarky Lary Gutovej-Behramiovej nemala ďaleko od dokonalosti. Aj preto je už istá víťazka malého glóbusu za túto disciplínu tri týždne pred vyvrcholením súťažnej zimy v Lenzerheide. Pred Taliankou Federicou Brignoneovou má náskok 202 bodov

Lara Gut
Na snímke uprostred talianska lyžiarka Federica Brignoneová, Švajčiarka Lara Gutová-Behramiová (vľavo) a Švajčiarka Corinne Suterová (vpravo) na pódiu v disciplíne Super G v alpskom lyžovaní

“Som šťastná, ale unavená. Ale predsa len viac šťastná, lebo malý glóbus som nezískala už dobrých pár rokov. Je to vždy čosi výnimočné. Veľmi si to vážim,” skonštatovala 29-ročná Gutová-Behramiová, cituje ju aj portál SRF.

Reklama

Vo Val di Fassa bola blízko k tomu, aby dovŕšila víťazný hetrik, keďže v piatok a sobotu narysovala najlepšie dlhé oblúky a dosiahla najlepší čas vo dvoch zjazdoch. V súper G sa však musela skloniť pred Taliankou Federicou Brignoneovou, ktorá predviedla najčistejšiu jazdu najmä v strednej – najviac zatočenej časti trate.

“Je úžasné. že napriek enormnej únave z troch dní som sa opäť postavila na stupne víťazov. Dôležité bolo zachovať si koncentráciu. Veľa nechýbalo a aj ja by som skončila v ochrannej sieti. Nebol to dnes taký výkon ako v sobotu, ale stále je to veľmi dobré,” doplnila Gutová-Behramiová.

Reklama

 

Švajčiarsko triumfovalo vo svetovom pohári šesť krát

Švajčiarsko eviduje v ženskej kategórii šesť získaných malých glóbusov za celkový triumf vo Svetovom pohári v super G. Až tri z nich získala práve Gutová-Behramiová, o ďalšie sa podelili legendy z 80. rokov minulého storočia Maria Walliserová a Michela Figiniová, jeden pridala pred rokom aj Corinne Suterová. Gutová-Behramiová ich všetky poriadne tromfla. Po rokoch 2014 a 2016 zaznamenala v tejto sezóne triumfálny návrat na čelo výsledkového poradia v druhej najrýchlejšej disciplíne. Potvrdila to aj na nedávnych majstrovstvách sveta v talianskej Cortine d’Ampezzo, kde v super G rovnako zdolala kompletnú konkurenciu.

“Na konci sezóny je už všetko náročné. Fyzicky aj mentálne máme toho plné zuby, ale snažíme sa zo všetkých síl pokračovať. Aj dnešné ťažké pády ukázali, aké sme zraniteľné.” podotkla manželka futbalistu Valona Behramiho.

Sympatická Švajčiarka si počas predchádzajúcich troch dní výrazne polepšila aj v boji o veľký glóbus. Hoci sa Slovenka Petra Vlhová snažila zo všetkých síl, nedeľňajšie preteky po hrozivom páde nórskej súperky Kajsy Vickhoff Lieovej nezvládla a body do Svetového pohára si v super G nepripísala. Skúsená Gutová-Behramiová jej tak odskočila už na 187 bodov. Do konca sezóny však ešte zostáva dosť pretekov na to, aby sa situácia dala zvrátiť v prospech Slovenky.

“Veľký glóbus ma teraz ešte nezaujíma. Idem konečne domov, aby som na chvíľu úplne vypla. To je teraz najdôležitejšie,” dodala dvojnásobná zlatá medailistka z MS 2021.

Reklama

Svetový pohár alpských lyžiarok sa aktuálne po piatich rokoch presúva na Slovensko. Nízkotatranské stredisko Jasná bude najbližší víkend dejiskom pretekov v obrovskom slalome a slalome, kde by Petra Vlhová opäť chcela vážnejšie prehovoriť do boja o veľký glóbus.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:16

Fínski hokejoví reprezentanti zvíťazili v piatkovom prípravnom zápase pred MS 2024 nad Švédskom 2:1 po predĺžení. O ich triumfe rozhodol v 65. minúte Ahti Oksanen. Suomi odplatili súperovi štvrtkovú prehru 0:4. Švédi budú na šampionáte súpermi Slovákov v základnej B-skupine.

19:39

Ľudskoprávna organizácia Human Rights Watch (HRW) v piatok vyzvala parlament v Gambii, aby zamietol návrh zákona, ktorého cieľom je zrušiť zákaz mrzačenia ženských pohlavných orgánov.

19:39

Bývalý ruský bankár a expremiér vlády Náhorného Karabachu Ruben Vardanjan, ktorý je zadržiavaný v Azerbajdžane, vyhlásil vo väzení v Baku hladovku.

19:38

Pokiaľ bude mať Maďarsko národnú vládu, nepodporí žiadnu zo strán rusko-ukrajinskej vojny. Na oficiálnom otvorení kampane vládnucej aliancie Fidesz-KDNP pred júnovými voľbami do Európskeho parlamentu to v piatok v Budapešti povedal maďarský premiér Viktor Orbán.

19:15

Argentínsky tenista Tomas Martin Etcheverry postúpil do semifinále dvojhry na antukovom turnaji ATP v Barcelone. Trinásty nasadený hráč vyradil vo štvrťfinále Brita Camerona Norrieho 7:6 (4), 7:6 (1). Trojka “pavúka” Casper Ruud si poradil s Matteom Arnaldim z Talianska 6:4, 6:3.

18:59

Počas záplav v Spojených arabských emirátoch (SAE) prišli o život traja pracovní migranti z Filipín. Dve ženy sa počas záplav udusili vo svojom vozidle a jeden muž utrpel zranenia s následkom smrti, keď jeho vozidlo spadlo do priehlbiny, uviedlo vo vyhlásení filipínske ministerstvo pre migrujúcich pracovníkov.

18:33

Polícia v piatok vo švédskom meste Vasteras postrelila a zadržala muža, ktorý vraj s pomocou ostrého objektu spôsobil zranenia trom starším ženám.

18:28

Americká tenistka Sloane Stephensová postúpila na antukovom turnaji WTA v Rouene do semifinále. V pozícii nasadenej šestky vyhrala vo štvrťfinále nad štvorkou podujatia Jüan Jüe z Číny 6:2, 6:2.

18:27

Kazašská tenistka Jelena Rybakinová postúpila do semifinále dvojhry na antukovom turnaji WTA v Stuttgarte. Ako štvrtá nasadená zdolala vo štvrťfinále Jasmine Paoliniovú z Talianska 6:3, 5:7 a 6:3. Češka Markéta Vondroušová vyradila druhú nasadenú Arinu Sobolenkovú z Bieloruska 3:6, 6:3, 7:5. Medzi elitné kvarteto ide Poľka Iga Swiateková, turnajová jednotka vyhrala nad Britkou Emmou Raducanuovou 7:6 (2), 6:3.

18:25

Taliansko a Francúzsko by mali svoje výdavky redukovať výraznejšie, než momentálne plánujú, naopak Nemecko by malo ísť opačným smerom a objem výdavkov zvýšiť. Uviedol to v piatok Medzinárodný menový fond (MMF).

18:24

Hlavný ukazovateľ nezamestnanosti PDU v marci dosiahol úroveň 3,88 %, čo je o 0,04 percentuálneho bodu (p. b.) menej ako vo februári. Medziročne klesol o 0,41 p. b. Počet nezamestnaných evidovaných na úradoch práce v marci tohto roka dosiahol najnižšiu úroveň od konca roka 2019. Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny (ÚPSVR) SR o tom v piatok informovalo na svojej internetovej stránke.

18:23

V Poľsku zadržali Bielorusa, ktorý údajne nariadil marcový útok na ruského opozičného politika Leonida Volkova v litovskom Vilniuse. Oznámil to v piatok poľský premiér Donald Tusk. Litovský prezident Gitanas Nauséda krátko predtým informoval, že v Poľsku zadržali aj dve osoby podozrivé zo spáchania zmieneného útoku.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali