Sme rodina pošle do boja o prezidentský palác Milana Krajniaka

Sme rodina pošle do boja o prezidentský palác Milana Krajniaka

Bratislava 31. mája 2018 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)

 

Kandidátom hnutia Sme rodina v budúcoročných prezidentských voľbách bude poslanec Milan Krajniak. Oznámili to na štvrtkovej tlačovej konferencii predstavitelia Sme rodina. Prezident musí byť podľa neho ostrovom pokoja.

Na snímke vľavo prezidentský kandidát hnutia Milan Krajniak a vpravo predseda hnutia Boris Kollár

“Kandidujem preto, aby som naplnil to, čo ľudia už roky od politiky očakávajú, ale čomu sa im nedostalo,” povedal kandidát na prezidenta. Podľa neho každý človek si zaslúži pozornosť. Krajniak tvrdí, že bude pomáhať ľuďom na Slovensku a bude reprezentovať práve ľudí.

Reklama

Zároveň uviedol, že bude pokojnou silou, ale nikdy nebude mlčať, keď bude treba pomôcť ľuďom. “Chýbajú nám tu vzory, ktoré by sa dali nasledovať. Chcem byť pokojnou silou, ktorá vášne tlmí a nie bičuje. Budem pokojnou silou a ostrovom stability na rozbúrenej politickej scéne,” povedal s tým, že je to dôležité, pretože ak prevládajú vášne, potom sa politika presúva do osobných konfliktov a na pomoc ľuďom sa zabúda. Prezident musí byť podľa jeho slov ostrovom pokoja. “Chcem byť vzorom v tom, že keď politik niečo sľúbi, tak to dodrží. Chcem byť vzorom v tom, že všetok svoj čas a energiu nebudem venovať sebe a oligarchom v pozadí, ale pomoci ľuďom,” vyhlásil.

Kandidát na prezidenta tvrdí, že ak dostane dôveru, bude veľmi aktívnym politikom a bude využívať svoje kompetencie. Uviedol, že do prezidentskej kancelárie bude pozývať pravidelne členov vlády, aby mu poskytli informácie o tom, ako riešia žiadosti od ľudí o pomoc. Doplnil, že každá žiadosť ľudí bude prerokovaná s ministrom a zároveň bude adresát informovaní, ako bola jeho žiadosť vybavená. “Ako prezident vystúpim v parlamente vždy, keď budem presvedčený, že tam bude návrh zákona, ktorý ľuďom môže pomôcť alebo uškodiť,” definoval. Krajniak plánuje zaviesť aj inštitút ľudovej konzultácie s tým, že o výsledkoch bude informovať parlament aj vládu.

Reklama

Podľa Krajniaka v slovenskej politike každý niekomu pomáha. On plánuje pomáhať ľuďom. Líder hnutia Sme rodina Boris Kollár poznamenal, že od začiatku bolo jasné, že chcú postaviť vlastného kandidáta. “Keď sme začínali, ľuďom sme na námestiach niečo sľúbili a dodržali sme to. Neotočili sme ako iné politické strany. Hovorí sa, že prezident je len reprezentatívna funkcia,” povedal Kollár.

Prezidentské voľby budú na jar 2019. Súčasný prezident Andrej Kiska sa už o najvyšší post v štáte uchádzať nebude. Záujemcovia o palác môžu kandidovať, ak splnia zákonné podmienky. Za prezidenta možno podľa zákona zvoliť každého občana SR s trvalým pobytom na Slovensku, ktorý má v deň voľby aspoň 40 rokov. Kandidátov navrhuje najmenej 15 poslancov Národnej rady SR alebo občania, a to na základe petície podpísanej najmenej 15.000 občanmi.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

10:58

Krajiny Európskej únie musia Ukrajine poslať svoje protiraketové systémy, aby posilnili jej vzdušnú obranu. Vyhlásil to šéf zahraničnej politiky EÚ Josep Borrell. Zároveň upozornil, že Európa sa nemôže spoliehať na to, že Ukrajine budú pomáhať Spojené štáty. 

Summit EÚ - západný Balkán
Na snímke šéf diplomacie EÚ Josep Borrell
10:57

Juhokórejskej podnikateľke zamietli ruské úrady vstup do krajiny a následne na ňu uvalili 30-ročný zákaz vstupu. Incident zrejme nesúvisí s bilaterálnymi vzťahmi medzi obomy krajinami, ktoré sa zhoršili v súvislosti s vojnou Moskvy na Ukrajine, uviedol predstaviteľ Soulu.

10:45

Starostu malého banského mesta v Ekvádore zastrelili len niekoľko dní pred celoštátnym referendom o sprísnení opatrení proti zločinu.

09:58

Austrálska polícia zadržala muža, ktorý je podozrivý z neúspešnej distribúcie drog v krajine. V jej dôsledku sa na plážach východného pobrežia Austrálie istý čas objavovali záhadné balíky s kokaínom. 

09:58

Polícia v Bayreuthe v nemeckej spolkovej krajine Bavorsko zadržala dve osoby podozrivé zo špionáže pre Rusko.

09:57

Rusko oblastiach hraničiacich s Ukrajinou zneškodnilo 20 dronov a dve balistické rakety. 

09:34

Poľský prezident Andrzej Duda vyhlásil, že jeho stretnutie s bývalým prezidentom USA Donaldom Trumpom bolo stretnutím priateľov.

Duda a Trump sa stretli v New Yorku
Na snímke poľský prezident Andrzej Duda (druhý zľava), bývalý prezident USA a republikánsky prezidentský kandidát Donald Trump (vľavo)
09:31

Všetky politické strany v Južnom Sudáne musia uskutočniť bezodkladné kroky, aby sa dlhodobo odkladané parlamentné voľby mohli uskutočniť tento rok, uviedol v stredu generálny tajomník OSN António Guterres.

Guterres je znepokojený zásahom ekvádorskej polície na mexickej ambasáde
Na snímke generálny tajomník OSN António Guterres
09:30

Ruská armáda útočila dronmi na kritickú infraštruktúru v západoukrajinskej Ivano-Frankivskej oblasti. Ukrajinským silám sa bezpilotné lietadlá podarilo zneškodniť. Uviedla to tamojšia gubernátorka Svetlana Oniščuková.

09:28

Platforma sociálnej siete X bude spolupracovať s pakistanskou vládou, aby “pochopila jej obavy”. Reaguje tak na informácie úradov, podľa ktorých bola sieť X v krajine zakázaná na dva mesiace z bezpečnostných dôvodov. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke zemiaky na vlečke na poli pri Spišskej Belej

Autor: TASR-Adriána Hudecová

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali