Slovenskí hokejisti sa stali majstrami Európy v rinkbandy, dosiahli historicky cenné víťazstvá

Slovenskí hokejisti sa stali majstrami Európy v rinkbandy, dosiahli historicky cenné víťazstvá

Krásno nad Kysucou 14. septembra 2018 (HSP/Foto:SAB)

 

Slovenskí bandyhokejisti dosiahli nový významný úspech. Vyhrali Majstrovstvá Európy v rinkbandy 2018 a skončili druhí na International rinkbandy tournament 2018. Na oboch turnajoch ich súpermi boli silné reprezentačné mužstva a skúsené klubové tímy. Záver sezóny 2017 – 2018 bol veľmi úspešný pre slovenských bandyhokejistov.  

Na snímke slovenský tím

Prvý deň dvojdňového turnaja sa hrali stretnutia Majstrovstiev Európy v rinkbandy 2018 a zároveň aj prvé zápasy International rinkbandy tournament 2018, kde medzi sebou súperili o prvenstvo reprezentácie Česka, Nemecka a Ukrajiny, ruské klubové mužstva Krasnojarska a  Pervouraľska a domáca reprezentácia Slovenska. Na Majstrovstvách Európy, pochopiteľne, sa zúčastnili iba reprezentačné mužstva a do medzinárodného turnaja sa zapojili navyše aj dva klubové tímy.

Reklama

Majstrom Európy v rinkbandy 2018 sa stala reprezentácia Slovenska. Body tímov Krasnojarska a Pervouraľska sa rátali do International rinkbandy tournament, ktorý pokračoval na druhý deň play off zápasmi. Krasnojarsk a Slovenský národný tím sa vyhli ránnym švrťfinálovým bojom, pretože obsadili v prvý turnajový deň 1. a 2 miesto v skupine. Oba tímy čakali na svojich semifinálových súperov a tým pádom mali viac času na prípravu a oddych. Možno to im pomohlo, pretože napokon obaja súperi sa stretli vo finále…

Priebeh Majstrovstiev Európy pre náš portál zhodnotil predseda Slovenskej asociácie bandy Lukáš Vepy: „Prvý zápas sme tesne vyhrali nad Nemcami 4:3. V druhom stretnutí sme porazili nášho tradičného súpera Česko 3:1 a posledný zápas sme vyhrali nad Ukrajinou s futbalovým výsledkom a tiež veľmi tesne 1:0. Každý jeden zápas bol veľmi náročný a naše mužstvo sa zlepšovalo s každým stretnutím a gradovalo to výkonom proti Ukrajine,“ podčiarkol Lukáš Vepy.

Reklama
Na snímke slovenský tím

„Zároveň sa hral aj International rinkbandy turnaj 2018, na ktorý boli pozvaní tímy Pervouraľska a Krasnojarska, ktore priniesli nesmiernu kvalitu a skúsenosti. Zápasy proti nim boli vysokou školou pre našich hráčov. Ich prehľad v hre, ladné korčuľovanie a vynikajúca streľba nám robili problémy. Ale chcem pochváliť výkony našich chlapcov – oproti minulým Majstrovstvám Európy sa naši hokejisti veľmi zlepšili a ukazuje sa kvalitná práca na tréningoch a tiež skúsenosti, ktoré nabrali počas prvého ročníku Rink Bandy Ligy, ktorej aj túto sezónu plánujeme odohrať v priebehu mája a júna 2019,“ prezradil predseda Slovenskej asociácie bandy.

„Chcem sa poďakovať MM aréne, pánovi Martikánovi a celému tímu ľudí, ktorí pracujú v aréne. Vytvorili nám vynikajúce podmienky na konanie prvého historického medzinárodného turnaja v takomto rozsahu na Slovensku po 88 rokoch! Ďakujeme za podporu aj mestu Krásno nad Kysucou a pánovi primátorovi Grapovi, že si našiel čas v nabitom programe a prišiel na otvárací ceremoniál. Veľká vďaka patrí partnerom Slovenskej asociácie Bandy, že nás podporujú v týchto neľahkých časoch. Verím, že ľudia si užili Majstrovstva Európy v rinkbandy a že na Slovensku sa tento krásny šport znovu nájde svoje miesto medzi fanúšikmi,“ zdôraznil Lukáš Vepy.

Podrobnejšie zhodnotil vystúpenie slovenskej reprezentácie: „Prvý zápas proti Nemcom bol zoznamovací z obidvoch strán. Prvých 12 minút sme tím Nemecka nepustili do žiadnej veľkej šance a kontrolovali hru a hrali veľmi dobre. Posledných 8 minút boli z našej strany zlých, pretože sme dovolili Nemcom sa vrátiť do zápasu a nakoniec z toho bola dráma do posledných sekúnd,“ vysvetlil Lukáš Vepy.

Na snímke tréner Stefan Lillis Jonsson, popredseda Slovenskej asociácie Bandy Ľudovít Vepy a predseda Slovenskej asociácie Bandy Lukáš Vepy

„Zápas proti Čechom sme začali aktívne a naše družstvo si vypracovalo viacej gólových šancí. Za stavu 1:1 bol zápas nesmierne vyrovnaný a vedeli sme že ďalší gól môže rozhodnúť. Nakoniec sme strelili ešte dva a s veľkou radosťou vyhrali tento zápas. Zápas proti Krasnojarsku bol z našej strany najlepší na celom turnaji. Zahrali sme vynikajúco v ofenzíve aj defenzíve a zaslúžene vyhrali. Chlapci korčuľovali, pekne kombinovali, vytvárali si šance a zaslúžene vyhrali. Zápas proti Pervouraľsku bol z našej strany horši, nezachytili sme úvod a to sa odzrkadlilo aj na výsledku,“ povedal.

„Zápas proti Ukrajine bol nesmierne napínavý, lebo sme vedeli, že ak tento zápas vyhráme, tak budeme majstri Európy. Na chlapcoch bolo vidieť odhodlanosť a túžbu po víťazstve. Hrali sme vynikajúco v defenzíve a poctivo si plnili svoje povinnosti v útoku a vedeli sme, že si vypracujeme šance, z ktorých nejaký gól padne. Nakoniec to bol jeden gól. Boli sme veľmi radi. Bolo to veľké zadosťučinenie pre chlapcov za kus tvrdej práce. Gro tímu bolo aj minulý rok na ME v Nymburku a jednoznačne sme chceli na domácej pôde vyhrať,“ podčiarkol Lukáš Vepy.

Reklama

„Na druhý deň pokračoval už International rinkbandy tournament 2018. Tým pádom, že sme skončili na vrchných priečkach, tak sme boli oslobodení od ranného vstávania a hrali až semifinále, kde na nás čakali Nemci. Od začiatku sme kontrolovali hru, o čom svedči aj výsledok. Postúpili sme do vytúženého finále,“ povedal.

„Vo finále nás čakal tím Krasnojarska, ktorý sme porazili v skupine, a trúfali sme si aj teraz, aj keď sme vedeli, že 2 razy ich poraziť bude nesmierne ťažké. Od začiatku sa prejavila ich skúsenosť, prehľad v hre, presné nahrávky na čepeľ bandy hokejky. Ich tím kontroloval hru a nekompromisne trestal každé naše malé zaváhanie. My sme bojovali až do konca, ale,  bohužiaľ, musíme športovo uznať, že v tomto zápase boli lepší. Tím Krasnojarska vyhral International rinkbandy tournamet 2018,“ povedal v závere svojho komentáru predseda Slovenskej asociácie bandy Lukáš Vepy.

 

Výsledky zápasov

Slovensko – Nemecko 4:3, Pervouraľsk – Nemecko 6:0, Ukrajina – Krasnojarsk 1:3,

Reklama

Slovensko – Česko 3:1, Nemecko – Krasnojarsk 1:3, Pervouraľsk – Ukrajina 4:2, Slovensko –      Krasnojarsk 4:1, Pervouraľsk – Nemecko 7:1, Česko – Ukrajina 1:3, Slovensko – Pervouraľsk          2:4, Česko – Nemecko 2:2, Pervouraľsk – Krasnojarsk 0:6, Slovensko – Ukrajina 1:0,  Krasnojarsk – Česko 6:3, Ukrajina – Nemecko 2:4.

 

Tabuľka Majstrostiev Európy v Rinkbandy 2018

1. miesto Slovensko                3  0  0  6 b.

2. miesto Nemecko                 1  1  1  3 b.
3. miesto Ukrajina                  1  0  2  2 b.
4. miesto Česko                      0  1  2  1 b.

 

Tabuľka International rinkbandy tournament 2018

1. miesto Krasnojarsk             4  0  1  19:9     8
2. miesto Slovensko                4  0  1  14:9     8
3. miesto Pervouraľsk                        4  0  1  21:11   8
4. miesto Nemecko                 1  1  3  11:18   3
5. miesto Ukrajina                  1  0  4    8:13   2
6. miesto Česko                      0  1  4    7:20   1

 

Štvrťfinále

Reklama

Nemecko – Ukrajina 1:0, Pervouraľsk – Česko 3:2

 

Semifinále

Slovensko – Nemecko 5:2, Krasnojarsk – Pervouraľsk 3:2

 

Reklama

O 3. miesto

Nemecko – Pervouraľsk 1:9

 

Finále

Slovensko – Krasnojarsk 2:4

Reklama

 

Najužitočnejší hráč International rinkbandy tournament 2018

Igor Konoplev /Pervouraľsk/

Najlepší strelec International rinkbandy tournament 2018

Sergej Burlakov /Krasnojarsk/

Najlepší brankár International rinkbandy tournament 2018

Samuel Štofik /Slovensko/

Reklama

Zostava Slovenska

Samuel Štofik, Michal Hanic, Marián Korpáš, Peter Beneš, Marek Nezník, Kristián Lukšo, Miroslav Krídl, Matej Michalovič, Gabriel Krýdl, Oliver Štofik, Stanislav Opavský, Jozef Sojka, David Ferletjak

Tréner Stefan Lillis Jonsson

Popredseda Slovenskej asociácie Bandy Ľudovít Vepy

Predseda Slovenskej asociácie Bandy Lukáš Vepy

 

Eugen Rusnák

Reklama

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:30

Barack Obama, Bill Clinton a niekoľko veľkých mien zo sveta americkej zábavy sa vo štvrtok večer zišli v New Yorku, aby pomohli na akcii prezidentovi Joeovi Bidenovi získať rekordnú sumu 25 miliónov dolárov na kampaň za jeho znovuzvolenie. Informovala agentúra AP.

Nálada vo vypredanej koncertnej sále Radio City Music Hall v New Yorku bola elektrizujúca. Obama ocenil Bidenovu ochotu hľadať spoločnú pôdu a povedal: “Toto je ten typ prezidenta, akého chcem.”

Joe Biden Barack Obama Bill Clinton Stephen Colbert
Stephen Colbert spoločne s Bidenom, Obamom a Clintonom v New Yorku
08:03

Teroristické hnutie Islamský štát (IS) vo štvrtok vyhlásilo, že bude podnikať ďalšie útoky proti “židom a kresťanom” po celom svete. Informuje agentúra DPA.

Hovorca IS Abú Huzajfa al-Ansárí v 40-minútovej novej zvukovej nahrávke, zverejnenej médiom hnutia al-Furkán, vyzval “osamelých vlkov na útoky proti križiakom (kresťanom) a židom všade vo svete, predovšetkým v Európe, Spojených štátoch a v srdci židovského štátu, meste al-Kuds, a v Palestíne počas ramadánu”.

07:52

Súd v ruskej exkláve Kaliningrad vo štvrtok odsúdil novinára Michaila Feldmana na dva roky odňatia slobody za kritiku ruskej vojenskej ofenzívy na Ukrajine. Polícia v Moskve počas 24 hodín zadržala ďalších piatich reportérov, informuje agentúra AFP.

07:30

Autobus s približne 60 cestujúcimi havaroval vo štvrtok večer na diaľnici v západnom Nemecku, zranenia utrpelo vyše 20 ľudí. 

Podľa policajného hovorcu autobus prevážal študentov strednej odbornej školy vo Warburgu. Vracali sa z výletu v Anglicku.

07:20

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke sa stal v pondelok 25. marca fatálny incident. Personál vykonal potrat zdravej žene v štvrtom mesiaci tehotenstva, pretože si splietol pacientky. Vo štvrtok to potvrdila tlačová hovorkyňa nemocnice Eva Stolejda Libigerová. Prípadom sa zaoberá polícia, informoval portál iDNES.cz.

Tehotná žena išla na bežnú kontrolu, kým druhej žene mali lekári urobiť zákrok, ktorý sa vykonáva napríklad pri liečbe chorej maternice, ale je možné ním tiež ukončiť tehotenstvo.

07:00

Francúzsky prezident Emmanuel Macron vo štvrtok vyhlásil, že členovia skupiny G20 sa budú musieť zhodnúť, či pozvú ruského lídra Vladimira Putina na novembrový summit v Brazílii. Informovala agentúra AFP.

Brazília sa postavila proti snahe izolovať a potrestať Rusko za jeho inváziu na Ukrajinu a tvrdí, že ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a západné krajiny nesú časť viny za vojnu.

06:40

Francúzske úrady počas uplynulých dní v rámci rozsiahlych policajných razií vo viacerých mestách zadržali 1357 osôb podozrivých z drogovej trestnej činnosti. Vo štvrtok to v meste Dijon vyhlásil francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin. Informovala agentúra DPA.

06:30

V Juhoafrickej republike (JAR) sa vo štvrtok zrútil z mosta do rokliny autobus a následne začal horieť. Pri nehode zahynulo 45 ľudí, informovala agentúra AFP.

Nehodu na juhu Afriky prežilo len osemročné dieťa, ktoré záchranári previezli s vážnymi zraneniami do nemocnice.

Včera 20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

Včera 20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

Včera 20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

Včera 20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

Včera 19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Gaucho alebo juhoamerický kovboj kúpe koňa počas festivalu ródea Criolla Week v Montevideu v Uruguaji

Autor: AP/Matilde Campodonico

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali