Slovan vyhral nad Dinamom Minsk v nájazdoch, o ten rozhodujúci sa postaral Nagy

Slovan vyhral nad Dinamom Minsk v nájazdoch, o ten rozhodujúci sa postaral Nagy

Bratislava 29. septembra (TASR/HSP/Foto:TASR)

 

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v pondelňajšom stretnutí KHL nad Dinamom Minsk 3:2 po nájazdoch, o ten rozhodujúci sa postaral Ladislav Nagy. Po nepriaznivej sérii piatich prehier si “belasí” pripísali už druhé víťazstvo.

Tak Slovanu Bratislava s pätnástimi bodmi v tabuľke Západnej konferencie patrí priebežná 7. priečka. Premiérové víťazstvo pred bratislavským publikom si od svojho nástupu do funkcie pripísal fínsky kormidelník Slovana Petri Matikainen.

Reklama
Ladislav Nagy (vpravo) a brankár Dinama Minsk Dmitrij Milčakov

Po opatrnom začiatku oboch tímov sa 8025 prítomných divákov dočkalo aj gólových šancí. Na domácej strane hýril zvýšenou aktivitou najlepší kanonier tímu Ladislav Nagy, defenzíva Slovana sa zasa mala čo obracať za elitnou prvou formáciou hostí na čele s Jonathanom Cheechoom. Skóre duelu otvoril v 28. minúte po ukážkovej presilovkovej kombinácii Nedorost, no už o dve minúty neskôr odpovedali hostia rovnakou zbraňou s presnou koncovkou Szczechuru. Slovan poslal do tesného vedenia v 42. minúte svojím prvým gólom v sezóne Andrej Šťastný, no deväť minút pred koncom odpovedal na druhej strane Gavrus. O osude stretnutia rozhodli napokon až samostatné nájazdy, ten rozhodujúci premenil Nagy.

Najbližšie si “belasí” zmerajú sily s lotyšským klubom Dinamo Riga, ktorý privítajú v Slovnaft aréne v stredu o 19.00 h.

Reklama

Slovan Bratislava – Dinamo Minsk 3:2 pp a sn (0:0, 1:1, 1:1 – 0:0, 1:0)

Góly: 28. Nedorost (Vondrka, Nagy), 42. Šťastný (Netík), roz. nájazd Nagy – 31. Szczechura (Kaľužnyj, Cheechoo), 51. Gavrus (Bailen, Milčakov). Rozhodovali: Anisimov, Stricker – Parfjonov, Sysujev, vylúčení: 3:3, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 8025 divákov

Slovan Bratislava: Janus – Sersen, Sigalet, Foster, Baranka, Štajnoch, Starosta, Brejčák – Nagy, Nedorost, Vondrka – Murley, Surový, Bartovič – Jeglič, Tičar, Hudáček – Netík, Šťastný, Lunter

Dinamo Minsk: Milčakov – Krajíček, Goroško, Bailen, Nogačjov, Šinkevič, Lisovec, Pavlovič – Cheechoo, Szczechura, Kaľužnyj – Vesce, Ellison, Linglet – Kulakov, Kitarov, Meleško – Zacharov, Razvadovskij, Gavrus

Oba tímy začali pondelňajšie zápolenie v opatrnom tempe. Slovan nenaštartovala ani úvodná presilovka pri vylúčení Nogačjova, no postupom času sa hra rozbehla. V 6. minúte si Nagy prebral Nedorostovu prihrávku na pravom krídle a hoci jeho následný strelecký pokus vyrazil Milčakov pred seba, najlepší kanonier “belasých” nedokázal umiestniť puk do bránky ani po následnej aktivite z druhej vlny. O dve minúty dala o sebe vedieť aj prvá útočná formácia hostí na čele s Cheechoom, kanadský útočník preveril Janusa strelou švihom po prihrávke Szczechuru. V ďalšom priebehu pridali obe mužstvá na obrátkach a keďže ani jedno z nich sa výlučne nesústredilo na bránenie stredného pásma, zvýšila sa aj početnosť gólových príležitostí. V 10. minúte do takej vyústil tlak hostí. Bailen našiel krížnou prihrávkou pred Janusom voľného Ellisona, domáci brankár však jeho strelu z prvej zlikvidoval pravým betónom. Následne si Cheechoo vynútil faul výborným pohybom v útočnej tretine, presilovková aktivita Dinama ale zostala bez gólovej odozvy. Do konca prvej tretiny to ešte niekoľkokrát vrelo pred oboma bránkoviskami, no ani Netíkov pokus či zakončenia Meleška s Ellisonom k úvodnému gólu neviedli.

Reklama

Ten mohol už po 51 sekundách od návratu zo šatní streliť opäť Nagy. Z pravej strany si nakorčuľoval pred bránku a hoci sa dočkal aj ideálnej prihrávky, puk za Milčakovov chrbát neprepasíroval. Aktivita najlepšieho domáceho kanoniera mala vzostupnú formu, no ani na konci 24. minúty po dvoch pokusoch nepriniesla gól. Svoje ďalšie možnosti spálil aj o tri minúty neskôr po návrate Vondrku z trestnej lavice, keď Slovan zatlačil súpera, dezorientovanej defenzíve Minska výrazne pomohol Milčakov. Počas následnej presilovky bol však už aj on prikrátky na ukážkovú kombináciu tria Nagy – Vondrka – Nedorost s gólovou koncovkou tretieho menovaného – 1:0. Rovnakú lahôdku predviedli v 31. minúte na druhej strane aj hostia, po presných prihrávkach Cheechooa a Kaľužného vyrovnal Szczechura do prázdnej bránky. Po tomto momente tempo hry trochu upadlo, vzruch priniesla až posledná minúta druhej časti. Konzultácia hlavného arbitra s videorozhodcom priniesla negatívny verdikt pri góle, ktorý domáci dosiahli vysokou hokejkou a v záverečnom nápore sa nepresadili ani hostia na opačnom konci klziska.

Aktívny vstup do tretej tretiny korunovali “belasí” vedúcim gólom, odrazený puk doklepol za Milčakova pri ľavej žŕdke stojaci Šťastný – 2:1. Slovan sa následne zameral na plnenie si defenzívnych povinností, no z protiútokov naďalej nebezpečne hrozil. V 50. minúte sa puk po rýchlom brejku Surového odrazil na hokejku Murleyho, no domáci útočník v dorážke opečiatkoval len hornú žŕdku hosťujúcej bránky. Už o niekoľko okamihov sa na druhej strane nechal vylúčiť práve Surový a hosťom stačilo na využitie presilovky len 24 sekúnd, keď Janusovi prekĺzla pomedzi betóny strela Gavrusa. Vyrovnanie síce dodalo Dinamu viac odvahy a ofenzívnej chute, no do konca tretiny už gól nepadol.

V predĺžení sa hral otvorený hokej so šancami no oboch stranách. Posledná minúta patrila Slovanu, no do gólovej koncovky sa jeho hráči nedostali a o víťazovi museli rozhodnúť až samostatné nájazdy. V nich sa ujal okrem streleckého pokusu Netíka aj blafák Nagya, ktorý sa napokon stal rozhodujúcim.

Hlasy po zápase:

Petri Matikainen, tréner Slovana Bratislava: “Myslím, že sme odohrali lepší zápas ako ten uplynulý domáci. Predovšetkým prvá polovica duelu bola z našej strany dobrá, mali sme veľa šancí a ujali sme sa vedenia. Následne sme však dovolili Dinamu vytvoriť si príležitosti, ale musím vyzdvihnúť výkon brankára Janusa, ktorý chytal veľmi dobre. Naša hra však stále nie je vyvážená, preto sa musíme sústrediť na jej stabilizáciu.”

Reklama

Ladislav Nagy, autor rozhodujúceho gólu: “Je dobré, že sme vyhrali a získali tak dva body, hoci sme siahali aj po troch. Škoda toho. Oni však majú vynikajúcu presilovku, v tejto štatistike sú prví v lige a potvrdili to. Aj s dvoma bodmi sme preto spokojní.”

Jaroslav Janus, brankár Slovana: “Sú to dôležité dva body pre nás. Sme radi, že sme na domácom ľade konečne uspeli. Vyhrávali sme aj 2:1, ale dostal somm lacnejší gól. Bohužiaľ, aj to sa stáva. Máme však dva body, a to nás teší. Každý vydretý bod v KHL je dôležitý.”

Andrej Šťastný, autor druhého gólu Slovana: “Povedali sme si, že musíme zapnúť aj kvôli divákom. Oni sú našim šiestym hráčom. Naša formácia mala šance už aj v minulom zápase, snažíme sa len využiť priestor na ľade a teraz nám to vyšlo.”

Ľubomír Pokovič, tréner Dinama Minsk: “Dnešný zápas nám od druhej tretiny vcelku vyšiel. Mohli sme vyhrať, mali sme na to šance. Treba však otvorene priznať, že príležitosti mal aj Slovan. Myslím, že to bol rýchly a zaujímavý hokej aj pre divákov. Sme len málo od toho, aby sme boli úplne spokojní.”

Tabuľka Západnej konferencie:

1. SKA Petrohrad 11 11 0 0 0 54:24 33

2. CSKA Moskva 10 9 0 0 1 33:13 27

3. Jokerit Helsinki 11 8 1 1 1 40:26 27

4. Dinamo Moskva 10 7 0 1 2 23:21 22

5. Dinamo Minsk 11 4 2 2 3 28:28 18

Reklama

6. Severstaľ Čerepovec 11 4 1 1 5 29:29 15

7. Slovan Bratislava 10 4 1 1 4 24:26 15

8. Dinamo Riga 11 4 0 3 4 25:29 15

————————————————-

9. Torpedo N. Novgorod 10 3 1 3 3 24:25 14

Reklama

10. Lokomotiv Jaroslavľ 10 3 1 1 5 27:30 12

11. Viťaz Podoľsk 9 3 1 1 4 23:32 12

12. Medveščak Záhreb 11 3 0 0 8 25:37 9

13. Atlant Mytišči 10 2 1 0 7 24:33 8

14. HK Soči 9 2 0 0 7 13:30 6

Reklama

ml

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:26

Spojené štáty vo štvrtok odsúdili ruské veto, ktorým Moskva na pôde Bezpečnostnej rady OSN zablokovala predĺženie dohľadu expertov OSN nad dodržiavaním sankcií zavedených voči Severnej Kórei.

20:20

Nemecký tenista Alexander Zverev postúpil do semifinále dvojhry na turnaji ATP 1000 v Miami. Vo štvrťfinále zdolal v pozícii nasadenej štvorky Maďara Fábiána Maroszána 6:3, 7:5.

20:07

Jozef Bíreš končí na pozícii ústredného riaditeľa Štátnej veterinárnej a potravinovej správy (ŠVPS) SR. Jeho presný dátum odchodu má byť dohodnutý dodatočne.

20:04

Medzinárodný súdny dvor (MSD) vo štvrtok nariadil Izraelu prijatie viacerých opatrení v súvislosti so zlou situáciou v Pásme Gazy. Prikázal otvoriť ďalšie pozemné hraničné priechody s cieľom umožniť prísun potravín, vody, pohonných hmôt a ďalších zásob do tejto vojnou zničenej palestínskej enklávy.

19:11

Ceny ropy vo štvrtok po dvoch dňoch poklesu ožili a vzrástli. Investori očakávajú totiž napätejšie dodávky. Vychádzajú pritom z predpokladu, že najväčší svetoví producenti z aliancie OPEC+ budú pokračovať v doterajšej politike obmedzovania ťažby.

19:04

Vo štvrtok skoro ráno sa na ulici v rímskej štvrti Quadraro vytvorila diera v zemi s priemerom a aj hĺbkou desať metrov, ktorá pohltila dve zaparkované autá, informovali talianske médiá s odvolaním na miestnu políciu.

19:04

Ruský prezident Vladimir Putin šíri propagandu, ak tvrdí, že Moskva zostrelí akúkoľvek stíhačku F-16 dodanú Ukrajine Západom, dokonca aj na letiskách NATO, vyhlásil vo štvrtok taliansky minister zahraničných vecí a vicepremiér Antonio Tajani.

18:59

Britské múzeum vo štvrtok oznámilo, že jeho novým riaditeľom sa stal historik umenia Nicholas Cullinan. Vo funkcii nahradil Hartwiga Fischera, ktorý odstúpil po tom, čo sa ukázalo, že v múzeu došlo k sérii krádeží.

18:38

Zakladateľ skrachovanej burzy kryptomien FTX Sam Bankman-Fried pôjde na 25 rokov do väzenia, rozhodol vo štvrtok americký súd. Očakáva sa, že sa Bankman-Fried proti rozsudku odvolá.

18:37

Pápež František vo štvrtok umyl a pobozkal nohy 12 väzenkyniam v rímskej väznici Rebibbia. Išlo o súčasť obradov Zeleného štvrtka.

18:36

Najdôležitejšie bilaterálne otázky a aktuálne medzinárodné politické záležitosti boli hlavnými témami štvrtkového telefonického rozhovoru maďarského prezidenta Tamása Sulyoka s izraelským prezidentom Jicchakom Hercogom,

18:33

Biely dom vo štvrtok označil tvrdenia ruských predstaviteľov o útoku islamistických teroristov na koncertnú sálu pri Moskve za rozširovanie “nezmyslov”. Reagoval na pokus spojiť útok s Ukrajinou.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Veľké vlny na pláži Nazare v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Michael Probst

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Viktor Pondělík

Miro Majerník

Pavel Jacz

Vanda Rybanská

Pavol Lemko

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali