Simonová zvíťazila v stíhačke, Bátovská Fialková obsadila 30. miesto

Simonová zvíťazila v stíhačke, Bátovská Fialková obsadila 30. miesto

Bratislava 4. decembra 2022 AKTUALIZOVANÉ (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann )

 

Francúzska biatlonista Julia Simonová zvíťazila v nedeľňajších stíhacích pretekoch na 10 km v rámci 1. kola Svetového pohára. Vo fínskom Kontiolahti sa odpútala v záverečnom kole a do cieľa prišla v čase 31:13,0 min. Na druhom mieste finišovala Talianka Dorothea Wiererová (+11,9 s) a tretiu priečku obsadila Švédka Elvira Öbergová (+21,7 s). Štvrtá skončila Lisa Vittoziová z Talianska a zvýšila svoj náskok na čele celkového poradia SP. Slovenka Paulína Bátovská Fialková obsadila 30. miesto

Paulína Fialková
Na snímke slovenská biatlonistka Paulína Fialková

Dvadsaťosemročná Lisa Theresa Hauserová odštartovala s náskokom 17 sekúnd pred Taliankou Vittoziovou, no ten stratila po prvej položke, keď raz minula. Naopak, vedúca žena celkového poradia SP nezaváhala na strelnici a dostala sa na prvé miesto. Na trati ju však dostihla E. Öbergová zo Švédska, ktorá odštartovala dvanásta, no v prvom kole bola najrýchlejšia. Vittoziová bola stopercentná aj na druhej ležke, ale na čele sa k nej pridala štvorica súperiek, E. Öbergová sa prepadla po chybe na 9. priečku. Po prvej stojke vypadla z prvej skupiny len Hauserová, ktorá dvakrát zaváhala a na prvé miesto sa dostala Francúzka Simonová. Tá neurobila chybu ani na záverečnej položke a spolu s Taliankou Wiererovou zostali v hre o víťazstvo. Simonová potvrdila bežeckú formu a posunula sa zo 16. miesta v šprinte až na najvyššiu pozíciu.

Reklama

Bátovská Fialková vyštartovala z 26. miesta, jej sestra Ivona vyrazila zo 41. pozície. Bátovská Fialková zaznamenala jednu chybu na prvej ležke, no druhú zvládla bezchybne a posunula sa o osem miest vyššie oproti šprintu. Jej sestra netrafila na dvoch položkách dokopy štyrikrát a pohybovala sa v šiestej desiatke výsledkovej listiny. Bátovská Fialková pridala pri streľbe v stoji po dve chyby, no napriek tomu obsadila 30. miesto a pripísala si 11 bodov do celkového hodnotenia, jej sestra musela absolvovať dohromady až šesť trestných kôl a skončila 46.

1. kolo SP v Kontiolahti:
stíhacie preteky žien na 10 km:
1. Julia Simonová (Fr.) 31:13,0 min (0), 2. Dorothea Wiererová (Tal.) +11,9 s (0), 3. Elvira Öbergová (Švéd.) +21,7 s (1), 4. Lisa Vittoziová (Tal.) +26,3 s (1), 5. Emma Lunderová (Kan.) +33,2 (1), 6. Caroline Colombová (Fr.) +53,5 s (0), 7. Markéta Davidová (ČR) +59,3 (1), 8. Vanessa Voigtová (Nem.) +1:04,6 (1), 9. Lisa Theresa Hauserová (Rak.) +1:04,7 (3), 10. Hanna Öbergová (Švéd.) +1:15,7 (3), … 30. Paulína BÁTOVSKÁ FIALKOVÁ +3:07,0 (5), 46. Ivona FIALKOVÁ (obe SR) +4:36,1 (6)

Reklama

poradie SP (3 z 21):
1. Vittoziová 185 b, 2. Simonová 160, 3. H. Öbergová 144, 4. Ingrid Landmark Tandrevoldová (Nór.) 142, 5. Hauserová 131, E. Öbergová 121, … 17. BÁTOVSKÁ FIALKOVÁ 60

poradie SP v stíhacích pretekoch (1 z 7):
1. Simonová 90 b, 2. Wiererová 75, 3. E. Öbergová 60, 4. Vittoziová 50, 5. Lunderová 45, 6. Colombová 40, … 30. BÁTOVSKÁ FIALKOVÁ 11

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

09:42

Medzinárodné letisko Hamad (HIA) v katarskej metropole Dauha získalo najvyššie hodnotenie v rebríčku World Airport Awards.

Druhé miesto v celosvetovom hodnotení si vyslúžilo singapurské letisko Changi (najlepšie letisko za rok 2023) pred tretím letiskom Incheon v Soule, štvrtým Haneda a piatym Narita, ktoré obe obsluhujú japonské Tokio.

09:35

Izraelské útoky sa v piatok zamerali na pozície sýrskej armády na juhu krajiny, uviedol šéf Sýrskeho pozorovateľského centra pre ľudské práva (SOHR) so sídlom v Británii Rámí Abdal Rahmán.

09:20

Veľvyslanectvo USA v Izraeli v piatok nariadilo zamestnancom a ich rodinným príslušníkom, aby obmedzili svoj pohyb v rámci krajiny. Reagovalo tak na správy amerických médií, že Izrael podnikol útok proti Iránu.

09:13

Veľvyslankyňa USA v Rusku Lynn Tracyová vo štvrtok navštívila väzneného amerického novinára Evana Gershkovicha, ktorého Moskva už viac než rok zadržiava pre obvinenia zo špionáže. Uviedla, že je v dobrej nálade.

09:06

Na juhozápade Ruska sa zrútil v piatok strategický bombardér Tupolev Tu-22M3.

K nehode prišlo ráno v Stavropoľskom kraji, pričom lietadlo sa podľa ruského ministerstva obrany zrútilo po dokončení bojovej misie počas návratu na domovské letisko.

08:52

Austrália v piatok svojim občanom odporučila, aby opustili Izrael pre vysokú hrozbu vojenskej odvety voči iránskemu útoku a teroristických útokov. Rovnaké varovanie vydala aj pre palestínske územia.

08:48

Spojené štáty dostali vopred oznámenie o izraelskom útoku na Irán. Operáciu však neschválili, ani sa na nej nepodieľali, citovali v piatok miestne médiá amerických predstaviteľov.

08:38

Ceny ropy v piatok ráno prudko vzrástli. Dôvodom je napätie na Blízkom východe. Iránske tlačové agentúry informovali totiž o niekoľkých výbuchoch po celej krajine po útokoch zo strany Izraela.

08:32

Palestínska samospráva vo štvrtok odsúdila Spojené štáty za vetovanie palestínskej žiadosti o plné členstvo v OSN a označila to za “agresiu”, ktorá tlačí Blízky východ k “priepasti”.

08:21

Škótska vláda vo štvrtok oznámila, že sa vzdala svojho cieľa znížiť emisie skleníkových plynov o 75 percent do roku 2030. Urobila tak po tom, čo ho poradný orgán britskej vlády — Výbor pre klimatickú zmenu (CCC) — nedávno označil za nedosiahnuteľný.

08:11

Fínska pravicová vláda vo štvrtok ohlásila niekoľko zmien imigračného zákona určených na jeho sprísnenie. Zmeny by priniesli nové procedúry na hraniciach a prísnejšie podmienky pre žiadateľov o azyl.

08:03

V Indii sa v piatok začali šesťtýždňové všeobecné voľby, v ktorých má hinduistický nacionalista a premiér Naréndra Módí takmer isté víťazstvo, keďže oslabená opozícia je zatlačená do úzadia. Na najväčšom hlasovaní na svete sa môže zúčastniť celkovo 968 miliónov ľudí.

07:54

Bojovníci džihádistickej organizácie Islamský štát (IS) vo štvrtok zabili 20 sýrskych vojakov a príslušníkov provládnych síl pri dvoch útokoch v Damaskom ovládaných oblastiach tejto vojnou zmietanej krajiny.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali