Samardžič vyzdvihol kvalitu Slovákov, očakáva tvrdý boj

Samardžič vyzdvihol kvalitu Slovákov, očakáva tvrdý boj

Ľubľana 4. októbra 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Martin Baumann)

 

Slovinci tiež cítia túžbu uspieť za tri body

Obranca slovinskej futbalovej reprezentácie Miral Samardžič vyzdvihol kvality najbližšieho súpera v kvalifikácii MS 2018. Slovenský tím podľa neho disponuje silnými individualitami, ktoré v sobotu v Ľubľane budú chcieť odčiniť prehru 0:1 s Anglickom. Slovinci však tiež cítia túžbu uspieť za tri body po tom, ako v ouvertúre F-skupiny kvalifikácie iba remizovali 2:2 v Litve.

Reklama
Na snímke Marek Hamšík (Slovensko)
Na snímke Marek Hamšík (Slovensko)

“Slováci majú viacero výborných hráčov, ale nebudem hovoriť o konkrétnych menách. Vieme, že ich pred našim vzájomným zápasom trápia zranenia a iné problémy, ale to je ich starosť. Nemyslím si však, že budú pôsobiť odovzdaným dojmom. Očakávam skutočne náročný zápas a tvrdý boj,” vyhlásil legionár čínskeho klubu Che-Nan Ťien-Jie, ktorý si po príchode na starý kontinent musí zvyknúť na časový posun. “Budem potrebovať pár dní, ale to je normálne. Máme za sebou prvý tréning, ktorý mi pomohol v aklimatizácii,” dodal Samardžič, jeden zo štrnástich hráčov, ktorých kouč národného tímu Srečko Katanec privítal na pondelkovom zraze.

Slovinsko vstúpilo do bojov o šampionát v Rusku remízou 2:2 v Litve, keď v záverečnej štvrťhodine dokázalo zmazať dvojgólové manko pobaltského súpera. “Trochu nás prekvapilo, ako na nás Litovčania vybehli. Je to pre nás memento, dúfam, že sa podobný scenár nebude opakovať. Ťažko sa totiž otáča skóre, keď dostanete prvý gól. Nakoniec sme vybojovali aspoň bod, za ktorý môžeme byť vzhľadom na priebeh zápasu ďakovať.”

Reklama

Favoritom sobotňajšieho duelu v Ľubľane sú podľa rebríčka FIFA Slováci, ktorým v klasifikácii patrí 28. priečka, Slovinsko figuruje na 67. pozícii. Podľa Samardžiča však “papier” nezohráva veľkú úlohu. “Favoriti už vo futbale nie sú. Musíme byť maximálne pripravení na každý zápas, len vtedy môžeme pomýšľať na úspech.”

Slovenskí futbalisti sa so Slovinskom stretli doposiaľ v štyroch vzájomných súbojoch. V kvalifikácii MS 2010 bol tento súper nočnou morou tímu Vladimíra Weissa – v Maribore zvíťazil 2:1 a v “odvete” na Tehelnom poli 2:0. V druhom prípade Slovinci pokazili postupové oslavy slovenského tímu, ktorý však účasť na šampionáte v JAR vybojoval o pár dní neskôr v poľskom Chorzówe. Dávnejšia história vzájomných duelov Slovenska a Slovinska si pamätá aj dva “prípraváky” staršieho dáta, ktoré sa skončili remízami 0:0 (r. 2004) a 1:1 (1998).

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

Včera 20:08

Francúzsko a Nemecko v piatok potvrdili plány na spoločný vývoj bojového tanku novej generácie. Ministri obrany Francúzska a Nemecka – Sébastien Lecornu a Boris Pistorius – počas slávnostnej ceremónie v Paríži podpísali memorandum o porozumení, ktoré spečatilo rozdelenie výroby pokročilého bojového tanku s označením Main Ground Combat System (MGCS) v pomere 50:50.

Včera 20:05

Americký prezident Joe Biden v piatok povedal, že je ochotný neskôr na jeseň debatovať so svojím pravdepodobným republikánskym oponentom Donaldom Trumpom. Ide o jeho doteraz najrozhodnejšie vyjadrenie na túto tému.

Včera 19:57

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan v piatok vyhlásil, že od nového generálneho tajomníka Severoatlantickej aliancie (NATO) očakáva, že uprednostní riešenie obáv Turecka súvisiacich s terorizmom.

Včera 19:43

Včera 19:41

Americký minister obrany Lloyd Austin v piatok oznámil nový balík pomoci pre Ukrajinu vo výške šesť miliárd dolárov (5,6 miliardy eur).

Včera 19:37

Čína vyzýva na začatie medzinárodného vyšetrovania teroristického útoku na plynovod Nord Stream pod záštitou OSN.

Na zasadnutí Bezpečnostnej rady OSN to oznámil predstaviteľ krajiny pri OSN.

Včera 19:10

Podpora členstva v Európskej únii v Poľsku klesla na najnižšiu úroveň za vyše desaťročie. V piatok to ukázali výsledky prieskumu verejnej mienky. EÚ sa pritom pripravuje na voľby do Európskeho parlamentu.

Včera 18:53

V nefungujúcom hoteli v juhobrazílskom meste Porto Alegre vypukol v piatok požiar. Zahynulo najmenej desať ľudí a ďalší sú zranení, informovali úrady.

Včera 18:40

Ceny ropy sa v piatok popoludní mierne zvýšili. A aj za celý týždeň smerujú k zisku po dvoch týždňoch strát. Podporili ich vyhlásenia ministerky financií USA Janet Yellenovej, že tempo rastu americkej ekonomiky v 1. štvrťroku by mohlo byť revidované smerom nahor, a že inflácia sa zmierni. Obavy z ponuky podporili tiež ceny komodity, keďže napätie na Blízkom východe pokračuje.

Včera 18:33

Obrovské množstvo trosiek vrátane nevybuchnutej munície v palestínskom Pásme Gazy sa bude odstraňovať približne 14 rokov, uviedol v piatok predstaviteľ OSN.

Včera 18:30

Stretnutie tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana s americkým prezidentom Joeom Bidenom v Bielom dome, plánovné na 9. mája, odložili. Povedal to v piatok turecký predstaviteľ pre agentúru AFP.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali