Bol Remišovej otec „vysokopostaveným dôverníkom ŠTB“? Prekvapivá reakcia ministerky

Bol Remišovej otec „vysokopostaveným dôverníkom ŠTB“? Prekvapivá reakcia ministerky

Bratislava 30. marca 2023 (HSP/Foto: TASR-Pavel Neubauer)

 

Hoci sa Veronika Remišová snaží pri verejných vystúpeniach držať ne uzde, je o nej známe, že na problémy reaguje značne emotívne. Podobne to bolo i v tomto prípade

Veronika Remišová
Veronika Remišová

Na sociálnych sieťach sa totiž v posledných dňoch objavili fotografie zo zväzkov ŠtB. Na nich sú záznamy z Banskobystrickej krajskej správy ŠtB, v ktorých figurujú dvaja ľudia menom Beloševič. Ide o MUDr. Rolanda Beloševiča a Ladislava Beloševiča. Novinári sa Remišovej verejne opýtali, či ide o jej príbuzných, otca a starého otca. Nešlo o žiadne tvrdenie, bola to len otázka a žiadosť o vysvetlenie.

Reklama

Spôsob, akým Remišová zareagovala, hraničí s hystériou. Novinárov obvinila, že slúžia Smeru: “Keď nevedia smeráci a ich poskokovia nič nájsť, špinu si vymýšľajú. Najnovšie dokonca na môjho mŕtveho otca. Na stránke, ktorá vznikla po Ficových a Pellegriniho prehratých voľbách a odvtedy pretláča klamstvá Smeru a Hlasu sa objavil článok, ktorý špiní pamiatku môjho zosnulého otca. Plátok, ktorý vlastní kamarát Kočnera, pomocník Mečiara a zakladateľ Smeru Fedor Flašík si vymyslel, že môj otec bol “vysokopostaveným dôverníkom ŠTB”. Je to nehorázna lož. Tvorcovia tohto chrapúnskeho klamstva sa dokonca netrafili ani v mene, ktoré pripisujú môjmu otcovi.”

Nikto žiadne klamstvo nevytvoril, nikto nič neuvádzal ako fakt. Jediný fakt bol dokumentovaný fotkou registračného zväzku. Sprevádzala ho žiadosť k Remišovej, aby veci uviedla na správnu mieru. Ale Remišová to vzala ako útok na svoju osobu: “Odporné spôsoby a klamstvá od človeka, ktorý celý život pomáhal komunistickým pohrobkom a gangstrom ma neprekvapujú. Prekvapuje ma dno, ktoré dokážu prerážať v úsilí pomôcť svojim kamarátom zo Smeru a Hlasu, ktorých sme odstrihli od miliónových kšeftov na účet všetkých občanov. Keďže nie sú jediní z takzvaných “médií”, ktorí sa snažia za každú cenu vymyslieť nejakú špinu, napíšem to jasne: Môj otec, mama a celá rodina sme za komunizmu trpeli práve preto, že s totalitou sme sa nestotožňovali. Nikto z mojich blízkych príbuzných v ŠtB nebol, dokonca moju mamu vyhodili z práce, pretože nás prihlásila na náboženstvo. A od komunistických učiteľov sme si užili svoje, keďže zo širšej rodiny pochádzali aj rehoľné sestry a misionárky.”

Reklama

Samozrejme, Remišová je presvedčená, že vie presne odkiaľ vietor fúka: “Od Smeru i Hlasu zažívam tri roky podlé a nepravdivé útoky pomaly každý týždeň. Raz mi funkcionár strany Hlas Petra Pellegriniho praje smrť, inokedy zas Raši bohapusto klame. Dôvod je jednoduchý: na zlodejstvách a miliónoch úplatkov v krabiciach od šampanského sa ich oligarchovia so mnou nikdy nedohodnú. Ale že sú schopní takto urážať aj pamiatku a česť môjho zosnulého otca, to je totálne morálne a ľudské dno. Takíto poskokovia Mečiara a Kočnera na môjho otca len tak špiniť nebudú!”

Takže už nie ste nepriateľom len vtedy, ak zastávate iný postoj, než vládna klika. Nepriateľom sa stane i ten, kto od člena vlády žiada potvrdenie či vyvrátenie informácie, ktorá sa v súvislosti s ním objavila kdesi na internete.

 

Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

16:23

Bývalý ruský oligarcha a prominentný kritik Kremľa Michail Chodorkovskij v pondelok vyzval západné vlády, aby neuznali víťazstvo Vladimira Putina v prezidentských voľbách. Tvrdil pritom, že opozícia je v postoji voči staronovému šéfovi Kremľa jednotná.

16:22

Hovorca Kremľa v pondelok tvrdil, že jediný spôsob, ako ochrániť ruské územie pred ukrajinskými útokmi, je vytvorenie nárazníkovej zóny.

16:15

Členstvo Švédska v Severoatlantickej aliancii nie je namierené voči nikomu a nikoho neohrozuje, vyhlásil v pondelok švédsky kráľ Karol XVI. Gustáv na ceremónii vztýčenia vlajky NATO pred budovou parlamentu v Štokholme.

15:50

Generálny tajomník aliancie NATO Jens Stoltenberg v pondelok počas návštevy Tbilisi potvrdil prísľub NATO akceptovať Gruzínsko ako člena Aliancie, keď splní stanovené kritériá.

15:49

Český minister zahraničných vecí Jan Lipavský v pondelok vyhlásil, že v nedeľu skončené ruské prezidentské “voľby” sú rozprávkou s ruským prezidentom Vladimirom Putinom v hlavnej úlohe. Lipavský to povedal novinárom na Rade Európskej únie pre zahraničné veci v Bruseli.

15:48

Šéf Medzinárodnej agentúry pre atómovú energiu (MAAE) Rafael Grossi sa v pondelok v Bagdade stretol s irackým premiérom v rámci návštevy, ktorej cieľom je pomôcť Iraku pri rozvoji mierového jadrového programu.

15:25

Hodinou otázok pokračuje v pondelok plenárne rokovanie jarnej schôdze maďarského Národného zhromaždenia. Podľa servera nyugatifeny.hu sa opoziční poslanci budú môcť pýtať premiéra Viktora Orbána aj na kauzu pokusu presadenia vlastných oligarchov do kruhu majiteľov obchodnej siete Spar, či na prezidentskú amnestiu v pedofilnej kauze.

15:12

Diaľnica D2 z Bratislavy v smere na Lozorno je už prejazdná v ľavom jazdnom pruhu. Pravý pruh je neprejazdný z dôvodu odstraňovania poškodených vozidiel. Bratislavská krajská polícia o tom informovala na sociálnej sieti. Vodičov žiada, aby pri prejazde týmto úsekom zvýšili svoju pozornosť.

15:11

Daňové priznanie k dani z príjmu za rok 2023 doteraz podalo 385.000 daňovníkov. V porovnaní s minulým rokom je to o 17 % viac, informoval v pondelok vedúci komunikačného oddelenia finančnej správy (FS) Radoslav Kozák. Zároveň upozornil, že daňovníkom zostáva už iba 16 dní na splnenie si tejto povinnosti. Tento rok musia priznanie k dani z príjmov podať a daň aj zaplatiť do 2. apríla.

15:10

O správnej ústnej hygiene a starostlivosti o zuby sa budú môcť poradiť aj cestujúci vo vlaku Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK). Ako sa správne starať o zuby poradia pri príležitosti Svetového dňa ústneho zdravia v stredu 20. marca študenti lekárskej fakulty v diaľkovom expresnom vlaku z Košíc do Bratislavy. V pondelok o tom informoval hovorca ZSSK Dominik Drevický.

15:10

Konsolidácia verejných financií, dostupnosť bývania, vzdelávací systém, podpora rodín a trh práce či energetika. To boli hlavné témy rokovania premiéra Roberta Fica (Smer-SD) s generálnym tajomníkom Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) Mathiasom Cormannom. Stretli sa v pondelok v Bratislave pri príležitosti zverejnenia nového Ekonomického prehľadu OECD o Slovensku.

15:07

Šesť organizácií – Združenie mladých farmárov na Slovensku ASYF, Združenie vlastníkov pôdy a agropodnikateľov Slovenska, Iniciatíva poľnohospodárov Slovenska, Spolok farmárov Slovenska, Združenie vlastníkov pôdy a rodinných fariem a Zväz ekologického poľnohospodárstva Ekotrend sa na protestnom zhromaždení v Bratislave pred budovou Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR zhodlo, že pri riešení ich požiadaviek sa za mesiac neudialo nič zásadné. Požiadavky vzniesli začiatkom februára 2024 a 19. februára ich odovzdali na MPRV.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke akcia Medzinárodný deň hvezdární a planetárií 2024 v Krajskej hvezdárni v Michalovciach

Autor: TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali