Prípad salmonelových kurčiat sa nesmie vyšetrovať? Linhart ide do boja

Prípad salmonelových kurčiat sa nesmie vyšetrovať? Linhart ide do boja

Bratislava 7. septembra 2023 (HSP/Foto:TASR – Jaroslav Novák)

 

Patrik Linhart sa objavil na kandidátke Hlasu. Podľa neho je to preto, ako poslanci NR zaobchádzali s jeho návrhmi, ako ich marili. Podľa Linhartových slov nechce byť klasickým politikom, naďalej sa chce venovať téme potravín

Patrick Linhart
Na snímke v popredí Patrick Linhart

Dnes prišiel s vyhlásením až senzačným: “Prípad salmonelových kurčiat sa nesmie vyšetrovať!” Na sociálnej sieti zverejnil video so silnými tvrdeniami, avšak zdá sa, že na všetko má dôkazy: “Predloženiu dôkazov a konfrontácii Linharta vs. Bíreša a Mikasa chce zabrániť košický veterinár Karahuta (Sme spodina), ktorý je predseda zvolaného mimoriadneho výboru. Ten má prísľub nahradiť na pozícii ministra Jozefa Bíreša.” Linhart teda otvorene hovorí o politickej korupcii. Prípad kurčiat so salmonelou vraj už vyšetruje NAKA.

Reklama

Vyšetrovanie však môže trvať aj rok a dôkazy chcel Linhart predložiť dnes na parlamentnom výbore, avšak: “… výbor zvolal Karahuta dnes na ôsmu večer, aby nebol uznášaniaschopný a tak žiaden výbor nebude, aby sa nemohla odohrať konfrontácia a predloženie dôkazov.” Prišiel však aj s ďalšími vyhláseniami: “Bíreš dal vyšetriť prípad tak, že sa opýtal, či boli v minulosti vo firme kontrolórky, z ktorých je údajne jedna milenka majiteľa firmy a druhá pracovala priamo vo firme. Údajne falšovala výsledky salmonelových testov, ktoré máme k dispozícii a chcem ich dnes predložiť na výbore (ktorý zrejme nebude). Obe pracujú ako kontrolórky RVPS Košice okolie a podľa bývalých zamestnancov danej firmy, tieto osoby kryjú firmu už vraj roky a roky.”

Do sporu sa zapojila aj liberálna tlač: “Majitelia firmy sa podľa článku v Aktualitách.sk arogantne vysmievajú, že „si strelím do nohy“ a nič sa nevyšetrí. Zjavne majú veci asi „pod kontrolou“. Majiteľov firmy už vraj dlhšie hľadá polícia, teraz aj NAKA. Tí sú podľa bývalých zamestnancov vraj na dlhodobej PN-ke a tak ich polícia nedokáže predvolať na vypočutie. Firma prebaľovala kurčatá, ktoré šli do nemeckého reťazca a dostala za minulej vlády pokutu 50 tisíc eur, ktorú odmietla zaplatiť a súd jej podľa Aktualít.sk dal odklad. Firma sa súdi. A teraz sa vyhráža aj mne za to, zrejme jej vadí, že sa v tom šprtám. Toto je Slovenská realita. A nie je jediná. Takéto prípady sa dejú posledné roky úplne všade po celom Slovensku.”

Reklama

To, čo Linhart prezentuje vyzerá presne ako ten slávny “systém našich ľudí.” Linhart očakáva konfrontáciu, aj na pôde OČTK: “Poďakujte sa dvom veterinárom: Bírešovi a jeho nástupcovi Karahutovi (Sme spodina), ktorý zradil ľudí a vymenil ich za osobnú kariéru. Poďakujte sa aj veterinárnej košickej mafii, ktorých títo dvaja páni kryjú. A toto sú ľudia, ktorí majú chrániť nás, spotrebiteľov. Majú dnes vaše deti v školskej jedálni “kura z Ukrajiny”? Karahuta a Bíreš im prajú Dobrú Chuť.” Podľa Linharta Karahuta vie aj o ďalších podvodoch o ktorých mu povedal, že on sa v tomto nebude vŕtať!

Sme rodina sa zviditeľňuje reklamou o potravinách na sociálnych sieťach. Ide o štátne obchody so slovenskými potravinami s prijateľnými cenami. Linhart tvrdí, je to jeho nápad, ktorý hnutie zarezalo a následne prevzalo do predvolebnej kampane.

 

Prečítajte si tiež:

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

13:15

Španielsko žiada verejné ospravedlnenie od argentínskeho prezidenta Javiera Mileia, ktorý v nedeľu počas svojej návštevy Madridu nazval manželku španielskeho premiéra Pedra Sáncheza “skorumpovanou”. Informovala agentúra AFP.

13:06

Európska komisia (EK) v pondelok oznámila, že od 20. mája vstúpila do platnosti nová smernica EÚ o environmentálnej kriminalite.

Smernica poskytuje komplexný a aktualizovaný zoznam trestných činov proti životnému prostrediu, ktoré riešia najzávažnejšie porušenia povinností v oblasti životného prostredia.

12:52

Medzinárodná agentúra pre atómovú energiu (MAAE) v pondelok vyzvala na zlepšenie ochrany rádioaktívneho materiálu počas jeho prepravy. MAAE argumentovala štatistikou z vlaňajška, keď 31 krajín nahlásilo celkovo 168 prípadov krádeže alebo straty rádioaktívnych materiálov.

12:42

Stovky demonštrantov sa v pondelok zhromaždili pred Vrchným súdom v Londýne, ktorý bude rozhodovať vo veci vydania zakladateľa servera WikiLeaks Juliana Assangea do Spojených štátov.

Súd už koncom marca rozhodol, že Assange nemôže byť do USA vydaný okamžite.

12:26

Európska komisia (EK) v správe pre médiá pripomenula, že od nedele 19. mája vstúpili do platnosti nové pravidlá na harmonizáciu trestných činov a sankcií za porušenie reštriktívnych opatrení EÚ.

Nové pravidlá zabezpečia, aby sa porušenia spoločných sankcií EÚ mohli trestne vyšetrovať a stíhať vo všetkých členských štátoch. Dohodnuté pravidlá zahŕňajú zoznam trestných činov súvisiacich s porušovaním a obchádzaním sankcií EÚ.

12:10

Trend vyššieho výberu mýta za využitie vymedzených úsekov ciest a diaľnic na Slovensku pokračoval aj v apríli. Dopravcovia uhradili celkom 19,41 milióna eur, čo je o 5 % viac ako v apríli 2023. V celom prvom štvrťroku tohto roku pritom rast výberu dosiahol medziročne 4 %. V pondelok o tom informovala spoločnosť SkyToll.

11:49

Dovedna 554 osôb podozrivých z páchania domáceho násilia zadržala a obvinila počas štvordňovej operácie polícia Nového Južného Walesu, najľudnatejšieho spomedzi austrálskych štátov.

11:26

Do nepokojmi zmietaného francúzskeho zámorského územia Nová Kaledónia dorazilo tisíc policajtov s cieľom obnoviť poriadok, oznámili v pondelok francúzske úrady na tomto tichomorskom súostroví. Medzinárodné letisko pri meste Nouméa zostane podľa prevádzkovateľov uzatvorené do štvrtka.

Nepokoje
Muž stojí pred zhoreným autom po nepokojoch v meste Noumea, v Novej Kaledónii 15. mája 2024
11:00

Po piatich nezvestných z motorového člna, ktorý sa v sobotu neskoro večer zrazil so švajčiarskou výletnou loďou na Dunaji pri severomaďarskej obci Verőce, stále intenzívne pátrajú. Pri nehode zahynuli dve osoby a jedna sa zranila.

10:52

Ceny energií sa v uplynulom týždni výraznejšie nemenili a zostávajú blízko tohoročných maxím. Zemný plyn s dodaním v júni sa na holandskej burze TTF v piatok (17. 5.) predával za 30,769 eura za megawatthodinu (MWh) a elektrina s dodaním v roku 2025 stála na pražskej burze PXE 96,99 eura/MWh.

10:39

Pakistan vyhlásil pondelok za deň smútku na pamiatku iránskeho prezidenta Ebráhíma Raísího, ktorý zahynul pri havárii vrtuľníka v iránskej provincii Východný Azerbajdžan. Na sociálnych sieťach o tom informoval pakistanský premiér Šáhbáz Šaríf.

10:20

Za víťaza nedeľňajších prezidentských volieb v Dominikánskej republike sa vyhlásila úradujúca hlava štátu Luis Abinader. Jeho protikandidáti v noci na pondelok priznali porážku.

Podľa predbežných údajov volebných úradov získal Abinader 59,09 percenta hlasov, za ním nasledovali trojnásobný exprezident Leonel Fernandéz s 26,94 percenta a bývalý predseda parlamentu Abel Martínez s približne desiatimi percentami.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Dieťa skáče do odvodňovacej priekopy pozdĺž rieky Ozama v štvrti Gualey v Santo Domingu v Dominikánskej republike

Autor: AP/Matias Delacroix

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Pavel Jacz

Peter Haršáni

Marek Brna

Erik Majercak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali