Vyjadrenia politikov. Prezidentka poďakovala občanom za účasť vo voľbách, želá si férovú kampaň

Vyjadrenia politikov. Prezidentka poďakovala občanom za účasť vo voľbách, želá si férovú kampaň

Bratislava 24. marca 2024 (TASR/HSP/Foto:TASR-Pavel Neubauer)

Aktualizované 24. marca 6:56

Prezidentka SR Zuzana Čaputová sa poďakovala občanom za účasť v prvom kole prezidentských volieb. Vyzdvihla, že mali pokojný priebeh. Želá si, aby bola kampaň pred ďalším kolom férová, korektná a kultivovaná

Prvé kolo prezidentských volieb Čaputová
Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová

“Gratulujem víťazovi a blahoželám obom postupujúcim do druhého kola,” zdôraznila. Podľa prezidentky sa ukázalo, že občanom záleží na osude Slovenska a nie je im ľahostajná budúcnosť krajiny.

Reklama

 

Fico a Smer ďalej jednoznačne podporuje Pellegriniho

SMER – SSD blahoželá I. Korčokovi a P. Pellegrinimu k výsledkom, ktoré dosiahli v prvom kole prezidentských volieb.
Výsledky zodpovedajú analýzam, ktoré mal SMER – SSD k dispozícii. Očakávali sme výhru I. Korčoka v prvom kole o tri percentuálne body a výsledok Š. Harabina nad desiatimi percentuálnymi bodmi.

Reklama

Ďakujem voličom SMERU – SSD za účasť vo voľbách. Zo zrejmých dôvodov sa ich časť prvého kola volieb nezúčastnila a časť dala podporu Š. Harabinovi. SMER – SSD očakáva v druhom kole prezidentských volieb tesný súboj a naďalej plne podporuje kandidáta Hlasu – SD P. Pellegriniho, ktorý je pre Slovensko lepším riešením ako I. Korčok.

Majerský hovorí o slušnej kampani

Predseda opozičného KDH Milan Majerský gratuluje Ivanovi Korčokovi k víťazstvu v prvom kole prezidentských volieb a Petrovi Pellegrinimu k postupu do druhého kola. Zároveň verí, že kampaň pred druhým kolom bude bez osobných útokov.

“Verím, že kampaň pred druhým kolom bude slušná a bez osobných útokov, ktoré budú namiesto spájania rozdeľovať spoločnosť,” zdôraznil šéf KDH na sociálnej sieti.

 

Šimečka: Ľudia na Slovensku chcú prezidenta, ktorý bude slúžiť ľuďom

Ukazuje sa, že ľudia na Slovensku chcú prezidenta, ktorý bude slúžiť ľuďom. Uviedol to podpredseda parlamentu a líder opozičného hnutia Progresívne Slovensko Michal Šimečka po zverejnení priebežných neoficiálnych výsledkov prvého kola prezidentských volieb. Zagratuloval Ivanovi Korčokovi, ktorý po zrátaní všetkých okrskov viedol.

Reklama

“Ukazuje sa, že naozaj veľa ľudí na Slovensku nechce, aby sa prezidentom stal niekto, kto bude slepo poslúchať Roberta Fica,” podotkol. Pripomenul, že pred druhým kolom zostávajú dva týždne. Označil ich za dôležité a náročné. “Poďme na to, pozvime k týmto voľbám čo najviac ľudí a zvoľme si Ivana Korčoka za prezidenta SR,” dodal.

Sčítané sú všetky okrskové zápisnice. Vedie Ivan Korčok so ziskom 42,51 percenta hlasov, nasleduje Peter Pellegrini s 37,02 percenta.

 

Veronika Remišová poďakovala svojmu kandidátovi

Gratulujem Ivanovi Korčokovi k víťazstvu v prvom kole a verím, že tento mimoriadne ťažký zápas o demokraciu Slovensko zvládne aj v druhom kole.

Súčasne ďakujem kandidátovi Patrikovi Dubovskému, ktorý v prvom kole prezidentských volieb čestne reprezentoval konzervatívne, demokratické a kresťanské hodnoty.

Reklama

Druhé kolo prezidentských volieb predstavuje obrovskú výzvu pre celú slobodnú občiansku spoločnosť a demokratické politické spektrum. Musíme potiahnuť za jeden povraz a urobiť všetko pre to, aby mala naša vlasť svojprávneho a demokratického prezidenta, nie figúrku v područí Roberta Fica, pripravenú vykonať akýkoľvek špinavý pokyn.

 

Prečítajte si tiež

NAŽIVO: Ivan Korčok vyhral prvé kolo prezidentských volieb

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

19:40

Turecký prezident Recep Tayipp Erdogan v pondelok potvrdil, že niekdajší byzantský Chrám svätého Spasiteľa v Chóre, ktorý osmanskí Turci po dobytí Carihradu premenili na mešitu Kariye a neskoršie moderné Turecko z neho urobilo múzeum, bude opäť slúžiť ako mešita. Erdogan sa pre tento krok rozhodol dávnejšie aj napriek nesúhlasu gréckeho premiéra Kyriakosa Mitsotakisa, s ktorým sa stretol v pondelok.

19:35

Už takmer 360.000 ľudí utieklo z mesta Rafah v palestínskom Pásme Gazy, odkedy izraelská armáda pred týždňom vydala prvé príkazy na evakuáciu, vyplýva z údajov OSN.

18:36

Ústavnoprávny výbor gruzínskeho parlamentu potreboval v pondelok iba 67 sekúnd na to, aby posúdil a v treťom čítaní aj schválil kontroverzný zákon o transparentnosti zahraničného vplyvu, ktorý v Gruzínsku vyvoláva masové protesty.

18:36

Ozbrojené krídlo palestínskeho radikálneho hnutia Hamas – Brigády Izzadína Kasáma – v pondelok oznámilo stratu spojenia s militantmi, ktorí dozerali na štyroch unesených izraelských rukojemníkov. Odôvodnili to izraelským bombardovaním Pásma Gazy v priebehu uplynulých desiatich dní.

18:35

Merania v okolí poľskej bane Turów ukázali, že vďaka podzemnej tesniacej bariére stúpa hladina podzemnej vody smerom k ČR. Nárast hladiny odborníci zaznamenali prvýkrát za posledných desať rokov. Český minister životného prostredia Petr Hladík to označil za pozitívnu správu a dôkaz, že stena skutočne funguje. V pondelok to uviedol český rezort životného prostredia.

18:28

Britský kráľ Karol III. v pondelok na slávnostnej ceremónii odovzdal vysoký vojenský titul svojmu staršiemu synovi, princovi Williamovi. Išlo o zriedkavé spoločné vystúpenie dvojice v čase, keď sa kráľ po diagnostikovaní rakoviny postupne vracia k verejným povinnostiam.

17:47

Nemecká polícia začala v pondelok vyšetrovanie podozrenie zo znesvätenia hrobu bývalého ministra financií Wolfganga Schäubleho, ktorý zomrel koncom minulého roka.

17:41

Úradujúci katalánsky premiér Pere Aragones, ktorý v nedeľných voľbách kandidoval za Republikánsku ľavicu Katalánska (ERC), v pondelok oznámil, že v dôsledku volebnej porážky svojej strany odíde z vrcholnej politiky.

17:40

Grécky konzervatívny premiér Kyriakos Mitsotakis v pondelok zareagoval na inauguračný prejav novozvolenej prezidentky Severného Macedónska Gordany Siljanovskej-Davkovovej, v ktorom odmietla použiť oficiálny názov svojej krajiny, platný od roku 2018. Zároveň pripomenul, že európska budúcnosť Severného Macedónska nie je istá.

17:38

Úlohou štátu je zabezpečiť stabilné dodávky energií, vyhlásil v pondelok maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó. Európa má v tejto oblasti vážny problém, pretože energetická politika sa stala rukojemníkom ideologických diskusií a pokrytectva, povedal na energetickom fóre v Belehrade.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke polárna žiara nad Žilinou - pohľad od Višňového

Autor: Miroslav Broz

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Milan Šupa

Gustáv Murín

Marian Kotleba

Viktor Pondělík

Pavel Jacz

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali