“Najznámejší kajúcnik Ľudovít Makó klamal. Usvedčili ho jeho vlastné slová,” tvrdia Erik Kaliňák a Igor Melicher

“Najznámejší kajúcnik Ľudovít Makó klamal. Usvedčili ho jeho vlastné slová,” tvrdia Erik Kaliňák a Igor Melicher

Bratislava 9. júla 2021 (HSP/Foto:Facebook, TASR – Jakub Kotian)

 

Známy svedok a tiež obvinený v rôznych kauzách Ľudovít Makó, bol usvedčený z klamstva. Človeka, ktorému polícia bezvýhradne dôveruje, usvedčujú jeho vlastné slová. Na sociálnej sieti to uviedli mladí členovia strany Smer-SD Erik Kaliňák a Igor Melicher

Na snímke Erik Kaliňák

Hlavné klamstvo sa týka jeho pôsobenia v spoločnosti LAMA SK. Obe mladé posily strany Smer hovoria o tom, že kým v októbri minulého roku sa sám pred políciou predstavoval ako výkonný riaditeľ spoločnosti Lama, v júli tohto roka už túto informáciu označil za hoax Roberta Fica.

Reklama

„´Tu sídli moja firma LAMA SK, kde som výkonný riaditeľ.´ – Ľ. Makó vo výpovedi z 8. 10. 2020. ´Na hoaxy pána Fica nebudem reagovať.. Ja som nikdy nebol a ani nie som v majetkovej štruktúre firmy LAMA.´ – Ľ Makó na otázku novinárov, či je LAMA SK jeho firma z 8. 7. 2021,“ zverejnil na sociálnej sieti Erik Kaliňák.

Zároveň sa pýta, kedy teda kajúcnik Makó klamal viac. Či pred novinármi, alebo pred policajným vyšetrovateľom. „Alebo sa drží len svojho výroku: ´Buď si hráč alebo si sráč.´,“ cituje slová kajúcnika Makóa Kaliňák.

Reklama

Podľa informácií Igora Melichera Makó včera zároveň potvrdil, že pracuje pre SIS.

Na snímke Igor Melicher zo Smeru-SD

„Keby tam nebol, tak to povie na rovinu. Takže 20 miliónov za jeho prestup z finančnej správy do SIS vyplatené Matovičom zo štátneho rozpočtu do rozpočtu spravodajskej služby (viac ako tretina ich ročného rozpočtu) sú hotová vec,“ uviedol Melicher.

Teda táto osoba stála náš štát dovedna už 30 miliónov. „20 mil. – prestup do SIS + 10 mil. zmluva s poštou,“ vyratúva Kaliňák.

Pod zmluvou s poštou rozumie zákazku pošty na bezpečnostné služby za 10 miliónov eur, ktorú štát uzatvoril so spoločnosťou LAMA SK, kde Makó riaditeľom raz je, a inokedy nie. Podľa toho, ako mu to momentálne vyhovuje.

Melicher tvrdí, že tieto peniaze dostáva najznámejší kajúcnik ako odmenu za krivé svedectvá voči nominantom bývalej vlády.

Reklama

Takže, 20 miliónov pre SIS, 10 miliónov pre Makovú firmu. Makó na oplátku udáva nominantov bývalej vlády a predstaviteľov opozície rad radom. Na koho sa ukáže prstom a čo sa mu napíše, to podpíše a následne vypovedá. Sme svedkami sofistikovaného systému zneužívania moci v podaní terajšej vlády,“ vysvetľuje motiváciu najznámejšieho kajúcnika Igor Melicher.

Takto teda vyzerá čistá a protikorupčná vláda Igora Matoviča.

„Keby sme boli Bielorusko, určite by sa o nás zaujímalo celé medzinárodné spoločenstvo, keďže však Matovičova mafia plní príkazy, dostáva za to pokoj a ochranu od slovenských médií a európskych inštitúcií,“ dodal na záver Igor Melicher.

 

Ľudovít Makó

Ľudovít Makó je bývalým riaditeľom Kriminálneho úradu Finančnej správy. Po odchode z tejto pozície spolupracoval a podľa niektorých informácií dokonca stále spolupracuje so Slovenskou informačnou službou.

Reklama
Ľudovít Makó
Na snímke Ľudovít Makó

Makó je kľúčovým svedkom vo viacerých kauzách kauzách. Najznámejšie sú Očistec a Judáš.  V týchto prípadoch podal svedectvo o korupcii vysokých policajných funkcionárov, šéfov finančnej správy a príslušníkov SIS.

Sám bol obvinený zo zločinu založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny, zločinu obmedzovania osobnej slobody a obzvlášť závažného zločinu vydierania. Spájaný bol aj s mafiánskou skupinou Takáčovcov. Keďže sa však rozhodol s políciou spolupracovať, prokurátor ho z väzby prepustil a stíhaný je na slobode.

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

08:21

Škótska vláda vo štvrtok oznámila, že sa vzdala svojho cieľa znížiť emisie skleníkových plynov o 75 percent do roku 2030. Urobila tak po tom, čo ho poradný orgán britskej vlády — Výbor pre klimatickú zmenu (CCC) — nedávno označil za nedosiahnuteľný.

08:11

Fínska pravicová vláda vo štvrtok ohlásila niekoľko zmien imigračného zákona určených na jeho sprísnenie. Zmeny by priniesli nové procedúry na hraniciach a prísnejšie podmienky pre žiadateľov o azyl.

08:03

V Indii sa v piatok začali šesťtýždňové všeobecné voľby, v ktorých má hinduistický nacionalista a premiér Naréndra Módí takmer isté víťazstvo, keďže oslabená opozícia je zatlačená do úzadia. Na najväčšom hlasovaní na svete sa môže zúčastniť celkovo 968 miliónov ľudí.

07:54

Bojovníci džihádistickej organizácie Islamský štát (IS) vo štvrtok zabili 20 sýrskych vojakov a príslušníkov provládnych síl pri dvoch útokoch v Damaskom ovládaných oblastiach tejto vojnou zmietanej krajiny.

07:28

Argentína predložila vyhlásenie o úmysle vstúpiť do Severoatlantickej aliancie (NATO) ako globálny partner, oznámil vo štvrtok argentínsky minister obrany Luis Petri na sociálnej sieti X.

NATO
Na archívnej snímke vlajky členských krajín NATO vejú pred sídlom Aliancie v Bruseli
07:18

Európa by mala dať Ukrajine viac peňazí, vyhlásil vo štvrtok bývalý prezident USA Donald Trump; niekoľko dní pred tým, ako budú americkí zákonodarcovia hlasovať o dlho odkladanom balíku pomoci vo výške 61 miliárd dolárov.

07:06

Situácia na ukrajinskom fronte je kritická a nasledujúce týždne môžu rozhodnúť o osude vojny, vyhlásil vo štvrtok po skončení summitu EÚ v Bruseli poľský premiér Donald Tusk.

Závery summitu podľa poľského premiéra obsahujú zmienku o záväzku Európskej únie dodať Ukrajine čo najskôr prostriedky protivzdušnej obrany.

07:00

Poľskí poľnohospodári bránia ukrajinským kamiónom v odchode z Poľska blokádou viacerých hraničných priechodov. Naďalej tak protestujú proti prílevu lacného obilia z Ukrajiny.

06:44

Politické strany v Chorvátsku sa vo štvrtok snažili zostaviť vládnu koalíciu po tom, čo najviac parlamentných kresiel v stredajších voľbách získala vládnuca konzervatívna strana Chorvátske demokratické spoločenstvo (HDZ) premiéra Andreja Plenkoviča. Strana HDZ však nezískala parlamentnú väčšinu.

06:35

Tisícky bosnianskych Srbov protestovali vo štvrtok v meste Banja Luka proti potenciálnej rezolúcii OSN, ktorou by sa 11. júl vyhlásil za medzinárodný deň pamiatky obetí genocídy v Srebrenici.

06:30

Izrael v noci na piatok zaútočil na Irán, ide o odvetu za jeho víkendový útok, informovali americké médiá.

Včera 20:15

Slovenský reprezentant v boxe Dávid Michálek postúpil na ME v Belehrade do osemfinále kategórie do 63,5 kg. V 1. kole zdolal Poliaka Olafa Pera jednoznačne 5:0 na body. Jeho ďalším súperom bude druhý nasadený Armén Narek Manasyan, informovala o tom Slovenská boxerská asociácia prostredníctvom facebooku.

Včera 20:10

Slovenská tenistka Anna Karolína Schmiedlová neuspela v 2. kole dvojhry na antukovom turnaji WTA v Rouene. Druhej nasadenej domácej Francúzke Caroline Garciovej podľahla hladko 1:6, 0:6.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke rozkvitnuté pole repky olejnej (Brassica napus) pri obci Zemplínske Hradište v okrese Trebišov

Autor: FOTO TASR-Roman Hanc

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama
Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali