Mwangi a Kácserová obhájili triumfy na 69. ročníku Devín – Bratislava

Mwangi a Kácserová obhájili triumfy na 69. ročníku Devín – Bratislava

Bratislava 10. apríla 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR-Jakub Kotian)

 

Na 69. ročníku Národného behu Devín – Bratislava boli obhájené vlaňajšie tituly

Keňan Joel Maina Mwangi a Maďarka Zita Kácserová obhájili vlaňajšie tituly na 69. ročníku Národného behu Devín – Bratislava. Mwangi dobehol do cieľa trate dlhej 11.625 metrov v čase 34:11 minút, najlepšia žena ju zvládla za 40:24 minút.

Reklama
Na snímke vpravo víťaz 69. ročníka Národného behu Devín - Bratislava Joel Maina Mwangi z Kene a druhý v cieli László Gregor z Maďarska
Na snímke vpravo víťaz 69. ročníka Národného behu Devín – Bratislava Joel Maina Mwangi z Kene a druhý v cieli László Gregor z Maďarska

Na druhom mieste skončil maďarský pretekár László Gregor so stratou 30 sekúnd, tretí finišoval domáci Alexander Jablokov (+3:01 min). “Som šťastný, že som obhájil svoj titul. Dnes sa mi bežalo dobre, všetko bolo v poriadku a páčilo sa mi tu. Vyšlo aj počasie, bolo chladnejšie, ale nie príliš. Snáď sa mi podarí prísť aj na budúci rok,” povedal v cieli víťaz.

Kácserová zlepšila svoj vlaňajší čas o 28 sekúnd. “Som veľmi šťastná a veľmi unavená. Preteky boli trochu ľahšie ako tie vlaňajšie, ale na druhej strane mi prekážal vietor. No vyhrala som a teším sa z toho,” uviedla.

Reklama

Na druhom mieste medzi ženami skončila slovenská vytrvalkyňa Zuzana Durcová zo Spartaka Myjava, ktorá na víťazku stratila 34 sekúnd. Tretia bola Katarína Pokorná (+2:24 min). “Devín – Bratislava som bežala prvýkrát. Je to úžasné, ešte si to ani tak veľmi neuvedomujem, ale je to super pocit. Bolo to náročné kvôli vetru, stále sa to točilo. No ja trénujem v Košiciach a tam fúka stále, takže som zvyknutá,” povedala Durcová, ktorá ako najlepšia Slovenka získala mobilný telefón.

 

Výsledky:

muži: 1. Joel Maina Mwangi (Keňa) 34:11 min, 2. László Gregor (Maď.) +30 s, 3. Alexander Jablokov (SR/BEHAME.sk) +3:01

ženy: 1. Zita Kácserová (Maď.) 40:24 min, 2. Zuzana Durcová (SR/Spartak Myjava) +34 s, 3. Katarína Pokorná (SR/Slávia STU Bratislava) +2:24

Reklama

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

18:01

Ceny ropy klesli v stredu o viac než dva doláre, pričom cena ropnej zmesi Brent skĺzla k hranici 84 USD za barel (159 litrov). Tlak na ceny komodity vyvinuli najmä najnovšie správy z USA o tom, že ropné zásoby v Spojených štátoch vzrástli omnoho viac, než sa čakalo a než signalizoval odhad Amerického ropného inštitútu (API).

18:00

V ruskej metropole Moskva v stredu otvorili výstavu západnej vojenskej techniky ukoristenej ukrajinskej armáde počas bojov na Ukrajine.

18:00

Približne 30 ľudí utrpelo v stredu zranenia, keď sa v blízkosti mesta Kandern na juhozápade Nemecka prevrátila traktorom ťahaná vlečka. Stav desiatich ľudí je vážny.

17:59

Škótska vláda v stredu v parlamente uspela v hlasovaní o nedôvere. Škótska národná strana (SNP) tým získala príležitosť zvoliť si nového lídra, ktorý nahradí odstupujúceho premiéra Humzu Yousafa.

17:58

Ukrajina dúfa, že sa jej podarí počas nadchádzajúcej zimy uskladniť vo svojich podzemných zásobníkoch približne 4 miliardy kubických metrov (m3) zemného plynu v prospech európskych podnikov a obchodníkov. Ak by sa jej tieto plány podarilo naplniť, objem uskladneného plynu európskych firiem tak zvýši o 60 %. Uviedol to v stredu šéf ukrajinskej ropnej a plynárenskej spoločnosti Naftogaz Olexij Černyšov.

17:58

Marine Le Penová v stredu vyzvala svojich voličov, aby vo voľbách do Európskeho parlamentu spôsobili strane prezidenta Emmanuela Macrona čo najzdrvujúcejšiu porážku. Podľa správy agentúry AFP to Le Penová uviedla v prejave na sneme svojej strany Národné združenie (RN), ktorý sa konal v juhofrancúzskom meste Perpignan a bol venovaný príprave stratégie strany pred eurovoľbami vypísanými vo Francúzsku na 9. júna.

17:56

V Pásme Gazy sa nachádza viac vojnového odpadu a trosiek než na Ukrajine, uviedol v stredu predstaviteľ Služby OSN pre boj proti mínam (UNMAS) Charles Birch.

17:07

Turecká polícia v stredu zadržala viac ako 200 ľudí, ktorí nerešpektovali zákaz prvomájových zhromaždení na ikonickom námestí Taksim v Istanbule. Podľa agentúry AFP o tom informoval turecký minister vnútra Ali Yerlikaya.

1. máj v Istanbule
Demonštranti počas potýčky s policajtmi pri príležitosti osláv Sviatku práce v Istanbule v stredu 1. mája 2024
17:06

Česko si 20 rokov členstva v EÚ pripomína rôznymi podujatiami na mnohých miestach v republike. V hlavnom meste Praha sa v stredu pri tejto príležitosti konajú diskusie, koncerty, výstavy či divadelné predstavenia. Český prezident Petr Pavel večer v rámci osláv otvorí takzvaný Týždeň Európy.

16:59

Ankara sa rozhodla pripojiť k žalobe Južnej Afriky proti Izraelu na Medzinárodnom súdnom dvore OSN podľa Dohovoru o genocíde, a to z dôvodu situácie v pásme Gazy, uviedol turecký minister zahraničných vecí Fidan.

Juhoafrická republika v žalobe tvrdí, že „konanie a nečinnosť Izraela … majú charakter genocídy, pretože boli spáchané s osobitným úmyslom … zničiť Palestínčanov v pásme Gazy ako súčasť širšej palestínskej národnej, rasovej a etnickej skupiny“.

16:58

V Nemecku podpálili letný dom Armina Pappergera, šéfa najväčšej nemeckej obrannej spoločnosti Rheinmetall. K zodpovednosti sa prihlásila skupina radikálov, ktorí svoje konanie vysvetlili tým, že spoločnosť Rheinmetall bola príjemcom pomoci v konflikte na Ukrajine a dodávala Kyjevu staré tanky a muníciu. Nemecké bezpečnostné služby začali vyšetrovanie.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke Anton Krištín z Ústavu ekológie lesa SAV ukazuje deťom vrchárku červenkastú na Borovej hore pri Zvolene

Autor: TASR - Ján Krošlák

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Marek Brna

Matúš Pestrý

Marian Kotleba

Milan Šupa

Ivan Štubňa

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali