Môžu muži biť ženy? A ako je to s ostatnými 69 pohlaviami?

Môžu muži biť ženy? A ako je to s ostatnými 69 pohlaviami?

Bratislava 13. júla 2023 (HSP/Foto:TASR-Pavol Zachar)

 

Predseda parlamentu a jeho kauza so zbitím jednej z jeho zlatokopiek sa dostala do zlatého fondu trapasov v slovenskej politike. Zároveň však otvorila širokú verejnú diskusiu a v spojení s valiacou sa vlnou šialeného progresivizmu aj viacero nečakaných otázok

Boris Kollár
Na snímke predseda hnutia Sme rodina a predseda NR SR Boris Kollár

Môžu muži biť ženy? No samozrejme že nie: je to úbohé, nekultúrne, zbabelé a v neposlednom rade aj neférové, lebo muži sú väčšinou väčší a silnejší než ženy. Jednoducho, slušný človek, a to nehovoriac o džentlmenovi, o niečom takom ani neuvažuje. No ale pozrime sa na vec ešte z trochu iného uhla.

Reklama

Progresívni fanatici s ich do absurdna dovedenou agendou rodovej rovnosti musia často čeliť argumentu, že teda ak teda má existovať totálna rovnosť, tak potom vo všetkom a nemôže existovať ani opačná diskriminácia. A teda správanie mužov k ženám a žien k mužom má byť rovnaké. Výsledkom je paradoxne spoločnosť voči ženám omnoho necitlivejšia, neslušnejšia a nekultúrnejšia, než bola napríklad pred tridsiatimi rokmi.

Starší si ešte pamätajú, akou samozrejmosťou bolo, že muž pustil ženu si v autobuse sadnúť, galantne jej otvoril a pridržal dvere, obdaroval ju kvetmi… no iste, nerobil to vždy každý, ale bola to normálna súčasť spoločenských zvyklostí, ktoré v súčasnosti erodujú práve kvôli fanatikom, ktorí asi nie náhodou bývajú nazývaní aj neomarxistami, možno pre podobnosť s extrémnymi budovateľmi socializmu. Tí vtedajší v duchu hesla „poručíme větru, dešti“ s penou a piesňou na perách išli prerobiť celý Vesmír aj s okolím, lebo v aktuálnom stave sa im zdal príliš nedokonalý a ideologicky vadný. Títo noví však nie sú o nič lepší.

Reklama

A ich choré snaženie, tak ako v prípade tých predošlých, prináša choré následky a absurdné problémy. Jedným z nich je aj bitie žien. No áno, aj oni súhlasia s tým, že je neprípustné. Lenže pre nich je absolútnym tabu aj akákoľvek netolerantnosť voči menšinám a ich odlišným kultúram. A teda, čo v prípade menšiny, ktorú jej náboženstvo a tradície priamo navádzajú, aby muži bili ženy? Konflikt medzi LGBT&gender fanatikmi a fanatickými príslušníkmi istej militantnej ideológie maskovanej ako náboženstvo zatiaľ neprepukol naplno, ale logicky sa zdá byť nevyhnutný.

A tá agenda okolo pohlaví sa ešte ďalej komplikuje tým, že už nie sú údajne dve, ale ich má byť 71 a ktovie koľko ďalších ešte pribudne. Pre lepšiu orientáciu čitateľov sem prikladáme aktuálny zoznam:

– asexuál

– androgýn (androgyne)

– androgýnne pohlavie (androgynes)

Reklama

– androgýnna osoba (androgynous)

– bez pohlavia (agender)

– obojpohlavný (bigender)

– zo ženského pohlavia na mužské – trans muž

– zo ženského pohlavia na mužské – transgender muž

Reklama

– zo ženského pohlavia na mužské – transsexuálny muž

– F2M (z anglického female to male, zo ženského pohlavia na mužské)

– zo ženského pohlavia na mužské (female to male)

– FTM (z anglického female to male, zo ženského pohlavia na mužské)

– nerozlišuje pohlavie (gender neutral)

– hermafrodit

– intersexuálny muž

– intersexuálna osoba

– intersexuálna źena

– intersexuálne pohlavie

Reklama

– z mužského pohlavia na ženské – trans žena

– z mužského pohlavia na ženské – transgender žena

– z mužského pohlavia na ženské – transsexuálna žena

– muž

– M2F (z anglického male to female, z mužského pohlavia na ženské)

Reklama

– z mužského pohlavia na ženské (male to female)

– MTF (z anglického male to female, z mužského pohlavia na ženské)

– viacpohlavný/á

– premenlivé pohlavie (gender fluid)

– nevyhovujúce pohlavie (gender nonconforming)

Reklama

– nerozhodnuté pohlavie (gender questioning)

– gender-variant

– neidentifikuje sa ako muž ani žena (genderqueer)

– neutrois

– cis

– cis ženské pohlavie (cis female)

– cis mužské pohlavie (cis male)

Reklama

– cis muž (cis man)

– cis žena (cis woman)

– cis pohlavie (cisgender)

– ženské pohlavie cis (cisgender female)

– mužské pohlavie cis (cisgender male)

– žena pohlavia cis (cisgender woman)

– muž pohlavia cis (cisgender man)

Reklama

– trans

– trans, ženské pohlavie

– trans, mužské pohlavie

– trans muž

– trans osoba

– trans*ženské pohlavie

– trans*mužské pohlavie

Reklama

– trans*muž

– trans*žena

– transsexuál

– transsexuál, ženské pohlavie

– transsexuál, mužské pohlavie

– transsexuálny muž

– transexuálna osoba

Reklama

– transsexuálna žena

– transrodový človek, ženské pohlavie

– transrodová osoba

– transmaskulín

– T* muž

– T* žena

– two* osoba

Reklama

– two-spirit

– two-spirit osoba

– žena

– ani muž, ani žena (non-binary)

– viacpohlavný (pangender)

Reklama

– iné

(Keby sa niekomu možno zdalo, že mnohé sú vlastne rovnaké, tak autori zoznamu to vysvetlili: nikto by nemal byť nútený vybrať si možnosť, ktorá mu nevyhovuje, a preto nech už je to stopercentné, nech si každý vyberie pojem, ktorý k jeho profilu, k jeho identite najlepšie sedí.)

Dobre lebo nebárs, povedal si mládenec v klasickej slovenskej rozprávke. Lenže ak by sme chceli byť dôslední a naozaj korektní, tak máme pred sebou vážny hlavolam: ktoré zo 71 pohlaví smie dať facku či rovno bitku ktorému zo 71 pohlaví v rámci ktorej z EÚ menšinových kultúr?

Čo by napríklad povedal europolicajt alebo eurosudca, ak by trebárs osoba s intersexuálnym pohlavím strelila facku, ak by ju obťažoval/obťažovala alebo urazil/urazila gender-variant alebo bigender, ak sa incident odohráva v komunite tamilských imigrantov? Alebo čo povie europolicajt alebo eurosudca, ak transrodová osoba v komunite pakistánskych stúpencov sekty Ahmadíja neposlúchne svojho partnera/partnerku bez pohlavia (agender) a schytá za to výprask, sťaby hodila decko na päť metrov?

Pri 71 pohlaviach, keď berieme do úvahy všetky kombinácie, to máme 71 x 71 = 5041 možností, a to iba v rámci jednej kultúry. Avšak dnes v EÚ máme tých odlišných kultúr so svojimi zvyklosťami stovky…

Čo s tým? Aby v tom bol poriadok, možno by bolo dobré, keby Európska komisia vydala metodickú príručku, kde by občanom všetky príslušné možnosti náležite vysvetlila. Samozrejme, vo všetkých 28 európskych jazykoch, tak ako to býva so všetkými podobnými materiálmi EÚ.

V príručke by tiež mohla byť aj kapitola ako pristupovať k jedincom, ktorí sa vyhlásia za mačku alebo tuleňa – lebo aj to sa pomaličky už stáva v určitých progresívnych kruhoch normou – a ako s týmito jedincami komunikovať. Samozrejme, pre všetky verzie pohlaví mačiek a tuleňov, vrátane stručného slovníka reči osôb-mačiek a osôb-tuleňov. Jedine takto bude zabezpečené, aby v novom, progresívnom multikultúrnom svete nedochádzalo ku kultúrnym šokom a následným multikulti konfliktom.

Budúcnosť tvoríme spoločne, hlásajú volebné bilbordy Progresívneho Slovenska. Občania-mačky, občania-tulene, transmaskulíni, two osoby, ženy aj muži pohlavia cis, obyčajní LGBT občania, MTF aj WTF občania, androgýni, hermafroditi a ďalšie podobné nebinárne osoby z vyššie uvedeného zoznamu, tí všetci majú jasno, koho treba v septembrových voľbách voliť. Bolo by naozaj dobré, keby sme v tom mali jasno aj my všetci ostatní.

 

Viac sa dočítate 

Richterová potápa Kollára viac a viac. Vytiahla na neho ďalšie obvinenie

 

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

11:49

Dovedna 554 osôb podozrivých z páchania domáceho násilia zadržala a obvinila počas štvordňovej operácie polícia Nového Južného Walesu, najľudnatejšieho spomedzi austrálskych štátov.

11:26

Do nepokojmi zmietaného francúzskeho zámorského územia Nová Kaledónia dorazilo tisíc policajtov s cieľom obnoviť poriadok, oznámili v pondelok francúzske úrady na tomto tichomorskom súostroví. Medzinárodné letisko pri meste Nouméa zostane podľa prevádzkovateľov uzatvorené do štvrtka.

Nepokoje
Muž stojí pred zhoreným autom po nepokojoch v meste Noumea, v Novej Kaledónii 15. mája 2024
11:00

Po piatich nezvestných z motorového člna, ktorý sa v sobotu neskoro večer zrazil so švajčiarskou výletnou loďou na Dunaji pri severomaďarskej obci Verőce, stále intenzívne pátrajú. Pri nehode zahynuli dve osoby a jedna sa zranila.

10:52

Ceny energií sa v uplynulom týždni výraznejšie nemenili a zostávajú blízko tohoročných maxím. Zemný plyn s dodaním v júni sa na holandskej burze TTF v piatok (17. 5.) predával za 30,769 eura za megawatthodinu (MWh) a elektrina s dodaním v roku 2025 stála na pražskej burze PXE 96,99 eura/MWh.

10:39

Pakistan vyhlásil pondelok za deň smútku na pamiatku iránskeho prezidenta Ebráhíma Raísího, ktorý zahynul pri havárii vrtuľníka v iránskej provincii Východný Azerbajdžan. Na sociálnych sieťach o tom informoval pakistanský premiér Šáhbáz Šaríf.

10:20

Za víťaza nedeľňajších prezidentských volieb v Dominikánskej republike sa vyhlásila úradujúca hlava štátu Luis Abinader. Jeho protikandidáti v noci na pondelok priznali porážku.

Podľa predbežných údajov volebných úradov získal Abinader 59,09 percenta hlasov, za ním nasledovali trojnásobný exprezident Leonel Fernandéz s 26,94 percenta a bývalý predseda parlamentu Abel Martínez s približne desiatimi percentami.

09:59

Rusko bolo aj v apríli najväčším dodávateľom ropy do Číny, keď objem dodávok zvýšilo medziročne takmer o tretinu. Prvú pozíciu najväčších dodávateľov tejto suroviny do najväčšej ázijskej ekonomiky si tak udržalo už 12. mesiac po sebe.

09:24

Obyvateľa ruského mesta Novosibirsk odsúdil v pondelok tamojší súd na 25 rokov väzenia za pokus o podpálenie budovy vojenskej správy. Informovala o tom agentúra Reuters.

08:35

Ceny ropy v pondelok vzrástli, pričom cena Brentu prekročila hranicu 84 USD za barel (159 litrov). Náladu na trhoch ovplyvnila politická neistota v kľúčových producentských štátoch po tom, ako pri havárii vrtuľníka zahynul iránsky prezident Ebráhím Raísí a saudskoarabský korunný princ zrušil návštevu Japonska pre zdravotné problémy saudskoarabského kráľa.

08:21

Ukrajinská armáda zlikvidovala v noci na pondelok všetkých 29 dronov typu Šáhid, ktoré Rusko nasadilo do útokov na ciele v rôznych častiach Ukrajiny.

07:28

Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken v pondelok zagratuloval novému taiwanskému prezidentovi Laj Čching-teovi k jeho inaugurácii a vyhlásil, že sa teší na spoluprácu medzi Washingtonom a Taipei pri udržiavaní “mieru a stability v Taiwanskom prielive”.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Dieťa skáče do odvodňovacej priekopy pozdĺž rieky Ozama v štvrti Gualey v Santo Domingu v Dominikánskej republike

Autor: AP/Matias Delacroix

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Gustáv Murín

Pavel Jacz

Peter Haršáni

Marek Brna

Erik Majercak

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali