Milan Lasica: K ruskej vakcíne mám prirodzenú nedôveru. Nie som prívržencom sovietskeho tovaru. Ľudia sa majú dobre a sú nespokojní. Demokracia? Áno, ale niektoré názory sú neprípustné

Milan Lasica: K ruskej vakcíne mám prirodzenú nedôveru. Nie som prívržencom sovietskeho tovaru. Ľudia sa majú dobre a sú nespokojní. Demokracia? Áno, ale niektoré názory sú neprípustné

Bratislava 2. marca 2021 (HSP/Foto:SITA-Branislav Bibel)

 

Známy slovenský herec a zabávač Milan Lasica sa pochválil, že už absolvoval prvé očkovanie západnou vakcínou proti Covidu-19. Ozrejmil tiež, že ruskou vakcínou Sputnik V by sa nedal zaočkovať, pretože k ruským výrobkom má prirodzenú nedôveru. Lasica tiež tvrdí, že podporuje demokraciu, no aj tam musia byť nejaké pravidlá a aj keď diskusia je potrebná, niektoré názory sú podľa neho v demokracii neprípustné

Milan Lasica
Na snímke Milan Lasica

Lasicu neopúsťa humor

Milana Lasicu neopúšťa humor ani pri súčasnej koronavírusovej kríze. Tvrdí dokonca, že robiť si srandu zo súčasného obdobia je priam potrebné, aby z ľudí opadla panika.

Reklama

 

Dal sa zaočkovať západnou vakcínou

Herec Lasica je tiež silným zástancom očkovania proti koronavírusu. Pochválil sa, že prvú dávku vakcíny už má v sebe: “Ja som sa dal očkovať. Som prvýkrát a už mám termín na druhé očkovanie,” povedal v rozhovore pre portál Startitup.

Reklama

 

Ruskej vakcíne nedôveruje

Keď však prišla reč na ruskú vakcínu Sputnik V, Lasica už nebol taký optimista: ” K ruskej vakcíne mám takú prirodzenú nedôveru. Pretože my, ktorí sme prežili 40 rokov v komunizme pod záštitou Sovietského zväzu, nie sme veľkí prívrženci sovietskeho tovaru.”

 

S Európskou úniou na večné časy…

Herec síce priznal, že v minulosti s ruskými vakcínami nebol problém, no predsa len by radšej počkal na to, ako “rozhodne Európska únia.”

 

Reklama
Podľa Lasicu je Rusko hrozba

Nie je to prvýkrát, čo prejavil svoj negatívny vzťah k Rusku. Lasica napríklad v roku 2016 vyhlásil, že by sme sa nemali obávať migrantov ale skôr Ruska: Videli sme, s akou ľahkosťou získali Krym, a tak je jasné, že opatrnosti nie je nazvyš,“ vyhlásil Lasica a dodal: “Rusi budú najskôr stále skúšať, čo si môžu dovoliť, a ako obvykle, označia každého, kto s ich politikou nesúhlasí, za fašistu.” Viac sa dočítate TU.

 

Lasicova manželka chce na Slovensku migrantov

Podobné rusofóbne názory má taktiež Lasicova manželka Magda Vašáryová (bývalá herečka a politička), ktorá tvrdí, že Rusko ovplyvňuje voľby v rôznych krajinách po celom svete. Zároveň v minulosti kritizovala slovenských politikov, ktorí odmietali vziať na Slovensko migrantov.

„Bez imigrantov sa nám nepodarí v budúcnosti dosiahnuť hospodársky rast,“ povedala predčasom Vášáryová s dodatkom, že už teraz v Česku aj na Slovensku chýbajú desaťtisíce pracovníkov. Viac TU.

 

Reklama
Herec nezávidí politikom: „Sú v ťažkej situácii“

Milan Lasica je zdá sa aj zástancom súčasnej vlády Igora Matoviča. Na otázku, ako si podľa neho počíňajú politici odpovedal, že to majú veľmi ťažké: “Je ľahké kritizovať našich politikov, že nezvládajú situáciu, ale ja by som si to veľmi netrúfal, pretože keď si predstavím, že by som bol na ich mieste, tak neviem, ako by som to zvládal. V takej situácii sme ešte neboli, tak to nemôžem porovnávať. Takže vlastne politikom nezávidím.”

 

Ľudia sa majú dobre a ešte nadávajú

Podľa Lasicu sa ľudia majú relatívne dobre, no nevážia si to: “Čím sa ľudia majú lepšie tým viac nadávajú. Tým viac sú nespokojní. Tým viac sú zhýčkaní,” dodal s tým, že možno práve koronavírusová pandémia privedie ľudí k triezvejšiemu pohľadu na život.

Lasica sa dotkol aj internetu. Tvrdí, že na jednej strane je to skvelý vynález, no na druhej strane je to niečo hrozné. Nepáči sa mu, že sa internetom šíria hoaxy a dezinformácie.

Tým podľa neho veria okrem bežných aj vzdelaní ľudia. Preto si myslí, že vzdelanie by malo byť kvalitnejšie než doposiaľ.

 

Matoviča a spol za plagiátorstvo nekritizuje: „Pozrime sa skôr na tých, ktorí tie diplomy udeľovali“

Lasica však na plagiátorské kauzy slovenských popredných politikov nie je až tak prísny. Na otázku, či by politici ako Matovič, Kollár a Gröhling mali za svoje plagiatorské kauzy odstúpiť, odpovedal takto:

„Kto by nevyužil príležitosť, keď je to možné. Odpísať diplomovku a dostať diplom. Ja si myslím, že by sa mali pozrieť na tých, ktorí tie diplomy udeľovali.“

 

Demokracia? Áno, ale niektoré názory sú neprípustné

Na záver sa Lasica venoval demokracii a slobode slova. Tvrdí, že v demokratickej spoločnosti by mala existovať kultivovaná debata a ľudia môžu mať rozdielne názory. No aj tu by mali byť podľa neho isté mantinely, za ktoré by ľudia už nemali ísť:

Reklama

“My by sme sa mali usilovať nejakým spôsobom sa v tom zorientovať a správať sa tak, ako sa majú správať kultivovaní ľudia a svoje názory uplatňovať, ale nečakať, že niekto kto stojí vedľa nás musí mať taký istý názor ako my, lebo inak nie je hodnotný. Samozrejme, sú isté názory , ktoré sú neprípustné.

Samuel Gdovin

 

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

15:15

Ruskí predstavitelia v nedeľu opäť pohrozili Západu tvrdou reakciou v prípade, že skonfiškuje zmrazený ruský majetok. A sľúbili “nekonečné” právne problémy a odvetné opatrenia. Hovorkyňa ruského ministerstva zahraničných vecí Maria Zacharovová na sociálnej sieti Telegram uviedla, že Rusko nikdy neodstúpi územia zabrané na Ukrajine výmenou za vrátenie zmrazených aktív.

14:54

Slovenskí strelci nepostúpili do finále skeetu v rámci olympijskej kvalifikácie brokárov v Dauhe. Najlepšie umiestnenie dosiahla medzi ženami Monika Štibravá, ktorá s nástrelom 118 bodov obsadila 14. miesto. Do finále postúpilo šesť najlepších strelkýň z kvalifikácie.

14:53

Ministerstvo financií (MF) SR uvažuje nad možnosťou vydávať štátne dlhopisy, ktoré by si mohli kúpiť priamo bežní ľudia. Ich úročenie by bolo zaujímavejšie ako na účtoch v bankách, zároveň by bolo výhodnejšie aj pre štát oproti predaju na finančných trhoch. V nedeľnej diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 to konštatoval šéf rezortu financií Ladislav Kamenický (Smer-SD).

14:52

Nemecká spolková ministerka pre školstvo a výskum Bettina Starková-Watzingerová na margo nedávnych zadržaní apeluje na univerzity, aby dôkladne preverili spoločné projekty s Čínou. “Zatknutie troch Nemcov pre podozrenie zo špionáže opäť jasne ukazuje, že v našich vzťahoch s Čínou nesmieme byť naivní,” uviedla politička pre nemecký magazín Wirtschaftswoche.

14:45

Ruské ministerstvo obrany v nedeľu oznámilo, že jeho sily prevzali kontrolu nad ukrajinskou dedinou Novobachmutivka, ktorá sa nachádza približne desať kilometrov severne od dobytej Avdijivky v Doneckej oblasti.

14:44

Viac než 2000 ľudí sa nemecké úrady rozhodli evakuovať na severe krajiny po objavení zrejme nevybuchnutej munície z čias druhej svetovej vojny.

14:39

Ruské drony v noci na nedeľu udreli na juhoukrajinské mesto Mykolajiv, čo spôsobilo vážne poškodenie na miestnom hoteli a na energetickej infraštruktúre. Informoval o tom gubernátor Mykolajivskej oblasti Vitalij Kim.

14:15

Pápež František viedol v nedeľu bohoslužbu na Námestí sv. Marka v Benátkach a varoval pritom pred poškodzovaním životného prostredia a nadmerným cestovným ruchom.

12:43

Bangladéšske úrady v nedeľu vydali ďalšiu trojdňovú výstrahu pred horúčavami. Reagujú tak na najdlhšiu vlnu horúčav v tejto juhoázijskej krajine za posledných 75 rokov, ktorá pretrváva už 29 dní.

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Na snímke meotar a ďalšie učebné pomôcky v Múzeu školstva a pedagogiky, ktoré otvorili po niekoľkých rokoch od rekonštrukcie nových priestorov, sťahovania a budovania múzejného zázemia v bratislavskej mestskej časti Devínska Nová Ves

Autor: TASR - Dano Veselský

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Dušan Hirjak

Marek Brna

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali