Liga majstrov: Real remizoval v Dortmunde 2:2, vysoké výhry Juventusu a Kodane

Liga majstrov: Real remizoval v Dortmunde 2:2, vysoké výhry Juventusu a Kodane

Bratislava 28. septembra 2016 (TASR/HSP/Foto:TASR/AP-Martin Meissner)

 

 V šlágri večera obhajca trofeje dvakrát neudržal tesný náskok

Futbalisti Realu Madrid remizovali v utorňajšom dueli tohtosezónnej edície Ligy majstrov na pôde Borussie Dortmund 2:2. V šlágri večera obhajca trofeje dvakrát neudržal tesný náskok a po vyrovnávajúcom zásahu Andreho Schürrleho z 87. minúty si pripísal tretí nerozhodný výsledok zo všetkých súťaží za sebou. Plný bodový zisk v utorok zaknihovali Juventus Turín i FC Kodaň, obaja po suverénnom výsledku 4:0.

Reklama
Na snímke hráči Borussie oslavujú gól Pierra-Emericka Aubameyanga v zápase F-skupiny futbalovej Ligy majstrov Borussia Dortmund - Real Madrid
Na snímke hráči Borussie oslavujú gól Pierra-Emericka Aubameyanga v zápase F-skupiny futbalovej Ligy majstrov Borussia Dortmund – Real Madrid

V úvode stretnutia Real – Borussia mohli obaja aktéri skórovať z priamych kopov. Ronaldovu razantnú strelu z ideálnej parkety vyrazil Bürki a Castrov lepšie umiestnený pokus vystihol Navas. Borussia bola kombinačne aktívnejšia, nevyhla sa však chybám a od 17. minúty prehrávala. Po zisku lopty sa Real rýchlo presunul dopredu, Bale po vysunutí pätičkou priťukol loptu Ronaldovi a ten nezaváhal. Po neefektívnom tlaku sa domáci dočkali v 43. minúte. Navas vyrazil strelu z priameho kopu len do Varanea, od ktorého sa lopta odrazila do siete. Tesne pred čiarou sa jej ešte dotkol Aubameyang. Úvod druhého polčasu sa niesol v duchu snahy o vedúci gól. Real ju zúročil v 68. minúte, Benzema sklepol center sprava len do žrde a odrazenú loptu poslal za čiaru Varane. Madridský gigant vložil opäť dôraz do sústredenej obrany, tá však po niekoľkých prepadnutiach napokon nevydržala a tri minúty pred koncom kapitulovala. Na konečných 2:2 vyrovnal Schürrle.

V druhom dueli F-skupiny si prvé body do tabuľky zapísal Sporting Lisabon. O triumfe 2:0 nad Legiou Varšava rozhodol už v prvom polčase, keď sa v priebehu deviatich minút presadili Bryan Ruiz a Bas Dost. Legii patrí po dvoch kolách posledná štvrtá priečka s vysoko negatívnym skóre 0:8. Premiérové víťazstvo v tohtosezónnej edícii súťaže dosiahol Juventus Turín. Taliansky šampión v prvom dueli len remizoval doma s FC Sevila 0:0, no v utorok sa presadil aj gólovo a na pôde Dinama Záhreb triumfoval 4:0. V tabuľke H-skupiny má na čele štyri body rovnako ako druhá Sevilla po triumfe 1:0 v Lyone.

Reklama

Dánsky šampión FC Kodaň nastúpil na svoj druhý duel v G-skupine proti Clubu Bruggy bez slovenského reprezentanta Jána Greguša, ktorý videl pri remíze 1:1 v Porte červenú kartu. Za cenným víťazstvom 4:0 ho v utorok naštartoval hosťujúci obranca Stefano Denswil, ktorý v 54. minúte po centri sprava “upratal” loptu do vlastnej siete. Kodaň súpera dorazila ešte ďalšími tromi gólmi. Domáca premiéra v Lige majstrov vyšla Leicesteru City. Anglický šampión odohral doma štatisticky vyrovnanú partiu s FC Porto, v jeho prospech však zahral jediný presný zásah. Po centri Mahreza rozhodol v 25. minúte o troch bodoch pre “líšky” presnou hlavičkou Islam Slimani.

 

Liga majstrov – 2. kolo:

E-skupina

AS Monaco – Bayer Leverkusen 1:1 (0:0)

Reklama

Góly: 90.+4 Glik – 73. Javier Hernandez

Rozhodoval: Fernandez Borbalan (Šp.)

 

CSKA Moskva – Tottenham Hotspur 0:1 (0:0)

Gól: 71. Son Heung-Min

Reklama

Rozhodoval: Lahoz (Šp.)

 

Tabuľka:

1. AS Monaco 2 1 1 0 3:2 4

2. Tottenham Hotspur 2 1 0 1 2:2 3

3. Bayer Leverkusen 2 0 2 0 3:3 2

4. CSKA Moskva 2 0 1 1 2:3 1

 

F-skupina

Sporting Lisabon – Legia Varšava 2:0 (2:0)

Reklama

Góly: 28. Ruiz, 37. Dost

Rozhodoval: Oliver (Ang.)

 

Borussia Dortmund – Real Madrid 2:2 (1:1)

Góly: 43. Aubameyang, 87. Schürrle – 17. Ronaldo, 68. Varane

Reklama

Rozhodoval: Clattenburg (Ang.)

 

Tabuľka:

1. Borussia Dortmund 2 1 1 0 8:2 4

2. Real Madrid 2 1 1 0 4:3 4

Reklama

3. Sporting Lisabon 2 1 0 1 3:2 3

4. Legia Varšava 2 0 0 2 0:8 0

 

G-skupina

FC Kodaň – Club Bruggy 4:0 (0:0)

Góly: 54. Denswil (vl.), 64. Delaney, 69. Santander, 90.+2 Jorgensen

Rozhodoval: Thomson (Škót.)

Reklama

/J. GREGUŠ za domácich nefiguroval na súpiske pre trest/

 

Leicester City – FC Porto 1:0 (1:0)

Gól: 25. Slimani.

Rozhodoval: Cakir (Tur.)

 

Tabuľka:

Reklama

1. Leicester City 2 2 0 0 4:0 6

2. FC Kodaň 2 1 1 0 5:1 4

3. FC Porto 2 0 1 1 1:2 1

4. Club Bruggy 2 0 0 2 0:7 0

 

H-skupina

FC Sevilla – Olympique Lyon 1:0 (0:0)

Reklama

Gól: 53. Ben Yedder

Rozhodoval: Nijhuis (Hol.)

 

Dinamo Záhreb – Juventus Turín 0:4 (0:2)

Góly: 24. Pjanič, 31. Higuain, 57. Dybala, 85. Semper (vl.)

Rozhodoval: De Sousa (Port.)

 

Reklama

Tabuľka:

1. Juventus Turín 2 1 1 0 4:0 4

2. FC Sevilla 2 1 1 0 1:0 4

3. Olympique Lyon 2 1 0 1 3:1 3

4. Dinamo Záhreb 2 0 0 2 0:7 0

 

Reklama

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ

Prihláste sa k odberu newslettra Hlavných správ
Pošlite nám tip
Reklama

Odporúčame

Reklama

Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.

NAŽIVO

20:27

Ruský prezident Vladimir Putin sa v máji chystá navštíviť Čínu. Bude to jeho prvá zahraničná cesta od znovuzvolenia v prezidentskej funkcii v rámci snahy Moskvy o prehĺbenie vzťahov s Pekingom.

20:06

Pre Ukrajinu ešte nie je neskoro, aby zvíťazila nad Ruskom, ak spojenci splnia sľuby o dodaní ďalších zbraní. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg,

20:05

Izraelské médiá informovali, že z mesta Rafah v Pásme Gazy ušli pred blížiacou sa izraelskou ofenzívou desaťtisíce ľudí. TASR prevzala informácie zo správy tlačovej agentúry DPA.

19:41

Prokuratúra v Madride odporučila, aby predbežné vyšetrovanie manželky španielskeho premiéra Pedra Sáncheza bolo zrušené. Uviedli to televízna stanica RTVE, noviny El País a ďalšie médiá s odvolaním sa na justíciu.

19:39

Švajčiarska potravinárska spoločnosť Nestlé odmietla tvrdenia mimovládnej organizácie Public Eye, podľa ktorej do svojich výrobkov v rozvojových krajinách pridávala cukor. V rovnakých výrobkoch na európskom trhu ich predáva bez cukru.

19:35

Európsky parlament hlasoval v Štrasburgu za zriadenie nového orgánu pre etické štandardy, ktorý bude bojovať proti korupcii v inštitúciách Európskej únie a sledovať pravidlá lobingu a korupcie. 

19:06

Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg ocenil predbežnú dohodu medzi Nemeckom a Francúzskom o spoločnej výrobe moderných obranných systémov. 

Stoltenberg v Nemecku
Na snímke generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg, ktorý sedí v stíhačke Eurofighter, sa usmieva pred štartom počas návštevy taktickej letky 73 Steinhoff v meste Laage neďaleko Rostocku na severe Nemecka
19:05

Predsedu bulharského parlamentu Rosena Žeľazkova odvolali z funkcie, pretože bývalý koaličný partner ho obvinil z neplnenia si pracovných povinností.

19:02

Európsky policajný úrad rozbil zločineckú skupinu, ktorá sa zameriavala na cenné starožitné knihy. 

18:49

Benátky začali skúšobne vyberať poplatok od turistov, ktorí toto mesto navštívia na jeden deň bez prespania. Cieľom je obmedziť turistický nával, opatrenie však čelí aj kritike.

18:47

Vyšetrovatelia vlaňajšej tragickej streľby na Univerzite Karlovej sú blízko oznámenia motívu útočníka. Na rokovaní bezpečnostného výboru Poslaneckej snemovne to povedala dozorujúca štátna zástupkyňa (prokurátorka) Jana Murínová. Strelec podľa nej netrpel duševnou poruchou. 

Zobraziť všetky

NAJČÍTANEJŠIE










Reklama

NAJNOVŠIE










Reklama
Reklama

NAJNOVŠIA KARIKATÚRA

POČASIE NA DNES

NAJNOVŠIE ROZHOVORY

NAJNOVŠIE Z DOMOVA

NAJNOVŠIE ZO ZAHRANIČIA

NAJNOVŠIE ZO ŠPORTU

NAJNOVŠIE ZO SVETONÁZORU

FOTO DŇA

Plagát portugalskej Karafiátovej revolúcie sa nachádza v mestskom parku v Lisabone. Karafiátová revolúcia ukončila pred 50 rokmi diktatúru v Portugalsku

Autor: TASR/AP-Armando Franca

Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali

Reklama
Reklama

Blog - redakcia Hlavných správ nezodpovedá za obsah blogerských príspevkov

Erik Majercak

Ivan Štubňa

Gustáv Murín

Milan Šupa

Peter Lipták

Reklama
Facebook icon

Vážení čitatelia, prosíme vás, aby ste sa prihlásili na našu novú facebookovú stránku. Facebook nám totiž zmazal niektoré účty, ktoré starú stránku spravovali